|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

01-17-2007, 10:42
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
P.sz. 3736, Arel 4. havának 20. napja, a Fehérarany órája, Yankar
Napnyugta után egy fertályórával, címer nélküli fekete hintó gördül a fogadó elé. A kíséretet képező három vörös-fehér ruhába öltözött harcos közül az egyik besiet a fogadóba, és értesít a nagyurat, hogy a hintó előállt.
Mindnyájan készen állltok az indulásra. Az úr, az úrnő, és a gyermek is sötétkék-ezüst, gazdagon redőzött ruhát visel, és festett porcelán maszkot. Az eddigiekkel ellentétben, most minhármójuk haja hófehér. Beszállnak a hintóba, ti pedig felszálltok az addigra már elővezetett hátasaitokra. Rövid út után megérkeztek az egyik elzárt negyed kapujához, ahol az őrök kérdés nélkül engednek titeket tovább. Ahogy beértek a negyedbe, ámulva nézitek az égfelé törő, aprólékos gonddal épített márványcsipkés palotákat. Körülbelül félóra után érkeztek meg egy kovácsoltvas kapuhoz, ahol a hintó megáll. A posztoló őrök kinyitják a kaput, és utat engednek nektek. Az épület előtt elterülő kavicsos udvaron, már számtalan hintó áll. Nevetés és zene hangjai szűrődnek ki az éjszakba.
Amint a nagyúr és a családja kiszáll, az egyik kísérő elkezdi vezetni őket az épület felé. Egy másik kísérő elétek lép, és megkér titeket, hogy kövessétek. Egy hátsó ajtón keresztül mentek be az épületbe, majd sok kanyar, folyosó és lépcső után egy pince szerű helyre értek. Megkér, hogy itt várakozzatok, míg vissza nem tér, utána távozik.
(Alysium: jól kivehetően hallod, hogy elfordítja a zárban a kulcsot, majd elsiet)
A helyiség kicsi, félhomályos, nyirkos és teljesen üres. Rajtatok kívül nincs benn senki.
Morgena őrizze álmának nyugalmát,
Igere, a legnagyobb, vigyázza élte minden napját!
/ókyr töredék/
Last edited by Chris; 01-17-2007 at 10:45..
|

01-17-2007, 10:52
|
Member
|
|
Longevity: 97%
|
|
Amikor belépünk a negyedbe megcsodálom az épületekt, habár a fák rengetege mindig jobban vonzott, ezt most mégis csodálatosnak tartom. Az utat igyekszem megjegyezni, még a borospincéset is. Nem nagyon sikerül megjegyezned az utat. Amikor ott hagynak minket és hallom a zár kattanását szólok a többieknek:
- Nos most már a Nagyúrék magukra maradtak. Mit akarunk tenni, mert innen addig nem fogunk mozdulni, amíg valaki esetleg ki nem nyitja az ajtót, zárnyitással, vagy - nézek Farkasra - puszta erővel.
- Várjunk? - kérdem.
Last edited by Chris; 01-17-2007 at 10:56..
|

01-17-2007, 14:42
|
Member
|
|
|
|
Az úton igyekszem nem feltűnően viselkedni és a szemem sarkából nézelődök, közben látszólag csak a kocsit figyelem előttünk. Az épületek kissé túl díszesek az ízlésemnek, de el kell ismernem legalább az építőanyagok minőségére is adtak és nem csak a "csicsás" kinézetre.
Az útvonalat igyekszem én is megjegyezni mind a negyedben, mind az épületen belül. Nem sikerül pontosan megjegyezned az utat.
Mikor ott maradunk a szobában "egyedül" és Alysium felteszi a kérdését, gyorsan bentebb pattanok úgy, hogy mindenki lásson és egy dobbantással felhívom magamra mindenki figyelmét. Ez a szoba nagyonis egy olyan hely érzését kelti bennem, ahol megnézik kívülről a törpét valami vajákosok, aztán ha "könnyűnek" találják akkor nem jut ki élve.
Körbehordozom a tekintetem a csapat minden egyes tagján, utánna a kezem a szám elé teszem az eggyezményes "maradj csendben" jelzéssel. Körbemutatok a falakon és a kezemmel mutogatva közlöm mindenkivel, hogy szerintem most látnak és hallanak minket valakik és inkább ne beszéljünk.
Megpróbálom a szemem hőlátásra átállítani és megvizsgálni a falakat, van-e rajtuk olyan lyuk, törés, más anyagú darab, ami veszélyre, vagy bármi oda nem illőre utalna. Farkas-tól elkérem a harci kalapácsom és úgy téve mint aki nincs teljesen tisztában a használatával, kissé ügyetlenül tartva elkezdem körbekopogtatni a falakat.
Az egyik falat végigkopogtatva úgy gondolod, hogy valami üreg lehet mögötte, a mellette lévő falon öt téglát találsz, aminek furcsa a hangja, a többi falrészen nincs semmi különös.
Megpróbálom megállapítani, hogy az üreg mekkora területen lehet a fal közelében (tehát nagyjából azt, hogy a hang alapján az egy szimpla üreg lehet, vagy esetleg valamiféle folyosó elfalazott vége.) Inkább folyósó elfalazott végére tippelsz. A téglákat is megvizsgálom és megnézem pontosan hol vannak. A téglákon ránézésre nem találsz semmi furcsét. Hogyan vizsgálod még őket? Aztán kézjelekkel mindenkit elirányítok az üreg és a téglák vonalából, hogy ha valami lőrések például akkor ne legyen a lehetséges tűzvonalban senki.
Megfordítom a kalapácsot és oldalról állva fokozatosan növekvő erővel megpróbálom benyomni a nyéllel a nekem leginkább elérhető téglát, hátha mozog. Ha mozog akkor csak kicsit nyomom beljebb, hogy ne legyen feltünő a falra nézve a dolog. Elég nagy erővel kell megnyomnod de a tégla beljebb mozdul. Nem történik semmi. Pár koppantással felhívom erre a többiek figyelmét aztán, a következőnél megismétlem a műveletet. Az is bentebb mozdul és még mindig semmi. A többi tégla magasabban van nem éred el úgy, hogy elég erővel bírdd megynyomni őket.
Intek Farkas-nak, hogy próbálja meg azt a téglát is megmoccantani.
Mikor szólsz Farkasnak, Alysium hallja, hogy valaki sietve közeledik a folyosón és kulcsokkal csörög.
Last edited by Chris; 01-17-2007 at 19:59..
|

01-17-2007, 19:58
|
 |
Member
|
|
|
|
Kisvártatva nyílik az ajtó, és az a férfi tér vissza, aki ide kísért titeket.
- Kérem várjanak türelemmel, mindjárt megérkezik az úr, akit szolgálnak. Kérem, addig ne nyúljanak semmihez - kér meg benneteket udvarias hangon. Megvárja, míg abbahagyjátok a kísérletezést, majd ismét távozik, az ajtót most is bezárja. Folytatjátok a téglákkal való ügyködést?
Alysium: negyedóra múlva ismét lépteket hallasz, de most többet, mintha nem egy ember közeledne.
Ismét nyílik az ajtó, és a nagyúr érkezik a családjával és egy kísérő. A kísérő tisztelttel hajol meg az úr előtt majd elkéri a fegyvereit, a nagyúr habozás nélkül adja át a két kardját. A férfi ezek után hozzátok fordul:
- Kérem adják át a fegyvereiket. Ne aggódjanak, nem lesz rájuk szükség, és mihelyst kijutottak a túloldalon visszakapják őket.
Átadjátok? Ha igen, mindet?
Még indulás előtt feltűnt nektek, hogy Hyas két nagyobb zsákot cipel magával, ha megkérdeztétek mi van benne, csak annyit mondott, hogy az úr kérésének megfelelően felszerelés van benne, de ennél pontosabban nem ecsetelte mit rejtenek a zsákok, és nem is engedte, hogy belenézzetek.
/ókyr töredék/
Last edited by Chris; 01-17-2007 at 20:28..
|

01-17-2007, 21:15
|
Member
|
|
|
|
Természeesen amikor belép a fickó a kalapácsot vissza tettem Farkas övébe és az öklömmel támaszkodm az egyik "véletlenül" megmozdult téglába.
Egy szó nélkül meghajolok a Nagyúrék előtt.
Mivel láthatóan fegyvertelen vagyok nem adok át semmit.
Hyas is meghajol, majd átadja a férfinak a fegyvereit: egy hosszú és egy rövidkardot, két tört, öt dobótőrt. Ami feltűnik, hogy a hajából nem szedi ki a folytóhurkot, márha az egyáltalán nála van.
Last edited by VérGyöngyTyúk Z; 01-18-2007 at 10:31..
|

01-18-2007, 10:22
|
Member
|
|
Longevity: 97%
|
|
Azt hiszem az íjjat nehéz lenne elrejteni a tegezzel, ráadásul azok Hyasnál vannak, így gondolom ő át is adja azokat. Elgondolkodom, hogy elvileg nálam nem lehetne fegyver, így a tőrt felfedjem-e, no meg úgy eléggé csupasznak érzem magam, ha még egy száll fegyverem sincs itt. Megvárom, hogy Hyas mit csinál az íjjammal, illetve, hogy Farkas átadja-e a fegyvereket. Ha igen, akkor én is odaadom a tőröm.
Hyas kérdőn néz rád, hogy átadhatja-e az ijat és a nyílvesszőket. Nem túl feltűnően teszi, nehogy gyanút fogjon a férfi, de te érted a néma kérdést.
Hyas egy ideig vár, de mivel nem érkezik tőled válasz a ki nem mondott kérdésére, így megvonja a vállát, és az íjat a nyílvesszőkkel együtt átadja a nagyurat kísérő férfinak.
Amikor odaadja az íjjamat Hyas, előveszem a tőröm is és azt is odaadom a fickónak.
Last edited by Chris; 01-18-2007 at 13:34..
|

01-18-2007, 10:30
|
Member
|
|
|
|
Mielőtt még Farkas esetleg akadékoskodni kezdene, a látható fegyvereit (köztük az enyémeket is vegyesen az ő kilátszó fegyvereivel) elkezdem leszedegetni róla és sorra átadni. Közben próbálom nyugtatni a szememel, hogy ne csináljon bajt.
|

01-18-2007, 10:43
|
 |
Member
|
|
|
|
Miután minden látható fegyvert ádatatok a férfinak, az odalép ahhoz a falhoz, amin pár téglát már megmozdítottatok, és benyom egy másik téglát az ötből, és a másik kettő visszcsúszik a helyére. Majd benyom négy másik téglát (nem azok közül, amit felfedeztetek) és a fáklyatartó nélküli fal (ami mögött folyosót feltételeztetek) elmozdul hátra, majd oldalra csúszik, pont annyira, hogy egy ember átférjen rajta. A férfi egy másik falról az egyik fáklyatartóból kivesz egy fáklyát, és odaadja a nagyúrnak, aki elindul a nyílás felé. Mielőtt átlépne a férfi figyelmezteti, hogy ez az ajtó a túloldalról nem nyílik. A nagyúr bólit, és folytatja az útját. egyessével haladtok át a nyíláson, majd mikor mindnyájan átértetek, a fal visszamozdul a helyére.
Egy lefelé lejtő folyosóra juttok. Az egyetlen fényforrás a nálatok lévő fáklya.
/ókyr töredék/
|

01-18-2007, 10:53
|
Member
|
|
|
|
Magamban káromkodok, hogy a többi téglát nem vettem észre és igyekszem a fejembe ésni mit és hol csinált a fickó.
Mikor visszacsukódik az ajtó megállítom a csapatot és az Úrnőn keresztül szólok a Nagyúrnak.
-Uram! Javaslom, hogy ha van valami amiről most tudnunk kell akkor tájékoztasson minket. Ha ezen a helyen kell most boldogulnunk egy darabig, akkor szerintem Alysium menjen elől, alaposan nézelődve, nem szívesen mondok ijesmit, de a szeme jobb még az enyémnél is. Utánna Hyas. Ez után menjen Farkas a magasba tartott fáklyával. Aztán Önök a többiekkel (felteszem attól h nem csinálnak semmit a Morel és Deneira még jön, nem, nem jönnek) a sor végén Stancil és utoljára én magam.
Az elsők előre figyelnek, a falakra és mindenre, én ugyanezt teszem hátrafelé. Ha bármi baj történik akkor Farkas a támadók közé vágja a fáklyát és a Nagyúrék a falhoz lapulnak egymástól embernyi távra és más oldalra. Ha beáll a sötét akkor Alysium-mal irányítjuk azokat akik nem látnak.
- Annyiról kell tudni, hogy itt kell boldogulni, az ok nem tartozni magukra, hogy miért. Az elf mehetni elől.
Elindultok az általad meghatározott sorrendben, és hosszabb út után egy meredek lefelé haladó lépcsőhöz értek. Végigmentek rajta, és egy ajtónélküli nyíláson át egy négyzetekre felosztott terembe értek. (A rajzot elküldtem e-mailben, annyi az eltérés, hogy a "valóságban" nincsenek számok a lapokon, azokat azért írtam rá, hogy egyértelmű legyen, hogy merre indultok, ha elindultok.) A lapokat és a falakat vésetek díszítik. A bejárat előtt van egy összefüggő faltól falig érő kőlap, az 5x5-ös felosztás csak utána kezdődik. A lapok akkorák, hogy egyről átlépni, csak a mellette lévőkre lehet pl: a 2-esről csak a 1, 3, 6, 7, 8 számmal jelölt lapokra, a 12-esre nem tudtok átlépni, esetleg csak át ugrani (de ekkor van esély, hogy nem teljesen sikerül eltalálni a lapot, pl ha rosszul sikerül akár két lap közé is érkezhettek) A szembelévő falnál három ajtó van, mindegyik kilincs nélküli és kőlappal van lezárva.
Alysium: te látod, hogy a falakon végig ujjhegynyi átmérőjű lyukak vannak a vésetek közé rejtve.
Hogyan tovább?
Last edited by Chris; 01-18-2007 at 11:25..
|

01-18-2007, 12:51
|
Member
|
|
|
|
-Értem Nagyúr. Bocsánatát kérem.
kissé lehordom magam, hogy ijeneket kérdezek, de a mostani dolog sokmindenre emlékeztet, csak "sima" testőrködésre nem.
Figyelem magunk mögött és mellett a folyosót látok-e bármi érdekeset-veszélyeset. Eltakart nyílásokat, rejtekajtók jeleit keresem. Nem találsz ilyesmit.
A terembe érve körbenézek és a hátunk mögötti folyosóvéget is ellenőrzöm, van-e jele annak, hogy amint megmozdulunk bezárul mögöttünk. Nincs jele.
A faltól-falig egybefüggő kőlapon odaóvakodok az oldalfalakhoz ( elkerülve, hogy hozzáérjek bármelyik kőlaphoz.) Nyugtalanít a terem. Csapda szaga van. Megnézem a véseteket és próbálom kibogozni mik lehetnek.
Szerinted a vésetek lehetnek minták vagy rúnák is, nehéz megállapítani, mert elég bonyolultak.
Last edited by Chris; 01-18-2007 at 13:36..
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|