|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

05-20-2008, 11:32
|
Senior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce
off: felajánlom a gépem, mind szervertámogató egység  6400+ dual proci, 4 gb ram dualchannel, 14k rpm szerver vinyó, 10 gb net, stb.  on:
Tekintve az aktív élőhalott országok számát, annyira nem lenne megterhelő, mint amilyen nehezen követhető. Szerintem ha nem ilyen szép kerek számokkal játszunk, nehéz számolgatni. Főleg egy kezdő játékos részére. (Tudom, a hulla nem kezdő faj... De nem húnyhatunk szemet afölött, hogy a kezdők baromi magas százalékba nregisztrálnak. Aztán eprsze heteken belül törölnek...)
|
Nem lenne nehezen követhető, sőt a kezdőket nem is érintené, mert 200hektáron nem fognak valami sokat gyújtogatni.
Viszont így belegondolva tényleg kivitelezhetetlennek tűnik.
Na most nézzük a tényeket:
10K pontig lehet gyújtogatni
Felfelé egyre ritkul a mezőny.
Továbbá az is igaz, hogy 2 azonos gyújtássorozat %-osan pont ugyanakkora kárt okoz 1000hekin, mint 10.000. Tehát egy folyamatosan növő gyújtásvédelemnek az ég világon semmi értelmét nem látom.
De továbbmenve: mivel ritkul a mezőny, így ugyanaz a gyújtássorozat 4000hekin valszeg %-osan még kisebb kárt is okoz, mint 2000hekin.
(Persze számértékben nem, de egy csatában a %-os értékek döntenek)
A hulla csak a gyújtásra és az emberlopásra különösen érzékeny. És azzal szerintem nincs is baj, ha a harc közben meggyújtogatják, valamit csak csinálni kell ellene. Gond egyedül a többiekkel van, akik anyagi kárt okoznak a hullának.
Az anyagi kárt pedig kétféleképpen lehet csökkenteni: kiadás csökkentés (sajnos nem jó), bevétel növelés (hát?)
|

05-20-2008, 11:56
|
Senior Member
|
|
Longevity: 89%
|
|
Quote:
Tekintve az aktív élőhalott országok számát, annyira nem lenne megterhelő, mint amilyen nehezen követhető.
|
Éppen azon vagyunk, hogy ezt a kis számot feljebb húzzuk...  Tehát tuti lesz hulla bőven, ha értelmesen játszható hadi ország lesz!
BorzalmakVárosa (#199867) 1/A Black Dragon (#3270)
|

05-20-2008, 12:26
|
![[HTPA]GeeForce's Avatar](image.php?u=2817&dateline=1283089292) |
Senior Member
|
|
Longevity: 91%
|
|
ezen gondolkodom:
mi a hulla legnagyobb hátránya?
szerintem az, hogy NEM TALÁL szövetségeseket, mivel egyetlen szövetség sem veszi be, sőt, már a hirdetésekben is kikötik, hogy még csak ne is jelentkezzenek! régebben legalább jelentkezhettek, csak "véletlenül" sosem rájuk esett a választás....
A hula nem olyan gyenge szövetséges, hiszen ha csak 1 hadi ori is van a szöviben, az baromira tud profitálni abból, hogy a hullába rengeteg egység fér el. ha nem a hulla indítja a támadást, akkor igen nagyot lehet odaverni.
De erre nem kerül sor, mert be sem kerül a szövibe. (kivétel persze a 4 élőhalott szövetség, ami egyáltalán nem gyenge, ha profik alkotják.!!!!)
Javaslatom az lenne, hogy:
- A hulla ori szövibelépés után se veszítse el az MF bónuszt. Egész konkrétan így értem:
MF bónusz (ha jól tudom) 40%. A hulla kaphatna egy hasonló erősítést, mint a szintenkénti hadi bónusz, csak ez éppen a szövetség tagjainak számára vonatkozna.
4 tagú szövetségben 40% búnusza lenne. (nyilván 3 tagúban 30, 2 tagúban 20, és 1 tagúban pedig 10.)
Ez a szövetségi játokot is támogatná, hsizen a teljes szövetség kialakítására sarkallná a játékosokat!
(Termsézeetesen A-ban nem kaphatna 100% bónuiszt 10 fős klán esetén. De mondjuk 50%-ig felmehetne, és ott stagnálhatna a búnusztöbblet.)
- az előzőt kiegészítendő kaphatna faji varázslatot, ami (mint a vérszomj) állandó jelleggel fent lehetne rajta, varázslók nélkül is (mivel úgysem tudná elvarázsolni) faji variként pedig azt kaphatná, hogy nem lehet rajta szövetséget felmérni!
Szerintem ezekkel a feltételekkel sokkal szívesebben látnák szövetség tagjaként, mint eddig!!
és ha bent van egy szövibe, már nem lehet szétkapni annyira, mert a vari bevédi a gyujtogatókkal szemben, és a 40% védelmi bónusszal nehezebben lehetne beverni. (mint írtam, úgy viselkedne szövetségben is, mintha MF lenne)
Szerintem ez nem erősítené meg túlságosan, visziont játszhatóbbá tenné.
Vélemények?
(1/A-ban pedig úgy nézne ki maxon, hogy 40% támadóerő többlet + 50% védőerő többlet + alsúbb szinteken meg nem lehetne felmérni a szövetség másik 3 tagját rajta keresztül)
|

05-20-2008, 12:28
|
![[HTPA]GeeForce's Avatar](image.php?u=2817&dateline=1283089292) |
Senior Member
|
|
Longevity: 91%
|
|
És ezt egyszerű lenne számolgatni is... hiszen nem kell bonyolult képlet, meg körváltások fejben tartása, stb...
egyszerűen csak annyit kell tudni, hogy hány fős a szövetség, és a tagok számát felszorozni 10-zel, annyi + védelmet kap. ez meg szerintem mindenkinek megy.  
|

05-20-2008, 12:37
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
(1/A-ban pedig úgy nézne ki maxon, hogy 40% támadóerő többlet + 50% védőerő többlet + alsúbb szinteken meg nem lehetne felmérni a szövetség másik 3 tagját rajta keresztül)
|
Ok, ne lehessen, mondjuk egy 1kocsmás óriásnak, de egy 40%os félelf hagy tudjon már...
|

05-20-2008, 12:41
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Tok jo ez a topic, komolyan, tobbet nevetek rajta mint a viccek topicon
Remelem masok is igy gondoljak, es egyik agyalagyult otlet sem fog megvalosulni....
Kicsit visszas amikor tok tapasztalatlan emberek vitatkoznak a jatek egeszet megvaltoztato dolgokrol, es vilagmegvalto otleteik vannak(aminek a fele butasag, a masik fele meg csak siman meggondolatlansag, vagy tapasztalatlansag)  (tisztelet a kivetelnek).
Nem tudom, miert akartok ubertap fajt csinalni mindenbol, van beloluk epp eleg.

05-20-2008, 12:41
|
Senior Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Quote:
És ezt egyszerű lenne számolgatni is... hiszen nem kell bonyolult képlet, meg körváltások fejben tartása, stb...
egyszerűen csak annyit kell tudni, hogy hány fős a szövetség, és a tagok számát felszorozni 10-zel, annyi + védelmet kap. ez meg szerintem mindenkinek megy.  
|
A hulla legnagyobb hátránya, hogy nem veszik be szövibe, mert gyenge, erre pont jó az én képletem.
(Körváltások fejben tartása? Te miről beszélsz?)
Sőt a lineáris képletemmel a számítás semmivel se bonyolultabb, mint az őrtorony bónuszát kiszámolni. Az meg azért minden rendes játékosnak megy.
Tehát a képletem előnyei: egyszerűsíti a mostani rendet, könnyű vele számolni. Megszüntet több értelmetlenséget (például, hogy egy 700hekis hulla negyedik szinten gyengébb, mint ugyanez a hulla 3-on)
Szóval mivel egyetértünk abban, hogy kell neki hadierősítés, akkor miért ne ez legyen az. Szóval jó lenne, ha új ötletek helyett ezt támogatnák minél többen, hátha akkor lesz is belőle valami.
Ha már ebben egyetértünk, akkor kéne átgondolni, hogy kell-e még mellé egyéb dolog.
|

05-20-2008, 12:51
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
Remelem masok is igy gondoljak, es egyik agyalagyult otlet sem fog megvalosulni....
Kicsit visszas amikor tok tapasztalatlan emberek vitatkoznak a jatek egeszet megvaltoztato dolgokrol, es vilagmegvalto otleteik vannak(aminek a fele butasag, a masik fele meg csak siman meggondolatlansag, vagy tapasztalatlansag)  (tisztelet a kivetelnek).
|
Nyugodtan el lehet rakni a mellőzöttek közé. Ha olyan hülyeség, akkor a mi Atink úgyse fogja berakni, akkor pedig nem mindegy neked, hogy beszélünk-e róla vagy sem???
|

05-20-2008, 13:41
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
|
Én nem akarok semmi rosszat mondani, de ezt a beírást azért mellőznöd kellett volna...
Ha zavar, hogy erről beszélünk, ne olvasd a topicot, ha meg nem, akkor mi bajod??...(költői kérdés volt, ne válaszolj plz!)
Quote:
Originally Posted by Valezius
Ez egy hatalmas ostobaság, szerintem.
Az összes fajnak ugyanolyan bónuszai vannak 1000hekin, mint 25000-en. Ha a hulla X hekitől ugyanannyi bónuszt kapna, akkor pont ugyanannyit érne 3000hekin, mint 25000-en.
Van egy harmadik lehetőség is a képletem használatára: 200heklin, járjon valami alap, és akkor emelkedhet lassabban is.
A gyújtogatás megint egy vicc. 10K pontig lehet gyújtani, 4000hekin nem fog sok gyújtást kapni, ha mégis, akkor fokoz be embert.
|
Jah, csak, hogy a hullának azért adunk egyre jobban növekvő bónuszt, mert egyre nagyobb hektáron, egyre gyengébb...ha ez a növekedés megállna, akkor megint elkezd egyre jobban gyengülni ahogy haladunk felfele területileg...
Quote:
Originally Posted by Valezius
Na szóval itt a táblázat.
http://kepfeltoltes.hu/080519/646500...toltes.hu_.gif
Az utolsó táblázat tartalmazza az ork kitámadási bónuszát is. (mostmár)
Ha valakinek ötlete van, jó lenne, ha egy ugyanilyen táblázattal tenné közzé. Természetesen el tudom küldeni az excel file-t, és akkor csak az új bónusz képletét kell átírni.
|
Jó, ez így rendben van, de sztem nem kéne elmenni 300% bónuszig, mert ott már elég nagyot üt akkor 2000 hekin (nekem legalábbis ez esik le abból amit csináltál)...monnyuk legyen 240 vagy 260%-on maximalizálva, vagy valahogy így...
VAGY:
2000 heki fölött megint el fog kezdeni gyengülni a hulla, úgyhogy lehet olyat csinálni mondjuk, hogy így növekszik ahogy Te most leírtad, de ha fellép 1/A-ba, akkor ez a növekedés a felére csökkenne...Ez egyáltalán nem bonyolult és megoldva, hogy túl erősre növekedjen, de az is megoldva, hogy ha megáll a növekedés, akkor egy idő (terület) után, megint gyengül a hulla...
Vagy inkább ne 1/A-ba lépés határozza meg, mert akkor ha nagyobb hekiről lép, több bónusza lenne!
Hanem legyen mondjuk a 3. szint maximum földjétől felfele, ez a növekedés a felére csökkenjen...azaz 1700 hektártol fele annyival növekedjen tovább...
Ez sztem nem bonyolult...Ahogy Te mondanád, nem bonyolultabb mint kiszámolni a tornyok adta plusz védelmet!
Last edited by Dus; 05-20-2008 at 13:44..
|

05-20-2008, 13:46
|
Member
|
|
|
|
Quote:
|
Remi, itt az emberek nagyrésze egy játszhatatlan fajt akar játszhatóvá tenni. ha te nem akkor, mint előttünk is mondták mellőzd a témát és ne olvasd. és persze ne hurrogj le így mindenkit 
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|