|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
PC (hardver, szoftver, játékok stb.) Minden, ami számítógép. Kedvenc játékod megbeszélése, segítségkérés hardverügyben stb. |

02-24-2006, 18:39
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Nálad lehet, de nálam nem, fél giga fizikai memória szabad 
|

02-24-2006, 18:40
|
Member
|
|
|
|
Az ilyen "orvosnál nem fáj" jellegű hibák egyébként iszonyat bosszantóak.
Meg a józan észnek ellentmondóak.
Ki halott már olyan esetről, mikor a gép oldallap nélkül elindul, oldallapot felcsavarozva meg semmi. Kiderült, hogy a felső csavart becsavarva a gép nem indul el. Ha a gép működése közben csavarta be az ember a csavart, reset és nagy sötétség.
Paranormális jelenség, UFO-k.

02-24-2006, 18:47
|
 |
Member
|
|
|
|
Ja és persze szívtam az új monitorommal is  TFT ViewSonic VX912. Pestről rendeltem, neten, céget nem mondom. Másnap reggel 9-kor itt volt. Ejha, azt hittem, ilyen Magyarországon nincs is. Szegedre... És volt. Aztán másnap monitor fel vonattal Pestre, mert hibás  Akkor nem röhögtem... De szó nélkül kicserélték.
|

02-24-2006, 18:50
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Davalon
Aztán másnap monitor fel vonattal Pestre, mert hibás 
|
21"-os CRT vonattal meg már extrém sport 
Pixel hibás volt amúgy?

02-24-2006, 18:54
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Csokibácsi
21"-os CRT vonattal meg már extrém sport 
Pixel hibás volt amúgy?
|
aha, az volt.
|

02-24-2006, 18:56
|
Administrator
|
|
Activity: 31%
Longevity: 100%
|
|
Én is neten rendeltem, nagyon korrektül kihozták, minden rendben is volt. 1 pixelhibája van, de nem szem előtt, úgyhogy nem próbálkoztam inkább cserével, hátha abban rosszabb helyen lett volna.  1 pixel meg hivatalosan nem is hiba, hanem a technológiából adódik... ehh. 
|

02-24-2006, 22:30
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
1 pixel meg hivatalosan nem is hiba, hanem a technológiából adódik... ehh. 
|
De még a több sem
ISO 13406-2 nagyon engedékeny.
4 féle pixelhiba van. Mindig fényesen világító, mindig sötét, subpixel (vörös, zöld, kék) és csoporthiba (5x5 képpontnyi területen lévő pixelhibák)
pl. egy 15"-os kijelzőn 5 hiba lehet, amiből 1 világos 1 sötét és 3 vörös, zöld vagy kék lehet maximum. 5x5-ös mezőn belül nem lehet 2 pixelhiba, subpixel sem.
Nagyobb LCD-nél még rosszabb a helyzet.

02-25-2006, 00:58
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
De még a több sem
ISO 13406-2 nagyon engedékeny.
4 féle pixelhiba van. Mindig fényesen világító, mindig sötét, subpixel (vörös, zöld, kék) és csoporthiba (5x5 képpontnyi területen lévő pixelhibák)
pl. egy 15"-os kijelzőn 5 hiba lehet, amiből 1 világos 1 sötét és 3 vörös, zöld vagy kék lehet maximum. 5x5-ös mezőn belül nem lehet 2 pixelhiba, subpixel sem.
Nagyobb LCD-nél még rosszabb a helyzet.
|
Lehet érdemes olyan monitort venni, amire vagy 3 napos 0 pixelhiba garancia van, vagy 2000 forintért, lehet hozzá venni 30 napos pixelbiztosítást, ami alpixel garanciát is tartalmaz 1 hibától. Ebből kifolyólag, célszerű nagyobb gyártó monitorát venni, olyanét aki effektív gyárt is pld a Samsung, LG, náluk 0 pixel hiba garancia van. Míg az Acer-nél lehet vásárolni a pixelbiztosítást. Mondjuk én spec nem tudnám elviselni, ha ott virítana az arcomba egy piros pont, a monitoron. 
|

02-25-2006, 05:24
|
 |
Member
|
|
|
|
Az enyémen szerencsére egy sincs. Eddig legalábbis nem vettem észre. És akkor nincs is 
|

02-25-2006, 13:48
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Az ilyen "orvosnál nem fáj" jellegű hibák egyébként iszonyat bosszantóak.
Meg a józan észnek ellentmondóak.
Ki halott már olyan esetről, mikor a gép oldallap nélkül elindul, oldallapot felcsavarozva meg semmi. Kiderült, hogy a felső csavart becsavarva a gép nem indul el. Ha a gép működése közben csavarta be az ember a csavart, reset és nagy sötétség.
Paranormális jelenség, UFO-k.
|
Hali!
Ez egy érdekes dolog. De mivel a PC is árammal működik, a legfelső csavar meg a táp közelébe esik, érdemes megnézni fázismérővel ,a ház külsejét. Előfordulhat, hogy fázist találunk. Láttam már ilyet, ez akkor is gyakori ha nem földelt konektorba van csatlakoztatva a számítógép. Igen furcsa dolgokat tud művelni. 
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|