Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Általános beszélgetések > Fantasy, szerepjátékok > Online RPG > Hollószárnyak
Register Stats Members List Today's Posts

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-10-2007, 07:30
VérGyöngyTyúk Z VérGyöngyTyúk Z is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Reggel miután elmegy az Úrnő és a gyerek, a Nagyúr meg nem kerül elő a szobályából, megkérem Deneirát, hogy őrködjön kicsit (vagy Morel-t, amelyikük épp jobb passzban van) és szundítok két órát még, hogy teljesen kipihenjem magam. Utánna gyakorlok kicsit és vissza a szobaőrségbe. Előtte azért megnézem a Stancil kölyköt, mi van vele.
Deneira felvált az örségben.
Te is azt látod, hogy Stancil nincs magánál, de nem tudod megállapítani, hogy miért.

Last edited by Chris; 01-10-2007 at 07:36..
Sponsored Links
Old 01-10-2007, 07:56
Member

Napközben, ha tudok kimegyek és kicsit körbenézek a környéken. Felderítem a környező utcákat, mi merre van, merre lehet menekülni ha kell és ellátom a pónim.
Rendben.

Vacsora előtt ki őrködik?

Last edited by Chris; 01-10-2007 at 17:52..
Old 01-10-2007, 07:59
Massza Rex Massza Rex is offline
Member

Longevity: 97%

A mai nap folyamán szeretném összerántani a csapatot, hogy elmondjan neki Entartól megtudott dolgokat a városról. No meg, hogy kialakítsunk valami rendet, me ez így nem lesz jó, ahogy mostanság mennek a dolgok. No meg a megbízónkal is kéne beszélni, már aki tud, hogy mire számítsunk, meddig maradunk, stb.
Ezt a megbeszélést mikorra tervezed?
Old 01-10-2007, 08:04
Member

Ha minden stimmel (sikerül kalamajka nélkül bejárnom a környéket és a pónim is rendben van) akkor a délután közepéte ismét a fogadóban vagyok. Leváltom az őrködőt. Ha nem lesz váltás akkor estig én állok az ajtó közelében.
Old 01-10-2007, 08:27
Member

Mikor visszaérkezek a sétáról, onnan számítva, amint lehet. Ha valaki hiányzik, akkor megvárjuk.
Tehát kora délután valamikor lesz a megbeszélés. Addigra Gren is visszaér a városnézésből.
Morelre és Deneirára ne nagyon számítsatok, mert nincs aki válaszoljon a nevükben, egyelőre tekintsétek úgy, hogy ők valamerre elvannak és nem érnek rá (aztán meg majd kiderül mi lesz velük).

Last edited by Chris; 01-10-2007 at 08:32..
Old 01-10-2007, 09:01
Pettyes Pettyes is offline
Member

A nap folyamán én is gyakorlok egy kicsit mind az íjjammal, mind a közelharci fegyvereimmel. Ránézek én is Foltosra, hogy minden rendben van-e nála. A karnevál felöl érdeklődöm még egy picit a fogadósnál, mekkora tömeg szokott lenni, hogyan zajlik itt egy normális évzárás ünneplése, hasonló kérdésekkel próbálok puhatolózni, mert komolyabb védelemre lesz zsükség a nagyúrék részére, főleg ha úgy döntenek, hogy kedvük lesz kiruccani erre a karneválra. Kicsit körbejárok én is a városban a környéken egyrészt körbenézés szempontjából, másrészt hogy a lovam megjárássam egy kicsit. Az olyan helyket lehetőleg elkerülöm, amitől óva intettek. Ha visszaérek, akkor esetleg váltok valakit az őrségben, de az is lehet, hogy akkor inkább az este elejét vállalom majd be.
A fogadós annyit említ meg, hogy a nemesek ilyenkor nagy bálokat rendeznek, a kevésbé tehetősek az utcán ünnepelnek, ahol árusoktól lehet ételt italt venni, fellépnek mindenféle mutatványosok, és zenészek.

Last edited by Chris; 01-10-2007 at 09:17..
Old 01-10-2007, 16:05
Member

Akkor tehát Gren és Alysium egyhelyre terelése után megkezdetnek tekintem az ülést.

- Kíne valami regula, ki, mikor, merre űrködik, me így tiszta zavaros minden.
- Nu meg kíne böszíni a Nagyúúal, hugy mire számítsunk, möddig maradunk, mög ilyesmik.
- Mög elmundanám mit hallutam errűl a helyrű.

Farkas-nak:
-Javasolnám őrségben a 4 óránkénti váltást ha egyhelyütt van a Nagyúr és a családja. Ha külön akkor 6 óránként.

Farkasnak:
- jó ötlet beosztást csinálni, mert tényleg össze-vissza őrködünk.
Grenhez:
- 4-6 óra az megfelelő szerintem is. A karnevál idején szerintem a nagyúrék biztos elakarnak menni, és ahogy a fogaóstól hallottam, hogy a nemesek bált rendeznek nem kizárt, hogy esetleg hivatalosak valahová. Valaki is közlünk tisztában van az etikettel, esetleg?

Alysium:
- Szörintem nöm hivatalusak sehuva. Nem ide akartunk gyúnni, hanem Ifinbe. Csak a nyavalyás vajákus a torunyba ide röpített minket. Szörintem hamarusan megyünk tuvább Ifinbe, hajúval vagy karaványal.
- Na akkur elmondum mit tudtam mög: (lapozzatok vissza, ha akkor nem olvastátok volna, azt mondom el, amit Entartól megtudtam a városról)
A mese után:
- Jú van, must má tudjuk möddig kell űrködni, de elíg kevesen vagyunk, a két vajákusra, má ha a nű tényleg vajákus, akkor rájuk nem löhet számítani űrködésben...(törpengő arckifejezéssel hallgat el)

Kissé fanyalogva mondom Alysium-nak:
-Ha a népem közt lennénk azt mondanám igen, de itt aztán nem mernék úgy viselkedni. Próbálok majd hozzátok igazodni, meg a Nagyúr elvárásainak megfelelni, de nem kezeskedem azért, hogy "kifogástalanul" tudok viselkedni.

Grenhez:
- Nö is türűdjél evvel, nökem vút egy régi ismerűsöm, ögy igaz Bajnuk, aztat mundta, lígy önmagad, me ha alakoskodsz - így mundta szó szerint - akkú rá fugsz faragni, de cefetű. Na ezí vagyuk mindig ünmagam (büszkén kihúzzom magam).

Grenhez és Farkashoz is:
- Na akkor egyikünk sincs a helyzet magaslatán, de reméljük valóban nem megyünk sehová. Azonban az évforduló akkor is alkalmad arra, hogy egy merényletet hajtsanak végre, ráadásul jobban eltűnhetnek, stb. szóval arra az időr 2-en őrködhetnek, és egy pihenhet szerintem.

Farkas-nak:
-Nem mindig ojan jó ha magad adod. Van, hogy egy kissé behúzott nyak az életed menti meg. De hát -megvonom a vállam - más nép, más módszer.

-A két fős őrködés jó ötlet - fordulok kissé Alysium felé - akkor viszont úgy kezdjük azt, hogy kettő kezd az egyikük 3 óra múltán megy pihenni, hogy leváltsa a harmadik aztán újabb három óra és csere az elejétől örködőt. így mindegyikünk 6 óra őrség 3 alvás. De lehet akár 4-4 óra is. Morel és Deneira meg felváltva éber-pihen 12-12 órát. így mindig leszünk hárman talpon.

- Nu akko kíne böszélni a nagyúúúal, hugy mejünk hamarusan vugy maradunk soká. (a tekintetem Grennen pihen meg)

Megvonom a vállam:
-Tőlem!?

Last edited by Chris; 01-11-2007 at 11:10..
Old 01-11-2007, 11:31
Member

Odamegyek a Nagyúrék szobájához és bekopogok.
Az úrnő szól ki:
- Ki lenni az?
Miután válaszolsz, kinyitja az ajtót, és megkérdezi, hogy mit szeretnél. Épp befejezi a mondatot, mikor lépteket hallasz a hátad mögül. Nem sokára azt is megpillantod, akitől származnak. Egy magas férfi áll melléd, haja hosszú és világos, a vonásai élesek, szeme zöldeskék.
- Üdvözlöm hölgyem! Az úrhoz jöttem - mondja az úrnőnek.
- Kérem jöjjön vissza később - fordul hozzád a nő, majd bekíséri a szobába az ismeretlent.
Nekem nem tetszik a dolog. Oldalvást odaállok az ajtóhoz őrzési pozícióba és a kezembe veszem a csatabárdom. Ha bármi baj lenne azonnal reagálni tudjak.
Hallhatóan nincs baj. Körülbelül negyedóra múlva jön ki a férfi, és az úrnő. Amikor a nő meglát téged így szól:
- Mától ő is velünk jön - néz a férfi felé - őt is fogadni szolgálatunkban. Keríteni neki is szoba, utána jönni vissza és mondani, amiért az előbb keresni - közli veled az úrnő.
Alaposan végigmérem a fickót (kinézet a külsejét fentebb leírtam, a ruhája egyszerű és kissé kopott, fegyverek nem látsz nála, erönlét nem olyan vállas és magas mint Farkas, a mozgása viszont olyan, mint egy nagymacskának) és megpróbálom kitalálni mihez is ért. (a leírásból mire tippelsz? ) Aztán biccentek felé:
-Gren vagyok a tarini Kőszakállú klán tagja.

- Hyas - biccent feléd, aztán várja, hogy vezesd valamerre.
-Neked is - morgom magam elé bizonytalanul. Nem vagyok benne biztos, hogy most köszönt, bemutatkozott, vagy csak tüsszentett. Maradok a biztos módszernél és intek neki. Rámutatok arra az ajtóra ahol a többiek vannak (ha valamelyik szobában beszélgettünk). Nem megyek előre. Megvárom míg elindúl, és mikor szerintem a többiek már meghallják beszólok nekik:
-Egy percre gyertek ki!
Bemutatom a fickót és elmondom mit mondott az Úrnő.
Farkast megkérem, hogy intézze el a helyét és kérjen még egy szobát a fogadóstól.

Last edited by Chris; 01-11-2007 at 11:35..
Old 01-11-2007, 12:45
Pettyes Pettyes is offline
Member

Alaposan és leplezetlenül tetőtől talpig végigmérem, de nem mozdulok.
- Farkas vagyuk, a köleti vadon oroszlánja, Razdag várus arínájának kítszeres bajnuka, a Tirimi Gyűző, Véreskezű Naravik legyűzője, és még sorúhatnám. Na, így ösmernek a nípek az assziszok küzt.
- Te hunnan jüttél, mihez írtesz?
Nem zavarja, hogy végigméred, ő is szemügyre vesz titeket.
- Helyi vagyok. Leginkább a fegyverforgatáshoz értek. Ha befejeztük a beszélgetést, belefognék a szolgálatba.
Nem szólok egy szót sem, én is csak végigmérem az alakot. Kicsit gyanakodva, hisz a semmiből jött egyszercsak ide. Nem tudjuk, hogy mik a szándékai, bár valószínűleg a nagyúrék megbíznak benne, így nem kérdezősködök ezirányban.
- Az én nevem Alysium - intézem mondandóm felé.
- Szóval fegyverforgató. Milyen fegyverekhez ért? - kérdem tőle.
- Esetleg egy bemutatót láthatnánk? - kérdem.
- Megbocsásson, csakhogy megtudjuk mit tud és itt van egy bajnokunk, aki örömmel állna eme kihívás elé.
- Sose számoltam hányféle fegyverhez értek. Nem vagyok cirkuszi látványosság - itt szünetet tart - Az úr megbízik bennem, ez legyen elég önöknek. Most pedig hálás lennék ha megmutatnák a szobámat...
- Értem, szóval Ön úgy tartja, hogy cirkuszi mulatság az, ha kiváncsiak vagyunk, vajon mit tud az új ék, akiben nekünk is meg kellene bízni ahhoz, hogy tökéletesen működjön a védelmünk - kérdem, miközben megrázom a fejem.
- Reméljük, hogy nem lesz semmi gond, ami a kárunkat okozhatja -válaszolom, kicsit sandítva az új jövevényben, aki számomra nem vívta ki a bizalmat, bár igaz nekem sem sikerült mindenkinél elérni ezt, így csak megvonom a vállam és visszamegyek a szobába, megnézem Stancilt, hogy azóta jobban van-e. Ha még mindig rossz állapotban van, akkor megkérdem Morelt, hogy mi a helyzet vele.
Nem szól semmit a reakciódra, láthatóan hidegen hagyja, hogy mit gondolsz róla vagy mit nem.
Stancil még mindig nincs magánál.
(Morel majd válaszol, ha Chaos megjön...)
- Ejha, hugy oda ne ruhanjak. Lehet, hugy a Nagyúúú megbízhik bönned, de én nem. És amíg nöm bízok meg bönned, addig nem is vídem a segged. A falka nöm szeretí a különcöket...(válaszát meg sem várve eldübörgök a fogadós felé kérni egy szobát ennek a beképzelt majomnak, ha jó a füle, és érti az asziszt tanulhat pár haza általános káromkodást is...)
Az arcáról nem lehet leolvasni, hogy értette-e vagy hallotta-e, úgy általában egy kődarab kifejezőkézségével rendelkezik mimika ügyileg, legalább is úgy mutatja.
A foagadós átadja neked a szobakulcsot, és elmagyarázza, hogy melyik szobához tartozik.
Miután visszatértem oda adom a kulcsot az új fiúnak, morgok hozzá valami "arra van a szobád..."
Biccent feléd morog neked valami köszönömfélét, utána elindul a szobába.
Majd megkeresem Grent, mert még van kérdésem felé.

Last edited by Chris; 01-15-2007 at 11:45..
Old 01-11-2007, 14:46
aúú's Avatar
aúú aúú is offline
Member

Amikor Gren vissza érkezik, behívjuk a szobába.
A nő fordítja:
- 3 nap múlva lenni hivatalosak a helyi újévi nemesi bál, mi menni oda. Mint kíséret jönni velünk, de ne lepődni meg, a helyiek úgy fogják gondolni, hogy mindenki rabszolga lenni, mert nem becsülni másra a nem nemesek. Ez nekünk lenni jó, nem piszkálni magukat. A bálterembe nem tudni maguk elkísérni minket, de ott mi lenni biztonság, nem aggódni. Felöltözni valami tiszta ruha mindenki, ne lenni rosszul kinéz mint kiséret.
Meghajolok a Nagyúr és az Úrnő felé és ez elég szerencsés dolog, mert a "rabszolga" kifejezésre jelentősen mélyülnek az arcomon a ráncok:
-Parancsukra. Ha meg nem sértem Nagyúr, előtte való napon meg kellene győződnünk róla, hogy megfelelőek leszünk. Felöltözünk úgy ahogy tudunk és felkérném az Úrnőt, hogy szemlélje majd meg az eredményt. Így még lesz időnk kiigazítani a hibákat. Ne az utolsó pillanatban derüljön ki, hogy alkalmatlanok vagyunk a megjelenésre.
- Az ötlet lenni jó, 2 nap múlva lenni kirpóbálás.
-Értettem Nagyúr!
Meghajolok megint, aztán kimegyek a szobából és összeszedek mindenkit.
És születnek emberek.

Last edited by Chris; 01-15-2007 at 11:45..
Sponsored Links
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules