|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Egyéb Minden, ami máshova nem fér |
09-29-2010, 21:37
|
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
Az emlitett peldaknak semelyik erettsegizett embernek nem szabadna gondot okozniuk.
|
Egy ideális világban talán igen...
BimmBimm (#233333)
Éplista számító
|
The Following 5 Users Say Thank You to BimmBimm For This Useful Post:
|
|
09-29-2010, 21:43
|
Senior Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by tisztelet63
Valezius te matektanár vagy?
|
Nem, de annyira azért jó voltam matekból, hogy OKTV eredményem alapján nem kellett érettségiznem belőle.
|
09-29-2010, 21:44
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by bimmbimm
Egy ideális világban talán igen...
|
Quote:
Originally Posted by Valezius
Nem, de annyira azért jó voltam matekból, hogy OKTV eredményem alapján nem kellett érettségiznem belőle.
|
Na latod, meg az is tudja, aki nem is erettsegizett belole...
|
BimmBimm, csabi, Dus, Fefe013, Kutyuleee, Olasz, Princ, Redback, Rheia, Rynok, Valezius, Xeper |
09-29-2010, 21:56
|
Member
|
|
Longevity: 91%
|
|
Quote:
Az emlitett peldaknak semelyik erettsegizett embernek nem szabadna gondot okozniuk.
|
nálatok ez érettségin a 2es szint? akkor mi az 5ös?
|
09-29-2010, 22:15
|
|
Member
|
|
Longevity: 92%
|
|
Quote:
Originally Posted by tisztelet63
nálatok ez érettségin a 2es szint? akkor mi az 5ös?
|
nálunk emeltszintű matekórán 2 darab igenkönnyű exponenciális egyenletet, 1 egyenletrendszert, és egy egyenlőtlenséget képtelenek voltak megoldani. Nem is, hogy 4-et, hanem 3-at sem tudtam a 4-ből. Aztán az egyik gyerek azt mondta, azért, mert rohanunk az anyaggal és nem tudja begyakorolni. Amikor megszólaltam, hogy lehet otthon kéne gyakorolni, akkor annyi volt a válasza: Azért van a tanár, hogy megtanítsa....
Redológia (#455305) [1/A] [SZK]
Non omnis moriar (#701164) [3/G]
|
09-29-2010, 22:21
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Redback
nálunk emeltszintű matekórán 2 darab igenkönnyű exponenciális egyenletet, 1 egyenletrendszert, és egy egyenlőtlenséget képtelenek voltak megoldani. Nem is, hogy 4-et, hanem 3-at sem tudtam a 4-ből. Aztán az egyik gyerek azt mondta, azért, mert rohanunk az anyaggal és nem tudja begyakorolni. Amikor megszólaltam, hogy lehet otthon kéne gyakorolni, akkor annyi volt a válasza: Azért van a tanár, hogy megtanítsa....
|
Én szerettem a matekot középben, meg jól is ment. De aztán belecsöppentem a felsőoktatásban elvárt matek színvonalba és rájöttem a gigantikus hiányosságokra. És azt mondhatom, hogy Szegeden még csak nem is a legkeményebb a matek az országban... Szóval, ha valaki valami olyan irányba akar továbbmenni aminek része a matematika (pl.: programozás) akkor annak így utólag javaslom, hogy érdeklődjön a komolyabb dolgok után már idejekorán, mert később nagy küzdelem bepótolni.
BimmBimm (#233333)
Éplista számító
|
The Following User Says Thank You to BimmBimm For This Useful Post:
|
|
09-29-2010, 22:53
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Én szerettem a matekot középben, meg jól is ment. De aztán belecsöppentem a felsőoktatásban elvárt matek színvonalba és rájöttem a gigantikus hiányosságokra. És azt mondhatom, hogy Szegeden még csak nem is a legkeményebb a matek az országban... Szóval, ha valaki valami olyan irányba akar továbbmenni aminek része a matematika (pl.: programozás) akkor annak így utólag javaslom, hogy érdeklődjön a komolyabb dolgok után már idejekorán, mert később nagy küzdelem bepótolni.
|
Ezzel egyetértek. Pedig anno nem voltak hiányosságaim. amikor elösször kezdtem a főiskolát még a villanykaron akkor nem is voltak gondjaim a matek ama szintjével sem. most 3év matekszüzesség után újrakezdtem mérnök infó szakon és hát nagyon nehezen ugranak be dolgok.
09-29-2010, 23:15
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
|
Igen, ezt én is tudom. Eddig sajna nem kezdtem el komolyabban foglalkozni a matekkal sem a programozással. Most fogok "gyorstalpalózni" 2 év alatt, hogy tényleg elérjek egy igen erős szintet
|
10-01-2010, 10:59
|
Senior Member
|
|
Longevity: 89%
|
|
Quote:
|
Szerintem sokunk nevében beszélek, amikor azt mondom, hogy ez marhára nincs így. A matek egy olyan dolog, amit nem lehet csak megtanulni... Vagyis nagy nehezen meg lehet, de ha nem érted, akkor csak ideig-óráig marad meg a fejedben. Én örülök, hogy leéretségiztem belőle, mert féltem tőle. Örülök, hogy csak 1 félév matekom volt egyetemen, és nagy nehezen letudtam.
Érettségi előtt simán megoldottam egy ilen feladatott, sőt durvábbat is (4-es lett), de most képtelen lennék rá, mint mondtam, érteni kell a matekot, és én nem értem...
Elvileg mindenki tanult biológiát. Akkor elvileg most azonnal bárki tud mondani egy példát a kodominanciás öröklésre. 12. osztályos biológia...
BorzalmakVárosa (#199867) 1/A Black Dragon (#3270)
|
10-01-2010, 14:53
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by vityu
Szerintem sokunk nevében beszélek, amikor azt mondom, hogy ez marhára nincs így. A matek egy olyan dolog, amit nem lehet csak megtanulni... Vagyis nagy nehezen meg lehet, de ha nem érted, akkor csak ideig-óráig marad meg a fejedben. Én örülök, hogy leéretségiztem belőle, mert féltem tőle. Örülök, hogy csak 1 félév matekom volt egyetemen, és nagy nehezen letudtam.
Érettségi előtt simán megoldottam egy ilen feladatott, sőt durvábbat is (4-es lett), de most képtelen lennék rá, mint mondtam, érteni kell a matekot, és én nem értem...
Elvileg mindenki tanult biológiát. Akkor elvileg most azonnal bárki tud mondani egy példát a kodominanciás öröklésre. 12. osztályos biológia...
|
De nem mindenkinek kellett érettségiznie belőle.
Persze ettől a matekos rész még igaz. Ahogy Kutyu is mondta, 2-3 év "matekszüzség" után is lehet felejteni dolgokat, 4-5-6 év után meg már igen sokat
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|