Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Általános > Segítség
Register Stats Members List Today's Posts

Segítség Ha elakadtál, és nem tudod hogyan indulj, vagy hogyan tovább, írd meg a kérdésed itt, és a tapasztaltabb játékosok segítenek.

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-03-2007, 12:51
tdomo's Avatar
tdomo tdomo is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 95%

Quote:
Originally Posted by Remedy View Post
Azert ezzel ovatosan, ugye aki direkt enged be sereget, az jksznek minosul, es anarch jar erte...
Gondolom nem csak egyvalaki seregét akarta beengedni, hanem mindenkiét kérés nélkül.

csokis-keksz (#410152)
tiramisu (#394553)
Sponsored Links
Old 05-08-2007, 17:48
bitboss bitboss is offline
Junior Member

Longevity: 98%

visszatérve a fantomseregesnek látszó elfre:
friss tapasztalatbol tudom, hogy néhány kezdönek mondható játékos rendszeresen mindenfajta gömb és épületfelmérés nélkül vakon térkaput nyit környékbeli országokra nyersi és tekilopás céljábol (persze 500 fölötti tolival)
...énis csodálkoztam, milyen jó arányban van sikerük
Old 05-12-2007, 13:08
nyolcvan nyolcvan is offline
Member

Longevity: 93%

ha óriással akarok tekercseket írni, akkor is érdemes kocsmákat tartani a katonai morálhoz? mert amúgy egy óriásnak teljesen felesleges a kocsma.
óriással mennyi könyvtárat lehetne kihozni 200 hekin, úgy, hogy maradjon azért némi védelem is?
esetleg tudna valaki éplistát 200 hekire?
Old 05-12-2007, 13:37
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member

Quote:
Originally Posted by nyolcvan View Post
ha óriással akarok tekercseket írni, akkor is érdemes kocsmákat tartani a katonai morálhoz? mert amúgy egy óriásnak teljesen felesleges a kocsma.
óriással mennyi könyvtárat lehetne kihozni 200 hekin, úgy, hogy maradjon azért némi védelem is?
esetleg tudna valaki éplistát 200 hekire?
egy tekiírónak nem kell semmiféle védelem - épp ezért se kocsma, se morál nem kell
hogy ha 200 hektár alatt vagy, az többet ér mint tornyos íjászok ezrei
tehát jó 110-120 könyvtárat simán ki tudsz izzadni, szerintem próbáld meg Te megcsinálni az éplistát, nem olyan nagy művészet az
csak tekercset sose tarts bent lakin és mezőgazdin kívül, és amit írtál, azt is pakold ki naponta
Old 05-12-2007, 13:54
Member

Quote:
Originally Posted by AndrewB View Post
egy tekiírónak nem kell semmiféle védelem - épp ezért se kocsma, se morál nem kell
tehát jó 110-120 könyvtárat simán ki tudsz izzadni, szerintem próbáld meg Te megcsinálni az éplistát, nem olyan nagy művészet az
csak tekercset sose tarts bent lakin és mezőgazdin kívül, és amit írtál, azt is pakold ki naponta
akkor majd összeállítom

az íjászos védelemre azért gondoltam, mert Smooth Scroller is úgy állította össze, és egész jónak tűnik. (Igaz, ő 200 hektárra írta, és ha sikerül valahogy 200 hektár alá kerülni, akkor télleg már nem is kellene védelem)

a morálra azért kérdeztem, mert a katonai morál a varázslatokat is befolyásolja (gnómnál könyvtárkulcs, óriásnál szieszta). Nyilván tekiíró gnómnál kell kocsma, mert így katonai morál magas lesz nála, és úgy könyeben felteszi a könyvtárkulcsot.
Óriásnál azért nem tudtam eldönteni, mert ha mondjuk kocsma nélkül beáll 75%-ra a katona morál, de a varázslói meg 10%al erősebbek, akkor még mindig nehezebben teszi fel a sziesztát (több körre), mintha 99-100% körül lenne a katonai morálja. Viszont ha ahelyett a kevés kocsma helyett templom lenne, akkor lehet hogy (több varázslóval, alacsonyabb morállal) ugyani eséllyel teszii fel a sziesztát.

Last edited by nyolcvan; 05-12-2007 at 13:57..
Old 05-12-2007, 14:06
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member

Quote:
Originally Posted by nyolcvan View Post
akkor majd összeállítom

az íjászos védelemre azért gondoltam, mert Smooth Scroller is úgy állította össze, és egész jónak tűnik. (Igaz, ő 200 hektárra írta, és ha sikerül valahogy 200 hektár alá kerülni, akkor télleg már nem is kellene védelem)

a morálra azért kérdeztem, mert a katonai morál a varázslatokat is befolyásolja (gnómnál könyvtárkulcs, óriásnál szieszta). Nyilván tekiíró gnómnál kell kocsma, mert így katonai morál magas lesz nála, és úgy könyeben felteszi a könyvtárkulcsot.
Óriásnál azért nem tudtam eldönteni, mert ha mondjuk kocsma nélkül beáll 75%-ra a katona morál, de a varázslói meg 10%al erősebbek, akkor még mindig nehezebben teszi fel a sziesztát (több körre), mintha 99-100% körül lenne a katonai morálja. Viszont ha ahelyett a kevés kocsma helyett templom lenne, akkor lehet hogy (több varázslóval, alacsonyabb morállal) ugyani eséllyel teszii fel a sziesztát.

ehh, nem kell ennyire belemenni a részletekbe
600 gnóm vari 95-ös morállal 190 hekin 21 körre 90%-os eséllyel teszi föl a kulcsot
alacsony hekin annyira nem oszt, nem szoroz mennyi varid van, hogy ihaj
8 templommal, 75-ös morállal és 0 tekivel is fölteszed a sziesztát jónéhány körre - de ha vipes vagy, elég 6 körökre tenni, és máris mind1 mennyi varid van
de ha nagyon szeretnél, akkor tarts kb 4 kocsmát, annak fedeznie kell a katonk számát, ugyanis fölösleges világverő hadsereget tartani

ha egy kezdőt elég sokáig cukkolsz, szerintem simán bever földre
én kemény 300 elitet tartok védelem gyanánt, és senki sem támad
Old 05-12-2007, 14:07
Valezius Valezius is offline
Senior Member

Longevity: 96%

Quote:
Originally Posted by AndrewB View Post
Ezt mondom én is, szerintem nincs szükség egy darab katonára és tolvajra sem.
Másrészt ha lemegy a morál 75-re szerintem azzal sincs semmi gond. Többet ér, ha 6kocsma helyett még 3templom van.
Old 05-12-2007, 21:37
otto500 otto500 is offline
Member

Én arra lennék kiváncsi, hogy ha 199 hekin irogatod a tekiket (gnom) 150könyvtárral 500 ijjassal meg vagy 500 varival és valaki nekiáll legyilkolni a varikat, mit tudnál csinálni? Már jó pár hete, hónapja dolgozol a tekiken.
Valami javaslat kéne.
Old 05-12-2007, 21:46
Member

Quote:
Originally Posted by otto500 View Post
Én arra lennék kiváncsi, hogy ha 199 hekin irogatod a tekiket (gnom) 150könyvtárral 500 ijjassal meg vagy 500 varival és valaki nekiáll legyilkolni a varikat, mit tudnál csinálni? Már jó pár hete, hónapja dolgozol a tekiken.
Valami javaslat kéne.
Attól hogy akkor még éppen leölik a varikat, a könyvtárkulcs nem esik le, még rajtamard jópár körig, addig van időd ránézni az országodra és pótolni a varázslókat, vagy elmenni szabizni.
Ezért érdemes mondjuk 12 óránként ránézni (reggel és este), mert addig még rajta marad a könyvtárkulcs (ha mondjuk mindig 24 körre teszed), és észreveszed időben, hogy leölték a varázslókat.

Ha pedig vip is van rajta, akkor érdemes még kevesebb körre gyakrabban feltenni a kulcsot a helytartóval (pl 2 körönte), mert azt még a megmaradt kevés varázsló is simán meg tudja tenni, és következő ellenőrzéskor minél hamarabb pótlod a varászlókat.

Meg ugye az is lényeg, hogy a tekercseket a piacon kell tartani, így a nagy tartalékot sem tudják ellopni, mert valószinüleg a tolizáskor éppen nincs bent az országodban a tekercs

Last edited by nyolcvan; 05-12-2007 at 21:49..
Old 05-12-2007, 21:47
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by otto500 View Post
Valami javaslat kéne.
Felrakod 36 korre a kulcsot, kirakod a varikat, amikor letelik, beveszed a varikat, megint felrakod, es nevetsz rajta

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules