Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Általános beszélgetések > Szabadidő, Sport
Register Stats Members List Today's Posts

Szabadidő, Sport Szabadidő és minden, ami sport

View Poll Results: Ki nyeri a 2012-es foci EB-t?
Anglia 2 9.09%
Spanyolország 6 27.27%
Németország 3 13.64%
Franciaország 1 4.55%
Portugália 1 4.55%
Oroszország 0 0%
Olaszország 3 13.64%
Hollandia 6 27.27%
Csehország 0 0%
nem fér ki több, más nyer (írd le) 0 0%
Voters: 22. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-17-2012, 17:00
Pool's Avatar
Pool Pool is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 99%
Default Nagyon jóóóóóóó

Szerintetek ez véletlen volt?
Írta: Furfangos_Hephaistos - 2012. jún. 17. 12:06 - Itt: Dráma

Akkor most csitt. Nagyon csitt… Mindenkinek, aki semmibe vette a görögöket, és bennünket, görög isteneket… Most csitt. Elmondom az előzményeket. De senki ne mondja, hogy mi nem szóltunk. Mondtam, hogy tárgyalok Zeusszal, Dionüszosz tesókám pedig már elcseppentett néhány infót tegnap. Hogy is volt azzal az egy góloszkával?

Amikor a cseh barbárok ellen olyan szánalmas komédiát adtunk elő, akkor már tudtam, hogy valamit közbe kell lépni. Nyilván Zeuszhoz kellett fordulni, mert a helyzet igencsak nehéz volt, körülbelül annyira, mint amikor Oresztészt az erinnüszök üldözték. Nem tudott szerencsétlen menekülni sehová, minduntalan mardosták ezek a fúriák. Először Apollónhoz ment Delphoiba (ez megvolt), aztán Athénba Pallasz Athénéhez (ez is – innen is csók, Athéna!), úgyhogy végül már csak maga Zeusz maradt. De hogy lehet vele ilyen, khm… nem túl isteni kérdésben beszélgetésbe elegyedni? Annyit tudtam, hogy nekem nem sikerülhet. De van nekem egy kedves kis öcsém, Hermész… az tudja aztán csavarni a szót. Elhívtam magamhoz.

Megbeszéltünk mindent, ő pedig szárnyas sarujával ment az Olümposzra. Így számolt be az útjáról:

Hermész: Zeusz, atyám, volna itt valami…
Zeusz: Megint a halandók világából hoztál hírt?
H: Igen. Vannak ezek a bőrgolyópásztorok…
Z: Mi van velük?
H: Jó görögök, csak barbár vidéken tanyáznak. Mocsaras gőzök bántják őket… meg a barbárok. Nem szeretnének vert seregként hazakullogni.
Z: Igen? És mit tettek ezért?
H: Hát, kétszer beterelték a golyót a barbárok hálójába. Egyszer eldönthetetlen volt az eredménye az ütközetnek, máskor kicsivel bár, de elvesztették a csatát…
Z: Biztosan nem voltak hozzánk elég hűségesek…
H: Talán… De már megbánták. Neked ajánlanák a győzelmüket.
Z: Talán egy istennő elalélna ezektől a szavaktól, de én nem. Már mindent tudok. Ezek a pásztorok görögöknek nevezik magukat, de komédiásokhoz hasonlóan hoztak szégyent magukra. Lyukas phalanx? Héphaisztosz Málna-díjat kovácsol nekik? Csont nélküli véderő? Mire adjak támogatást? Hogy elherdálják ezt is, mint az országuk pénzét?
H: Nem is tudom… Kétségtelen, hogy nehezen akklimatizálódtak a körülményekhez.
Z: Miért? Hol vannak ezek? A Thermopülai-szorosban? Baktria hegyei közt? A Hüdaszpész-folyónál Indiában? Hát nem! Sík vidéken vannak, nyílt csatamezőn, kiegyenlített létszámban. Akkor miért sírnak, mint az asszonyok? Héraklész, a fiam, sose sírt. Megtett mindent, és győzött. Emberből isten lett.
H: Tudom, de mégis azt mondom, adjunk nekik egy esélyt… Határozd meg a feltételeket te, jó Zeusz!
Z: No jó, hát figyelj… Megalkuvás nélküli küzdelmet kérek, semmi sírás-rívást, zárt hadrendet, teljes figyelmet. Ha ezt megadják, segítek én is. Ha nem… a kertek alatt fognak hazatérni. Ezt mondd meg nekik, a többit elintézem.

Hermész pedig megjött, és különféle híradásra való eszközökön eljuttatta a sereghez Zeusz kérését. Szerintetek mit kaptam boldog-boldogtalantól, amikor megtudták, hogy még mindig bízom a görög győzelemben? Kétségbe vonták a józan eszemet. Nem győztem kattintgatni a különféle világhálós újságokban, hogy valahogy 5% fölé kússzon a görög győzelmet várók aránya…

Ez a Hermész gyerek nem ijed meg a saját árnyékától

Odaálltak a népek az oroszok mellé. Te jó ég! Barbárokat támogattak, csak mert erősebbnek látszott a seregük… Elfelejtették, hogy amikor a legmélyebben vagyunk, akkor törünk a felszínre. MINT A VULKÁN!

Amikor Hermész megjött, elkezdtem reménykedni. Aztán este megint láttam a gőzölgéseket a barbár mocsárból. Hellász pásztorai úgy makogták a himnuszt, mintha legalábbis a Gorgó Meduszával készülnének szembe nézni, vagyis mintha befizettek volna egy jó kis kővé dermedésre. Ekkor ütött ácskapcsot az elmémbe a méretes kalapácsommal az a gondolat, hogy ha a barbárok megint az elején nekünk ugranak, akkor itt mindennek vége, mehetünk a levesbe.

Aztán mit láttam? Hogy a görög legények úgy nyargalnak ide-oda a pályán, mintha nem is őket mondták volna lassúnak. Az orosz barbároknak meg nem tetszett a móka. Meglepődtek, hogy fickándozunk. Ők túl akartak lenni az egészen, túl ezeken a szakállas törpéken. Súlyosan tévedtek. Ahogy annak idején a perzsák meg még ki tudja milyen népek.

Mintha csak a fülükben csengett volna, hogy mit vár tőlük Zeusz meg az egész görögség. Szifakisz kezében ott volt a csont, ami kapura ment, azt megfogta. A véderő összezárt. Ez a phalanx már áthatolhatatlan volt. Sutba dobtuk az újítást, a lyukas phalanxot, és ha az első sorokban rés támadt, azonnal ugrottak betömni. A barbárok persze megpróbáltak távoli bombákkal a védelmünk mögé kerülni, de hiába. Azok a lövedékek valahogy mindig elkerülték a kaput. Nem mérték ugyan, de ebben valószínűleg szerepe volt a mi jó szélisteneinknek is. Arsavin? Gyenyiszov? Dzagojev? Az esélyükön kívül más nem volt nekik a gólhoz. Ehhez képest a nagy tudású Eugéniosz arról szónokolt, hogy érzi, hamarosan betalálnak.

De nem lőtték a gólt, hanem kapták, és persze azért, mert Pallasz Athénénak megint igaza volt. A barbárok szélső védelme bizony zavarba hozható volt a szárnyakon. De hát, nem ismerik a phalanxhadviselés lényegét. Ha megbontod őket oldalról, felbomlik a hadrendjük, és vesztenek. Ez történt most is.

Nem mondom, voltak meleg pillanatok, de valahogy olyan elszánást láttam az arcokon, olyan figyelmet, olyan kevés sírás-rívást, hogy látszott, megzavartuk a barbárokat. És egy ilyenből jött is a gól. Az egyetlen gólosz, amely elég is lett. Bedobás, Karagunisz lecsap a golyóra, a barbárok álmélkodnak, de jobbról már szalad is a védvonal mögé a legtöbb csatát megjárt veterán, aki mögött már 120 ütközet áll, és tökéletes mozdulattal belövi a gólt. Mit vártatok, barbárok? A szünetet? Pihenőt a harcban? Pedig abban nincs pihenő! A makedón Alexandrosz szerzett magának ilyen ravaszul előnyöket a harcban, és akkor törte meg lelkileg az ellent, amikor az győzelmet remélt…

Ez a Szantosz csak tudhat valamit, mert Zeusz segítségével feltüzelte a mieinket. Mert amit a második félidőben nehézség gyanánt ránk küldött Héra, az már-már kiérdemli a héroszi jelzőt. Héra mindig tudja, mivel kell kihozni a férfiakból a legtöbbet. Ez a nő a legveszélyesebb teremtés, akit valaha is láttam. Én csak tudom, mert egyszer odabilincseltem a trónjához. Lebilincselő élmény volt, mit mondjak, de ez egy hosszú történet, és Athéna megszületéséhez vezetett… Szóval Héra a nyakunkra küldte ezt az északi barbár bírót, aki nem adott meg egy tizit, és egy kiállítással is adós maradt. Neki a múltkori hispán után szívesen kovácsolnék egy spanyolcsizmát, vagy Dionüszosz nevében ráküldenék egy vasszüzet. De igazából nem baj. Nem tudott bennünket megtörni, inkább megacélozta az erőnket. Ahogy az is, hogy Cavelasz szabadrúgásból szétforgácsolta a lécet.

Mondjuk egy kicsit örültem, hogy nem kellett tizenegyest rúgni, mert így legalább nem hagytuk ki. Nem kis dolog ez! Héra hisztit hüldött Karaguniszra, aki úgy őrjöngött, mint Héraklész, amikor ráadták Nesszosz peploszát. Még jó, hogy Szantosz visszarendelte őt a tartalékba. Jöttek is a védelmet erősítő emberek, és én csak néztem-néztem ezeket a harcosokat, akik ezúttal valóban kiérdemelték a harcos nevet. És egy percig nem gondoltam, hogy veszthetnek. Érzi az ilyesmit az isten. Öt perccel a vége előtt jött Hermész, és mondtam neki, hogy indulhat az Olümposzra, mert a srácok megtették, amit Zeusz kért tőlük… És ekkor mit hallok?! Eugéniosz elkezd a képládából Zeuszozni. Hogy Zeusz így, az istenek úgy… Szerintetek ez véletlen volt? Szerintetek lehet ilyen csoda? Nem. Ez nem csoda. Ez az isteni erő és az emberi akarat összefogásának volt az eredménye. És ezt még Eugéniosz is levette – a maga módján.

Dionüszosz tehát már talán vedel is. Hadd tegye, szívesen vele tartanék én is, hiszen ez az éjszaka a miénk. Lehet, hogy szétmarják egymást a démagógoszok az athéni agorán, lehet, hogy talicskával tolták el az államvagyont, de amíg a harcosok kezében és szívében ilyen erények ébrednek, addig van remény. Hogy talán a germánok ellen küzdünk meg legközelebb? Hol van az még… Bekötözzük a sebeket, beszélünk Apollónnal, Pallasz Athénével, aztán meglátjuk, mit lehet kitalálni. Mától ez a szombat este az alap. Aki így küzd, az előtt nincsen akadály, és győz. Vagy állva hal meg, ha kell.
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 06-17-2012, 17:27
Bukta Bukta is offline
Member

Longevity: 72%

Ma:
NED - POR 3:1
GER - DEN 1:1
Azt' vagy bejön, vagy nem... :-)
Reply With Quote
Old 06-17-2012, 18:28
Redback's Avatar
Redback Redback is offline
Member

Longevity: 92%

NED - POR 1:3
GER - DEN 2:1

Csak hogy már én is tippeljek
Redológia (#455305) [1/A] [SZK]

Non omnis moriar (#701164) [3/G]
Reply With Quote
Old 06-17-2012, 18:36
Pool's Avatar
Pool Pool is offline
Senior Member

2.5-nél több gólra és 4.5-nél több sárgára raktam a két meccset egy szelvényen
Reply With Quote
Old 06-17-2012, 18:39
szamóka's Avatar
szamóka szamóka is offline
Member

portugál-holland 2-4
dán-német 1-2
Old 06-17-2012, 19:23
Bukta Bukta is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Pool View Post
2.5-nél több gólra és 4.5-nél több sárgára raktam a két meccset egy szelvényen
Lapokban nem lesz hiány, legalábbis a holland - portugálon, az tuti. 1-2 piros is villan szerintem. :-)
Reply With Quote
Old 06-17-2012, 21:23
Bukta Bukta is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Bukta View Post
Lapokban nem lesz hiány, legalábbis a holland - portugálon, az tuti. 1-2 piros is villan szerintem. :-)
Nem ennél a bírónál...
Reply With Quote
Old 06-17-2012, 22:01
szamóka's Avatar
Member

A tíz éves vicc aktualizálva:

Robben a szégyenletes EB szereplés után otthon nem mer kimenni a utcára, végül úgy dönt, álruhában kimerészkedik, szerzetesnek öltözik. Az első szembejövő, egy öreg néni rögtön ráköszön:
- Szia Arjen!
Becsinál ijedtében, pánikszerűen hazaszalad, kilihegi magát, majd úgy dönt, lefürdik, átöltözik. Szakállat vesz fel, lepedőt, és mint emír, kisurran megint az utcára. A néni még mindig ott álldogál, megint ráköszön.
- Szia Arjen!
Robben összefossa magát. Hazamegy, megint lefürdik és átöltözik, ezúttal már ki is sminkeli magát, behidrogénezi a haját, a felesége ruhájába beöltözik, zoknikat dug a cicijei elé, és egy ridiküllel a kezében, mint transzvesztita megint kilibben az utcára.
Néni már messziről integet.
- Szia Arjen!
Végső elkeseredésében nővé operáltatja magát. Miután felépül, ismét elindul sétálni. A néni meglátja s rögtön ráköszön.
- Szia Arjen!
- Elnézést, hogy a csudába ismer fel állandóan?
- Pssszt! Én vagyok az, Sneijder!

(Az eredeti a franciákról szólt, akik 2002-ben címvédőként rúgott gól nélkül estek ki a VB-ről)
Old 06-17-2012, 22:03
szamóka's Avatar
Member

Quote:
Originally Posted by szamóka View Post
egy Pepe-de Jong kakaskodást megnéznék
Legalább ez meglett volna.
Old 06-18-2012, 14:25
Pool's Avatar
Pool Pool is offline
Senior Member

Ma olasz győzelmet várok....

A másik meccsen meg mindegy ki, csak nyerjen az egyik csapat....
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Pool For This Useful Post:
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules