|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
PC (hardver, szoftver, játékok stb.) Minden, ami számítógép. Kedvenc játékod megbeszélése, segítségkérés hardverügyben stb. |
10-16-2007, 21:40
|
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Kapcsolódási hiba
Sziasztok!
Megmondom őszintén, abszolút nem értek az alább leírt dolgokhoz, ezért kérem a segítségetek.
Szóval a történet: már a 2006-os FIFA óta mindegyik megjelent verzióval játszottunk haverjaimmal neten. IP cím alapján játszunk, van egy host és egy kapcsolódó személy.
Az eddigi verziókkal semmi bajom nem volt, de most a legújabbal(08) nem tudok senkihez kapcsolódni és persze hostként se tudok játszani. A tűzfal rákérdezett, hogy blokkolja-e a programot, én pedig nyomtam neki, hogy tiltás feloldása. Ergo ennek nem kéne a probléma okának lennie.
Aztán érdekes az is, hogy a FIFA és a whatismyip.com más címet ad meg IP címemül. Persze próbáltuk mindkettővel, egyikkel se ment. Router mögül játszok, talán lehet ez is hiba, csak nem értem, miért most jött elő, mikor régen nem volt ezzel gáz.
Összegezve: segítségetek kérném, hogy hogyan is tudnám megoldani a dolgot.
|
10-16-2007, 21:44
|
Administrator
|
|
Activity: 19%
Longevity: 100%
|
|
Guest ettő még elvileg simán lehetnél, de próbáld kitalálni, hogy milyen portnak kell látszódnia ahhoz, hogy host lehess (leírás, FAQ, egyéb oldalak, ahol ezt leírják), és azt a portot a routerben állítsd be, hogy a gépedre továbbítsa. "Virtual Server" néven szokott egyes dajta routerekben ez lenni, vagy "Port forwarding", vagy valami hasonló, ez routerfüggő.
|
10-16-2007, 22:11
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Guest ettő még elvileg simán lehetnél, de próbáld kitalálni, hogy milyen portnak kell látszódnia ahhoz, hogy host lehess (leírás, FAQ, egyéb oldalak, ahol ezt leírják), és azt a portot a routerben állítsd be, hogy a gépedre továbbítsa. "Virtual Server" néven szokott egyes dajta routerekben ez lenni, vagy "Port forwarding", vagy valami hasonló, ez routerfüggő.
|
Nos nem tudom. Semmi ilyesmit nem találtam a neten. A játékhoz meg nincs leírás, legalábbis ehhez a részéhez.
Illetve az egyik bajnokság oldalán a hamanachit javasolták, de ezt szívem szerint kihagynám.
Meg nem értem, mert mint írtad, vendégként tudnom kéne csatlakozni, mint ahogy egyik szintén router mögül játszó haverom tud is. A hostkénet való játék neki se meg. Innentől cinkes a dolog, mert egymással ezek szerint amúgyis esélytelen, hogy játszunk.
Szóval a kérdés, hogy ezt az általad említett portot hogy tudnám egyéb módon esetleg kitalálni? Mert a neten nem találtam hozzá semmit.
|
10-16-2007, 22:14
|
|
Member
|
|
|
|
Illetve routerhez kapcsolódóan most olvasok valami külső meg belső IP-ről. Ezek között mi is a konkrét különbség? És melyik mire jó? Jól értem, hogy a külső IP minden az adott routerhez kapcsolódó gépnél ugyanaz? És a belső IP-ben térnek el?
Last edited by BeeLord; 10-16-2007 at 22:17..
|
10-16-2007, 22:16
|
|
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by BeeLord
Illetve routerhez kapcsolódóan most olvasok valami külső meg belső IP-ről. Ezek között mi is a konkrét különbség? És melyik mire jó? ól értem, hogy a külső IP minden az adott routerhez kapcsolódó gépnél ugyanaz? És a belső IP-ben térnek el?
|
A külső IP, amit a router kifele mutat, tehát minden gépnek, ami a routerre csatlakozik ez az ip-je a világ felé. A belső ip minden gépnek más, tetszés szerint beállíthatod, a router alhálóján így tudsz hivatkozni a gépekre.
csokis-keksz (#410152)
tiramisu (#394553)
|
10-16-2007, 22:22
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Sziasztok!
Aztán érdekes az is, hogy a FIFA és a whatismyip.com más címet ad meg IP címemül.
|
Mert a FIFA a géped IP-jét látja, a whatismyip pedig a router szolgáltató által adott IP-jét.
Quote:
Szóval a kérdés, hogy ezt az általad említett portot hogy tudnám egyéb módon esetleg kitalálni?
|
Ha a tűzfal nem a windows sajátja, hanem valami értelmes, használható jószág, akkor a traffic log-ban lehet látni, milyen porton próbálkozik kimenni a játék.
Na ezt a portot kell engedned befelé a routeren, mert addig nem fognak tudni kapcsolódni.
10-16-2007, 22:26
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Csokibácsi
Ha a tűzfal nem a windows sajátja, hanem valami értelmes, használható jószág, akkor a traffic log-ban lehet látni, milyen porton próbálkozik kimenni a játék.
Na ezt a portot kell engedned befelé a routeren, mert addig nem fognak tudni kapcsolódni.
|
És amennyiben Windows tűzfalam van?
|
10-16-2007, 22:27
|
Member
|
|
|
|
Quote:
És amennyiben Windows tűzfalam van?
|
Akkor próbálj kapcsolódni rám a játékkal, megpróbálom megmondani a portot.
IP megy privátban.
10-16-2007, 22:57
|
|
Member
|
|
|
|
No egyelőre pihenő technikai okok miatt. Köszönök minden segítséget, de ne nyugodjatok meg, szerintem még úgy is kérdezek a későbbiekben.
|
10-17-2007, 11:39
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Csokibá, a windozos tűzfalon is engedélyezheti a használt portot UDPre meg TCPre is. Bár aki windózfalat használ az mazó.
Első nekifutásra engedélyeznie kéne a 6881 portot oda-vissza meg talán a 27000-et is oda vissza.
Aztán a router által mutatott IP-vel csatlakoznia. Vagy hostolnia. Akkor már mindegy.
De az a biztos, ha eltávolítja a windózfalat.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|