Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megvalósult javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

View Poll Results: Szerinted lehessen-e kevesebb hektáron szintet lépni, mint amennyid lépéskor van?
Eddig lehetett, most már ne lehessen. 4 7.69%
Lehessen, ahogy eddig: az építés alatti területek vesszenek. 21 40.38%
Lehessen, de könnyebben, mint eddig: az üres területek vesszenek. 27 51.92%
Voters: 52. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-09-2007, 22:28
Seldon's Avatar
Seldon Seldon is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 96%

Quote:
Originally Posted by Vésd View Post
Csak óvatossan szólok hozzá, mert azonnal rámnyonak egy pircsit

Szerintem minnél több személyisége van egy orinak annál jobban szűkülnek a lehetőségei a játékra ha nem léphet kisebb hekire mint amit el kell érnie az alsóbb csopiban.
Szerintem az építés alatti heki vesszen mint eddig, persze a pipálósnak sem lennék ellene
Építés alatti akkor veszne ha pipálsz is

Satovári Klán (#327287)
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 12-09-2007, 22:29
Vésd Vésd is offline
Junior Member

Longevity: 95%

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Ez is opció (vagyis "pipálós"). Mind a két területvesztési lehetőség csak LEHETŐSÉG, amivel vagy élsz, vagy nem. Hogy úgy fogalmazzak, mindkettő pipálós.
Ebben az esetben az építős pipálóst választom
Reply With Quote
Old 12-09-2007, 23:59
Synkel Synkel is offline
Senior Member

Longevity: 99%

Végigolvastam
Én is arra szavazok, hogy az építés alatt álló területeket lehessen elveszíteni pipálással. Így aki akar és megfizeti az léphet a valós hekijénél alacsonyabban. Döntse el ő, megéri-e neki az ára.
Old 12-10-2007, 00:49
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Longevity: 94%

Hát én ugyan szavaztam első felindulásból. és nagyon sok érv szól amellett hogy tul.képpen maradjon a régi rendszer. hisz a gyenge szövik hátrányba kerülnének vele. Elgondolkodva mégis arra szavaznék hogy lehessen az üreset is. Végig gondolva általában 2játékos használná. a profik akik nem akarnak unatkozni amit meg is értek. és azon kezdő, középhaladó játékosok, akik tisztában vannak a szabályokkal lehetőségekkel, de még nincs gyakorlatuk bizonyos harci helyzetekben. ha reálisan nézzük 1 csopiban 1 erős szövire jut legalább 10-15 értelmes szövi, de komolyabb tapasztalat nélkül. Ezek legtöbbje pl tartalék nélkül játszik és nem látja át, hogy hogy is tudná minimalizálni a veszteségeiket. Nagy részük ha találkozik egy erős szövivel 10-15% üres hekivel száll ki a szövi háborúból mert nem tudtak túl lépni a büszkeségükön. Ezeknek jól jönne hogy szintlépéskor nem kéne ennyi üressel lépniük, hanem megtudnának szabadulni a fölöslegtől. És ha jól gondolom jóval több szövi használná ezt erre a célra mint a profik. Ez az ötlet a kezdőknek kedvezne jobban, akiknek nem kéne lufiként lépniük és rögtön úgy kezdeniük az új csopiban hogy 2nappal a védelem után már a minimum alatt vannak.

Reply With Quote
Old 12-10-2007, 07:17
tdomo's Avatar
tdomo tdomo is offline
Member

Longevity: 95%

Én az üres hekis verzióra szavazok. Ha valaki úgy gondolja, hogy belép a következő csoport aljára, lelke rajta. Nem hiszem, hogy bárkitől is védeni kellene a csoportokat. Mi van, ha egy kigyúrt szövi végigver mindenkit? Egészségükre, ők feljebb jutnak, a vesztes meg tanul a dologból és legközelebb jobban játszik. Egyedül amiatt nem tetszik, hogy elvernek egy szövit, ő felmenekül, utána belépnek alá és csak azért is mégegyszer, de erre eddig is volt lehetőség, csak pénzbe került.

csokis-keksz (#410152)
tiramisu (#394553)
Reply With Quote
Old 12-10-2007, 07:33
[HTPA]GeeForce's Avatar
[HTPA]GeeForce [HTPA]GeeForce is offline
Senior Member

Longevity: 91%

Támogatom, hogy üres hektárral is lehessen lépni, ha úgy akarom. Tdomoval egyet értek, ha valaki nagyon akart ugrálni fellépés után, az meg tudta csinálni, csak pénzébe került. De ott megfizette azt, amit el akart érni.
Viszont ha üressel lehetne lépni, akkor annak nem kéne fizetnie "feleslegesen", aki nem akar alámenni egy szövinek csak hgoy beverje megint, hanem egyszerűen csak gyengének érzi magát a következő csoportnak a középmezőnyéhez, ahova lépés után pottyanna. Így egy kicsit tud még lavírozni a következő csoport alján.
Szerintem lehessen "ingyen" is ugrálni. Hiszen amim van, arról ingyen lemondhatok, egy hadvezér dönthet úgy, hogy a 100k-s sereg helyett csak 10kt küld el, mert épp veszíteni akar, és így tudja csak elérni. Egy taktikai veszteség megfordíthat egy háborút. Szerintem nagyon is jól használható lenne, hogyha üres területtel is lehetne lépni. Mert ha csak építés alattival, eléggé megszívhatja valaki, hogy mondjuk 500 hekit lebont, de csak 120 visszaépítésére van nyers a piacon. Sőt akár az is elképzelhető, hogy mire van újra nyers ahhoz, hogy a maradék 380 hekit is építés alá tegye, addig a 120 beérkezik, és kezdhti előröl.... Aztán ott tartunk, hogy leamortizálja a vagyonát 0-ra, és mégsem tudja elérni, amit akart.
Reply With Quote
Old 12-10-2007, 07:48
Betelgeuse
Guest

Longevity: 0%

Az üres terület elvesztésére szavazok ez is csökkentheti a földleadásokat. Eddig vagy drága pénzen építés alá kellett tenni a területeket és úgy fellépni vagy fellépés után kiüríteni az országot és hagyni, hogy leüssék akkor ingyen el lehetett veszíteni a területet...
Reply With Quote
Old 12-10-2007, 08:57
Hóhér Hóhér is offline
Member

Longevity: 98%

Quote:
Originally Posted by Kutyuleee View Post
Hát én ugyan szavaztam első felindulásból. és nagyon sok érv szól amellett hogy tul.képpen maradjon a régi rendszer. hisz a gyenge szövik hátrányba kerülnének vele. Elgondolkodva mégis arra szavaznék hogy lehessen az üreset is. Végig gondolva általában 2játékos használná. a profik akik nem akarnak unatkozni amit meg is értek. és azon kezdő, középhaladó játékosok, akik tisztában vannak a szabályokkal lehetőségekkel, de még nincs gyakorlatuk bizonyos harci helyzetekben. ha reálisan nézzük 1 csopiban 1 erős szövire jut legalább 10-15 értelmes szövi, de komolyabb tapasztalat nélkül. Ezek legtöbbje pl tartalék nélkül játszik és nem látja át, hogy hogy is tudná minimalizálni a veszteségeiket. Nagy részük ha találkozik egy erős szövivel 10-15% üres hekivel száll ki a szövi háborúból mert nem tudtak túl lépni a büszkeségükön. Ezeknek jól jönne hogy szintlépéskor nem kéne ennyi üressel lépniük, hanem megtudnának szabadulni a fölöslegtől. És ha jól gondolom jóval több szövi használná ezt erre a célra mint a profik. Ez az ötlet a kezdőknek kedvezne jobban, akiknek nem kéne lufiként lépniük és rögtön úgy kezdeniük az új csopiban hogy 2nappal a védelem után már a minimum alatt vannak.
nah pont ez az !!!

jó hogy beírtad ezt, mert ezzel szerintem pont az igazoltad miért NEM lenne jó így ez a változás.

ha figyelmesen elolvasod amit írtál, rá jössz, hogy ezzel a lehetőséggel tulajdonképp abban segítjük a szövetégeket, hogy menekülhetnek feljebb.

azaz 1-1 sikertelen háború után, vagy KÖZBEN, egyszerűen csak pipálnak egyet, elvesztenek 50-200 hekit, ami nem olyan nagy kaland, és el is léptek a háború elől.
idézve a sugót:
feljutáshoz mindenképpen szükséges egy minimum játékidő is, hogy biztos legyen, hogy országod hosszútávon is stabil, és talpon tud maradni. Szükséges ezen kívül a jelenlegi csoportod élén eltöltött idö is, hogy bizonyítsd, hogy itt már mindent megtettél, amit csak lehetett.

vagyis nem hiszem, hogy mindenképp a feljutást egy menekülés formává kell erősíteni mégjobban.

Last edited by Hóhér; 12-10-2007 at 08:59..
Reply With Quote
Old 12-10-2007, 09:03
Hóhér Hóhér is offline
Member

Longevity: 98%

Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce View Post
Támogatom, hogy üres hektárral is lehessen lépni, ha úgy akarom. Tdomoval egyet értek, ha valaki nagyon akart ugrálni fellépés után, az meg tudta csinálni, csak pénzébe került. De ott megfizette azt, amit el akart érni.
Viszont ha üressel lehetne lépni, akkor annak nem kéne fizetnie "feleslegesen", aki nem akar alámenni egy szövinek csak hgoy beverje megint, hanem egyszerűen csak gyengének érzi magát a következő csoportnak a középmezőnyéhez, ahova lépés után pottyanna. Így egy kicsit tud még lavírozni a következő csoport alján.
Szerintem lehessen "ingyen" is ugrálni. Hiszen amim van, arról ingyen lemondhatok, egy hadvezér dönthet úgy, hogy a 100k-s sereg helyett csak 10kt küld el, mert épp veszíteni akar, és így tudja csak elérni. Egy taktikai veszteség megfordíthat egy háborút. Szerintem nagyon is jól használható lenne, hogyha üres területtel is lehetne lépni. Mert ha csak építés alattival, eléggé megszívhatja valaki, hogy mondjuk 500 hekit lebont, de csak 120 visszaépítésére van nyers a piacon. Sőt akár az is elképzelhető, hogy mire van újra nyers ahhoz, hogy a maradék 380 hekit is építés alá tegye, addig a 120 beérkezik, és kezdhti előröl.... Aztán ott tartunk, hogy leamortizálja a vagyonát 0-ra, és mégsem tudja elérni, amit akart.
pont ez volt benne ajó, nem lehettet csak úgy hirtelen használni, komoly előkészület ( gyűjtögetés kelett hozzá).

nem értem egyeg tapasztalt játékos miért választaná a lebutított nagyon könnyű verziót, de lelkük rajta.

így isd kevés a föld a legtöbb csoportban, kiderülhetne hogyan alakulna ezután a dolog.

szerintem még jobban csökkene a föld mértéke a gyengébb szövik földleadása következtében, és még többet kellene fedezni, de ez má nem az én gondom

Reply With Quote
Old 12-10-2007, 09:08
Betelgeuse
Guest

Longevity: 0%

Quote:
Originally Posted by Hóhér View Post
nah pont ez az !!!

jó hogy beírtad ezt, mert ezzel szerintem pont az igazoltad miért NEM lenne jó így ez a változás.

ha figyelmesen elolvasod amit írtál, rá jössz, hogy ezzel a lehetőséggel tulajdonképp abban segítjük a szövetégeket, hogy menekülhetnek feljebb.

azaz 1-1 sikertelen háború után, vagy KÖZBEN, egyszerűen csak pipálnak egyet, elvesztenek 50-200 hekit, ami nem olyan nagy kaland, és el is léptek a háború elől.
idézve a sugót:
feljutáshoz mindenképpen szükséges egy minimum játékidő is, hogy biztos legyen, hogy országod hosszútávon is stabil, és talpon tud maradni. Szükséges ezen kívül a jelenlegi csoportod élén eltöltött idö is, hogy bizonyítsd, hogy itt már mindent megtettél, amit csak lehetett.

vagyis nem hiszem, hogy mindenképp a feljutást egy menekülés formává kell erősíteni mégjobban.
eddig nem lehetett menekülni a feljutással? Nem értem, hogy ha le lehet adni hekit akkor miért lenne több menekülés...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules