|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek |
View Poll Results: Jó így ahogy van?
|
Igen, sztem ez így tökéletesen jó
|
|
19 |
65.52% |
Engem nem zavar, sztem maradjon
|
|
1 |
3.45% |
Nem, de változtatni még rosszabb lenne
|
|
0 |
0% |
Nem, legyen meg az ára, ha már raktárnak használják
|
|
5 |
17.24% |
Nem, de csak a tekercsek kopjanak
|
|
0 |
0% |
Nem, de a plusz raktáros rendszer tetszik
|
|
1 |
3.45% |
Nem, de egyenlőre egyik lehetőség sem tetszik
|
|
2 |
6.90% |
Nem tudom, nem értek hozzá
|
|
1 |
3.45% |
01-15-2008, 00:20
|
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 94%
|
|
Piac mint raktár változtatása (avagy jó ez így)
Direkt nyitottam ide a témát és nem a megbeszélésekbe, leginkább vélemények érdekelnek a témában és nem a komolyabb megvalósitás (egyenlőre)
Azt mindenki tudja, hogy a piac funkciója az adás-vételen túl a raktározás. Sőt sztem nagyságrendel több árú van kint ebből a célból sok csoportban. Kérdésem arra irányúlna, hogy szerintetek ez így jó, és ha nem, milyen irányú változtatást tartanátok ésszerünek. Szerintem ez nem a játék rendeltetés szerü használata ahogy a súgóban is szerepel a piac nem raktár. A témával nem a tartalékok megszüntetését célzom, mert az negativan hatna a játékra, hiszen a háborúhoz pénz kell, és a kp pedig korlátolt. Több probálkozás volt arra hogy a piacon is veszitsen az értékéből a tartalék, ezzel is célozva az irreális mennyiségek csökkentését az ésszerüség határáig. Nem hiszem hogy ennek a játéknak arról kéne szólnia,hogy a taktikai érzék és jó stratégia helyett a már már kifogyhatatlan gazdasági háttér domináljon. A gazdaság fontos tényező az tény, de ha vmilyen módon korlátoltak a készletek akkor inkább az fog számitani, hogy ki hogy használja fel, és nem az hogy ki mennyit tud felhasználni. (erre ékes példa, a 0hekis ütések A-ban. gazdaságilag nem mindenki teheti meg, pedig elméletileg a top35 országnak már "megadatott" a lehetőség)
Pár eddig felmerült ötlet:
-Arwyl hozta fel,hogy lentebb is legyen egy hasonló külön raktár, mint A-ban a klánraki, természetesen itt sem ingyen, csak egy plusz tárolási lehetőség. Ezt nem önálló ötletként hanem egy piaci adó bevezetésével párhuzamosan vetette fel.
-Egy magában szerepelt a piaci adó bevezetése is
-Tekercsek kopása a piacon.
-újrázásnál megszoritások
hirtelen ezek ugrottak be. ha volt még vmi nyugodtan irjátok be a piaci korlátozásokat nem véletlenül hagytam ki, mert sztem nem jó ötletek, túl sok negativ hatásuk lenne a kereskedelemre.
a piaci kopásban ,adózásban van realitás, végülis a piac a kereskedőké, és azoknak sem szokása a 2szép szemünkért dolgozni. illetve a tekercs sem védőburokban vándorol a piacra. Arwyl raktáros ötlete nekem nagyon szimpatikus. ha jól bevannak állitva a számok, akkor a játék egy nagyon hasznos része lehetne, főleg a kisebb országoknak. ráadásul, egy kellő mennyiségü tartalékot viszonylag kis költségekért tarthatna az ember közvetlen eléréssel. a nagyobb tartalékok persze ezekután is maradnának a piacon, de nem ingyen, annak is meglenne az ára.
Ennek egy másik verzióját is eltudnám képzelni,hogy ez a raktár nagyobb lehetne. ezzel teljesen elkülönitve a piactól a tartalékokat. Az ára nagyából úgy lenne bekalibrálva, hogy nagyából olyan kedvező legyen mintha a piacon adózna és egy minimális +költség azért hogy kevesebb odafigyelést igényel.
01-15-2008, 00:26
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
nem kell semmilyen piaci ado, meg tekercskopas a piacon.
|
01-15-2008, 00:33
|
Senior Member
|
|
Longevity: 89%
|
|
Quote:
Originally Posted by Smooth Scroller
nem kell semmilyen piaci ado, meg tekercskopas a piacon.
|
Ezt mondja az, aki nem rendeltetés szerűen használja a piacot?
|
01-15-2008, 00:35
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by vityu
|
Lécci ne itt személyeskedj, ezt privátban. köszi
01-15-2008, 00:35
|
Banned
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
|
igen, azt a vagyont féltitek, amit nem játékkal, azaz harccal szereztettek meg
|
01-15-2008, 00:37
|
|
Senior Member
|
|
Longevity: 90%
|
|
Quote:
|
Hozzáteszem szerintem igen. ha én írok körönként 8*65k tekit, akkor kevésbbé fog zavarni a kopás, mintha kis ori vagyok, és azért rakok ki valamit, mert kéne 600 ezer arany, hogy tudjak venni pár dolgot.
Ezért hát kiteszem a cuccom a piacra, de az szétkopik. Nekem meg az állam kopik fel.
Szerintem a piacon tartott árukamortizációja a gigatermelőknek max idegességet okozna, a kis oriknak meg nagy kárt.
Szerintem a piaccal nem nagyon van gond.
|
01-15-2008, 00:41
|
Banned
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by '[HTPA
Szerintem a piaccal nem nagyon van gond.
|
sztem + tévedsz
|
01-15-2008, 00:42
|
|
Senior Member
|
|
Longevity: 90%
|
|
Ha már midnenképpen muszáj megadóztatni a piacon lévő cuccokat, akkor válasszuk ketté:
Az adó ne akkor vonódjon le, amíg kint van, hanem amikor visszajön.
Tehát aki eladni akar, és elad, azt ne érje károsodás (ugyanis a cuca nem jön vissza a piacról).
Akinek meg visszamegy, annak a cuccból vónódjon le valami kis összeg, lévén csomót használtad a piacos bácsi ()vagy néni) raktárát.
(De szerintem nem gáz ez így, ahogy van. Mondom ezt úgy, hgyo kicsi vagyok, béna, és csóró, tehát tuti nem tartok százmilliárdokat a piacon.)
|
01-15-2008, 00:44
|
|
Member
|
|
|
|
Gee azért ez nem igaz. mert a kisori mondjuk kitesz 10k tekit hogy eladja mert kell neki a pénz, vagy mert ennyit lopott. és sztem nem zavarja, hogy 10k helyett mondjuk (1%al számolva) 9900 tekit tud csak eladni, mert egyszer visszajött és ennyit "lenyúlt" a kereskedő. 1milla tekinél már azért számit 10k teki minden piacra rakáskor...mert az hosszútávon már számit
01-15-2008, 00:48
|
Member
|
|
Longevity: 91%
|
|
ez megkerülhető.. visszaveszi az árut..
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|