Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megvalósult javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-23-2008, 15:47
vityu vityu is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 90%

Quote:
Originally Posted by tulip View Post
Hát vityu, mi nem vagyunk egy hullámhoszon...Olvasd el ismét, amit írtam kicsit alaposabban!
Teljesen egyetértek azzal, amit írtál, de amit én írtam, azt egyáltalán nem értetted meg és másra kaptad fel a vizet.
Próbálom nagyon röviden elmagyarázni:

1, Senki sem kételkedik abban, hogy hullával szinte lehetetlen megcsinálni az A csoportot.
2, Ház+barrak+20 bank, aztán megy az ember full sereggel támadni (nagyjából ez a hulla stratégia)
Ellenben orkal ehhez keményen ott kell lenni a piacon, illetve a szöbetségeseknek.

Tehát orkkal nehéz anyagilag finanszírozni a 70% barrakot, még hullával nevetségesen könnyű. De orkal ettől többet is lehet, hullával meg nem nagyon.

Nagyságrendileg több odafigyelést igényel az ork, mint a hulla. Ha a hullával ezzel a kis odafigyeléssel is lehetne haladni úgy mint egy nagyon sok törődést igénylő rokkal, azt nem érezném igazságosnak.
Ne érts félre, egyáltalán nem kaptam fel a vizet, csak mindenki folyton az A-ról beszél, pedig ott hullával nem nagyon lehetne éppen az általam leirt dolgok miatt meglenni.
Az a nagyságrend, amivel többet figyelsz az orkodra, meg is hozza a gyümölcsét, mert a topos országok között vannak orkok, hullák meg csak akkor lesznek, ha az védelmi erősítés mellett fullbeton lesz, és fedezgetve jut fel.
Vagy ha egy 300k-s országgal klánban ütnek fel.
Mondjuk most gondoltam el, hogy milyen lehet egy hulla a topban, aki mondjuk gabonát termel Negatívum, hogy nincs mezőgazdasági tekercse, de nem is eszi meg a nép a megtermelt kaját!
BorzalmakVárosa (#199867) 1/A Black Dragon (#3270)
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 05-23-2008, 16:01
Hani's Avatar
Hani Hani is offline
Junior Member

Longevity: 88%

Quote:
Ok. Mostmár értem. Na akkor itt van a nézeteltérés oka. Szerintem gond, hogy viszonylag kevés taktikai elem felhasználásával (egy hulla irányítására gondolok), egy komoly odafigyelést, lényegesen több taktikai elem megfelelő ismeretét és felhasználását igénylő országot meg lehet szorongatni, szerintetek ez nem gond. Szerintem aki jobban játszik, annak legyen nagyobb előnye, nem annak, aki hullát választ (függetlenül attól, hogy jól tud-e játszani egyébként mással). Sajnos hullával nem nagyon lehet taktikázni, sem játszani, de hiába is erősítenétek fel a hullát, legfeljebb azt érnétek el vele, hogy játszani ugyan lehet vele, de igazságtalan előnyt kapna a hulla a többi fajjal szemben.
Szerintem meg a te álltalad említett kevés taktikai elem az kimondott hátrány a hullára nézve. Elég szűkös korlátok között mozog szegény pára. Vagy támad vagy nem.
A főbb javaslotok (a nagyobb horderejűek) szinte mindegyike lineáris és szintlépéshez vagy épp területhez kötött. Ha valakinek sikerül egyik másik okból hozzájutni valamelyikhez akkor függetlenül attól, hogy kezdő vagy sem megérdemli. Ne diszkrimináljuk azokat akik kevesebbet játszanak vagy épp kevesebb lehetősége van taktikázni. Egy tapasztaltabb országot meg nem fog érdekelni hogy egy kezdő vagy épp egy pro hulla az ellenfele. Aki tényleg tapasztaltabb az kimondottan fog örülni egy kis kihívásnak, én legalább is ezt tenném. Én a hadüziket is gyakran használom. Hol adott célja miatt hol taktikai elemként.
Reply With Quote
Old 05-23-2008, 18:10
tulip tulip is offline
Member

Longevity: 99%

Vityu, Hani: Szerintem elmondtam ezzel kapcsolatban a véleményemet és úgy tűnik, meg is értettétek, hogy mire gondoltam, még ha nehézkesen is fejezem ki magam. Az, hogy nem értettek velem egyet, az már érdekek, jellemek, nézőpontok kérdése.
Annyit mondanék, hogy hullával még sosem játszottam az 5. szint felett, de az összes többi fajt már többször is választottam a 4., 3., 2. szintek valamelyikén. Ha megerősödik a hulla annyira, hogy látok benne fantáziát, akkor biztosan azt is ki fogom próbálni, de ha az kérdeznétek, hogy szeretném-e ha megerősítenék, akkor azt mondanám, hogy a felvetett módokon nem, csak ha kizárólag a szövetségbe való bevonást segítenék elő vele, hogy maga a szövetség kapna valami plusszot, ha hulla csatlakozik hozzájuk.
Reply With Quote
Old 05-23-2008, 19:14
Druida Druida is offline
Member

Longevity: 89%

Quote:
Originally Posted by Dus View Post
Az ég szerelmére (hagy éljek a szavaiddal), olvasd már végig a hozzászólásomat!!!!!

Az előző hsz-ben leírtam, hogy igen, jobban üt mint az elf, lévén, hogy fele annyit véd, ami baromi nagy hátrány!!!

Igenis üssön nagyobbat egy hulla, ami hadira van kitalálva, mint egy elf, aki igazábol egy védekező faj. Az elf védekezzen, ne támadjon, nem arra van kitalálva, viszont a hulla az egy hadis faj eredetileg, csak baromira el van rontva, mert hihetetlenül gyenge...

Tehát, hogy ne kerülje el a figyelmed:
Igen, nagyobbat üt egy elfnél így a hulla, de fele annyit véd!!!

Pláne, hogy a Te számolásoddban mindenki csak lovat tart, ami eleve hülyeség!
teljesen egyetértek veled. Smooth, te magyarázol, hogy nem számolunk, amikor te írsz bődületes baromságokat.
Reply With Quote
Old 05-23-2008, 19:15
Dus Dus is offline
Member

Longevity: 93%

Quote:
de ha az kérdeznétek, hogy szeretném-e ha megerősítenék, akkor azt mondanám, hogy a felvetett módokon nem, csak ha kizárólag a szövetségbe való bevonást segítenék elő vele, hogy maga a szövetség kapna valami plusszot, ha hulla csatlakozik hozzájuk.
Akkor ha így gondolod, mondj valamit, egy javaslatot ami szerinted a szövetségbe lépését segítné a hullának...

Itt olyanra gondolok, ami a szövetségnes is jó, de lehetséges megoldás, nem valami olyan ami tuti nem kerül be, és a hullának is legyen jó...
Reply With Quote
Old 05-23-2008, 19:17
Dus Dus is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Druida View Post
teljesen egyetértek veled. Smooth, te magyarázol, hogy nem számolunk, amikor te írsz bődületes baromságokat.

Nem, ez így nem igaz, hogy baromságokat ír, hanem nem vesz figyelmebe olyan dolgokat mint pl: mások véleménye, ami azért elég fontos. Ebből adódóan, szerintem egy-egy hsz-ben fogja magát és a számára legfontosabbat kiemeli és reagál rá, a többit figyelembe sem veszi...

Bár nem tudom, hogy ez igaz-e, hiszen nem én vagyok Smooth, ezt csak ő tudhatja, de szerintem így van.
Reply With Quote
Old 05-23-2008, 19:21
Druida Druida is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Smooth Scroller View Post
termeszetesen ez mar megint hulyeseg volt. illetve ures blabla szamadatok nelkul.

most a vedoerteket te szamold ki. lassunk szamokat a "sztem", meg "fele annyi", meg "dupla/tripla" helyett.

amugy seregcsererol gondolom hallottal mar. tehat amit leirtal (tripla hadibonusz) az ugye az ijaszokra is ervenyes, tehat a vedoertek tornyok nelkul maris 730k. ugyanannyi mint a tamadoertek szovitamadas eseten. azaz a 70% elf (vagy aki nem ork 70% tamadobarakkal kb) az a hulla tornyai nelkul sem utne at a hullat. hu, ez aztan a franko, koszike...

de a folyamatos duma helyett legyszives szamokat rakjal ide. maradjunk annal a hekinel amit felvazoltam peldanak. lassuk a kalkulaciodat...
hogy védene már annyit? te miről beszélsz??? ha az elfnek vannak tornyai is akkor a hulla mélyen elbújhat mellette. amúgymeg védelmet sem tud varizni a hulla. kiszámoltam én is, és ezt nagyon el számoltad.
Reply With Quote
Old 05-23-2008, 19:23
Dus Dus is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Druida View Post
hogy védene már annyit? te miről beszélsz??? ha az elfnek vannak tornyai is akkor a hulla mélyen elbújhat mellette. amúgymeg védelmet sem tud varizni a hulla. kiszámoltam én is, és ezt nagyon el számoltad.
Druida, nyugodj már meg!
Azért egy kicsit nagyobb tiszteletet, még akkor is, ha szerintem sincs igaza, főleg ez az előző hsz-re vonatkozik!

És arról volt szó, hogy nincs torony, csak 70% barakk és csak pacik!
Reply With Quote
Old 05-23-2008, 19:26
Druida Druida is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Dus View Post
Druida, nyugodj már meg!
Azért egy kicsit nagyobb tiszteletet, még akkor is, ha szerintem sincs igaza, főleg ez az előző hsz-re vonatkozik!

És arról volt szó, hogy nincs torony, csak 70% barakk és csak pacik!
okés igazad van, csak feldühít ha vki azt mondja mi vagyunk hülyék, mikor ő mondd butaságot...
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Druida For This Useful Post:
Old 05-23-2008, 19:40
Druida Druida is offline
Member

érdekesek lettek a számolási eredményeim. elf: 15% barakk és torony, 10000hekin, 1300000 védőerő védelem nélkül.
hulla: 60% barakk (ez egy abszolut nem kiélezett hulla, dehát az elf sem az ) íjakkal kb 2millio védőerő. ha 120% bónuszt nézünk.
amúgy ne haragudj Smooth, hogy csúnyán beszéltem veled, csak egyszerűen figyelmetlen voltam. azthittem sokkal rosszabb lenne az elf mint a hulla, de ahogy látjátok a hulla jobb is vmivel.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules