|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat |
04-09-2010, 15:38
|
Administrator
|
|
Activity: 20%
Longevity: 100%
|
|
1/A klánvezér szerep erősítése
Sziasztok!
Díjátadón vetette fel Reaktor az ötletet, hogy egy kicsit növelni kellene a klánvezér szerepét az 1/A-ban. A dolog apropója, hogy míg lenti szinteken lehetőség van arra, hogy a távol levő szövetségesnek karavánt vagy katonai segítséget küldjek, addig 1/A-ban csak 3 lehetőség van:
1, nem segítek neki
2, felhívom a szövitagot hajnal 3-kor, miközben legszebb álmát alussza, hogy hé, valamit csinálj
3, ha volt a szövitag olyan balga, hogy megadta a belépőadatait, akkor belépek hozzá, ezzel persze kockáztatva, hogy sokéves munkája anarchban köt ki
Ebből igazából egyik sem túl szimpatikus lehetőség, ezzel egyetértek.
A javaslat lényege, hogy a klántag beállíthassa, hogy megbízik a klánvezérben (ha nem, akkor nincs változás). Ha ezt beállította, akkor a klánvezér korlátozott akciókat végezhet az országában, anélkül, hogy oda belépne. Ilyen korlátozott akció a klánraktár használata, illetve valamiféle sereges segítség küldése. Érdemi akció (varázslás, tolvajlás, hadi cselekmény) nem indítható, még véletlenül sem. Most előfordul, hogy véletlenül indulnak ilyen akciók, aminek volt már anarch a vége, még 1/A-ból is. :-/
Mire lenne ez jó? Arra, hogy erősíti a szövetségeket, és lehetőséget biztosít a klántagoknak a békés távollétre. Olyanok is részt tudnak venni az aktív klánéletben, akik éjjel aludni szeretnének, de a belépőadataik megadásával sem akarják kockáztatni az országukat (nagyon helyesen). Olyan országok is jobban érvényesülni tudnak a legfelső szinten, akiknek a munkájuk, családi életük nem teszi lehetővé a napi 24 órás jelenlétet. Természetesen a klánvezérnek ilyenkor be kell vállalnia azt, hogy ő bizony éjjel is intézi az ügyeket. Dehát ezért klánvezér.
Egyelőre különösebb konkrétum nélkül kíváncsi lennék az általános reakciókra. Tudom, hogy a fórumon leginkább olyanok vannak jelen, akiket nem annyira érint, mert sokat fent vannak, ezért most másoknak a véleményére is kíváncsi vagyok; a sokat fent lévőket pedig arra kérem, hogy ne csak saját érdekeiket nézve, úgy próbálják a témát nézni, hogy azzal mások játékát mennyiben lehet jobbá tenni.
|
The Following 18 Users Say Thank You to Ati For This Useful Post:
|
-Fegya-, csabi, Debilke, Dus, Dynosaur, Gabro, Gyula, Hex, Hornet, Iron, Kubbi, Kutyuleee, Pool, Reaktor, Redback, Rheia, Tsobi, Von |
04-09-2010, 16:40
|
|
Senior Member
|
|
Activity: 1%
Longevity: 94%
|
|
Már a téma felvetésekor is hevesen támogattam a javaslatot, most sincs ez másképp. Szerintem jó lenne, ha a klánvezér minden olyan cselekvésre jogosítványt kapna bejelölés esetén, amit most is el tud szabályosan (értsd: ANARCH-ba kerülés veszélye nélkül) végezni, gondolok itt az intéző állítására, építésre, képzésre, tekercsírásra, piacolásra, klánraktár használatára és a varázslatok feltételére.
Arra lennék kiváncsi, hogy a "valamiféle sereges segítség küldése" mit takar pontosan? Mert ha a beíjjazást érted ez alatt, akkor az nagyjából ki is meríti a piacolást, mint lehetőséget.
|
04-09-2010, 16:51
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 84%
|
|
Mit takar a "valamiféle sereges segítség küldése"?
A legtöbbet az érné, ha lehetne használni a szövitag országából a piacot, de azt én kicsit erősnek tartom.
Padlócsempe (6) (#216127) [4/L]
Csempe (3) (#396380) [1/A]
Padlófütés (2) (#560612) [3/G]
|
04-09-2010, 16:59
|
Member
|
|
Longevity: 82%
|
|
úgy gondolom két variáció van erre.
1. lehet piacolni a másik orijával. az nagyon dúrva és a kis létszámú klánokat hozza hátrányos helyzetbe a nagyokkal szemben.
2. nem lehet használni a piacot, akkor meg semmit nem ér az egész
konklúzió: nemteccik
|
04-09-2010, 17:06
|
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Nekem tetszik az ötlet és támogatom. Szerintem simán piacozhatna is a klánvezér a tagok országaiban. A piacozásnak van leginkább értelme. Piacozás nélkül a javaslat nem érné el a célját. De miért is lenne túl erős a piacozás?
Egér a sajton... (#3744)
|
04-09-2010, 17:07
|
Administrator
|
|
Activity: 20%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Tsobi
Arra lennék kiváncsi, hogy a "valamiféle sereges segítség küldése" mit takar pontosan? Mert ha a beíjjazást érted ez alatt, akkor az nagyjából ki is meríti a piacolást, mint lehetőséget.
|
Quote:
Originally Posted by Padlócsempe
Mit takar a "valamiféle sereges segítség küldése"?
A legtöbbet az érné, ha lehetne használni a szövitag országából a piacot, de azt én kicsit erősnek tartom.
|
Ez a leghomályosabb egyelőre, mert ez ad lehetőséget a legtöbb visszaélésre.
Milyen lehetőségek vannak?
Piacolás a másik helyett. Elvileg szép és jó, a gyakorlatban azonban jelentheti azt, hogy egy ország nem napi 3/4/5/6-szor megy a piacra, hanem 10 fős klán esetén 30/40/50/60 alkalommal. 60x20 perc az ugye 4 óra híjján lefedi az egész napot.
Saját országból piacolás, és a vett sereg eljuttatása a másikhoz. Ez megint nem az igazi, hiszen akkor a másik ország piaci belépéseinek elfogyása után vissza lehet ezzel élni, szólok a szövivezérnek, hogy vegyen már nekem még lovasokat.
A kettő közül a második teremt nagyobb visszaélési lehetőséget, az elsőt azt belépőadatok megadásával (ami igen kockázatos), most is el lehet érni.
|
04-09-2010, 17:49
|
|
Senior Member
|
|
|
|
A klánom nevében én vállalom
De hogy küldök sereges helpet 200 körre levő tagnak?
|
04-09-2010, 17:50
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Milyen lehetőségek vannak?
Piacolás a másik helyett. Elvileg szép és jó, a gyakorlatban azonban jelentheti azt, hogy egy ország nem napi 3/4/5/6-szor megy a piacra, hanem 10 fős klán esetén 30/40/50/60 alkalommal. 60x20 perc az ugye 4 óra híjján lefedi az egész napot.
|
Ebben az esetben a vezér semmi olyat nem tud csinálni, amit ne tudna megcsinálni egy csupa aktív tagból álló klán esetén is. De a javaslatnak pont az a célja, hogy a kevésbé aktív tagokból álló klánoknak kisebb legyen a hátránya.
Quote:
Originally Posted by Ati
Saját országból piacolás, és a vett sereg eljuttatása a másikhoz. Ez megint nem az igazi, hiszen akkor a másik ország piaci belépéseinek elfogyása után vissza lehet ezzel élni, szólok a szövivezérnek, hogy vegyen már nekem még lovasokat.
|
Ez nem tetszik. Vissza lehet vele élni.
Egér a sajton... (#3744)
|
04-09-2010, 18:25
|
|
Member
|
|
Longevity: 89%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
|
két ötlet is eszembe jutott hirtelen, az egyik az egységek korlátozása, h pl támadó egységet minek venne be nekem a szövivezér, ha ugysem tudok géphez jönni, hogy támadjak?
a másik, hogy csak akkor tud piacra menni, ha mind2 országnak van még piaca.
|
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|