Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megbeszélések
Register Stats Members List Today's Posts

Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat

View Poll Results: Használnád-e a hadisarcot, ha a játék szabályai lehetővé tennék?
Igen használnám. 38 62.30%
Nem, nem használnám. 23 37.70%
Voters: 61. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-19-2007, 19:00
Dus Dus is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 93%

Quote:
Originally Posted by Synkel View Post
Azaz téged szétvernek, aztán megsarcolod a győztest, de keményen ám. Vagy hogy gondoltad ezt konkrétan?
ha engem ütnek 12x akkor én fizetek 120 millát a győztesnek,ha beleegyyezik és akkor x időre mnt...

Quote:
Originally Posted by Gyula View Post
főleg hogy feljebb többször irtam hogy nem az ütések számát kellene csak nézni, mert ugye ott vannak a tolvaj és a mágikus akciók is.
abban a hsz-ben mikor leírtam az ötletet,benne volt,hogy természetesen beleszámítanak ebbe a mágikus és alvilági akciók is,csak más mértékben!
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 07-19-2007, 19:03
Dus Dus is offline
Member

Longevity: 93%

Quote:
Szerintem a legegyszerübb és a legkézenfekvőbb az lenne ha a felek meg egyeznének a hadi sarc mértékét illetően. Érvényesüljenek a diplomácia képességek, nem egy pár plusz programsort szeretnék hogy majd a gép kiszámolja meg eldöntse.

Nem is akarok iylen buta szabályokat hogy ennyi vagy annyi ütés határozza meg a sarc mértékét, ennek semmi értelmét nem látom.

Legyen szabályozva a minimum és a maximum, esetleg a min és max értékhez tartozó mnt idő és majd a csatázó felek megbeszélik hogy nekik mennyi hadi sarc mennyi mnt-t érne meg. ezáltal mindenki ki tudná bontakoztatni kicsit a diplomáciai képességeit.
az ötletem alapján meglehetne adni egy minimum és egy maximum mértéket(pölö + - 50%,tehát,ha a progi 100 millát számol ki az ütések stb alapján akkor 50 és 150 milla között legyen a sarc értéke,de ha 800 millát akkor 0,4 és 1,2 milliárd között legyen,stb.)
Reply With Quote
Old 07-19-2007, 19:04
Gyula's Avatar
Gyula Gyula is offline
Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Dus View Post
az ötletem alapján meglehetne adni egy minimum és egy maximum mértéket(pölö + - 50%,tehát,ha a progi 100 millát számol ki az ütések stb alapján akkor 50 és 150 milla között legyen a sarc értéke,de ha 800 millát akkor 0,4 és 1,2 milliárd között legyen,stb.)
Egyáltalán nem támogatom hogy a progi számolgasson bármi ilyesmit.

Gyulaword (#79796)
Reply With Quote
Old 07-20-2007, 00:11
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Longevity: 94%

Quote:
Egyáltalán nem támogatom hogy a progi számolgasson bármi ilyesmit.
Ezzel egyetértek.
Kell egy reális szélsőérték, mind területre, mind egy ország készleteire, hogy ne is lehessen egy tartaléknélküli oriból kicsikarni 500millát pl., de egy 200hekisből sem (mégha lenne is neki.)
Emellett én még tartom a sikeres támadó akciót mint feltételt, az mindenkép kell a visszaélések kiszürése érdekében, és hogy ne alantas módon sarcoltassanak
(lopkodni a topba is lehet sikeresen csak 0% zsákmánnyal... így utalni is lehetne le pl.)

Reply With Quote
Old 07-20-2007, 06:03
Gyula's Avatar
Gyula Gyula is offline
Member

persze legyen ártó akció, de ne a progi számolja ki a sarc mértékét, meg ne számolgassa már hogy mennyi ütés vagy lopás volt.

Gyulaword (#79796)
Reply With Quote
Old 07-20-2007, 09:00
tdomo's Avatar
tdomo tdomo is offline
Member

Longevity: 95%

Quote:
ha engem ütnek 12x akkor én fizetek 120 millát a győztesnek,ha beleegyyezik és akkor x időre mnt...
Legyen egy határ az akciók számában, ami alatt nem lehet hadisarcot kialkudni egyik fél részéről sem. A hadisarc arra lenne jó, hogy ne amortizáljuk le teljesen a háborúban a másik országát, tehát, az adott akció határ elérése után az elkérhető összegnek fordított arányban kéne lennie az akciók számával, hiszen minél tovább tart a háború annál kevesebb tartalék marad. A hadisarcra a két határérték lehetne a fizető ország területe*10k arany és *100k arany. Ez pl. 200 hektáron 2 millió és 20 millió arany.

csokis-keksz (#410152)
tiramisu (#394553)
Reply With Quote
Old 07-20-2007, 13:47
Synkel Synkel is offline
Senior Member

Quote:

abban a hsz-ben mikor leírtam az ötletet,benne volt,hogy természetesen beleszámítanak ebbe a mágikus és alvilági akciók is,csak más mértékben!

Ha meg én nem érem be 120 millával, akkor megütlek 30x, és neked nem lesz 300 millád kifizetni a sarcot. Ha meg lesz, akkor bolond vagy, hogy hagytad magad 30x megütni ahelyett, hogy a pénzeddel inkább a hadi kiadásaidat finanszíroztad volna...

Nekem továbbra sem tetszik ez az egész hadisarc téma. Csak kiskapu lenne a végére hogy könnyebben lehessen utalni. Ha meg ezt leszabályozzuk, akkor annyi körítés lesz a sarc körül, hogy eleve nem éri meg foglalkozni vele. A többség ha sarcoltatni akar, úgyis a régi jól bevált módszert választja majd: küld egy msn címet...
Reply With Quote
Old 07-20-2007, 14:34
wand wand is offline
Member

részemről nem támopgatom a hadisarcot semilyen formában.
Jobb vagy a másiknál??
1. akkor vedd el tőle a pénzét ha tudod.
2. ha nincs pénze akkor meg miből fizessen hadisarcot? adja el az elitjeit, hogy neked fizessen, aztán őt meg verje szét mindenki?
Reply With Quote
Old 07-20-2007, 17:38
Gyula's Avatar
Gyula Gyula is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Synkel View Post
Nekem továbbra sem tetszik ez az egész hadisarc téma. Csak kiskapu lenne a végére hogy könnyebben lehessen utalni. Ha meg ezt leszabályozzuk, akkor annyi körítés lesz a sarc körül, hogy eleve nem éri meg foglalkozni vele. A többség ha sarcoltatni akar, úgyis a régi jól bevált módszert választja majd: küld egy msn címet...

Synk előfordult már egyszer veled olyan hogy valamiben nem a kiskaput láttad? Komolyan mondom sokszor nem értem a gondolkodás módod.
Vannak akik csalnak, ezt én tudom, de megfordult már olyan is a fejedben hogy sokaknak nem az az első gondolatuk hogy ha van egy szabály akkor rögtön csalásra használják?
Nem egyszerübb piacon utalni feltünés nélkül hogy ha csalni akarok?
Mondj egy példát arra hogy hogyan csalnál a hadi sarc estén?

Lehet szabályokat alkotni a hadisarcra és minden más esetre is, úgy hogy a többség a nagy többség szabályosan használni tudja. De hidd el nekem hogy ha a fejed tetjére álsz és úgy pörögsz, csalók akkor is lesznek, aki csalni akar az meg fogja találni a kiskapukat.

Gyulaword (#79796)
Reply With Quote
Old 07-20-2007, 17:51
Synkel Synkel is offline
Senior Member

Quote:
Synk előfordult már egyszer veled olyan hogy valamiben nem a kiskaput láttad? Komolyan mondom sokszor nem értem a gondolkodás módod.
Vannak akik csalnak, ezt én tudom, de megfordult már olyan is a fejedben hogy sokaknak nem az az első gondolatuk hogy ha van egy szabály akkor rögtön csalásra használják?
Nem egyszerübb piacon utalni feltünés nélkül hogy ha csalni akarok?
Mondj egy példát arra hogy hogyan csalnál a hadi sarc estén?

Lehet szabályokat alkotni a hadisarcra és minden más esetre is, úgy hogy a többség a nagy többség szabályosan használni tudja. De hidd el nekem hogy ha a fejed tetjére álsz és úgy pörögsz, csalók akkor is lesznek, aki csalni akar az meg fogja találni a kiskapukat.

Az a gondom, hogy pl hadüzit életembe egyszer használtam, nekem meg 2x küldtek, pedig eddigi pályafutásom nem tekinthető kifejezetten unalmasnak. Saját bevallásod szerint te is egy izben hadüziztél. Mástól se hallom, hogy általánosan élne a hadüzi lehetőségeivel. Ezzel oda akarok kilyukadni, hogy ennek a hadisarc témának enyhén szólva nincs komoly felhasználói bázisa.
Hogy ne csalásra használják csak úgy tudod elérni, hogy körbebástyázod feltételekkel, amik még tovább csökkentik a keresletet iránta. Ha meg nem véded be eléggé a sarcot, akkor tutira a pénzátutalók fogják elsődlegesen igénybe venni.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules