Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Általános beszélgetések > Egyéb
Register Stats Members List Today's Posts

Egyéb Minden, ami máshova nem fér

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-12-2009, 18:17
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 27%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce View Post
a lényeg, hogy maximálisan hibás rendeletek tömkelege kerül napvilágra most már szinte napi rendszerességgel. az elmúlt 7 évben több idiotizmusra nyomtak pecsétet, mint az ország fennállása óta együttvéve...
Hát igen... Ahogy olvasom, az IMF is épp jön kicsit megleckéztetni a népet, mert a hitel feltételéül szabott 13. havi bér eltörlését csak simán átnevezték, és ez nem nagyon tetszik nekik... No de ez már nem szmogriadó...
Old 01-12-2009, 18:21
Tsyl's Avatar
Tsyl Tsyl is offline
Junior Member

Activity: 0%
Longevity: 84%

Mifelénk ez a cikk jelent a témával kapcsolatban:
A budapesti korlátozások Debrecenben nem alkalmazhatók, mert nincsenek összhangban a helyi rendelettel - jelentette ki Pajna Zoltán alpolgármester a Szmog Intéző Munkacsoport (SZIM) hétfői ülését követő tájékoztatón. Hozzátette, csak tavaly október 25-től szerepel (az unióban elsőként nálunk) a szálló por (PM10) mennyisége a szabályozott értékek között. A helyi rendeletben erre az esetre az áll, hogy a megengedett érték felett tájékoztatni kell a lakosságot, riasztáskor viszont az összes közintézményben maximum 18 fokra kellene csökkenteni az átlag hőmérsékletet, ami jelenleg nem lenne humánus. Ehelyett célravezetőbb az átmenő teherforgalom korlátozása, a környzetbarát tömegközlekedés fejlesztése, a kerékpárút-hálózat bővítése és az utak síktalanítására kiszórt por haladéktalan felseprése, valamint sokat segíthetne a Civaqua-program megvalósulása. Emellett a lakosságtól is környezettudatos magatartást kér az önkormányzat.
Reply With Quote
Old 01-12-2009, 18:27
vityu vityu is offline
Senior Member

Longevity: 90%

Quote:
Egyáltalán miért van szmogriadó? Csernobilkor sem volt, holott pont errefelé hozta a szél a cuccot....... Erről jut eszembe, hogy egyáltalán miért csak a városokra érvényes? 100.000 fős lélekszám felett? Ahol 80.000-ren laknak, ott nem szennyezik a levegőt?
Nem vagy tisztában a szmog jelentésével, és még hangoztatod is! Semmi, de semmi köze a radioaktivitáshoz, pláne, hogy az ősszel volt, és olyankor NINCS ilyen típusú szmog, mivel egyik előfeltétele az alacsony hőmérséklet!

szerintem olvass egy kicsit utána.
BorzalmakVárosa (#199867) 1/A Black Dragon (#3270)
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to vityu For This Useful Post:
Old 01-12-2009, 18:30
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Originally Posted by vityu View Post
egyik előfeltétele az alacsony hőmérséklet!
No ezt nem is tudtam.

Akkor ezért van az, hogy a gázválság ellenére a főtáv meg van őrülve, és 28-29 fokra is elegendően fűt, hogy kinyissuk az ablakot, és fűtsük vele az utcát, hogy minél melegebb legyen odakint.
Old 01-12-2009, 18:31
vityu vityu is offline
Senior Member

akkor egy kis érdekesség róla olvassátok

Na elolvastam én is, bár már párszor hallottam előadásokon, és tévedtem az elején, nem 3 nap alatt 4000, hanem 5 nap alatt 4000 többlethalált okozott Londonban!

Last edited by vityu; 01-13-2009 at 10:59..
Reply With Quote
Old 01-12-2009, 18:36
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
akkor egy kis érdekesség róla olvassátok

Na elolvastam én is, bűr már párzol hallottam előadásokon, és tévedtem az elején, nem 3 nap alatt 4000, hanem 5 nap alatt 4000 többlethalált okozott Londonban!
Ilyenkor honnan tudják, hogy ez volt a halálok, és nem az, hogy idióta rendeletekkel felhúzták a népet, akik aztán szívbajt kaptak tőle?
Old 01-12-2009, 18:39
[HTPA]GeeForce's Avatar
[HTPA]GeeForce [HTPA]GeeForce is offline
Senior Member

Longevity: 91%

Quote:
Nem vagy tisztában a szmog jelentésével, és még hangoztatod is! Semmi, de semmi köze a radioaktivitáshoz, pláne, hogy az ősszel volt, és olyankor NINCS ilyen típusú szmog, mivel egyik előfeltétele az alacsony hőmérséklet!

szerintem olvass egy kicsit utána.
Tudom mi az a szmog, és azt is, hogy a jelen időjárási körülmények között miért rendeltek el szmogriadót. Azzal, amit írtam, csak érzékeltetni szerettem volna, hogy azok, akik újfent az ártatlan embereket szívatják ezerrel, fogalmuk sincs arról, hogy hogyan él egy átlag magyar ember (vagy család) mert 1-2-3-4-5 milliókat keresnek havonta "odafönt", + a kenőpénzek.

Egyik se gondol bele abba, hogy én pl egyáltalán nem járultam hozzá a helyzethez, mégis szívok... Se kéményem, se autóm nincs. Azt a napi 3-4 szál cigarettát vállalom. Azt én füstöltem bele a világ levegőjébe. Viszont a járdán meg a buszokon nem lehet elférni. Pesten se jobb a helyzet.

Talán inkább azt kéne agyonbüntetni, aki műanyagot éget, meg lakkozott bútort, meg rossz minőségű szenet nem? Én meg késsek el a melóból, mert nem férek fel a buszra. Ráadásul nem gyújthatok rá, amíg várom a következőt. Nincs probléma, + 1 strigula az okosoknak odafent... Kár, hogy évente 4-5 spirálfüzet telik meg strigulákkal...
Reply With Quote
Old 01-12-2009, 18:54
vityu vityu is offline
Senior Member

Quote:
Tudom mi az a szmog
Quote:
Egyáltalán miért van szmogriadó? Csernobilkor sem volt, holott pont errefelé hozta a szél a cuccot.......
Eszerint nem tudod, mert kb annyi köze van a két dolognak egymáshoz, mint a békának az atomfizikához.

A többire én egy szót se szóltam. Nem a cigizésed szennyezi be a környezetet, és nincs is köze a jelenlegi témához.(Szerintem...) Senki sem mondta, hogy jók a döntések, de én ezt nem is vitattam. Csak kijavítottam a hibát, amit mondtál, hogy azért ne keverjük a szezont a fazonnal!
Reply With Quote
Old 01-12-2009, 19:19
[HTPA]GeeForce's Avatar
[HTPA]GeeForce [HTPA]GeeForce is offline
Senior Member

Longevity: 91%

Ki mondta, hogy a szmognak van köze a nukleáris szennyezéshez? oO' Ilyet te hol olvastál? Én csak azt mondtam, hogy amikor az történt, senki se szólt egy szót sem, most meg amikor a Pistabácsi befűt otthon, rögtön megbénítják a forgalmat...

nem tudom mit lovagolsz ezen... ki mondta, hogy a szmog atomfertőzés? vagy hogy az atomfertőzés szmog? mert én nem. csak úgy mellékesen megjegyeztem, hogy az ilyen látszatrendelkezések, meg cirkuszok SEMMIRE sem jók azon kívül hogy a lakosság, amúgy is pattansáig feszült idegein eltáncoljanak még egy kört...
Reply With Quote
Old 01-12-2009, 19:27
Dus Dus is offline
Member

Longevity: 93%

Quote:
Ki mondta, hogy a szmognak van köze a nukleáris szennyezéshez? oO' Ilyet te hol olvastál? Én csak azt mondtam, hogy amikor az történt, senki se szólt egy szót sem, most meg amikor a Pistabácsi befűt otthon, rögtön megbénítják a forgalmat...

nem tudom mit lovagolsz ezen... ki mondta, hogy a szmog atomfertőzés? vagy hogy az atomfertőzés szmog? mert én nem. csak úgy mellékesen megjegyeztem, hogy az ilyen látszatrendelkezések, meg cirkuszok SEMMIRE sem jók azon kívül hogy a lakosság, amúgy is pattansáig feszült idegein eltáncoljanak még egy kört...
Valóban félreérthető az a rész, amit Vityu beidézett, úgyhogy nyugi

"Egyáltalán miért van szmogriadó? Csernobilkor sem volt (...szmogriadó), holott pont errefelé hozta a szél a cuccot......."

Amit beraktam részt, az pont oda illik, mert visszautaltál az előző mondatodra, ahol az volt a tárgy

(Mielőtt félreértenéd, nem, nem beléd kötni akartam, vagy kioktatni Téged, csak szerintem is félreértelmezhető, és lehet, hogy ezt Te nem vetted észre, hát felhívom rá a figyelmed!)

Last edited by Dus; 01-12-2009 at 19:30..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules