|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba. |

02-07-2006, 14:52
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Half
nah ebben egyet értünk.
Több száz hódos csodálkozik 
|
Akkor modositanam a velemenyemet!!! legyen inkabb tozsde, es mindenki azt csinal a piacon amit akar! (kinek kell 4 milliard kp 4. szinten???)

02-07-2006, 14:57
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Wanax!
Ez számomra homályos, tudnád pontosítani? Vagy csak vagdalkozol mert idegenkedsz a változástól?
|

02-07-2006, 14:59
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Half
bár az ilyeneknél mindig eszembe jut. Hogy mi van a véletlen felrakok vaalmit olcsón és megveszi a haverom és felrakja drágán?  leeht hogy véletlen volt  mondjuk kirakok 100e lovast 2000aranyért véletlen ő látja meg elöszőr megveszi kirakjak 10eért. de lehet csak véletlen volt
|
valószínűleg nem egyszerre veszik meg, tehát átment a szűrőn.. ezt még nehezebb kifogni mint a direkt utalást... éppen ezért nem is említettük eddig

02-07-2006, 15:05
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Moger
Wanax!
Ez számomra homályos, tudnád pontosítani? Vagy csak vagdalkozol mert idegenkedsz a változástól?
|
Én is Sütivel értek egyet...
Ha több ajánlat is látszana, akkor az még nagyobb teret adna a visszaéléseknek... hiszen az életben a saját pénzem soha nem válik feleslegessé, míg itt megesik 

02-07-2006, 15:06
|
 |
Member
|
|
|
|
pedig csináltam már ilyet 1000 varirt akartam kirakni 20000 helyett 20e-t 1000-t. Csöppet sem voltam ideges  de nem igy volt csak ehhez hasonló szitu, de nem esett jól 
lehetne ilyen blokkol is ha már itt tartunk 

02-07-2006, 15:11
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Moger
Wanax!
|
Morger: ezt olvasad a kezdo lapon: Idõutazás egy középkori világba, ahol a Te döntéseidtõl függ egy egész ország sorsa. Próbáld ki milyen vezetõ lennél, harccal, vagy diplomáciával lehet a Te országod a legnagyobb...
Kozepkori vilag, ahol nem volt tozsde! De ha elmondod mi az ami homalyos akkor talan valaszolni is tudok, es a tozsde szvsz nem igazan nyujt megoldast a problemara es en ugy vagyok vele hogy a meglevoeket kellene megoldani es nem tobbet okozni egy teljesen uj dologgal!

02-07-2006, 16:22
|
 |
Member
|
|
|
|
Szerintem
Hi all!
Végig olvasgattam a dolgokat, de szerintem a piac egy igen fontos része a játéknak és a stratégiának is. Amennyiben korlátozó módosítások lépnek életbe rajta, akkor azt a játékosok máshonnan fogják pótolni, és kibűvó pedig mindíg van.
Régi módosítás volt, hogy felépéskor elveszik a nálad lévő anyag és lelopni sem lehet. Erre mint sokan modják is, van aki csinál egy orit és 1 évig csak tekit ír, aztán megindul és pénzt meg tekercset visz fel.
Tudom, régen úgy ment a játék, hogy legömbiztél valakit, kitámadtál rá, és tutira be is verted, mert a látott adatok a valóságnak megfeleltek. Volt olyan, hogy a szövimnél 10 millió volt és Ő volt a legazdagabb 200 játékoson belül. Rég volt, elmúlt, nem kell visszanyúlni állandóan a múltba, csak azért, mert az új dolgokkal nem tudnak néhányan megbarátkozni.
Ma ez nem így van, és véleményem szerint, ez inkább szinesebbé teszi a játékot, mintsem rontja. Sokan beszéltek itt, hogy ez egy stratégiai játék. Légy szíves, páran vázolják, már fel nekem, hogy mi az ami akkora stratégiai kihívást jelent ebben a játékban?
Vegyünk két országot 1-1 fős klánban 3000 hektárra, mindkettő legyen gnóm tudós. Szabályosan van felépítve, ahogyan azt kell, írja a tekit, van tanyája, bankja stb. Mégis, miként győzi le az egyik a másikat? Akkor támad, mikor a másik alszik? Igen, ilyen is lehet, de sokan a szemünkre vetették, hogy azért nyerünk mert több időnk van, tehát ez sem tetszene sokaknak. Nézzük miként nyerhet még, átépül. Nos igen ehhez pénz kell, tehát innentől fogva, ha a másik is figyel és stratégiázik, csak úgy tudja felvenni a versenyt ha Ő is építkezik. Node neki is pénz kell, lophat a környékről, amit elad, és mihelyt a piac belép a játékba elkezdődik az ádáz hajsza és a végén az nyer, akinek több a pénze, kevesebbet alszik, gyorsabban reagál.
A jelenlegi csatáknál a 2/b és 1/A-ban, sokkal több mindennel kell számolni, mint régen. Azaz nem a legömbözöm, felmérem, kiszámolom, beütöm, stratégia megy. A kisebb csoportokban ez ma is így megy és sokaknak fáj, hogy ez változik, nem olyan egyszerű mint régen.
véleményem szerint, egyáltalán nem kell a piachoz nyúlni, ilyen korlátozó intézkedésekkel, ez már olyan lenne, mint a kommunizmus, járjunk egyenruhában, hogy mindenki egyenlő legyen, de stikában úgy is a művezető kapja a legszebb lakást. 
|

02-07-2006, 16:30
|
 |
Member
|
|
|
|
Hát egy helyen biztos nem adok igazat.
Mégpedig az volt, hogy mindenképp a pézn dönt. Most ihgen. Deha gondolkozni kéne azon, hogy mennyit költhetsz. Akkor lehet, hogy hirtelen az is számit ki mikor hogyna mennyit boptn épit fokoz képez.
Az életszerü példák megint nem jók. Mert a játék ügyebár egyáltalán nem éeltszerü tehát mirét is kéen életszerüsiteni.
Szerintem a sok pénznél még minidg bővebbek a stratégiai lehetőségek mint a korlátozott pénz mennyiség esetén.
Az a stratégia ha sok pénzed van és végülis összevissza épited az országod? tied a piac?
hátnemtom.

02-07-2006, 16:40
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Északföld
Hi all!
Végig olvasgattam a dolgokat, de szerintem a piac egy igen fontos része a játéknak és a stratégiának is. Amennyiben korlátozó módosítások lépnek életbe rajta, akkor azt a játékosok máshonnan fogják pótolni, és kibűvó pedig mindíg van.
Régi módosítás volt, hogy felépéskor elveszik a nálad lévő anyag és lelopni sem lehet. Erre mint sokan modják is, van aki csinál egy orit és 1 évig csak tekit ír, aztán megindul és pénzt meg tekercset visz fel.
Tudom, régen úgy ment a játék, hogy legömbiztél valakit, kitámadtál rá, és tutira be is verted, mert a látott adatok a valóságnak megfeleltek. Volt olyan, hogy a szövimnél 10 millió volt és Ő volt a legazdagabb 200 játékoson belül. Rég volt, elmúlt, nem kell visszanyúlni állandóan a múltba, csak azért, mert az új dolgokkal nem tudnak néhányan megbarátkozni.
Ma ez nem így van, és véleményem szerint, ez inkább szinesebbé teszi a játékot, mintsem rontja. Sokan beszéltek itt, hogy ez egy stratégiai játék. Légy szíves, páran vázolják, már fel nekem, hogy mi az ami akkora stratégiai kihívást jelent ebben a játékban?
Vegyünk két országot 1-1 fős klánban 3000 hektárra, mindkettő legyen gnóm tudós. Szabályosan van felépítve, ahogyan azt kell, írja a tekit, van tanyája, bankja stb. Mégis, miként győzi le az egyik a másikat? Akkor támad, mikor a másik alszik? Igen, ilyen is lehet, de sokan a szemünkre vetették, hogy azért nyerünk mert több időnk van, tehát ez sem tetszene sokaknak. Nézzük miként nyerhet még, átépül. Nos igen ehhez pénz kell, tehát innentől fogva, ha a másik is figyel és stratégiázik, csak úgy tudja felvenni a versenyt ha Ő is építkezik. Node neki is pénz kell, lophat a környékről, amit elad, és mihelyt a piac belép a játékba elkezdődik az ádáz hajsza és a végén az nyer, akinek több a pénze, kevesebbet alszik, gyorsabban reagál.
A jelenlegi csatáknál a 2/b és 1/A-ban, sokkal több mindennel kell számolni, mint régen. Azaz nem a legömbözöm, felmérem, kiszámolom, beütöm, stratégia megy. A kisebb csoportokban ez ma is így megy és sokaknak fáj, hogy ez változik, nem olyan egyszerű mint régen.
véleményem szerint, egyáltalán nem kell a piachoz nyúlni, ilyen korlátozó intézkedésekkel, ez már olyan lenne, mint a kommunizmus, járjunk egyenruhában, hogy mindenki egyenlő legyen, de stikában úgy is a művezető kapja a legszebb lakást. 
|
Én éppen ezért írtam, hogy ne legyen korlátozás, császári felvásárlás stb, hanem logolás elég: egy nagy összegű piacolásnak nyoma maradna, amit aztán meg lehet vizsgálni...

02-07-2006, 17:52
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Quote:
Originally Posted by Északföld
Sokan beszéltek itt, hogy ez egy stratégiai játék. Légy szíves, páran vázolják, már fel nekem, hogy mi az ami akkora stratégiai kihívást jelent ebben a játékban?
|
Asszem a kérdés önmagáért beszél. Akkor a sakkot mint példát fel sem hozom.
Bocsi mindenkitől, hogy túl sokat feltételeztem erről a helyről.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|