|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba. |
View Poll Results: Ember varisabbá és új tolis, vagy új varis faj?
|
Új tolvaj típus.
|

|
17 |
38.64% |
Új varázsló típus.
|

|
27 |
61.36% |

03-14-2006, 14:45
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Láma
persze, nem abból kell kiindulni hogy egy varis gnóm mire képes x milliárd arannyal a zsebében, hanem hogy azonos feltételek mellett, melyik jobb, egyértelműen nem az elf, vagy a gnóm varis a jobb, mert akkor mindeki azzal játszana óriás helyett, a morált meg a jó varis úgyis megoldja, mert elitet tart, nem ijat...
|
Soha nincsenek azonos feltételek.
|

03-14-2006, 14:53
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
nagyon nem mind1 meddig tart legyilkolni a varikat  gyújtogatni ugyanolyan jól? ezt te se gondolod komolyan...
azt hogy az élőhalott ütős senki nem állitotta, de sokkal játszhatóbb faj az 5. szinten mint bárhol máshol...
|
De biza, elég jól lehet gyújtogatni az óriást, majd próbáld ki...
Az élőholttal kapcsolatban éppen azért vitázunk, mert ha jól emléxem te azt írtad, hogy nem kell neki semmilyen bónusz az 5-re mert éppen elég ütős oda...  Szóval akkor most már te is azt mondod, hogy még az 5-en se ütős, csak játszhatóbb mint a többin (amit alá is írok)...  Akkor mégiscsak kéne rajta változtatni...
És születnek emberek.
|

03-14-2006, 15:05
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
persze, nem abból kell kiindulni hogy egy varis gnóm mire képes x milliárd arannyal a zsebében, hanem hogy azonos feltételek mellett, melyik jobb, egyértelműen nem az elf, vagy a gnóm varis a jobb, mert akkor mindeki azzal játszana óriás helyett, a morált meg a jó varis úgyis megoldja, mert elitet tart, nem ijat...
|
Nah szóval... 
Alapban az óriás a legjobb varis? Igen, ezzel senki nem vitatkozott...  Ahogy azzal sem, hogy a legjobb tolvaj a fél-elf, a legjobb támadó ereje az orknak van és a legjobban az elf védekezik... 
De ti egy új varis vagy tolis fajt akartok behozni, ami felveszi a versenyt az óriással/ a fél-elfel... én pedig pont azt mondom, hogy olyan már van... igaz nem annyira jó, de felveszi vele a versenyt...
A gnóm vari erőben csak pár százalékkal rosszabb mint egy óriás, míg férőhelyben jobb, így képes kiegyenlíteni a hátrányát... és hidd el lehet jó, kigyúrt varis gnómot csinálni... az elf pedig általában tolis/varis/íjászos, 90% fölötti katmorállal ugyancsak, így ő tudja pld elég jól szivatni az óriást, hisz a mágikus pajzs ad neki 30% védőt a már meglévő 20% védőjéhez képest és emellett van 40% mágia tekije is... és ugyanakkor a 40% mágia teki éppen csak 10%-al kevesebb varis támadás szempontjából, mint ami az óriásnak van és ezt át lehet azért hidalni...
A tolisoknál pedig igen, a fél-elf a legjobb, de... egy gnómból is lehet ütős tolis orit csinálni, csak tekit nem tud lopni, az ember tolijait pedig védi a faji varija (és ezzel abszolúte halálra szivat egy óriást jó pár szinten keresztül)...
Szóval mondom, mielőtt ítéletet mondasz a fajokról, inkább számold át őket rendesen, hogy mit is lehet belőlük kihozni!
És születnek emberek.
|

03-14-2006, 15:10
|
 |
Member
|
|
|
|
Igazából én nem új fajok behozatalát, hanem a meglévők játszhatóbbá tételét javaslom és nem a varira, vagy a tolira kihegyezve...
Az embernek én felvinném minden tekijét 35%-ra, így még használható is lenne talán.
A törpének a saját magára varázslás hátrányt eltörölném, csak a támadó varikra hagynám meg a büntit, valamint az ipari teki helyett a mezgazd tekit raknám 40%-ra.
Az élőholtat kifejtettem fentebb, azt nem írom le megint...
És születnek emberek.
|

03-14-2006, 18:18
|
 |
Member
|
|
|
|
akkor olyan óriást gyújtogass, amin rajta van a szieszta, aztán gyújts egy gnómot mellé ugyannyi hekin...tutira nem égnek ugyanannyira, próbáld ki 
varisnak most csak az óriás használható, ha pedig te auu azt mondod, hogy jó az elf is varisnak, akkor a hulla is jó hadisnak 5. szinten:P
|

03-14-2006, 20:42
|
 |
Member
|
|
|
|
Az óriásnak azonos feltételek mellett(még ha olyan nincs is  ), jobbak a támadó varázslatai a többi fajénál. Az elfnek meg jobbak a védőpontjai. De a gnóm meg több varázslót tud tartani. Az élőhalott meg talán magasabb hektárszámon használható, mert ott annyira már nem éri meg megtámadni. De hv-n vicces vele próbálkozni 
|

03-14-2006, 22:38
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
akkor olyan óriást gyújtogass, amin rajta van a szieszta, aztán gyújts egy gnómot mellé ugyannyi hekin...tutira nem égnek ugyanannyira, próbáld ki 
varisnak most csak az óriás használható, ha pedig te auu azt mondod, hogy jó az elf is varisnak, akkor a hulla is jó hadisnak 5. szinten:P
|
Nem is azt mondtam, hogy pont ugyanúgy ég, de hidd el, hogy megérzi...
Az elf varist meg számolgassuk kicsit... 
100 órás varit és 100 elf vari erejét nézzük meg számszerűleg, max készülin és max katmorállal...
óriás:
100*1,4*1,1 = 154
elf:
100*1,4 = 140
Ez volt a támadó erejük... védő erőben az óriás pedig nem veheti fel a versenyt az elf-el... szóval hidd el, nem rossz varis az elf...
És születnek emberek.
|

03-14-2006, 22:40
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by BeeLord
Az élőhalott meg talán magasabb hektárszámon használható, mert ott annyira már nem éri meg megtámadni. De hv-n vicces vele próbálkozni 
|
A jelenlegi állás szerint, minél feljebb vagyunk az élőhalott a növekvő hadi ereje ellenére egyre használhatatlanabb....  A pestist meg nem olyan őrdöngősség legyűrni...  Én nem ritkán úgy csináltam, hogy ami hekit ütöttem az élőholton, abból csináltam a kórházakat is, tehát még csak fel se készültem rá különösebben és mégis ki lehetett bírni magas hekin is... 
És születnek emberek.
|

03-15-2006, 09:04
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by aúú
Nem is azt mondtam, hogy pont ugyanúgy ég, de hidd el, hogy megérzi...
Az elf varist meg számolgassuk kicsit... 
100 órás varit és 100 elf vari erejét nézzük meg számszerűleg, max készülin és max katmorállal...
óriás:
100*1,4*1,1 = 154
elf:
100*1,4 = 140
Ez volt a támadó erejük... védő erőben az óriás pedig nem veheti fel a versenyt az elf-el... szóval hidd el, nem rossz varis az elf...
|
Akkor számold bele a lakitekik miatti különbséget, és ne felejtsd ki a tolvajok miattit se...
|

03-15-2006, 09:56
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Akkor számold bele a lakitekik miatti különbséget, és ne felejtsd ki a tolvajok miattit se...
|
Nem, nem felejtettem ki (és még azt se, hogy az elf több kaját termel)...  Sőt, nem azt írtam, hogy olyan erős mint az óriás, hanem azt, hogy jó varis az elf is (a harmadik a rangsorban)... és az, hogy egy orinak milyen a felépítése, teljesen az adott szint és az ori gazdájának az elképzelései határozza meg, erről nem is érdemes vitatkozni, mert sehova nem vezet.
És születnek emberek.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|