|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

11-14-2006, 12:18
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
-Hmm.. az első harmad nem rossz. - szólok oda Alysium-nak. - Akkor most irány a Ville templom.
Elindulok nagyjából arra amerre a kikötőmester mutatta a templomot és az utcákon több embertől is útbaigazítást kérek, ha kissé bizonytalan vagyok.
Nem kell sokat keresgélnetek, viszonylag hamar megtaláljátok a templomot. Kopogtatás után egy fiatalabb pap nyit ajtót nektek.
- Üdvözlöm az urakat, fáradjanak bentebb. Miben lehetek a szolgálatukra?
-Üdvölöm Ville papja. - meghajolok és láthatóan nagy tiszteletadással lépek be a templomba.
-A segítségeteket kérnénk Harcos Istennő papja. - hajolok meg. - Társainkkal által szeretnénk kelni a tenger déli partjára. Azon a hajón viszont mivel utazni tudnánk a kapitány szükségesnek látá 2-2 Ville és Antoh hitű pap jelenlétét. Ehhez szeretnénk segítségeteket. Valamint egy személyes ügyembe is ha lehetséges.
- Időnként szoktunk hajókat kísérni. Ezt a kérésedet meg kell beszélnem a feljebbvalómmal. Mi lenne a másik óhajod?
Előveszek a pénzeszacskóból 3 aranyat és felé nyújtom:
-Hitsorosaid Eyla városában segítségemre voltak és még tartozom két arannyal nékik. Megtennéd, hogy eljuttatod ezeket hozzájuk? Azzal a kísérettel, hogy Kőszalállú Gren köszöni segítségüket és az Istennő kegyét eddigi útján. Ha teheti lerója további adósságát és addig is bízik Ville segedelmében.
- Természetesen - mondja, majd eteszi a pénzt.
- A másik ügyben holnap reggel tudok választ adni.
-Köszönöm Önnek és Villének előre is.
Ki a templomból és vissza a fogadóba. Az Úrnőt tájékoztatom az eddigiekről és hozzáfűzöm:
-Holnap délelőtt megyek-megyünk alkudni a hajóra. Addigra kiderül tudunk-e jobb alkut kötni. De mindenki azt mondta, kevés ijenkor a hajó. - megvonom a vállam - nem ígérhetek semmit, hogy sikerül e lejjebb alkudnunk. Mi az az összeg amíg elmehet az alku?
Az úrnő nagyon határozottan közli, hogy mindenféleképp alkudni kell, ha nem megy tisztességes módszerekkel, akkor másképp, de az ár nem lehet nagyobb, mint hat arany fejenként, és 1 arany állatonként.
Mikor megmondja az összeget kissé megszívom a fogam.
-A papok? - kérdem, a nekik való esetleges fizetségre, adományra célozva.
- A papok ha nem kérni többet mint 6-6 arany egyházanként, akkor nem lenni baj.
Magamban számolgatok mennyi is akkor a végösszeg amíg elmehetek és közben zavar kissé, amit említett, hogy ha kell akkor nem túl tisztességes módszerekkel kell rávennünk őket az útra.
Mikor a 108 arany körüli végösszeghez érsz, akkor megérted, hogy miért is kell alkudni. Ekkora vagyonért neked legalább két-három évig kellene dolgoznod.
Last edited by Chris; 11-14-2006 at 12:31..
|

11-14-2006, 12:33
|
 |
Member
|
|
|
|
Massza Rex: meddig akarsz gyakorolni?
Többiek: ki mit tervez a nap hátralevő részére? (napközép múlt körülbelül egy órával)
Morgena őrizze álmának nyugalmát,
Igere, a legnagyobb, vigyázza élte minden napját!
/ókyr töredék/
|

11-14-2006, 12:45
|
Member
|
|
|
|
Magamban töprengve bólintok az Úrnőnek és láthatja rajtam, hogy az eszem már az alkudozáson jár. Ha egyébb kívánsága nincs akkor megyek és kérek egy kis rágcsálni valót (pl apró sült rákok, tört dió, vagy valami amit "csípsz" szerűen lehet rágicsálni az étkezőrészben, meg egy korsó vizet mellé, amibe kérek egy adag pálinkát.
Ha van valaki odalent akkor tájékoztatom a dolgok jelen állásáról és megkérem, hogy segítsen ha tud.
Az úrnőnek nincs további mondanivalója.
Az étkezőben kasz egy nagyobb tál ropogósra sült apró tengeri herkenytyűt (így ránézésre nem tudnád megmondani mik azok, ahhoz túl apróra vannak vágva) meg egy kis tálka szószt.
Last edited by Chris; 11-14-2006 at 13:14..
|

11-14-2006, 13:51
|
Member
|
|
|
|
Mártogatom a darabokat és gondolkodom. Ha észreveszem Deneira-t akkor intek neki, hogy ülne már le kissé beszélgetni.
Lassan formálódik a fejemben a terv, de tudom, hogy teljesen egyedül nem lennék képes végigcsinálni.
Last edited by Chris; 11-14-2006 at 13:58..
|

11-15-2006, 09:36
|
Junior Member
|
|
|
|
Miután végiggondoltam a dolgokat és úgy vélem megvan a helyes megoldás nekiállok megkeresni a csapat többi tagját, a Nagyúrékon kívül persze.
Farkast az udvaron találod, Deneira a szobájában van (a többiek meg majd leírják merre vannak).
Miután ettem a fogadóban üldögélek és nézelödöm. Amikor Gren megjön és tájékoztat a helyzetröl felajánlom a segítségem neki.
Grennel tartottam eddig, így ott vagyok a közelében.
Összehívom a többieket és belevágok. Pontosan elmondok minden kívánalmat amit az Úrnő és a hajósok támasztottak.
-Ezeknek kell megfelelnünk valahogy. Én úgy gondolom az egyik lehetőség és a legkedvezőbb is egyben, ha elfogadják az úrnő által ajánlott pénzt és annyi papot amennyi velünk jön. Ha nem akkor próbálunk alkudni abból amit kérnek. Fegyveres őrszpolgálat miegyéb, plussz a pénz. A következő lehetőség, hogy Morel és Deneira kissé elvarázsolják őket, legalábbis a döntéshozókat, hogy a kevesebb pénz is jó üzlet nekik. Végső esetben marad az erőszak, de az nem jó mód, mert azthiszem egyikünk sem ért a hajókhoz eléggé és kevesen is lennénk. - Megvonom a vállam. - Még az elvarázsolás lenne tán a legjobb. Vagy van valami ötletetek? - nézek krdőn a többiekre.
-Szerintem elöször alkudjunk talán fel tudjuk kinálni a szolgálatainkat és akkor csökkenti az árat. Ami engem illet senkit nem tudok megbüvölni, de talán Deneira igen. Ha nem sikerül mondjuk azt ,hogy a felét elöre és a felét a túlparton. Az út végén pedig nem fizetünk a kapitánynak. Akkor már eröszakoskohat.
3-4 óráig gyakorlok, utána pedig valami fürdés után nézek. Példáúl egy nagyobb dézsa víz pont megteszi. Ha közben Gren felkeres, akkor abbahagyom és majd onnan folytatom utána.
Van időd megtisztálkodni, mielőtt Gren megkeresne. Akkor futsz vele össze, mikor már befejezted a mosdást.
- Hát ín a hajúhoz nöm írtek, mög nem is akaruk. Legszívesebben föl se szállník egy ilyenre. Ha még is hajúva fogunk mönni, akkú ín a gyumrába löszek amíg csak löhet.
Morel ötletén elgondolkodom:
-Nem rossz. Nekem nem jutott eszembe. Így neki megvan a csábító erő, hogy tényleg átvigyen, ha meg nem kapja meg a végén akkor is tisztességes pénzt leakaszt rólunk.
- Szerintem is az alkudás lenne talán a legmegfelelőbb, de a második ötlet sem rossz viszont akkor reménykedjünk, hogy nem lesz többé rájuk szükségünk.
Last edited by Chris; 11-15-2006 at 12:17..
|

11-15-2006, 12:05
|
Member
|
|
|
|
Akinek Gren kérdésével kapcsolatban, vagy Morel ötletével kapcsolatban van még ötlete, kérdése, észrevétele, egyéb, az jelezze, hozzászólás formájában, és pótlólag bemásolom a megfelelő helyre.
Megvárom mit felelnek, aztán ha úgy állok idővel közlöm velük, hogy őrködjenek én meg elindulok beszélni az Antoh pappal.
Sikerül megtalálnod azt a papot, akivel előzőleg is beszéltél. Közli, hogy talált még valakit, aki utazna, és a feljebbvalóinak nincs ellene kifogása, természetesen egy megfelelő összegű adomány fejében, amit nem határoz meg számszerűen.
A papnak megköszönöm a segítségét:
-Köszönöm uram. Annyit még mondanék előre, hogy amennyiben sikerül végleg megalkudnunk az útra úgy három-négy nap múlva indulunk. Az adományról természetesen gondoskodunk, de sajnos sosem tudtam megbecsülni mi az illő adomány ijen esetekben - szégyenkezve tárom szét a karjaim - ebből sajnos már voltak bonyodalmaim, de remélem segít majd a megfelelő adomány meghatározásában.
- Biztos vagyok benne, sikerül maghatározni az összeget - mondja mosolyogva - az indulás pontos idejéről, kérem időben értesítsen.
-Feltétlenül szólok előre! Remélhetőleg már holnap. - meghajolok és irány kifele.
Last edited by Chris; 11-15-2006 at 12:18..
|

11-15-2006, 13:17
|
 |
Member
|
|
|
|
A törpe elment templomba. És a többiek?
Tessék kreatívkodni, mert ha nekem kell, akkor... 
Morgena őrizze álmának nyugalmát,
Igere, a legnagyobb, vigyázza élte minden napját!
/ókyr töredék/
|

11-15-2006, 13:35
|
Member
|
|
Longevity: 97%
|
|
Miközben Grennel beszéltünk, rendeltem egy jó adag kaját magamnak. (valami nagyobb állat sültjét). Jól bekajolok, aztán meg örködöm a Nagyúrék környékén.
Nem kell túl sokat várnod, hogy kihozzák az ételt. Szép nagy adag, és kissé emlékeztet az otthoni ízekre.
Többiek felé:
- Ín must örködöm serínyen, ti möhettek csinálni azt, amit akartuk. De este mustan ín fekszem lö korán, aztán majd hajnalba vátom az űrt.
Last edited by Chris; 11-15-2006 at 13:39..
|

11-15-2006, 15:21
|
Member
|
|
|
|
Eszembe jut, hogy tán ők is, mint a többi tengerész talán a jó rumot és persze a nőket kedvelik. Nos nőt nézhetnek majd az úton eleget (Miért? Hány nő megy veletek? Akkor is kénytelenek a nézéssel megelégedni, ami nem feltétlen jelent előnyt nektek. De dícséretes, hogy elkezdtél gondolkodni a problémán ), gondolok egyet és a kocsmárostól kérek egy kis láda jobb minőségű rumot. Talán az ajándékkal megpuhíthatóbb egy kőkemény hajókapitány szíve, akár az alkudozáskor is, főleg ha esetleg egy hölgy adja át, maximum nem válik be az ötlet, vagy van nekik raktáron egy rakat, de akkor majd mi fogjuk elfogyasztani, egyszer.
A kocsmáros kissé meglepődik, a kért rum mennyiségén, de végül hozzá jutsz. Az árát hozzá írta a többihez (szálás, étel, stb)
Last edited by Chris; 11-15-2006 at 19:09..
|

11-16-2006, 08:00
|
Member
|
|
|
|
Farkast nem érdekli az utazás költségei, úgy gondolja, a Nagyúrék gondja, hogy mit esznek a kocsit húzó lovak, vagy hogy hol hajtják álomra fejüket és mennyiért. Sokkal jobban nyomasztja a tengeri utazás egyre közelgő várható borzalmai, a névtelen, szörnyen nyírkos halál érintése, az értelmetlen istenkísértés. Indulás előtt mindképp fel is keres majd egy Antoh templomot áldozás céljából (jut végül elhatározásra).
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|