|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Stratégia & Tippek Stratégiák megbeszélései, tippek, trükkök az egyes fajokhoz, személyiségekhez |
04-28-2007, 20:08
|
Junior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 93%
|
|
Piac,avagy tegyük tisztába a szennyest
Ide képzeltem el az összes piaccal kapcsolatos kérdést,ami nem derül ki a súgóból és mégislétfontosságú,hogy tudja az ember.
Mivel nem pusztán humanitárius okokból nyitottam ezt a topicot ezért kérdeznék is,de kellett vmi indok,mert azért ez nem egy topic értékű kérdés,de piacos témát nem találtam ahova be fért volna az én kérdésem.
Tehát:ha én vmit termelek ami pl.gabona vagy fém,tehát bányászom és nem előállítom akkor is érvényes az amit a súgó ír melyből most idéznék:" A túl magas áron eladásra kínált, és meg nem vett árukat hazafele rablóbandák rabolják el. Ezek a rablóbandák mindenre elszántak, így akár többezres lovasseregeket is képesek elrabolni!"
Merthogy mi számít túl magasnak ebben az esetben?Én kirakom az árut,aminek az ára ugye ingadozik,sosem állandó.Kiteszek x mennyiségű y árut 18000 aranyért/egység.Ez azért nem az átlagos ár,de mikor én kiteszem akkor az volt az ára.Erre jön vki kiteszi az árut 300 arany/egység áron...az enyém tételezzük fel,nem veszik meg. Akkor az enyém túl magas áron volt kint és elviszik a rablóbandák?
|
04-28-2007, 20:18
|
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Szerintem ennyire azért nem egyszerű a dolog.
Valhol mintha lett volna írva valami olyasmi, hogy a túl magas ár úgy dől, el hogy a rendszer egy átlaghoz viszonyítja amit hosszab időn át figyel...
De ha nem így van akkor bocs.
04-28-2007, 21:10
|
|
Senior Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Szerintem pedig az épp kintlévő áru árához viszonyítva számolja ...aztán lehet,hogy eszetlen butaságot mondtam
|
04-28-2007, 21:25
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
amikor jön vissza az áru, abban a pillatanban figyeli hogy mennyi a piacon az átlagár, és hogy mennyiért tetted ki.
ha a kitett ár 2X magasabb, mint az átlagár, akkor elviszik a a rablóbandák az árut
|
04-28-2007, 21:37
|
|
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by nyolcvan
amikor jön vissza az áru, abban a pillatanban figyeli hogy mennyi a piacon az átlagár, és hogy mennyiért tetted ki.
ha a kitett ár 2X magasabb, mint az átlagár, akkor elviszik a a rablóbandák az árut
|
közel áll a megoldáshoz , de a lényeg hogy sulyozott áltag tehát ha kint van mondjuk 10k teki 1-2k arany között neked meg kint volt 200k-d 5k aranyért akkor nem veszik el...
04-28-2007, 22:45
|
Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Anyira szeretném, ha az emberek, nem csak odabiggyesztenék, hogy "de piacos témát nem találtam ahova be fért volna az én kérdésem."
Ki kellene próbálni VALÓBAN a keresőt, mert már rengeteg topik ismétlődik, és egyre kuszább lesz az információhalmaz...
http://forum.queosia.com/showthread....gy+m%FBk%F6dik
"Mégis a Piac hogy működik?" Ez a topik cím....
Örülök, hogy nem találtál ehez hasonló topikot!
Ati esetleg be is lehetne zárni ezt a topikot, és a többieknek, meg ott kellene folytatni.
Ott a válasz is megvan a feltett kérdésre. Csak olvasni kell.
04-28-2007, 22:47
|
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
és hol a szennyes ?
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|