|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Szabadidő, Sport Szabadidő és minden, ami sport |
View Poll Results: Szerintetek melyik csapat nyeri a 2006-os Forma1 VB-t?
|
Renault
|

|
19 |
16.81% |
McLaren
|

|
35 |
30.97% |
Ferrari
|

|
46 |
40.71% |
Toyota
|

|
1 |
0.88% |
Williams
|

|
3 |
2.65% |
Honda
|

|
2 |
1.77% |
Red Bull
|

|
4 |
3.54% |
BMW Sauber
|

|
3 |
2.65% |

03-28-2009, 07:14
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Hihetetlen időmérő! 
Nagyon jó látni végre Buttont egy versenyképes autóban.
Szerintem az egyik legjobb idény lesz ez, hacsak nem lesz egyértelmű egyeduralom egész évben...
and conscience
of the Creator of the Universe,
you fool."
|
The Following User Says Thank You to Bogár For This Useful Post:
|
|

03-28-2009, 07:30
|
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Bogár
Hihetetlen időmérő! 
Szerintem az egyik legjobb idény lesz ez, hacsak nem lesz egyértelmű egyeduralom egész évben...
|
Nekem is ez a véleményem, nagyon izgi lesz ez az idény, egy új korszak kezdetén vagyunk, nagyon remélem hogy a Ferrari és a Meclaren is megtalálja Barcelona környékére a jó beállításokat s ők is versenyképesek lesznek. Nagyon jó ez a Brawn merci, Vettel is iszonyat jó, nagyon nagyon jó lesz az idény, ha beérik Buttonékat a többiek. Kíváncsi leszek mi lesz ennek a diffúzor kérdésnek a vége, ha ilyen jól megy majd a Brawn Mercedesnek szerintem tuti Barcelonára leszedetik amit ígértek, hogy csak 4 futamon engedik indulni így őket. Ez Kers rendszer is érdekes elsz majd verseny közben. Csupa új dolog  De hol van Palik Laci, mert nélküle nem az igazi a dolog 
|

03-28-2009, 08:25
|
 |
Junior Member
|
|
Longevity: 91%
|
|
Quote:
Originally Posted by Bogár
Hihetetlen időmérő! 
|
Nem igazság, én meg suliban ülök... 

03-28-2009, 08:46
|
Junior Member
|
|
Longevity: 89%
|
|
Az a szabályrendszer már él 2009-ben, hogy az nyer majd a végén, akinek a legtöbb futamgyőzelme van, vagy csak 2010-re szerették volna bevezetni (ha nem ellenkezett volna minden csapat és versenyző)?
|

03-28-2009, 09:13
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Purode
Az a szabályrendszer már él 2009-ben, hogy az nyer majd a végén, akinek a legtöbb futamgyőzelme van, vagy csak 2010-re szerették volna bevezetni (ha nem ellenkezett volna minden csapat és versenyző)?
|
Ha jól tudom, nem. Amúgy szerintemz egy irtózatos nagy marhaság lett volna.
|

03-28-2009, 10:11
|
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Most kíváncsi vagyok így 0 versennyel a szezon elején ki mire tippel ki lesz a világbajnok? Én Raikönnenre tippelek annak ellenére hogy gyenge most a Ferrari, vagyis inkább remélem hogy ő lesz 
|

03-28-2009, 11:10
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Peti
Most kíváncsi vagyok így 0 versennyel a szezon elején ki mire tippel ki lesz a világbajnok? Én Raikönnenre tippelek annak ellenére hogy gyenge most a Ferrari, vagyis inkább remélem hogy ő lesz 
|
Az a helyzet hogy annyira nem vagyok képben hogy tippelni tudjak, csak 1-2 információmorzsát csipegettem össze az elmúlt néhány napban. De gondolom hogy a hagyományos "nagyok" ott lesznek az élmezőnyben, aztán a Brawn is jól muzsikál, bár azért ahogy a puding próbája az evés, úgy a versenyautóé a verseny... szóval nevet nem mondanék 
|

03-28-2009, 14:21
|
 |
Member
|
|
|
|
Kicsit lemaradtam, hiszen se a mai időmérőt nem néztem és az elmúlt hetek híreit se követtem nyomon. Valaki összefoglalná nekem kérem, hogy mi az a diffúzor, mi vele a probléma, és miért verte - Massa szavai szerint -tönkre a mezőnyt a Brawn GP?
Illetve milyen változások történtek autó- és pilótaügyben? Az stimm, hogy a Brawn GP a BAR Honda helyét vette át, de pl ki az a Buemi? Illetve Senna kapott végül szerződést valahova?
|

03-28-2009, 14:45
|
Member
|
|
|
|
Valami okosat csinált Ross Brawn, aztán megy a vita hogy szabályos volt-e vagy sem, és van egy alkatrész, amiről még sosem hallottam (diffúzor) - na kb. ennyit tudok a témáról
Most gondolom sokat segítettem 
Last edited by laci; 03-28-2009 at 14:48..
|

03-28-2009, 15:25
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by laci
Valami okosat csinált Ross Brawn, aztán megy a vita hogy szabályos volt-e vagy sem, és van egy alkatrész, amiről még sosem hallottam (diffúzor) - na kb. ennyit tudok a témáról
Most gondolom sokat segítettem 
|
Hatha ez segit
A leszorító erő egy másik forrása a kocsi alatt futó légáramlás, főképp a kocsi hátsó részén. A földközeli áramlást gondosan elvezetik a padlódeszka alatt és körül. Ez az áramlás, a kocsi és az út közötti szűk helyen a venturi hatás miatt összenyomódik. Innen a kocsira szerelt hátsó diffúzor gyorsítja fel a levegőt. A diffúzor alakja határozza meg a kocsi alatt lévő hely méretét, és alakítja a levegő űrtartalmát. Mint a repülők szárnya, az alacsony nyomású levegőt felgyorsítva alakít ki emelő erőt a domború felszínen, csak a diffúzor úgy gyorsítja fel a levegőt a kocsi faránál, hogy az ellenkező módszerrel: egyszerűen kihúzza a levegőt a kocsi alól. Ez a szívó erő a légellenállás büntetése nélkül hoz létre leszorító erőt. Ezért nagyon hatékony. Az alacsony nyomású leszorítás úgy nő, ahogy a hasmagasság csökken. Ezért akarjuk, hogy a kocsi minél közelebb legyen a földhöz, de anélkül, hogy a deszka elkopjon. A hasmagasságot elsősorban a rugó utak határozzák meg, amelyek méretét a vezethetőség szerint állítják be. Emellett a hasmagasságot a felfüggesztés tolórúdjánál (push-rod) finomhangolják.
|
|
Posting Rules
|