|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Filmek, sorozatok, TV Filmek és sorozatok minden mennyiségben |
View Poll Results: Ki a kedvenc karaktered?
|
Frodó
|

|
3 |
4.76% |
Gandalf
|

|
17 |
26.98% |
Legolas
|

|
17 |
26.98% |
Gimli
|

|
17 |
26.98% |
Aragorn
|

|
22 |
34.92% |
Boromir
|

|
5 |
7.94% |
Théoden
|

|
1 |
1.59% |
Szarumán
|

|
2 |
3.17% |
Gollam
|

|
6 |
9.52% |
Samu
|

|
4 |
6.35% |

02-08-2006, 17:49
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
"Gimli leszökkent a falról, s vad kiáltását visszaverték a szirtek: Khazád! Khazád! - Hamarosan bőven akadt dolga. -Hííííjjjja! - kiáltotta. - Orkok a fal mögött! Híííjjjja! Gyerünk, Legolas! Jut itt mindkettőnknek! Khazád ei-menú!
- Huszonegy! - kiáltotta Gimli. Két marokra fogta fogott fejszéje lecsapott, s az utolsó ork is holtan hevert a lába előtt. - Egyenlítettem, Legolas mester!"
...
- Gimli szívós és erős - mondta Aragorn. - Reméljük, sikerült a barlangokba menekülnie. Ott egy darabig biztonságban lesz. S egy törpnek ínyére való az efféle menedékhely.
- Remélem - mondta Legolas. - De mégis jobban szeretném, ha erre jött volna. Akkor közölhetném Gimli mesterrel, hogy én már harminckilencnél tartok.
- Amíg a barlangokig eljut, egyenlít - nevetett Aragorn. - Még soha nem láttam, hogy így forgassa valaki a csatabárdot."
A Gimli-rajongóknak 
|

02-10-2006, 09:43
|
 |
Member
|
|
|
|
Mintha említené Gandalf, hogy hogyan vált fehérré, a hobbitoknak, és hogyan élte túl a balroggal való találkozást.
Amikor elmeséli, hogy lenn a tárnák alján meküzdöttek, majd szél ura Gwayhir megtalálta és elvitte.
Ja azt tudtátok, hogy Szauron, a balrogok, és az istarok(Gandalf, és fajtársai)
mind-mind maiák, az ainuk, vagy másnéven valák segitői, amolyan kisebb hatalmú istanek.
|

02-10-2006, 12:39
|
 |
Member
|
|
|
|
hüm hüm. Télleg? Balrogok voltak Morgoth szolgái.
De az Istarok is kisebb szellemek voltak. Azaz végülis még Ilúvatar korából származtak bár ez nem biztos, hogy következik ebből.
Erre hol találtál emlitést?? Ezzel még nem találkoztam...
De akkor már tudom hogy kik azok az IStarok 

02-10-2006, 14:30
|
 |
Member
|
|
|
|
A Szilmarilokkal együtt vettem, Gyűrűk ur enciklopédia, de hétfőre megmondom a címét. Kb. plyan vastag mint a regények, és minden, és mindenki benne van. név, ill nagyjából a hozzá tartozó leírások.
A valák egyenként (Manwe, Varda, Ulmo,Aule, Yavanna, stb.) a legjobb segítőik, a háborúk, egyfajta ha nem tudsz valamit itt nézdd meg köny.
Ezt nem fogjátok elhinni!!!!
Olórin - maiák legbölcsebbike (a harmadkor végén Középföldére ment, ott Mithrandir és Gandalf volt a neve)
(Lórien)
|

02-10-2006, 14:34
|
 |
Member
|
|
|
|
csirke.inf.elte.hu/tolkien/kozep.html
Ezt a lapot böngésszétek, ha Középföldéről, és a legendák koráról akartok többet tudni.
ja, és nekem, ha már itt tartunk a kedvencem Eonwe, tőle még Melkor hadserege, és csatlósai is .ostak 
|

02-10-2006, 14:36
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by hami
A Szilmarilokkal együtt vettem, Gyűrűk ur enciklopédia, de hétfőre megmondom a címét. Kb. plyan vastag mint a regények, és minden, és mindenki benne van. név, ill nagyjából a hozzá tartozó leírások.
A valák egyenként (Manwe, Varda, Ulmo,Aule, Yavanna, stb.) a legjobb segítőik, a háborúk, egyfajta ha nem tudsz valamit itt nézdd meg köny.
Ezt nem fogjátok elhinni!!!!
Olórin - maiák legbölcsebbike (a harmadkor végén Középföldére ment, ott Mithrandir és Gandalf volt a neve)
(Lórien)
|
Ez tökjó  ilyen enciklopédiám nincsen csak 6 Tolkien regényem. meg kettő angolul is.
Myrdinn az meg a Merlin azért van hasonloság a nevekben.
Bár hozzá tartozik, hogy Kelta, mitológia alapján írta TOlkiena müveit részben. Vagyis alkotta meg a Gyűrűk Ura világát.

02-10-2006, 14:40
|
 |
Member
|
|
|
|
Nézd meg a linket
|

02-10-2006, 14:46
|
 |
Member
|
|
|
|
Eonwe milyen szempontbóla kedvenced?
Azért furcsa, hogy Banyapók az igazából egy isteni hatalommal rendelkező lény volt.
A linket meg közbe beraktam a linktáramba 

02-10-2006, 14:54
|
 |
Member
|
|
|
|
Ő volt a hadvezére a valinori seregeknek az erők csatájában, amikor már elegük lett a valáknak Melkorból, és bezúzták az erődjét, és mindenki félte Eonwét hatalma miatt, az a poén, hogy igazából a szilmarilok szerint Inkább tünde volt.
Ja és megtaláltam a könyvet a neten 
a címe: Tolkien Enciklobédia A-tól Z ig
Szerintem az egyik legjobb
itt megnézheted ezt is
http://index.hu/kultur/scifi/jrrtlex/?print
|

02-10-2006, 15:01
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by hami
Ő volt a hadvezére a valinori seregeknek az erők csatájában, amikor már elegük lett a valáknak Melkorból, és bezúzták az erődjét, és mindenki félte Eonwét hatalma miatt, az a poén, hogy igazából a szilmarilok szerint Inkább tünde volt.
Ja és megtaláltam a könyvet a neten
a címe: Tolkien Enciklobédia A-tól Z ig
Szerintem az egyik legjobb
itt megnézheted ezt is
http://index.hu/kultur/scifi/jrrtlex/?print
|
Az az igazság, hogy rég olvastam.De nem ő volt az aki nem tudod meghalni? Huhh most úgy érzem erősen keverem. De attól még lehetet tünde természetesen  mint ahogy Gandalf is ember  , de gyorsan megnézem a könyvben
Eonwe - Manwe zászlóhordozója és hírnöke
vagy ő lopta ki a Szilmarillokat Melkor Koronájából??
Ahogy nézzem volt, hogy Maiak házzasodtak töndékkel legalábbis a Szilamrillok hátuljában ilyesmire is avn utalás.
Last edited by Half; 02-10-2006 at 15:03..
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|