|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Segítség Ha elakadtál, és nem tudod hogyan indulj, vagy hogyan tovább, írd meg a kérdésed itt, és a tapasztaltabb játékosok segítenek. |

01-03-2007, 12:21
|
Guest
|
|
Activity: 0%
Longevity: 0%
|
|
Igazad van, létezik: egy egyetlen egy eset: 50% alatti készültség
|

01-03-2007, 12:24
|
Guest
|
|
|
|
Igen ezt mind állítom! És Steve amiket említesz malusznak, azokat megbeszéltük, hogy egyeznek.
|

01-03-2007, 12:29
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Affene, szerkeszteni akartam, és töröltem az előbbi hsz-met
A lényeg: szerintem ha egy 5000 varázslós 100%-os morálú tudós óriást veszünk szemben egy 10000 varázslós, 75%-os "sima" törpével, akkor már nagyon kicsi dolgok döntenek arról, hogy sikerül-e a törpének meggömböznie az óriást, a 25%-os rontási esélyről nem is beszélve...
|

01-03-2007, 12:29
|
Senior Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by Steve
Oké: mi is számít akkor mondjuk gömbölésnél: varázslók száma, távolság, katonai morál, készültség, tekercsek száma, faji és személyiség bónuszok, mágikus pajzs. Azt ne mond hogy ebből nem jön elő olyan szitu hogy a rossz helyzetben lévő támadó nem tud gömbölni. Természetesen alaphelyzetben közelre mindig menni fog ilyenkor, hogyha minden tényező egyezik csak a varáslók száma duplája, de ne állítsd azt hogy nem létezik olyan eset hogy ne menne.
|
Nem arról volt szó, hogy a mágikus pajzs nem számít?
|

01-03-2007, 13:14
|
Guest
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by laci
Affene, szerkeszteni akartam, és töröltem az előbbi hsz-met
A lényeg: szerintem ha egy 5000 varázslós 100%-os morálú tudós óriást veszünk szemben egy 10000 varázslós, 75%-os "sima" törpével, akkor már nagyon kicsi dolgok döntenek arról, hogy sikerül-e a törpének meggömböznie az óriást, a 25%-os rontási esélyről nem is beszélve...
|
Azt észrevettem, hogy törölted  , néztem is nagyot, mikor küldtem a választ és nem volt már ott az, amire reagáltam
7250 lesz az oriásnak a támadója, 9750 pedig a törpéé, azért ez 2500 kicsi különbség és nem vogja elvinni az a 25%-os morálkülönbség, mert a morál ezeken az értékeken nem tolja felfelé, vagy húzza lefelé az értékeket.
Szerintem 
Last edited by ro-bo-goo; 01-03-2007 at 13:14..
Reason: csak
|

01-03-2007, 13:22
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by ro-bo-goo
Azt észrevettem, hogy törölted  , néztem is nagyot, mikor küldtem a választ és nem volt már ott az, amire reagáltam
7250 lesz az oriásnak a támadója, 9750 pedig a törpéé, azért ez 2500 kicsi különbség és nem vogja elvinni az a 25%-os morálkülönbség, mert a morál ezeken az értékeken nem tolja felfelé, vagy húzza lefelé az értékeket.
Szerintem 
|
Bocs
De nem értem, miért a támadóértékét veszed az óriásnak, amikor ő az "áldozat"? És nem csak a 25% morálkülönbség számít, hanem a tudós személyiség 5%-a és az óriás +10% varázsereje.
És hogy érted az, hogy a 25% morálkülönbség nem változtat az értékeken? A 100% azt jelenti, hogy az óriás teljes erővel varázsol, minden varázslója munkában van, a 75% meg azt, hogy a törpe varázslóinak csak a háromnegyede van ott...
|

01-03-2007, 13:27
|
Guest
|
|
|
|
Igazad van, az oriásnak 7975 lesz, ebbe bele van számítva a tudós személyiség.
A morált meg rosszul fogalmaztam, nem úgy értettem, hogy egyáltalán nem számít, hanem nem olyan százalékban, mint az első olvasatra tűnik. De szerintem ezt ati tudná legjobban megválaszolni, mert a súgó semmilyen számszerű adatot nem ír arról, hogy a morál mennyire befolyásolja a varázslatokat. (Ebből számomra evidens, hogy túlságosan nem befolyásolhatja, max ha már túl alacsony).
|

01-03-2007, 13:30
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by ro-bo-goo
Igazad van, az oriásnak 7975 lesz, ebbe bele van számítva a tudós személyiség.
A morált meg rosszul fogalmaztam, nem úgy értettem, hogy egyáltalán nem számít, hanem nem olyan százalékban, mint az első olvasatra tűnik. De szerintem ezt ati tudná legjobban megválaszolni, mert a súgó semmilyen számszerű adatot nem ír arról, hogy a morál mennyire befolyásolja a varázslatokat. (Ebből számomra evidens, hogy túlságosan nem befolyásolhatja, max ha már túl alacsony).
|
szerintem ettől egyértelműbben nem is írhatná a súgó,hogy igenis befolyásoló tényező!!
Hatása
A katonai morál egyértelmûen a hadviselésre van hatással, mert mindennemû offenzív tevékenységnél szerepe van. Éppen ezért, ha a katonai morál csökken, akkor
a hadsereg ereje csökken,
a tolvajok hatékonysága csökken,
a varázslók hatékonysága csökken.
Persze ugyanez igaz pozitív irányú változás esetén is, ilyenkor azonban a haderõ, a tolvajok és a varázslók hatékonysága növekszik.
|

01-03-2007, 13:31
|
 |
Member
|
|
|
|
azt pedig,hogy mennyire azt tökéletesen látod!!
feltéve,hogy megnézed a katmorálod 
|

01-03-2007, 13:35
|
Senior Member
|
|
|
|
Maguk miről beszélnek?
A tolvajok és varázslók készültsége a katonai morállal közösen, e kettő átlagaként számít, mind támadáskor, mind védekezéskor. Ha például 50% a készültséged, de a katonai morálod 80%, akkor 65%-kal kell számolnod. Ugyanígy ha a készültségedet leviszik 0%-ra, akkor 80%-os morál mellett az nem lesz egyenlő a nullával, hanem 40%-ként számít. 0%-os morál és 0%-os készültség mellett azonban az adott terület védőereje nulla.
Tehát 75%-os katmorál esetén, ha 100% a készültség, akkor 0,875-tel kell szorozni.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|