|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek |
View Poll Results: Használsz-e csatakalkulátort vagy egyéb segédprogit a Hódhoz?
|
Igen, használok.
|
|
157 |
86.26% |
Nem használok. Hol jutok hozzá?
|
|
17 |
9.34% |
Nem használok, csalásnak vélem.
|
|
8 |
4.40% |
09-17-2007, 04:34
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
nem rossz a leiras, nem tul bonyolult sztem, eleg szajbaragos, majd kiprobalom. a szam pedig lehet akarmilyen hosszu, tehat a fix lecsapas nem segit. mindenesetre koszi a gyors segitseget, nagyon hasznalhatonak tunik.
|
09-17-2007, 09:20
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Quote:
Originally Posted by Smooth Scroller
vmi excel magus segitsen.
van 1 cellam aminek a tipusa szoveges. mondjuk ez van benne: "2.563 kakukkfioka", persze idezojelek nelkul. nos ebbol akarom kinyerni a 2563-as szamot, amivel mar matematikai muveleteket lehet vegrehajtani, tehat mar nem szoveg hanem szam es persze a bennelevo pont nelkul.
azaz az elso feladat a " kakukkfioka" lenyesese, a masodik a "." kivagasa a szambol es a 3. a szoveg atalakitasa szamma. ezt bele 1 uj cellaba, amire mar kesobb lehet hivatkozni mint szam tipusu cellara.
pliz hilfe.
(a latszattal ellentetben idevag, ebbe a forumba, mert sajat kalkulator kialakitasa miatt kellene.)
|
A pontot cserével le tudod szedni egy celláról is meg akármennyiről is, ha kijelölöd az egész táblát, akkor egy pont se marad benne.
Mint azt már előttemi s leírták, a csere menüben a pontot lecseréled tulajdonképpen a semmire.
Hasonlóan meg lehet oldani a kakukkfiókát a szám és akakukkfióka közötti szünettel együtt.
Példa:
ez az alap: 1.234 kakukkfióka
cserével kivetted a pontot: 1234 kakukkfióka
Fogod a cellát, és a tartalmát átállítód szövegről egyénire. A cella tartalma nem változik, mert bár számként tárolod, nem tudod úgy használni.
Egyediben megadod, hogy # ##0" kakukkfióka", ettől a kakukkfiókát, mint mértékegység fogja kezelni.
Eddigi eredmény: 1234 kakukkfióka
Annyi a teendőd, hogy kijelölöd az egész táblát, és újra bemész a Csere menübe, ott pedig a ' kakukkfióka'-t (szünettel az elején) szintén lecseréled semmire.
Végeredmény: 1 234 kakukkfióka
Így megmarad az ezres tagoltság, de nem lesz benne pont, látni fogod a szöveget is, hogy 'kakukkfióka', de számként fogja kezelni, sőt, a végeredmény mértékegységét is kakukkfiókában fogja kiírni.
A1 cella: 1 234 kakukkfióka
A2 cella: 1 000 kakukkfióka
A3 cella: =A1-A2 (Végeredmény: 234 kakukkfióka) tehát hozzáveszi a 'mértékegységét' anélkül, hogy te beírnád.
ui: légyszi máskor ne kakukkfiókában számoljunk, legalább 30x elírtam ezt a hüJe szót...
Last edited by Pax Hungaricum; 09-17-2007 at 09:24..
|
09-17-2007, 09:33
|
Member
|
|
|
|
de az a helyzet, hogy nem manualisan kene megcsinalni, hanem kepletekkel. tehat ne kelljen kezzel rakeresgetni a pontokra, meg ide-oda allitgatni a cellak tipusat. a cella eleve szoveges, es abbol kell a matek segitsegevel kihamozni a szamot, tehat automatanak kell lennie, mert igy a tuti. csak bemasolom a cellakba ctrl+v segitsegevel a szoveget es az adatmezo a szoveg altal nem hasznaltt reszen a kepletek azonnal kihamoznak a lenyeget, es azonnal szamolnanak is vele.
de koszi, hogy foglalkozol vele.
|
09-17-2007, 14:10
|
Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by Smooth Scroller
de az a helyzet, hogy nem manualisan kene megcsinalni, hanem kepletekkel. tehat ne kelljen kezzel rakeresgetni a pontokra, meg ide-oda allitgatni a cellak tipusat. a cella eleve szoveges, es abbol kell a matek segitsegevel kihamozni a szamot, tehat automatanak kell lennie, mert igy a tuti. csak bemasolom a cellakba ctrl+v segitsegevel a szoveget es az adatmezo a szoveg altal nem hasznaltt reszen a kepletek azonnal kihamoznak a lenyeget, es azonnal szamolnanak is vele.
de koszi, hogy foglalkozol vele.
|
Esetleg makróként megcsinálhatnád.
Majd beszerkeztesz egy gombot, és ha kell, ráklikkelsz, és a progi elindítja.
Én egy hasonlót írnék rá, bár nem tudok programozni.
Sub Ponttalanito()
'
' Ponttalanito Makro
' Rögzítette: Kubbi, dátum: 2007.09.17.
'
' Billentyűparancs: Ctrl+a
'
sor = 3
Do
Cells(sor, 5).Select
h = ActiveCell.Value
If h = "" Then End
ActiveCell.Replace What:=".", Replacement:="", LookAt:=xlPart, _
SearchOrder:=xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, _
ReplaceFormat:=False
sor = sor + 1
Loop
End Sub
Értelemszerűen kell kitölteni, a sork értéket, és az oszlopértéket.
Én úgy állítottam be, hogy jelenleg a 3.sor, 5. oszlop cellája az első vizsgált cella. Egész addig csinálja, amíg üres cellát nem talál.
09-19-2007, 15:21
|
|
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Kubbi, és a pont helyére nem lehet vmi spec. karaktert írni, hogy mindent töröljön ami nem szám? Mint az egyéni celleformátum szerkesztésnél.
|
09-19-2007, 15:52
|
Member
|
|
|
|
mar megvan sracok, rajottem magam. erre jo parancs a HELYETTE.
=HELYETTE($A$1;".";"")*1
ez a cella az A1-ben levo szoveget: "3.563.456" szepen atalakitja 1 mozdulattal 3563456 szamma.
|
09-19-2007, 17:08
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Ez megegyezik a "Csere" nevű menüvel. Csak itt manuálisan írod be. És utána formázócellaként alkalmazható. Úgyhogy igazad van teljesen. ez a megfelelő parancs!
|
10-03-2007, 12:49
|
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Én excelt használtam, amíg asszony le nem törölte hodos mappám
H5Tools nagy hiba%-al dolgozik
Demiannak millen progija van?
hol lehet megnézni?
|
10-03-2007, 14:49
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by yenkie
Én excelt használtam, amíg asszony le nem törölte hodos mappám
H5Tools nagy hiba%-al dolgozik
Demiannak millen progija van?
hol lehet megnézni?
|
Megis mi az a nagy hiba %? :P
10-03-2007, 14:54
|
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
Megis mi az a nagy hiba %? :P
|
Nekem volt, hogy orként azt adta ki nem férek be.
Számolok utánna, mivel első ránézésre be kellett, hogy menjek.
8 tábi beállítva
5-el számolt is a progi
Védelemnél az én verzióm nem mindíg számolta a tornyok védőértékét.
Gyakran a varázslatokat sem számolta bele
le is vettem 1 hét után....
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|