Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megbeszélések
Register Stats Members List Today's Posts

Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-28-2007, 15:22
Kubbi Kubbi is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 96%

Quote:
Originally Posted by LotR View Post
Eredeti szerző LotR
1. 2-3 napot emmlítesz, addig a muksó 2-3 x elhuzhat szabira ha nem talált addig más megoldást...

Erről beszélek nem ártottam semmit , úgy jön ide, pedig az lett volna cél (márha eltekintük attól, h a szabira küldés mekkora hátrány) Tolvaj akciók ellen nem tudod megtenni, se hadi akciók ellen...
Nem vagyok benne biztos, de úgy tudom, hogy a vihar, csak mélyszabi alatt esik le. De ez nem biztos.

Quote:
OFF:Én szövetségben gondolkodom... Mivel egy MF ugyis bántható vhogy és reagálni sem tud ugy, node ez más téma..ON
Ez szövire is igaz. Korábban is írtam, hogy egy nagyobb csoportban, ha azt írja ki, ohgy 2-3 körről jön az áldás, akkor nagy az esélyed rá, hogy nincs is benne a pontlistádban. Vagy éppen 50vari van a környékeden Akkor aztán van mit gömbözgetni...
Quote:
Pl a varisuk görbe gömböli a környéket, szükül a kör..., ott a Pont lista...
Mire hatása lenne az ártónak addigra se deríti ki akkor nem ül eleget gép előtt:P
Ez mint mondtam, nem mindig megoldható.

Quote:
Megoldás még h feljebb megy és kész... Übertáp vari megint nem sok van a környéken, ja és általában nem szokás ok nélkül ártózni...
Az én környékemen, szinte minden szövinél, van egy full varis.

Quote:
A tkp-d bezárul akkor amig nem nyitsz ujra szinre kizárt h rájöjjön az ember, ez pedig kevesebb mint a 2-3 nap...

Arra célzok ,h a tkp-t sem tuti hogy kideríted .. sőt ha keresztbe lop vki pláne, és nincs bennt a szövid.. Tehát 1 tekizés nagyobb kért tesz mint 2-3 napi vihar +száraz... és lehet ,h a varis lebukik a tolis meg nem...
mennyi idelyig is van nyitva egy tk? 10körig. normál csopiban az 10óra. Ki az aki nem néz rá 10óránként az országára?
Persze lehet hogy megússza a tolvaj, de a következő próbálkozásnál, már biztos hogy mindenki les tk-t.
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 02-28-2007, 15:26
Meteo's Avatar
Meteo Meteo is offline
Member

Longevity: 95%
Quote:
Originally Posted by Kubbi View Post
Én ellenzem, a vihar/szárazság erősítését.

Ne akarjatok, már valakit tönkretenni 1 varázslással..
Ha valakire folyton pakolgatod, csak a 36 vihart, 2-3 nap alatt elfogy a készültsége.
Na ezzel több baj van. Mint már leírtuk, nem fogy el, hanem még nőhet is. 2-3 nap alatt simán elhúz, stb. Melyik másik hóditós katonai formához kell 2-3 nap, hogy hatni kezdjen? Másik. 6000 lélekszámról indulva 19 kör alatt fogy kb 550 ember. 19 kör alatt képezhetsz 600, aztán max lefokozod.

Egy tartalékokkal rendelkező hadist nem nagyon érint meg a dolog.

Nekem nem az a bajom, hogy le tudják szedni, hanem az, hogy akár nem is kell leszedni, amx a hulladék épületek leéllnak kicsit.

Tegyük fel valaki kap 36 vihart meg szárazságot, számoljunk úgy hogy van csak 520 hektárja (ráadásul legyenek tanyái!), a képzése már folyik és van 6000 embere. Varijai 100%-on vannak. R
egeneráldóás fennt van.

1. kör elmegy 30 ember, 2 épület leállt. leszed 12 kör vihart 12 kör szárazságot (utóbbit nem muszáj). Ez össz 10%-ba kerül. Marad neki 90

Ellenség készültsége 98% Ad még valami ártót marad 90%

2. kör elmegy 30 ember, 4 épület leállt. leszed 12 kör vihart 12 kör szárazságot. Ez össz 10%-ba kerül. 96-10 =86% marad

Ellenség készültsége 96% Ad még egy ártót marad pl 88%

3. elmegy 30, már 6 épülete leállt... Még van bank, ami megy.
Nem tesz semmit. Vari 92, már csak 8 kör vihar és szárazság van rajta

Ellenség 94% Pihen

4. elemegy 30, már 8 épülete nem megy, kör végén leszedi a maradék 7 kör vihart, és erre bevándorol neki az elment 120 ember. Marad 93% készültsége.

Ellenség 100% Ad egy ártót marad 92% Pihen

5. Van 6000 embere 6 kör szárazsága, 99% készültsége, eltelt 5 kör. Varázsol valamit, hogy ne csorduljon túl...

Ellenség 98% Kap új vihart. Ellenségnek marad 94%

Ártózottnak 100%-on van a készültsége, kapott 3 tűzgolyót elpúl neki ez-az, de a képzésből majd kijön...

Lényegében a varinak jobban fogy a készültsée...

Quote:
Az, hogy egy tolvaj akció sokkal nagyobb eredménnyel jár, az meg teljesen érthető, mert amíg a tolvaj lebukik, a tk-val, és a károsult, legalább tudja, a delikvens nevét, addig egy ártózás teljesen anonim.
Hát aki 2-3 napig nem jön rá, hogy ki ártózza. Arról nem is beszélve, hogy ha a vari puffogtat másra is, mert cselezni akar, még jobban fogy a készültsége.

Úgy kéne ezeket a varázslatokat kiegyensúlyozni, hogy ami ártó, azért ártson is, ne csak jelezze, hogy foglalkoznak az egyénnel.

Bocs ha hosszú lett.
Old 02-28-2007, 15:28
Dragi's Avatar
Dragi Dragi is offline
Senior Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Meteo View Post
Na ezzel több baj van. Mint már leírtuk, nem fogy el, hanem még nőhet is. Másik. 6000 lélekszámról indulva 19 kör alatt fogy kb 550 ember. 19 kör alatt képezhetsz 600, aztán max lefokozod.

Egy tartalékokkal rendelkező hadist nem nagyon érint meg a dolog.

Nekem nem az a bajom, hogy le tudják szedni, hanem az, hogy akár nem is kell leszedni, amx a hulladék épületek leéllnak kicsit.

Tegyük fel valaki kap 36 vihart meg szárazságot, számoljunk úgy hogy van csak 520 hektárja (ráadásul legyenek tanyái!), a képzése már folyik és van 6000 embere. Varijai 100%-on vannak. R
egeneráldóás fennt van.

1. kör elmegy 30 ember, 2 épület leállt. leszed 12 kör vihart 12 kör szárazságot (utóbbit nem muszáj). Ez össz 10%-ba kerül. Marad neki 90

Ellenség készültsége 98% Ad még valami ártót marad 90%

2. kör elmegy 30 ember, 4 épület leállt. leszed 12 kör vihart 12 kör szárazságot. Ez össz 10%-ba kerül. 96-10 =86% marad

Ellenség készültsége 96% Ad még egy ártót marad pl 88%

3. elmegy 30, már 6 épülete leállt... Még van bank, ami megy.
Nem tesz semmit. Vari 92, már csak 8 kör vihar és szárazság van rajta

Ellenség 94% Pihen

4. elemegy 30, már 8 épülete nem megy, kör végén leszedi a maradék 7 kör vihart, és erre bevándorol neki az elment 120 ember. Marad 93% készültsége.

Ellenség 100% Ad egy ártót marad 92% Pihen

5. Van 6000 embere 6 kör szárazsága, 99% készültsége, eltelt 5 kör. Varázsol valamit, hogy ne csorduljon túl...

Ellenség 98% Kap új vihart. Ellenségnek marad 94%

Ártózottnak 100%-on van a készültsége, kapott 3 tűzgolyót elpúl neki ez-az, de a képzésből majd kijön...

Lényegében a varinak jobban fogy a készültsée...
aha és azt hiszem pont te írtad hogy szövisről beszélünk Vegyünk pl. egy szokványos felállást 2 hadi mészizi az ellent a tolis lopja az embereit a varis rakja rá a vihart szárazat egyszerre 3 fajta támadó akíciónál sztem még te is összezavarodnál és szednéd le a vihart hogy legalább az a kevéske ember ne menjen el
Claívsolais (3) (#379234)

"Jobban szeretem, ha mindenki utál, mintsem színészkednem kelljen bárki szeretetéért...."

"Sose szakítsd félbe ellenfeled, ha az éppen egy hibát követ el." -Bonaparte Napoleon

Régen a férfinak meg kellett ölnie a sárkányt, hogy elvehesse a szüzet. Ma már nincsenek szüzek, és a sárkányt kell elvenni...
Reply With Quote
Old 02-28-2007, 15:29
Kubbi Kubbi is offline
Member

Quote:
Na ezzel több baj van. Mint már leírtuk, nem fogy el, hanem még nőhet is. 2-3 nap alatt simán elhúz, stb. Melyik másik hóditós katonai formához k
Olvasd el mit írtam.
És 2x küldted el...
Reply With Quote
Old 02-28-2007, 15:30
LotR LotR is offline
Member

Quote:
Igen, de néha fel kellene rakni a faji varit, és a többi védő varit is...
Ha egy adott szinten tartod a készültségét, mert ahogy írtad, szinte ott marad. Tehát ami képződik készültség, annyi el is megy az ártó leszedésére...

Tehát ha ezt így tartod, a folyamatos viharral, akkor a védő varik felrakásánál, már fogy a készültsége. Mert mennyi is kell a védelem, mp, és a regenerálódás felrakásához? 11% És itt még nem is raktad fel a tisztánlátást....
És az megint nem tud vissza termelődni, mert mint írtad 103%-on van, a napsütés/vihar aránya. Ami szinte semmi +készü növekedést nem eredményez...
Gyengébb készüvel szedi le az ártót, de telnek a körök, hát megint kellene védő varit felrakni, és itt már esetleg 50%-on van a kezdeti készülye...

Szóval amit írtál az sántit.

Az ilyen varázslatok erősítését ellenzem, gondolj csak a gyengébb fajokra. mi lenne a törpivel, és az orkal? Csak még több óriás szaladgálna, beton védelemmel, és full varival...
A gnómról nem is beszélve. Szegénynek így is málusza van. Tehát jobban fogy a %-a... Ott még rosszabb az általad is felvázolt arány.

Én még mindig ellenezném egy ilyenfajta változás bevezetését.
Erdekes szemszögből nézed a dolgokat csak röviden...
én hadisként min. 16 körre feltudtam rakni minden varit, de általában 24 kör volt a jellemző... nos tehát ha vkinek ártani akarok, akkor viharral + szárazzal (feltéve h nem TF) akkor 3 körönként v megnézzem h rajta van-e de még egyszerübb ha felrakom rá... és ezt tegyem min 16 körön át mert tegyük fel pont pár körrel előttem rakta ujra a varikat , tehát min 5x... és még talán utána eset kicsit a készülije...
Azért sztem ennél okozhatna komolyabb kárt a vihar és szárazság, vagyis lehetne erősebb..
Old 02-28-2007, 15:32
Meteo's Avatar
Meteo Meteo is offline
Member

Longevity: 95%

Quote:
Originally Posted by Dragon,Szamár :)) View Post
aha és azt hiszem pont te írtad hogy szövisről beszélünk Vegyünk pl. egy szokványos felállást 2 hadi mészizi az ellent a tolis lopja az embereit a varis rakja rá a vihart szárazat egyszerre 3 fajta támadó akíciónál sztem még te is összezavarodnál és szednéd le a vihart hogy legalább az a kevéske ember ne menjen el
Én nem beszézem szöviről.
Old 02-28-2007, 15:33
Dragi's Avatar
Dragi Dragi is offline
Senior Member

Quote:
Én nem beszézem szöviről.
mindegy akkor is

"Jobban szeretem, ha mindenki utál, mintsem színészkednem kelljen bárki szeretetéért...."

"Sose szakítsd félbe ellenfeled, ha az éppen egy hibát követ el." -Bonaparte Napoleon

Régen a férfinak meg kellett ölnie a sárkányt, hogy elvehesse a szüzet. Ma már nincsenek szüzek, és a sárkányt kell elvenni...
Reply With Quote
Old 02-28-2007, 15:36
Kubbi Kubbi is offline
Member

Quote:
Erdekes szemszögből nézed a dolgokat csak röviden...
én hadisként min. 16 körre feltudtam rakni minden varit, de általában 24 kör volt a jellemző... nos tehát ha vkinek ártani akarok, akkor viharral + szárazzal (feltéve h nem TF) akkor 3 körönként v megnézzem h rajta van-e de még egyszerübb ha felrakom rá... és ezt tegyem min 16 körön át mert tegyük fel pont pár körrel előttem rakta ujra a varikat , tehát min 5x... és még talán utána eset kicsit a készülije...
Azért sztem ennél okozhatna komolyabb kárt a vihar és szárazság, vagyis lehetne erősebb..
Igen. De ez után már nem kicsit esik a készülye. Ezután már összeomlik. Se faji vari, se védelem, se mp, se semmi. Csak a vihar leszedése, 3 körönként. Tehát 3 kör alatt szedi le a vihart, ha minden körben 1et tud varázsolni. ahogy ti is mondtátok. És ez a varinak, csak 3 körönként 4% készü... Közben tud tűzgolyózni, vagy rengetni is.

És még az a 3 kör alatt is fogy a lakosa...

Last edited by Kubbi; 02-28-2007 at 15:38..
Reply With Quote
Old 02-28-2007, 15:36
Kubbi Kubbi is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Dragon,Szamár :)) View Post
mindegy akkor is
LotR beszélt szöviről.
Reply With Quote
Old 02-28-2007, 15:38
Dragi's Avatar
Dragi Dragi is offline
Senior Member

Quote:
LotR beszélt szöviről.
Akkor sorry Meteo és Lotr

Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules