Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megvalósult javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-29-2007, 18:34
Arwyl szelleme's Avatar
Arwyl szelleme Arwyl szelleme is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Idézet:
Eredeti szerző: wand
vagy épp ha a klánodban van Hóhér 70% házzal a klántársa orija mennyi idő alatt fedezne fel csak az ő termeléséből 10 ről 27Kra?
4 hónap?

neekem úgy tűnik nem ütni lesz érdemes, hanem "Hóhért" tartani a klánban..

Erre csak azt tudom mondani, hogy Ákosnak csak azért lehet 70% háza, mert a madár se jár arrafelé ahol az orja van!! És most az a cél hogy legyen!

Az elmúlt 1-1,5 év a bizonyíték hogy képtelenség megnőni akkorára mint ők.
A 3 Big Gun-os ori is fedezve nőtt akkorára mint a Pannonos orik. A Pannonos orik szintén fedezve nőttek akkorára mint most! Volt pár klánütésük, de attól még nem nő meg 9 ori ekkorára! És ha folytatom veletek Wand, ti is ezt csináltátok! Ütöttétek a Császárt és fedeztetek hozzá.

Hány olyan ori van aki nem fedezett fel és elég nagy? kb 4-5 tag a Big Gunból!

Tehát a fedezés szükséges és elengedhetetlen ahhoz hogy a csopi beérje a 2 (illetve mondhatok 3-at is) klán tagjait. Ha nem könnyítjük, meg a fedezést itt soha nem lesz változás az élen, de még esély se a velük való harcra.

A javaslatomat fent tartom továbbra is akár a fedezési aránnyal megnövelve. A fix felfedezési határt nem támogatom, viszont korábban írtam, hogy alsó csopiban max. 4 tagú a szövi, itt a 4. legnagyobb területű oriig lehessen fedezni, A-ban max 10 tagú, itt pedig lehessen a 10.-ig.

A megbeszélt ütésekre meg az egyéb JKSZ-es ütésekre annyit tudok mondani, hogy eddig is meg lehetett csinálni bármit ezután is lehetséges lesz.

(Ha meg fedezni akarnak JKSZ árán is tegyék! 30k hekin fedezési módosítóval együtt számoljunk 3300 kati/hekit ott van 15 ori aki fedezni akar, tegyük fel ütnek 2500 hekit: 3300*15*2500=123,75M kati. Fedezzék el! Áldásom rá! )
Négy: üss, ha muszáj!
Öt: tartsd a várat!
Hat: védd a társad!
Hét: tiéd a hit!
Nyolc: a zászlót vidd!

Egészséges Fejbőr : Skinhead nyolcparancsolat
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 11-29-2007, 20:09
-Fegya-'s Avatar
-Fegya- -Fegya- is offline
Member

Csináltam még két ábrát. Megosztom veletek mindenféle kommentár nélkül.

A piros sáv mutatja a jelenlegi felfedezés katonaigényét, a kék sáv pedig Arwyl javaslata szerinti katonaigényt. A sáv alja 0 felfedezési hányad, a sáv teteje pedig 100% felfedezési hányad esetén mutatja a katonaigényt.

A következő ábra azt mutatja, hogy hány napi katonaképzésből lehet felfedezni 10% területet.

Itt természetesen egyszerűsítő feltételeket alkalmaztam:
-15% felfedezési hányaddal számoltam
-Azt feltételeztem, hogy 100 hektáron 1240 lakos van és naponta ennek tizedét képezik.

Remélem, sok zöldet kapok érte.
Egér a sajton... (#3744)
Reply With Quote
Old 11-29-2007, 20:49
wand wand is offline
Member

Quote:
Originally Posted by -Fegya- View Post

Fegya, elnézve ezt a szép ábrát a következő kérdésem lenne:
szerinted, hogy lehet, hogy Hóhér 28k hektáron egy klánból való ki-be lépés miatt kb 1 év (336nap) toppon töltött idő után képes volt azonnal vissza fedezni a leadott 2-3k hekit?
és, hogy van az, hogy mostanra lassan megvan annyi egysége, hogy ha akarja újra megtehesse?

továbbá az objektivitás kedvéésrt rajzolnál egy ábrát ami azt mutatja, hogy egy ország adott hekin a napi képzéséből hány hektárt fedezhet fel?

Quote:
Remélem, sok zöldet kapok érte.
tőlem már rég kaptál volna, de nem engedi..szal majd 1x..
Reply With Quote
Old 11-29-2007, 20:56
wand wand is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Arwyl szelleme View Post
Erre csak azt tudom mondani, hogy Ákosnak csak azért lehet 70% háza, mert a madár se jár arrafelé ahol az orja van!!
szerintem meg Ákos oriját az védi, hogyha bármely Bigunos rámenne, könnyű szerrel elbontana, vagy fokozna, 100k pontot, tehát 0-át vinnének.
Mint ahogy feltételezem a Pannoos orik vagy 60-70%- alkalmatlan lenne bármiféle harcra
egy dolog védi őket a 0-hekis foglalások.

ha ez nem lenne, akkor elég lenne egy kőfelvásárlás, és igen gyorsan elindulhatna lefelé, és sorban követhetné jópár országuk (már ha BigGun is úgy akarná..)
és ha ők le és Big gun fel, akkor már klánban is közelednének, pláne ha pl az egyik törpéjük klánon kívülre kényszerülne..

Quote:
És most az a cél hogy legyen!
ezesetben szerintem nem jó topicba irogatsz, nézz körül a 0 hekis ütés, és a harcrendszer megreformálása téren!

jah és persze, ha a mellette álló orik nem akarják beütni, akkor bizony ez is kevés.

Last edited by wand; 11-29-2007 at 21:22..
Reply With Quote
Old 11-29-2007, 21:55
-Fegya-'s Avatar
Member

Quote:
Originally Posted by wand View Post
Fegya, elnézve ezt a szép ábrát a következő kérdésem lenne:
szerinted, hogy lehet, hogy Hóhér 28k hektáron egy klánból való ki-be lépés miatt kb 1 év (336nap) toppon töltött idő után képes volt azonnal vissza fedezni a leadott 2-3k hekit?
-Én 15% felfedezési rátával számoltam és szerintem a felfedezési ráta számolásának kezdetétől Hóhér már nem nagyon tudott fedezni. Szóval neki majdnem nulla lehetett a felfedezési rátája.
-Én azt feltételeztem, hogy 100 hektáron 1240 lakos van, ami egy jó közelítés teljes foglalkoztatás esetén, de Hóhér sokkal több házat tart, mint amennyi a teljes foglalkoztatáshoz kell.
-Amikor mi fedeztünk a törpénknek, akkor az egész klán katonatermelését erre a fedezésre áldoztuk. Nyilván Hóhérék is ezt csinálták.
-Jelentős tartalékukból a piacon vásároltak katonát
-Valószínüleg jelentős mennyiségű katonájuk volt a piacon.

Quote:
továbbá az objektivitás kedvéésrt rajzolnál egy ábrát ami azt mutatja, hogy egy ország adott hekin a napi képzéséből hány hektárt fedezhet fel?
Parancsolj, ehhez minden adat megvan:

A feltételezések ugyanazok, mint a korábbi ábránál.(15% felfedezési hányad, 100 hektáron 1240 lakos)

Még egy érdekesség:
Amikor az előző ábra számait számolgattam és láttam, hogy Arwyl javaslatára a napi képzésből fixen 11 heki jön ki, akkor jöttem rá, hogy ilyet már javasoltam. 2006.09.06-án, a felfedezés nehezítésének topicindító javaslatában írtam, hogy:
Quote:
A felfedezéshez szükséges katona javasolt képlete: terület * 0.08125 (lefele kerekítve)
Arwyl javaslata pedig 0.08125 helyett 0.1
Egér a sajton... (#3744)
Reply With Quote
Old 11-29-2007, 22:13
wand wand is offline
Member

Quote:
-

és most ezzel hol a gond?

a nagyorik pont negyed annyit tudnak fedezni mint a picik, és fele annyit mint a közepesek.

eddig hű de nagy probléma, volt, hogy a gonosz nagy oriknak mindenféle előnye van,
akkor ha valamiben hátrányuk van miért kéne megszüntetni?

és még valamit hagy tegyek hozzá:
ha szerintetek az Arwyl féle kék vonal volna az idális, akkor lécci adjátok hozzá a nagyorik által termelt pénzmennyiségből vehető katonákat a saját képzéshez..
ha csak 5000 hekin ír tekit az árban máris +napi 50k kattincs
ha +5000 tanyája van az napi + 80k katona
ha +5000 bankja az napi + 90k katona
stb..
és ez csak 5000 épület 29000-ből..

tehát ha jobban megnézzük 7-8k épülettel, vagyis az abból bejövő pénzből, már egy nagyori többet fedezhet fel, mint egy kicsi..
szal nem inkább szigorítani kéne még a felfedezést, mert a nagyok így is előnyben vannak??

Quote:
Amikor az előző ábra számait számolgattam és láttam, hogy Arwyl javaslatára a napi képzésből fixen 11 heki jön ki, akkor jöttem rá, hogy ilyet már javasoltam.
Szerintem akkor most örülhetsz
a nagyorik a képzésükből és napi pénz termelésükből kb ugyanynnit fedezhetnek fel mint a kicsik
kijött, hogy amit szeretnétek elérni, az most is pont úgy működik és máris nem kell változtatni semmit
tök jó, remélem mindenki boldog

Last edited by wand; 11-29-2007 at 22:30..
Reply With Quote
Old 11-29-2007, 22:47
-Fegya-'s Avatar
Member

Quote:
és most ezzel hol a gond?

a nagyorik pont negyed annyit tudnak fedezni mint a picik, és fele annyit mint a közepesek.

eddig hű de nagy probléma, volt, hogy a gonosz nagy oriknak mindenféle előnye van,
akkor ha valamiben hátrányuk van miért kéne megszüntetni?
Wand, nem hiszem el, hogy ezt gondolod!
Szerinted ha egy 3000 hekis ország is 11 hektárt fedezhet fel a napi képzésből és egy 39000 hekis ország is 11 hektárt fedezhet fel a napi képzésből, akkor nincs előnyben a 3000 hekis?
Mennyi földet veszít egy csatán a 3000 hekis és mennyi földet veszít a 39000 hekis? Hány napi katitermelésből tudná pótolni a veszteséget a 3000 hekis és és hányból a 39000 hekis? Ugye, hogy előnyben van így is a kisebb ország, csak az előny mértéke csökkent?
Egér a sajton... (#3744)
Reply With Quote
Old 11-29-2007, 23:00
wand wand is offline
Member

Quote:
Mennyi földet veszít egy csatán a 3000 hekis és mennyi földet veszít a 39000 hekis?
Fegya ott a másik oldala is: És mennyit nyer?

továbbá:
Quote:
Hány napi katitermelésből tudná pótolni a veszteséget a 3000 hekis és és hányból a 39000 hekis?
egy 3000 hekis orit átlagossan hányan ütnek be (vagy tudnak beütni) 1 hét alatt és ugyenez 30.000 hekisre?

egyikről letudnak ütni hetente 1x 200 hekit a másikról évente egyszer 2.000-et??
melyik is tudja "ütési intervallumban" jobban fedezni tisztán fedezésből a veszteségeit?
Reply With Quote
Old 11-29-2007, 23:28
-Fegya-'s Avatar
Member

Quote:
Fegya ott a másik oldala is: És mennyit nyer?

továbbá:

egy 3000 hekis orit átlagossan hányan ütnek be (vagy tudnak beütni) 1 hét alatt és ugyenez 30.000 hekisre?

egyikről letudnak ütni hetente 1x 200 hekit a másikról évente egyszer 2.000-et??
melyik is tudja "ütési intervallumban" jobban fedezni tisztán fedezésből a veszteségeit?
Csak a felfedezés szempontjából akkor nem lenne előnye senkinek sem, ha a 10%-s felfedezés ábrán az x tengellyel párhuzamos egyenes lenne a görbe, azaz 10%-nyi földet mindenki ugyanannyi nap alatt tudna felfedezni a napi képzéséből.
Igen, a 30000 hekis országot szinte senki sem üthetné be. Ezért mondtam korábban, hogy a teljes mezőnyt közelebb kéne vinni a tophoz. Ehhez viszont könnyíteni kell a fedezésen és meg kell akadályozni, hogy a top fedezzen.
Egér a sajton... (#3744)
Reply With Quote
Old 11-29-2007, 23:36
wand wand is offline
Member

Quote:
Igen, a 30000 hekis országot szinte senki sem üthetné be. Ezért mondtam korábban, hogy a teljes mezőnyt közelebb kéne vinni a tophoz. Ehhez viszont könnyíteni kell a fedezésen és meg kell akadályozni, hogy a top fedezzen.
igen, ebben egyet értünk
és ha jól rémlik erre ezt mondtam:
Quote:
10.000 hektárig simán bárki fel tud menni, tehát addig semmi szükség könnyítésre,
utána adnék mondjuk 4.000 hektár felfedezéshez kedvezményt, mondjuk a most szükséges katonamennyiség negyedéért felfedezheti ezt bárki, azzal a megkötéssel, hogy jelenlegi toppnál feljebb nem lehet ezzel fedezni.
ez melyik feltételednek nem felel meg?
valóben, ezzel nem tudsz tisztán fedezéssel felmenni, sőt még meg is kell szenvdeni, hogy felmenj. És nem hozza vissza a "boldog-boldogtalan fedezhet" korszakot.
de ahogy te is mondtad, könnyíteni kell a felfedezést, és ebben egyet is értek, de ennek nem azt kell jelenteni, hogy baromi könnyűvé kell tenni.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules