Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Általános beszélgetések > PC (hardver, szoftver, játékok stb.)
Register Stats Members List Today's Posts

PC (hardver, szoftver, játékok stb.) Minden, ami számítógép. Kedvenc játékod megbeszélése, segítségkérés hardverügyben stb.

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-24-2006, 17:52
Mike zoostorm
Guest

Activity: 0%
Longevity: 0%

Quote:
Originally Posted by Ati
Csukd be Elvileg azokat nyitja meg, amiket nyitvahagytál előtte. Ha pl csak hibernálni szoktad, és nem kikapcsolod, akkor indítsd újra a gépet egyszer. Időnként kell az neki, lassabban indul ugyan el olyankor, de hibernálásnál sok szemetet otthagy, ami csak gyűlik.

Koszi Ati
a problema hogy minden ujrainditaskor ez van... en meg soha meg nem nyitottam....
Hibernalni se szoktam a gepet csak stand by ba kuldom... ( minidg csak lecsukom a tetejet... most neztem csak hogy ott beallithatom hogy mit csinaljon) Ami fel veti a kovetkezo kerdest: mi is a lenyegi kulonbseg a hibernalas meg a stand by kozott... Csak annyi hogy hibernalasnal meg tobb mindent pihentet es ezet kevesebb aramot fogyaszt de tovabb tart a boot ha benyomod? Semmi mas kulonbseg nincs?
Es meg most azt is lattom hogy stand by ba van 6-7 napom az aksival hibernacioban meg van 52 napom....Eleg nagy a difi... akkor igencsak megeri a hibernacio? en meg soha nem hasznaltam , mert a villanyszamla nem erint... az aksim meg mar ugyis haza van vagva, 20 percet se bir az "igert" 4 orabol..
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 02-24-2006, 17:54
Davalon's Avatar
Davalon Davalon is offline
Member

Longevity: 99%

Nah, nekem eddig s3-on volt (Suspend To Ram), és azzal totál kikapcsolt a gép
Most átállítottam S1-re (PowerOn Suspend), és most rendben készenlétbe megy a gép.
S2-m meg nincs is
Reply With Quote
Old 02-24-2006, 18:02
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 31%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by Mike zoostorm
Ami fel veti a kovetkezo kerdest: mi is a lenyegi kulonbseg a hibernalas meg a stand by kozott... Csak annyi hogy hibernalasnal meg tobb mindent pihentet es ezet kevesebb aramot fogyaszt de tovabb tart a boot ha benyomod? Semmi mas kulonbseg nincs?
A hibernálás semmi áramot nem fogyaszt. Akár ki is veheted az akksit. Olyankor kiírt winyóra mindent, legközelebb beolvassa. (Az akksiból fogy magától az áram, azt ha kikapcsolod is tapasztalni fogod, tehát azt nem a hibernálás viszi.)

Ha hibernáltad, és elfogy az áram, akkor nincs gond. Ha standby-ba rakod, és elmegy az áram, akkor elvileg gond van, olyan, mintha működő gépet kikapcsoltál volna. Ha mentettél előtte mindent, akkor persze ez sem katasztrófa.
Reply With Quote
Old 02-24-2006, 18:03
Csokibácsi Csokibácsi is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Mike zoostorm
Koszi Ati
a problema hogy minden ujrainditaskor ez van... en meg soha meg nem nyitottam....
Hibernalni se szoktam a gepet csak stand by ba kuldom... ( minidg csak lecsukom a tetejet... most neztem csak hogy ott beallithatom hogy mit csinaljon) Ami fel veti a kovetkezo kerdest: mi is a lenyegi kulonbseg a hibernalas meg a stand by kozott... Csak annyi hogy hibernalasnal meg tobb mindent pihentet es ezet kevesebb aramot fogyaszt de tovabb tart a boot ha benyomod? Semmi mas kulonbseg nincs?
Es meg most azt is lattom hogy stand by ba van 6-7 napom az aksival hibernacioban meg van 52 napom....Eleg nagy a difi... akkor igencsak megeri a hibernacio? en meg soha nem hasznaltam , mert a villanyszamla nem erint... az aksim meg mar ugyis haza van vagva, 20 percet se bir az "igert" 4 orabol..
Hibernálásnál teljesen lekapcsol a gép, de előtte a memória tartalma kiíródik a vinyóra. Bekapcsolásnál visszatöltődik RAM-ba és minden megy tovább.
Készenlétnél fogyaszt némi áramot.

Szerk: megelőztek
Old 02-24-2006, 18:03
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Originally Posted by Davalon
Most átállítottam S1-re (PowerOn Suspend), és most rendben készenlétbe megy a gép.
S2-m meg nincs is
Hmm, ez nem túl jó. A Suspend to Ram lenne a legoptimálisabb pedig. (Pláne egy ups-sel... )
Reply With Quote
Old 02-24-2006, 18:04
Davalon's Avatar
Davalon Davalon is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Ati
Hmm, ez nem túl jó. A Suspend to Ram lenne a legoptimálisabb pedig. (Pláne egy ups-sel... )
Viszont azon lekapcsol a gép
Reply With Quote
Old 02-24-2006, 18:05
Member

Quote:
S2-m meg nincs is
S3-nál nem kapcsol ki totál, a RAM-ok kapnak delejt, hogy el azért ne vesszen semmi
Lényeg, hogy újra megy az általad kedvelt készenlét
Old 02-24-2006, 18:06
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Szerintem nekem is ezt csinálta, azért nem használom... Valami oka van, csak már nem emlékszem pontosan, hogy mi.

Most szeretnék új gépet, majd leteszteltetem, hogy tudja-e ezt jól.
Reply With Quote
Old 02-24-2006, 18:07
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Originally Posted by Csokibácsi
S3-nál nem kapcsol ki totál, a RAM-ok kapnak delejt, hogy el azért ne vesszen semmi
Lényeg, hogy újra megy az általad kedvelt készenlét
Ez oké, de hogy tudod ebből feléleszteni? Mert ha jól emlékszem, akkor nekem is azt csinálta ilyen után, hogy boot az elejétől, és ami véletlen nyitva volt előtte, az mind elveszett.
Reply With Quote
Old 02-24-2006, 18:07
Member

Quote:
Lehet, (sőt, valószínű) hogy nem egérmozdításra vagy billentyű lenyomásra fog éledni, mint S1-nél, hanem bekapcs. gombot kell megnyomni.
Ha ezután lefagy, nem indul, vagy nem a készenléti állapot előtti kép fogad, akkor a bios hibásan kezeli az S3 állapotot.
Sajnos van ilyen.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules