Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megvalósult javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

View Poll Results: Melyik ötleteteket tartanád jónak, a hulla erősítésére?
tripla szintenkénti hadibónusz 29 21.64%
dupla szintenkénti hadibónusz 27 20.15%
gyújtás elleni rezisztencia 33 24.63%
minden mágikus és tolvaj akció elleni reziszdetencia (szintenként +5%-ot növekszik) 29 21.64%
férőhelye szintenként +2-vel növekszik 12 8.96%
férőhelye szintenként +10%-ot növekszik 65 48.51%
nem kell erősíteni, vagy ezek közül egyiket se tartom jónak. (alapos kifejtést igényel!!!) 19 14.18%
Multiple Choice Poll. Voters: 134. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-24-2009, 21:54
Serg Serg is offline
Member

Activity: 3%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by zsoltorr View Post

Még azt az ötletet szeretém meg osztani veletek h van vérszomly varázslat.
Mivel a hullára jellemő ez a tulajdonság a leginkább h ezt Spec varázsnak kéne betteni és igy nem kéne barakk növelést meg egyébb bonyolult dolgokat kitalálni...
Én úgy tudom hogy a hulla alapból vérszomjjal indul minek neki specnek?
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Serg For This Useful Post:
Sponsored Links
Old 10-26-2009, 19:49
Arwyl szelleme's Avatar
Arwyl szelleme Arwyl szelleme is offline
Member

Activity: 0%

Ha már radikális változtatásokról beszélünk én alapvetően megváltoztatnám a hullát. Egy fajt nem lehet úgy megcsinálni, hogy rá legyen kényszerítve a szövetségben való játékra (alsóbb csoportokban természetesen). Mivel nincs varázslója ezáltal se távolbalátása, se -a hiénák kedvence- teljes krónikája. Nincsenek gömbjei, éplistája, nem tud távollévő sereget nézni. Magyarul vak az egész faj. Kamikáze támadásokat tud végrehajtani csak. Ráadásul olyan gyenge, hogy normálisan felépített MFhez eleve be se fér (lehet nem túlzok, ha szövitagot is mondok), vagy pedig több sereggel kísérhető. Szerintem az alapoktól kellene átvariálni az egész fajt.

Kezdjük talán azzal, hogy miért ne lehetne tolvaja és varázslója? A tolvajt még meg tudom érteni hogy nincs, de varázsló simán lehetne. Akár speciális varázslata is lehetne. Speciális kristálygömb ami mindig sikerül vagy betegség okozása ami drága nyersanyagárnál végzetes is lehet ha nem tud felrántani hirtelen kórházakat az ellen, Átok ami körönként -1 katmort okoz amíg rajta van az ellenen, Gyengeség X%-al csökken az ellen katonáinak ereje, stb. Ha esetleg nem akartok neki tolvajt akkor lehetne valami óriáshoz hasonló mértékű tolvajok elleni védelme (de mint faji spec).
Akár tekijei is lehetnének, ha viszonylagosan védve van a toliktól értelmet nyer(het) a tudós szem is nála. +30-40% hellyel és/vagy +30-40% hadügyi tekivel már lehet nem is lenne olyan gyenge haderőben sem. Maradhatna a betegség okozása a megtámadása esetén, maradhat hogy nem hullik sereg útközben, maradhat hogy az ellenfél vesztesége beáll hozzá mint alapkati.
Autovérszomj felesleges ha van varija.

Na kb. ennyi amit irányként el tudok képzelni első elgondolásra a hullával kapcsolatosan.
Négy: üss, ha muszáj!
Öt: tartsd a várat!
Hat: védd a társad!
Hét: tiéd a hit!
Nyolc: a zászlót vidd!

Egészséges Fejbőr : Skinhead nyolcparancsolat
Reply With Quote
Old 10-26-2009, 20:03
vityu vityu is offline
Senior Member

Longevity: 90%

Quote:
Originally Posted by Arwyl szelleme View Post
(lehet nem túlzok, ha szövitagot is mondok)
Nem túloztál, rajtam rendszeresen pattantak a közel jól felépített hullák, mikor íj/lóval játszottam. Tehát, ha íj/elitem van, akkor esélytelenek a jól felépítettek is!
Egyébként vannak jó ötletek benne. Pl a varázslót én is mindig hiányoltam a hullától.
BorzalmakVárosa (#199867) 1/A Black Dragon (#3270)
Reply With Quote
Old 10-26-2009, 23:19
Serg Serg is offline
Member

Activity: 3%

Quote:
Originally Posted by Xeper View Post
Valahogy összeszedhetnénk magunkat ezen a területen is, mert így soha nem lesz semmi ebből a fajból
Ami nem biztos hogy baj.
Amilyen javaslatok itt voltak,vannak, lesznek kezdek elbizonytalanodni kell ez?
Szerintem az új személyiségek sokkal több játékost érintenek mint a hulla talán azzal kéne kezdeni.
Reply With Quote
Old 10-26-2009, 23:24
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Quote:
Akár speciális varázslata is lehetne. Speciális kristálygömb ami mindig sikerül vagy betegség okozása ami drága nyersanyagárnál végzetes is lehet ha nem tud felrántani hirtelen kórházakat az ellen, Átok ami körönként -1 katmort okoz amíg rajta van az ellenen, Gyengeség X%-al csökken az ellen katonáinak ereje, stb.
Azert... Ezek az otletekhez gratula. Lehetne egy "hekitide" varazslat amivel rogton elfoglal 7%-ot az ellentol, korvaltas nelkul. Meg egy "hullatoppantas", ami 10%-ot letur az ellen minden epuletetol. Tiszta meno lenne!
Old 10-26-2009, 23:31
Pool's Avatar
Pool Pool is offline
Senior Member

Quote:
Speciális kristálygömb ami mindig sikerül vagy betegség okozása ami drága nyersanyagárnál végzetes is lehet ha nem tud felrántani hirtelen kórházakat az ellen, Átok ami körönként -1 katmort okoz amíg rajta van az ellenen, Gyengeség X%-al csökken az ellen katonáinak ereje, stb. Ha esetleg nem akartok neki tolvajt akkor lehetne valami óriáshoz hasonló mértékű tolvajok elleni védelme (de mint faji spec).
Sanyi, ez kicsit túlzás
Minek akkor tartani varist a szöviben?
Minden klánnak lesz egy pár hekis hulla ismije A-ban, aki legömböli még Remyt is?
Vagy majd kiszedik a nyerset A-ban, a hulla meg rakja a 10.000 hekisekre a ragályt, mire észbekap már 0 a népe...?
Vagy zúzok a jó kis orkommal B-ben, erre meg egy 10 hekis hulla miatt mindig zuhan a morál?
Vagy a lovasaim ütnek 1-et?

Sztem ha hulla, akkor ne legyen varija, hisz vak amúgy is, ne legyen tolvaja, mert úgysem eszik búzát, nem kell neki rúna
A hadi dolgait kell sztem erősíteni kissé...

De sztem a hulla mindig is ingyenföld volt, az is marad...
Lehet nem is lenne szükség erre a fajra, mert akik beszélünk róla, ki volt már hulla normális csoportban?
Mit lehet vele játszani? Sztem semmi élményt nem nyújt, még a hírnév sem változik, ha rajta gyakorlatoznak tolikkal, rá se jön, ki piszkálja
Egy másik fajnak lehet több értelme lenne, bár nincs rá ötletem, minek...

Last edited by Pool; 10-26-2009 at 23:34..
Reply With Quote
Old 10-26-2009, 23:43
Alg Alg is offline
Member

Longevity: 82%

Pool-al értek egyet, mi az a stratégia, amit nem lehet tökéletesen kivitelezni valamelyik fajjal,a hullán kívül?

Erősítsünk rajta hadiban? Amíg gyengébb, mint egy ork, nincs értelme... ha erősebb lesz, akkor meg az orknak nincs... Tolivédelem? Hadi óriás!

Tud valaki olyan, játszható startégiát, amihez kell az élőholt, valamilyen átalakítással?

Mondjuk zombi nélkül ugrik a betegség is, vagy változtatni kell azon is...

Azt akarom mondani, hogy ennyi harcos/harcosnak alkalmas faj közé (ork, óriás, gnóm, törpe) nehéz belőni még a zombit is...

Last edited by Alg; 10-26-2009 at 23:52..
Reply With Quote
Old 10-27-2009, 01:51
Xeper Xeper is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Serg View Post
Ami nem biztos hogy baj.
Amilyen javaslatok itt voltak,vannak, lesznek kezdek elbizonytalanodni kell ez?
Szerintem az új személyiségek sokkal több játékost érintenek mint a hulla talán azzal kéne kezdeni.
A felszólításom ötletelésre vonatkozott az általad említett okból kifolyólag

Az egyik problémakörben rosszul működik valami, normális működés elérése a cél, míg a másikban egy jó működést szeretnénk még jobbá, színesebbé tenni. Tehát szerintem a hulla fontosabb.
Old 10-27-2009, 08:02
BigPi2 BigPi2 is offline
Member

Longevity: 84%

Quote:
Ha már radikális változtatásokról beszélünk én alapvetően megváltoztatnám a hullát. Egy fajt nem lehet úgy megcsinálni, hogy rá legyen kényszerítve a szövetségben való játékra (alsóbb csoportokban természetesen). Mivel nincs varázslója ezáltal se távolbalátása, se -a hiénák kedvence- teljes krónikája. Nincsenek gömbjei, éplistája, nem tud távollévő sereget nézni. Magyarul vak az egész faj. Kamikáze támadásokat tud végrehajtani csak. Ráadásul olyan gyenge, hogy normálisan felépített MFhez eleve be se fér (lehet nem túlzok, ha szövitagot is mondok), vagy pedig több sereggel kísérhető. Szerintem az alapoktól kellene átvariálni az egész fajt.

Kezdjük talán azzal, hogy miért ne lehetne tolvaja és varázslója? A tolvajt még meg tudom érteni hogy nincs, de varázsló simán lehetne. Akár speciális varázslata is lehetne. Speciális kristálygömb ami mindig sikerül vagy betegség okozása ami drága nyersanyagárnál végzetes is lehet ha nem tud felrántani hirtelen kórházakat az ellen, Átok ami körönként -1 katmort okoz amíg rajta van az ellenen, Gyengeség X%-al csökken az ellen katonáinak ereje, stb. Ha esetleg nem akartok neki tolvajt akkor lehetne valami óriáshoz hasonló mértékű tolvajok elleni védelme (de mint faji spec).
Akár tekijei is lehetnének, ha viszonylagosan védve van a toliktól értelmet nyer(het) a tudós szem is nála. +30-40% hellyel és/vagy +30-40% hadügyi tekivel már lehet nem is lenne olyan gyenge haderőben sem. Maradhatna a betegség okozása a megtámadása esetén, maradhat hogy nem hullik sereg útközben, maradhat hogy az ellenfél vesztesége beáll hozzá mint alapkati.
Autovérszomj felesleges ha van varija.

Na kb. ennyi amit irányként el tudok képzelni első elgondolásra a hullával kapcsolatosan.
.Megpróbálom Ati korábbi állásfoglalásait jól összefoglalni. A hulla soha nem kap tolvaj és varázsló képességeket sem aktív, sem passzív formában továbbá nem kap tekercseket sem (kivétel a tudós szem.). A faj sajátosságaihoz ragaszkodik.: Elsősorban mf játékra van szánva. Sokadik országnak, amire ritkán kell ránézni. De amikor haladni akarnak vele, akkor azt viszonylag könnyen megtehesse.

Ja és ha jól emlékszem az építkezésre vonatokozó javaslatokat is elvetette.

Egyedül a hadierő növelésre várt és vár javaslatokat. Ezen a téren elég messzire sikerült eljutnunk, csak abban nem tudtunk egyezségre jutni, hogy minden szinten ugyan azokkal a bonuszokkal rendelkezzen, vagy a jelenlegi rendszert fent tartva szintenként erősödjön.

Last edited by BigPi2; 10-27-2009 at 08:06..
Reply With Quote
Old 10-27-2009, 08:37
Alg Alg is offline
Member

Longevity: 82%

Agyaltam kicsit a dolgon, és eszembe jutott pár dolog, amivel talán játszhatóvá lehetne tenni a hullát. Nem számoltam utána semminek, nem néztem éplistetet, védő-és támadóértéket, szóval nyugodtan jöhet bármilyen vélemény.

- megnövelt termelés, minden termelő épületre, mondjuk plusz 20%(zombi nem eszik, nem alszik, csak dolgozik...).

- Katonai morál: 75 helyett 90-hez közelít, és vesztes csata nem befolyásolja (vak támadásokat ezzel segítve). Alacsony lakossági morál és zsoldhiány hatása megmarad persze.

- ingyen sereg: 20 körönként megkapja a népessége valahány(3-4?) %-át alap katonaként, vagy akár véletlenszerűen elosztva a katonai egységek között.

- állandó védelem: A népesség alapján, kap egy bizonyos védőbónuszt, ami mindig aktiválódik, ha támadják(mittudomén, népesség 3szoros védőpont környékén jónak tűnik).Hat rá toronybónusz, MF bónusz. Persze ezt vagy maximálni kell területarányosan, vagy csak az elférő népesség alapján számolva. Ez már adna lehetőséget olyan taktikázásra, ami edig hiányzott a hullából, és egy kis rugalmasságot is kapna a faj.

- Ha már alap vérszomjat kap, kapjon alap védelmet is...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Posting Rules