|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

01-18-2007, 13:45
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 97%
|
|
Rendben tájékoztatom a látottakról a többieket és osztom Gren véleményét, miszerint csapda lehet eme rejtélyes helyben elrejtve. Gondolom azért a fáklyafénynél látnak a többiek is és feltételezem Hyasról, hogy ismeri a csapdákat, ezért megkérem, hogy nézze meg az újnyi véseteket. Nem a vésetek mérete ujjnyi, hanem a fal vésetei között lévő lyukaknak az átmérője ujjnyi. A vésteket megnézi, de int a fejével, hogy nem tudja mik lehetnek azok. A lyukakat is megnézi, de nem nyúl semmihez.
- Szerintem is csapdák lehetnek itt, a lyukakból tűk vagy nyilvesszők röppenhetnek elő, ha rossz helyre lépünk. De hogy melyik lap vagy lapok alatt lehet a csapda azt nem tudom megállapítani - mondja Hyas.
Jelzem, hogy egyenlőre nem látok veszélyt, de zavaró a fáklya fénye, így egy kicsit előrébb megyek, kb. a határáig és benézek a sötétbe látok-e valami furcsaságot. Nem, nem látsz. Egyenlőre nem lépek sehova sem, megpróbálom megnézni az illesztéseket, hátha leomlanak vagy valami hasonló. Nem látod ennek jelét. Megemlítem közbe a többieknek, hogy jók-e a találos kérdésekben, vagy a hasonlóakban, mert a továbbjutásunk valamelyik túlsó ajtó mögött lehet és szerintem nem egyszerűen fogunk csak úgy átsétálni ezen a termen...
- Nem vagyok jó a találóskérdésekben, de lehet abból kellene kiindulni, hogy kik építették ezt a helyet és miért, persze lehet hogy tévedek... - néz végig rajtatok Hyas tanácstalanul.
- Valóban igazad lehet, de valaki tudja rá a választ? - kérdem, mert én nem.
Az úrnő válaszol:
- Kyrek építették, hogy megóvni valamit, ne kerülni nem megfelelő kezek közé.
Közben felfelé is nézek, hátha vannak kapaszkodók, hamár bármelyik kőlap veszélyes lehet, esetleg függeszkedve át lehessen menni a túloldalra, de közben várom a választ is. A mennyezet kőből van, síma, és semmi különöset nem látsz rajta.
Last edited by Chris; 01-18-2007 at 13:55..
|

01-18-2007, 15:19
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
A fal mellől kérdőn nézek az Úrnőre:
-Kyrek? Hmm... Esetleg Ön vagy a Nagyúr tudják azt, hogy mit kell itt tenni? Vagy legalább valamit arról, hog mit akartak itt megvédeni? Valami kiindulás kellene, mert jelenleg úgy tűnik, hogy itt állunk bezárva egy csapda előtt és semmit nem tudunk tenni.
- Itt azt kell tenni, hogy meg kell felelni a próba. Nem tudni pontosan mit kell tenni. Hogy mit akarni megvédeni arról csak annyit mondhatni, hogy lenni egy ereklye.
Hyas felé pillantok, meg a nála lévő zsákokra:
-Azokban mi van? Talán fel tudnánk használni valamire.
- Étel, takarók, tűzszerszám, lámpás, olaj, kötél, mászócsáklya, ilyesmik. Ha akarod megnézheted - vonja meg a vállát Hyas.
Az Úrnőnek:
-De mégis. Miért van itt a Nagyúr? Mit mondtak neki? Csak annyit, hogy "juss át" vagy azt, hogy "juss át az isten pipájáért" Valami támpont kell. Mert jelenleg úgy állunk, hogy tippelhetnénk bármire.
- Azért vagyunk itt mert itt van ami nekünk kell - mondja nagyon tömören az úrnő, látod, hogy ennél többet nem fogsz tudni kihúzni belőle.
Hyas felé:
-Vedd elő a tűzszerszámot és vedd a kezedbe állj készen, hogy meggyújtod a lámpást.
Farkas-nak:
-Oltsdd el a fáklyát amint Hyas jelzi, hogy készenáll a tűzgyújtásra. Mindenki maradjon ott ahol van és Hyas! Ha szólok én vagy Alysium akkor gyújtsdd meg újból.
Megvárom míg sötét lesz és a szemem kihasználhatja végre a teljes hőlátását a fáklya zavaró fénye nélkül. Végignézem centiről centire a falakat és a padlót. A szemközti ajtókat is. Mindent, még a csapattagokat is.
Úgy tesznek, ahogy mondod. Hőlátással végignézel mindent - nem látsz semmi különöset, - és mindenkit - szabályos hőképe van mindenkinek, olyan, amilyennek lennie kell.
Alysium: te is ugyan ezt tapasztalod.
A két zsáknyi felszerelésből összerakok egy batyut 2 takaróba csavarva, (csak olyan tárgyakkal amiknek szerintem nem lehet nagy baja, például a mászóvasak) a kötéllel megkötözve és jókora, lendítő kötélrésszel (mint egy láncos buzogány nyél nélkül) Találsz egy kis zsáknyi vassúlymot is, a csomagod nagyjából 12-15 kilónyi lesz összesen. Az "1"-es mezőhöz megyek és a bejárati fal közelében állva meglengetem a batyut és lendületből (hogy nagyobb erővel "lépjen" rá) rádobom a kőlapra. Mindhárom ajtó félig felemelkedik.
Várok egy fél percet és ugyanúgy megcsinálom a "2" es mezővel is. Az ajtók lecsapódnak és a lap felett padlótól plafonig mindkét oldalról a falak teljes hosszában (kivéve az egybefüggő kőlapnál) ezernyi tű villan át. A batyuba is rengeteg beleáll, meg sem tudod számolni.
Várok fél percet és megismétlem a "3"-as lapon
A két szélső ajtó (1-es és 5-ös mezővel szemközt) félig felnyílik.
Újabb várakozás és "4" es mezőre újabb dobás.
Az ajtók lecsukódnak és újabb lövedékzápor száguld el előttetek.
Újab várás és "5" mező.
Az 1-es és 3-as mezőkkel szembeni ajtók feljebb nyílnak.
Last edited by Chris; 01-18-2007 at 17:30..
|

01-18-2007, 17:26
|
Member
|
|
|
|
Az induláskor nem igen figyelek az útra, meg sem próbálom jegyezni, inkább a többieket fürkészem. A szép kertekben rácsodálkozom mindenre ami tetszik, talán kicsit el is bambulok néha. Teszem amit mondanak, egyenlőre még reménykedem, hogy lesz itt nekünk is mulatság.
Mikor egyedül hagynak a pincében, kezd feltámadni bennem a gyanú, hogy nem szokványos vendéglátás ez itten, de egyenlőre kivárok.
Nem tartom jó ötletnek ennek ellenére sem a teremből való kijutást, de ennek nem adok hangot. Teszem amit Gren mond.
Mikor el akarják kérni a fegyvereket, látszik az arcomon, hogy ezt már tényleg nem tartom végkép jó ötletnek, de végül kötélnek állok. Nagyon fenyegetően nézek akinek adom a fegyvereket, amolyan "ha egy is hiányozni fog, ketté téplek" nézéssel.
Hyas továbbra sem élvezi a bizalmamat, bár nem mondom ki, értő szemek láthatják reakcióimból. Próbálok a nagyúr mellet lenni mindig, vigyázni az egész családra. A csapdák utáni szimatot Grenre és Alysiumra hagyom.
A furcsa csapdákkal tömött terem miatt egyre mélyülnek a ráncaim, arcomon a kétségbeesés és a düh váltakozik. Szemem akár a kitörni készülő vadállaté...
|

01-18-2007, 21:43
|
Member
|
|
|
|
Amíg Gren fél perceket vár megpróbálok átlátni, mi van az ajtók mögött. Hogy próbálsz átlátni?
Úgy próbálok átlátni, hogy először odamegyek a fal mellett közvetlen Gren mellé, legugolok és az egyik kezemre támaszkodva lassan eresztem magam lefelé úgy, hogy ne lépjek egyik táblára sem.
Gondolom akkor, mikor valamelyik ajtó megemelkedik (mert hogy ezt kihagytad...). Sötétségen kívül semmi különöset nem látsz.
Gren felé:
- Az eddig tapasztaltakból a páros szám nem a leg szerencsésebb ezek szerint. Próbáld ki, hogy mi van akkor, ha újra a 2-est és 4-est ütöd meg, újra töltődnek, vagy sem a csapdák.
Ezután majd megkérem Grent, hogy tartson meg és kipróbálnám majd, mi van, ha teljes testúllyel lépünk az 1-es vagy a 3-as vagy az 5-ös kőtáblán.
- Ki kellene próbálni, hogy akkor mi van, ha 2 kőtáblát nyomunk le, amíg állok az egyiken, a másikra rádobhatnád a zsákot - mondom Grennek.
Kissé értetlenül nézek Alysium-ra:
-Beleálsz ebbe a tűzáporba? Tudsz valamit vagy csak simán meg akarsz halni? Nem látod, hogy azok a vacak tűk mindenhol repkednek? Ha beteszed a lábad, neked annyi.
Azért megpróbálom gyorsan egymás után megütni a 2-est, hogy minden esetben, vagy nem mindig jönnek a tűk.
Minden esetben jönnek a tűk.
Alysium: ahogy jobban megfigyeled a tűzáport, észreveszed, hogy a teremben nem hevernek szanaszét tűk, egy-két darabon kívül egy sem esett a padlóra, és a falból sem áll ki egy sem
Last edited by Chris; 01-18-2007 at 21:49..
|

01-18-2007, 21:55
|
Member
|
|
|
|
-Ennyi lövedék nem lehet! - nyögöm halkan magam elé - Ennek átkozottul mágiaszaga van.
Megnézem a falakat, ahol a tűknek kellene lenniük és egyet megnézek közelebbről is a batyuba fúródottak közül (nem fogom meg) Megpróbálom megbecsülni hogy a falakon a tűke kilövő lyukak egy vonalban vannak-e. Ha igen akkok a 2-es lapnál kipróbálom, hogy mindig ugyanoda, a lap szélére dobom a batyut és így kap e indig tűket.
A falakon lévő lyukakon nincs semmi különös. A batyuba elég mélyen belefúrodtak ahhoz a tűk, hogy ne tudd megállapítani preparálva vannak-e vagy sem. A lyukak a falon becslésed szerint egyvonalban lehetnek. A batyu minden esetben kap tűket (lassan már annyi lesz benne, hogy több nem fér...)
Last edited by Chris; 01-18-2007 at 22:06..
|

01-18-2007, 22:32
|
Member
|
|
|
|
Gren felé:
- Rendben, akkor azt látjuk, hogy nem mindegyik igazi, elég mágia szaga van, de ha csak egy is talál, akkor szerintem a méreg, mert hogy szerintem mérgezettek, az is megöli a célpontját. Haladnunk kellene, a többit is meg kellene nézni, egyébként pedig úgy értettem, hogy én az 1-es számúra állok, és te mondjuk a 3-asra dobod a zsákot, hátha feljebb emelkedik, de innen távolról nem érnénk el, ha lecsukódik.
Last edited by Chris; 01-19-2007 at 06:43..
|

01-19-2007, 08:10
|
Member
|
|
|
|
Megvonom a vállam és úgy mondom Alysium-nak:
-Tőlem kipróbálhatjuk, de ha bajod lesz, ne engem hibáztass. Inkább mond meg kinek vigyem el a felszerelésed ha kijutok.
Láthatóan nem bízom az ötletében de odaállok a "3"-as kőlaphoz dobótávra.
-Tőlem mehet.
Gren: neked a batyuba fúródott tűk számából nem az jött le, hogy a tűk nagyrésze illúzió...
Last edited by Chris; 01-19-2007 at 08:14..
|

01-19-2007, 08:51
|
Member
|
|
|
|
Némán figyelem a "csapda szakértők" tevékenységét, közben magamba imádkozom az égiekhez, hogy segítsenek ki ebből a kutyaszorítóból.
|

01-19-2007, 08:58
|
Member
|
|
|
|
Gren felé:
- Elvileg csak a 2-es és 4-es kőlapokon volt gond, a többire nyílt az ajtó - mondom Grennek.
- Bár lehet, hogy igazad lehet, de akkor kellene még súly, hogy kipróbáljuk a lehetőségeket, van Nálad még valami? - kérdem Grent.
Gren: a két zsákban az élelmen, és vizestömlőkön kívül mást súlyosabbat már nem találtál
|

01-19-2007, 08:59
|
Member
|
|
|
|
Várok, hogy egyszerre tudjam a batyut a lapra csapni Alysium lépésével és közben láthatóan valamin nagyon gondolkozom.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|