|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Segítség Ha elakadtál, és nem tudod hogyan indulj, vagy hogyan tovább, írd meg a kérdésed itt, és a tapasztaltabb játékosok segítenek. |
11-08-2010, 11:10
|
Junior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 81%
|
|
Lelőhely típusok találati aránya
Üdv!
Idézet a súgóból:
"Számok
Minden ország egyedi értékekkel rendelkezik arra vonatkozóan, hogy felfedezéskor milyen arányban milyen lelőhelyet talál. Többnyire van egyfajta lelőhely, amire sokkal nagyobb az esély, mint másra. Szintlépésekkor ezek az arányok eltolódnak, és az új szinten más lelőhely találására lesz nagyobb esélye embereidnek."
Szintlépés után esetemben nem változtak az arányok, ugyanúgy, mint előző szintén, a számomra legkedvezetlenebbül alakulnak a dolgok, tehát ugyanabból a lelőhelyből találok/tam mindkét szinten majd 50%-nyit, s a számomra szükségesekből pedig elenyészőt, minden esetben kevesebb, mint 5%-nyit.
Kérdéseim a következők:
-ha ezen a szinten az első célzott fedezésem ilyen eredményt hozott, akkor a továbbiakban, amíg ezen a szinten vagyok, is ez az arány lesz megfigyelhető?
-A súgóban írtakat a tények alapján úgy értelmezzem, hogy Szintlépésekkor ezek az arányok eltolódhatnak, és az új szinten más lelőhely találására lehet nagyobb esélye embereidnek?
-Egy későbbi újrázás változtathat az arányokon?
Bosszantó az, hogy számomra szintlépés után is haszontalan lelőhelyek jönnek folyamatosan, így sok-sok milliót kell költenem arra, hogy pl 10 hasznos lelőhelyet találjak.
|
11-08-2010, 11:14
|
Administrator
|
|
Activity: 20%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Peter Rose
-A súgóban írtakat a tények alapján úgy értelmezzem, hogy Szintlépésekkor ezek az arányok eltolódhatnak, és az új szinten más lelőhely találására lehet nagyobb esélye embereidnek?
|
Nem feltételes mód. Minden esetben eltolódnak. Egyenlő arány esetén is eltolódnak, csak akkor ezt nem veszed észre. De egy 50%-os arány esetén, amit írtál, hosszútávon mindenképp észrevehető változást okoz a szintlépés.
|
11-08-2010, 11:27
|
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
törölve .
11-08-2010, 11:29
|
Junior Member
|
|
Longevity: 81%
|
|
Az 50%-nyit úgy értettem, hogy a teljes kiküldött hekiből 50%. S most a szintlépés után is 77 hekiből 37 fémbányát találtam. A szövetségem már el is nevezett "vasembernek" emiatt. De engem bosszant.
Tehát akkor az is arány eltolódásnak számít, ha eddig találtam:
45% fémbányát, 2.5% x bányát, 3% y bányát, 4% z bányát
de ezentúl szintlépés után fogok találni:
48% fémbányát, 3% x bányát, 1.5% y bányát, 2% z bányát?
Mert ha igen, akkor kb semmi nem változott az előző szinthez képest.
|
11-08-2010, 11:35
|
Administrator
|
|
Activity: 20%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Peter Rose
Az 50%-nyit úgy értettem, hogy a teljes kiküldött hekiből 50%. S most a szintlépés után is 77 hekiből 37 fémbányát találtam. A szövetségem már el is nevezett "vasembernek" emiatt. De engem bosszant.
Tehát akkor az is arány eltolódásnak számít, ha eddig találtam:
45% fémbányát, 2.5% x bányát, 3% y bányát, 4% z bányát
de ezentúl szintlépés után fogok találni:
48% fémbányát, 3% x bányát, 1.5% y bányát, 2% z bányát?
Mert ha igen, akkor kb semmi nem változott az előző szinthez képest.
|
Egymással felcserélődnek az arányok. Tehát ha volt 1, 2, 3, 4, 5%-nyi esély, akkor szintlépés után lesz 2, 3, 4, 5, 1%, majd újabb szintlépés után 3, 4, 5, 1, 2%.
Ezek nem az egyes feltárások fix arányai, csupán esélyek. Elképzelhető, hogy 100%-ban a legkisebb esélyű bányát találod egy alkalommal. Ezek az arányok csak hosszútávra kivetítve érvényesülnek.
|
11-08-2010, 13:29
|
Member
|
|
Longevity: 92%
|
|
Erről másik topicban már volt szó, én még soha nem vettem észre, hogy a szintlépést szignifikánsan változtatott volna a találati arányomon. Gyakorlatilag egy körbeforduuláson belül nagyjából ugyanazok a bányák jöttek minden szinten, és csak a lefordulás után változott az arány.
6:3 (4) (#100056)
Paliking (5) (#178189)
Elmegyilkos (7) (#7777)
Uff (2)(#426219)
|
The Following User Says Thank You to Paliking For This Useful Post:
|
|
11-08-2010, 13:42
|
|
Member
|
|
Longevity: 85%
|
|
Quote:
Originally Posted by Paliking
Erről másik topicban már volt szó, én még soha nem vettem észre, hogy a szintlépést szignifikánsan változtatott volna a találati arányomon. Gyakorlatilag egy körbeforduuláson belül nagyjából ugyanazok a bányák jöttek minden szinten, és csak a lefordulás után változott az arány.
|
nekem is hasonló tapasztalataim vannak! végig kb ugyanolyan aránnyal jön minden...
|
11-08-2010, 14:23
|
Senior Member
|
|
Longevity: 89%
|
|
Quote:
Originally Posted by Paliking
|
Nekem is ezek a tapasztalataim. Most 2 törpém is mozgott a lenti csoportokban, és nekem se nagyon változtak az arányok. Mindkettőnél többségében fém volt, csak az egyiknél volt valamivel több fatelep. És ez az arány szintlépésről szintlépésre megmaradt. Vagyis biztosan változott, de láthatóan nem.
Egyébként az én szövetségesem azt mondta, amikor bejöttek a bányáim, hogy pazar, mindent fémből építünk.
BorzalmakVárosa (#199867) 1/A Black Dragon (#3270)
|
11-08-2010, 14:51
|
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Annyit mégis mondanék, hogy bár tényleg az orik (újra)születésénél eldől hogy nagyjából milyen lesz a bányatalálási arány, de így legalább már az 5. szinten lehet tervezni hogy kiből válhat jó törpe. Ha jelentősen változna szintenként ez az arány, egy törpe élete szerencsejáték lenne. Szóval mindegy hogy kinek van igaza, a lényeg hogy így a jobb, ahogy most van, csak a súgót kellene kijavítani.
Last edited by Princ; 11-08-2010 at 14:55..
|
11-08-2010, 14:57
|
Senior Member
|
|
Longevity: 89%
|
|
Quote:
Originally Posted by Princ
Annyit mégis mondanék, hogy bár tényleg az orik (újra)születésénél eldől hogy nagyjából milyen lesz a bányatalálási arány, de így legalább már az 5. szinten lehet tervezni hogy kiből válhat jó törpe. Ha jelentősen változna szintenként ez az arány, egy törpe élete szerencsejáték lenne. Szóval mindegy hogy kinek van igaza, a lényeg hogy így a jobb, ahogy most van, csak a súgót kellene kijavítani.
|
Szerintem nincs olyan, hogy jó törpe. Olyan van, hogy hatékonyabb törpe. Én nem tartoztam közé, most mégis kb 10mrdom van B-ben, úgy hogy G-ben elveszett mindenem
BorzalmakVárosa (#199867) 1/A Black Dragon (#3270)
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|