|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

12-04-2006, 07:21
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 97%
|
|
Beköltözem az egyik Nagyúrhoz közeli szobába, majd rendelek egy hatalmas lakomát magamnak (de olyan mennyiségben amit tuti nem tudok megenni) "megmenekülésem" örömére. A lakomához zene és valami szemre való nőci tánca is duklál, így azt is kérek. 1 aranyat nyomok a fogadós kezébe, ebből intézkedjen, hogy estére minden rendbe legyen.
A fogadós igen lelkes, hogy végre valaki beköltözött hozzá, így hamar intézkedik, és mindent megszervez, amit kértél. A lakoma finom, a zene kellemes, a hölgyemény meg igen szemrevaló (vékonyka, alacsony, egyenesszálú világos haja van, zöld szeme), és igencsak érdeklődik irántad.
Last edited by Chris; 12-04-2006 at 09:14..
|

12-04-2006, 08:39
|
 |
Member
|
|
|
|
*Én is befoglalok egy szobát, részemről mindegy melyik az enyém, az első üreset kikáltom sajátnak. Miután már egy ideje szárazföldön vagyok, kezd helyreállni a szervezetem és egyre jobban értékelem én is, hogy nem imbolyog a talpam alatt a talaj. Nemsokára már erőteljes éhség lesz úrrá rajtam, hiszen nagyon régóta egy falatot sem ettem, így én is valami ehető után nézek a fogadósnál. *
A fogadós veled még segítőkészebb, mint a többiekkel. Négyfogásos vacsorával vendégel meg, közben gyakran kérdezgeti, hogy hozhat-e még valamit.
A szobában két széles. és puha ágy van, egy nagy szekrény, két szék, és egy asztal, rajta olajlámpással. A kicsi ablakokat nyitható üvegtáblák fedik, spalettákkal lehet elsötétíteni a helyiséget.
Minden szoba ilyen.
The Silent Enigma (#186138)
DugóTündér (#580934)
Goth*Angel (#156003)
MalloryKnox (#62)
Last edited by Chris; 12-04-2006 at 08:50..
|

12-04-2006, 09:26
|
Member
|
|
|
|
Ha valakit látok a mieinkből, akkor meginvitálom magam mellé, egy kurjantás és hivogató kézmozdulatok kíséretében.
A lányka biztos felismerte benne a BAJNOKOT, így kegyesen engedünk a rajongásának...(a nagyság átka, mindenhol felismernek- gondolom közben, de már a várható izgalmakon jár az eszem)
A lakomát a szobádba vagy az ivó helyiségbe rendeled?
Last edited by Chris; 12-04-2006 at 09:33..
|

12-04-2006, 10:21
|
Member
|
|
|
|
Az ivó részben, lássák így mulat egy igazi Bajnok!
Akkor előbb utóbb mindenki megfordul ott a csapatból a nagyurat és a családját kivéve.
Last edited by Chris; 12-04-2006 at 12:49..
|

12-04-2006, 13:58
|
 |
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Mivel valószínűleg itt nincs az étel megmérgezve, ezért helyileg főzött ételt eszünk és egy kicsit sétálunk is majd a szigeten, különösebb cél nélkül.
Az elf által látott tornyot ti is észreveszitek sétálás közben.
Én köveem lecuccolás után a Nagyúrékat mindenfelé. Az élelemmel kapcsolatosan annyit megjeyzek nekik:
-Azért ártani nem árt, ha ellenőrizzük a dolgokat, elvégre vannak itt rajtunk kívül nem idevalósiak.
És születnek emberek.
Last edited by Chris; 12-05-2006 at 08:00..
|

12-05-2006, 08:21
|
 |
Member
|
|
|
|
*A fogadós lelkesedése engem is felráz kicsit és már eleve jókedvvel indulok az estének. Amikor meghallom Farkas kurjantását és látom invitáló kalimpálását, felnevetek -rég láttam már ennyire vidámnak- majd csatlakozok hozzá és ott költöm igencsak finomnak ígérkező vacsorámat. Amíg a többiek a környéket járják, addig én a fogadóban múlatom az időt, elvégre valakinek itt sem árt lennie. Látom, hogy a mi kis bajnokunk bőszen kacsingat a hölgy felé így inkább visszavonulok a szobámba, ahol egy picit elnyúlok az ágyon. Élvezem, hogy friss, puha és bőven van hely rajta -ennyire tán még soha sem értékeltem egy ágy ezen tulajdonságait- . Pár percig bámulom a plafont, majd az ablakhoz lépve kinézek rajta (nem tudom, hogy éppen milyenek a látási viszonyok, mennyire van este), hogy milyen környéken is vagyunk.*
Késő délután van, még nem sötétedik. Az ablak a nagyúr kérésének megfelelően a belső udvarra néz, ami nem nyújt nagy látványt.
The Silent Enigma (#186138)
DugóTündér (#580934)
Goth*Angel (#156003)
MalloryKnox (#62)
Last edited by Chris; 12-05-2006 at 08:24..
|

12-05-2006, 10:36
|
Member
|
|
|
|
A fogadóban kicsit körbenézek, meg van-e a védelem a Nagyúréknál, majd eszek egy keveset a saját étkészletemből, egy időre elment a kedvem a fogadósok kosztyjától. Megfogom a lovam és visszalovagolok a tornyokhoz. Bekopogok az ajtón, majd üdvözlöm, aki ajtót nyit.
- Üdvözletem - hajtok fejet bárki elött is, aki ajtót nyit.
- Úgy hallottam, hogy itt jóképességű varázstudók élnek és hasonló tanítványokat képeznek.
- Szeretnék beszélni egy illetékessel, aki tudna nekem esetleg segíteni.
Ha intézkedik, akkor megköszönöm a segítségét.
Egy középkoru férfi nyit ajtót neked.
- Milyen ügyben? - kérdezi.
- Először is, ha adna nekem tájékoztatást, hogy a magisztrátus mely tudomány nagy képviselői? - kérdem a férfit.
- Szeretnék egy olyan emberrel beszélni, akivel esetleg lehet üzletet kötni. Ha olyan tudás birtokában vannak, amire nekünk szükségünk lehet, akkor talán tudnának segíteni és talán sikerül a fizetségben is megállapodnunk - válaszolom a férfinak.
- Először is értenek Önök a térkapukhoz? Esetleg valamelyik mesterük járatos ebben a tudásban.
- Beszélnem kell egy feljebbvalómmal. Itt várjon meg - mondja, azzal elsiet, az ajtót becsukja előtted.
Körülbelül ekkor ér oda hozzád a nagyúr és a családja.
Üdvözlöm a Nagyúrékat. Elmondom, hogy megpróbálok előkeríteni egy olyan személyt, aki képes egy kapuval lerövidíteni az utunkat. A kérdés csak az, hogy mennyibe is fog ez kerülni. Elmondom nekik, ha érdekli őket, amely keveset megtudtam erről a helyről, persze csak ha érdekli őket.
Körülbelül negyedóra múlva visszatér a férfi, és kissé meglepődve veszi észre, hogy néggyel többen vagytok. A nagyúrék fel fordulva megkérdi:
- Önöknek miben segíthetek?
- Mi jönni vele megbeszélésre - válaszolja az urnő, az elf felé biccentve.
- Rendben. Kövessenek - mondja, azzal bevezet titeket az épületbe.
Egy nagyobb mozaikpadlós, komor, félhomályos előtérbe léptek be először, után egy dolgozó szobába vezet titeket, ami sötét tónusú, vaskos, fából készült búrorokkal van berendezve, és tekintélyt parancsoló.
- Foglaljanak helyet, mindjárt jön a magiszter - közli, azzal elsiet.
Négy szék van, és Gren úgy dönt ő állva marad. A többiek leülnek. A székek az asztal előtt vannak, ami mögött egy karosszék és egy csukott ajtó látható.
Kisvártatva nyílik a szembelévő ajtó, és egy szikár, magas, őszhajú, kortalan arcú férfi lép be rajta. Kissé meghajol az úrnő felé, aztán helyet foglal.
- Milyen ügyben kerestek fel? - intézi hozzátok a kérdést.
Miután látom, hogy rám várnak gyorsan észbekapok. Felállok és biccentek én is a magiszter felé.
- Üdvözöljük uram. Bocsássa meg, hogy megzavartuk a sok teendője közepette. Azért kérettük ide Ön, mert azt hallotuk, hogy egy igen neves iskola az Önöké és talán segíthetnek nekünk célunk elérésében. A Nagyúr - tárom a karom a Nagyúr és családja felé - és mi a kísérői szeretnénk elérni minél előbb a célunkat, amit talán egy az Ön által nyitott kapu segítségünkre is válhatna. Természetesen a javadalat Ön határozza meg és nekünk az árat meg kell beszlnünk, de biztos vagyok benne, hogy meg tudunk állapodni és mindkét fél jól fog járni.
- Ha esetleg nem eme szak nagy mesetere, akkor esetleg ajánlatát szívesen vennénk, ha ismer egy olyan embert, aki segíthetne, illetve a másik dolog, hogy valaki kellemetlenül inzultálja a Nagyurat és családját. Esetleges felfedésükben is segítségünkre lehetne, természetesen ezt is megfelelő jutalmazással, ám itt a probléma az, hogy ellenünk kilétét homály fedi, nem sok nyomunk van, csak egy elfogott orgyilkos, de úgy gondolom, őt bárki felbérelhette és nekünk ennek a bárkinek a személyének felfedése lenne a másik célunk.
Miután befejeztem a mondandómat, azután leülök várom a beszélgetés további menetét és reménykedem benne, hogy nem mondtam semmi olyat, amit nem kellett volna, ugyanakkor elég információt ahhoz, hogy a tárgyalás megkezdődhessen, bármelyik felvetésünkről.
- Jobb helyre nem is jöhettek volna. Nagymultú intézményünk a tér- és síkmágiát tanulmányozza, valamint tanítja beavatottjai számára. Megfelelő összegért, amit később megtárgyalunk, eljuttatjuk önöket a megfelelő helyre.
Az ellenségeikkel kapcsolatban nem tudok segíteni, velük maguknak kell boldogulniuk.
Hova szeretnének eljutni?
A nő fordít, majd a nagyúr válaszol, ezután a magiszter ezt a választ kapja:
- Yankar az uticél.
- Hmmm... Yankar... - gondolkodik el a férfi - Hány főről lenne szó?
- Nyolc ember és hét hátas.
- Százötvenkét arany.
(Ahogy belegondoltok, épp csak drágább, mintha nyilvnos kaput használnátok.)
- Rendben. Holnap napközép előtt nem sokkal visszajövünk. Megfelel így?
- Várom önöket - mondja a magiszter mosolyogva.
A fogadóba visszatérva a nagyúr megkéri Deneirát, hogy beszéljen a kapitánnyal, hogy csak eddig utaztatok, és tovább nem tartotok igényt a szolgálatára, és köszönitek, hogy elhozott eddig.
Last edited by Chris; 12-05-2006 at 11:03..
|

12-05-2006, 12:38
|
Member
|
|
|
|
Miután kijövünk az épületből körbenézek, hogy a Nagyúrék lóval vannak-e, ha nem felajánlom a család valamely tagjának, leginkább a nőnek és a gyereknek, hogy üljenek fel Foltos hátára, ha nem, akkor én ülök fel, de végig kísérem őket a fogadóig. Gyalog vannak, az úrnő elfogadja az ajánlatodat, és a gyerekkel felülnek a lovadra. Közben időnként körbenézek, hátha látok valami gyanúsat.
Út közben felvetem aggodalmam az Úrnő és Gren felé:
- Túl gyorsan és könnyen ment. Bár lehet, hogy ilyen egy egyszerű tárgyalás, de nekem mégis gyanús. Jó lesz majd azt a kaput megnézni és a másik felét alaposan szemügyre venni, mielött átlépünk rajta.
- Nem érteni miért gyanakodni. Ők mindennap foglalkoznak kapuk nyitogatásával ingyen is. Mi lehet abba gyanús ha a mindennapi gyakorlataikért pénzt kérnek, ráadásul nem is sokat? Ráadásul ez lenni messziföldön híres iskola, miért járatnák le magukat? - kérzi tőled az úrnő.
- Másrészt nem lenni velünk olyan, aki tudná ellenőrizni a kapu létrehozásának mikéntjét. Ön menni szívesebben hajó?
A fogadóba visszaérve, ha Gren fáradt, akkor leváltom az őrködésben.
- Nekem csak az volt a gyanús, hogy ahogy az előbb említette ólcsó árat szabtak, pedig az ilyen rendek nem mindig segítőkészek, főleg, hogy csak úgy odamennek és kéregetnek tőlük, no persze most arany is dukál hozzá. Nekem még az is gyanús, hogy rövid volt a tárgyalás, semmi alkudozás, semmi kérdezősködés, bár lehet, hogy csak az eltelt napok tettek gyanakvóvá, de elsődlegesen én csak magamban bízom. - vonom meg a válam, aztán mivel úgyis a Nagyúrék fizetnek majd, meg ellenkezni sem akarok ezért csöndbe maradok egy kis ideig, majd hozzáfűzöm - Persze ez csak egy feltevés volt. Sosem lehet tudni, mivel áldanak meg az égiek.
- Nem azt mondani, hogy kevés pénzt kértek, hanem azt, hogy nem túl sokat. Minek alkudoztunk volna, úgysem engedtek volna az árból. Kérdezősködniük pedig mi értelme lett volna? Minél kevesebbet tudnak, annál kevesebb bajuk származhat a mi segítésünkből.
(Alysium: 152 arany egy kisnemesi család egy és fél évi jövedelme, neked évekig kellene dolgoznod, hogy ennyi pénzt összegyűjts, szóval nem olyan kevés az...)
Last edited by Chris; 12-05-2006 at 12:47..
|

12-06-2006, 08:08
|
 |
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Kinek milyen tervei vannak másnap késő délelőttig?
Morgena őrizze álmának nyugalmát,
Igere, a legnagyobb, vigyázza élte minden napját!
/ókyr töredék/
|

12-06-2006, 08:49
|
Member
|
|
|
|
Kiheverem a mulatozás fáradalmait, utána pedig kemény edzésbe fogok, mert a hajón ezt elhanyagoltam. (láthatóan a tegnapi jókedv már messzire szállt, arca úja "megszokottan" morcos)
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|