|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
PC (hardver, szoftver, játékok stb.) Minden, ami számítógép. Kedvenc játékod megbeszélése, segítségkérés hardverügyben stb. |

02-28-2006, 17:13
|
Guest
|
|
Activity: 0%
Longevity: 0%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
No de ettől még miért "vírus" kategória? Ha utálod, akkor nem használod. Ez nem egy titkos elrejtett valami, amiről nem tudsz, vagy magától telepszik fel, a tudtod nélkül. :D Ha akarod, akkor használod, ha nem, akkor nem használod. Nem értem ebbe egy vírusírtó miért szól bele. Pontosan tudod, hogy mit csinál a toolbar, semmi titok nincs benne.
|
nem vírus. de információkat ad ki a gépedről, és ezekről az infókról csak annyit tudni, amennyit a gyártó elárul róla. tehát akár simán hazudhatnának is:)
|

02-28-2006, 17:15
|
 |
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
NOD32 első rossz tapasztalatom megvan: ha valamit fel akarok tenni, amit ő vírusnak hisz, de valójában nem az, az elég macerás......... 
|
Mondtam, hogy nem megy át rajta semmi  Istenem, micsoda igények... 
|

02-28-2006, 17:18
|
Administrator
|
|
Activity: 27%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by director
nem vírus. de információkat ad ki a gépedről, és ezekről az infókról csak annyit tudni, amennyit a gyártó elárul róla. tehát akár simán hazudhatnának is 
|
Ez akár a windowsra is igaz, akkor erre is ugorjon a víruskereső, hogy húúú, windows-t találtam, azonnal töröljük? 
|

02-28-2006, 17:20
|
Guest
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Ez akár a windowsra is igaz, akkor erre is ugorjon a víruskereső, hogy húúú, windows-t találtam, azonnal töröljük? :D
|
arra is igaz, persze, meg mindenre.. de azt azért valahogy érezzük, hogy itt egy kicsit nagyobb a kockázat:) (ugye? ;))
|

02-28-2006, 17:23
|
Guest
|
|
|
|
egyébként spybot és asquared is kidobja, mint veszélyes szoftvert.. szóval ebben kb minden cég egyetért:)
|

02-28-2006, 18:09
|
Administrator
|
|
|
|
Nono! Azért dobja ki, mert húúú, adatokat gyűjt arról, hogy milyen oldalakat látogatsz. A lényeges dolog azonban az, hogy ezt a Te tudtoddal és beleegyezéseddel teszi. A win is kérdez ilyet, hogy használati statsiztikát küldesz-e, a winamp is kérdez ilyet (tudom, mert épp gépet installok, minden progit pakolgatok vissza, és bizony a legtöbb csinál ilyet). Ezekre mégse dobja ki, hogy vírus. Teljesen következetlen. Ha valaki telepíti az Alexa toolbart, azt valamilyen okkal teszi. Nem fog magától felmászni senkinek a gépére.
|

02-28-2006, 18:14
|
Guest
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Nono! Azért dobja ki, mert húúú, adatokat gyűjt arról, hogy milyen oldalakat látogatsz. A lényeges dolog azonban az, hogy ezt a Te tudtoddal és beleegyezéseddel teszi. A win is kérdez ilyet, hogy használati statsiztikát küldesz-e, a winamp is kérdez ilyet (tudom, mert épp gépet installok, minden progit pakolgatok vissza, és bizony a legtöbb csinál ilyet). Ezekre mégse dobja ki, hogy vírus. Teljesen következetlen. Ha valaki telepíti az Alexa toolbart, azt valamilyen okkal teszi. Nem fog magától felmászni senkinek a gépére.
|
igen, de azt honnan tudod, hogy valóban csak annyi infót küld el? onnan hogy ők azt mondják. azaz sehonnan.
szerk: ez a morcos hsz, az 500. :)
|

02-28-2006, 18:30
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by director
igen, de azt honnan tudod, hogy valóban csak annyi infót küld el? onnan hogy ők azt mondják. azaz sehonnan.
|
Vmelyik böngésző is vesztett már pert azzal, hogy nem írta le az EULA-ban, hogy cookie-k segítségével más oldalak adatait fogja tárolni. Ilyen közegben szerinted nem ugrana azonnal rá bárki, aki felfedezi, hogy mást is küld, nemcsak azt, amit mondanak? 
|

02-28-2006, 18:33
|
Guest
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Vmelyik böngésző is vesztett már pert azzal, hogy nem írta le az EULA-ban, hogy cookie-k segítségével más oldalak adatait fogja tárolni. Ilyen közegben szerinted nem ugrana azonnal rá bárki, aki felfedezi, hogy mást is küld, nemcsak azt, amit mondanak? :)
|
amit küldd, abból keveset értesz, mert megfelelően titkosított ahhoz, hogy 5000év alatt se fejtsd vissza. ezek után azt küldenek, amit akarnak.
|

02-28-2006, 18:33
|
 |
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Nem ide való de azért meg kérdezem mire jó ez az alexa toolbar?
Régebben használtam az ad awaret és az rendszeresen talált nekem vlami alexa nevü cuccot amit én biztos hogy nme telepitettem 
Gyulaword (#79796)
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|