Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Elvetett javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba.

View Poll Results: Mi a véleményed a játékbeli(!!!) adóról?
Változtatni kellene rajta. 28 43.75%
Jó ez így. 21 32.81%
Nekem midegy. 11 17.19%
Nem is kéne adó! (Tehát változtatni kéne rajta...) 4 6.25%
Voters: 64. You may not vote on this poll

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-20-2007, 20:39
Viz Viz is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 95%

Quote:
Originally Posted by AndrewB View Post
hmmm ez érdekelne miben nehezítenék meg a dolgomat
4k hekin teremlő törpe mondjuk 3k bányával már elég szépen tud termelni.
kb 261k nyersi körönként, amivel elég szépen alád tud pakolni
Sponsored Links
Old 01-20-2007, 20:49
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Viz View Post
viszont 5-ös szinten, ahol a nyersi nem ér valami sokat, nem nagyon mászkálnak 4k hekis termelő törpök (habár 4k hekire a 3k bánya eléggé macerás - raktárkapacitás és bányeszerzési okokból is... habár oda fölfedezni sem lehet most már, és egy törpe ütésekből nem jut el oda), és ha egyáltalán lenne akár egy is, az sem lenne olyan óriási probléma (mondjuk akkor az már én lennék ), mert ha 50k-n tartom az árat, és alámpakol mondjuk 40k-ra, akkor az átlagár még mindig jóóóó magas lesz, és dőlni fog az adóból a lé
Old 01-20-2007, 20:52
karesz6 karesz6 is offline
Member

Longevity: 98%

Quote:
Originally Posted by Viz View Post
És alá is fog. Mert a törpicsekek nem szeretik a mások javainak eltulajdonításából élő az az elfek és az emberek által is kiközösített kisebbségi népeket. Pedig ha elviselhetetlenek az árak a piacon kis barátaink bizony könnyen elkezdhetnek osztódással szaporodni mint baktériumok a táptalajon hogy beszerezzék a nyersit.
Old 01-20-2007, 20:54
Member

Quote:
viszont 5-ös szinten, ahol a nyersi nem ér valami sokat, nem nagyon mászkálnak 4k hekis termelő törpök (habár 4k hekire a 3k bánya eléggé macerás - raktárkapacitás és bányeszerzési okokból is... habár oda fölfedezni sem lehet most már, és egy törpe ütésekből nem jut el oda), és ha egyáltalán lenne akár egy is, az sem lenne olyan óriási probléma (mondjuk akkor az már én lennék ), mert ha 50k-n tartom az árat, és alámpakol mondjuk 40k-ra, akkor az átlagár még mindig jóóóó magas lesz, és dőlni fog az adóból a lé
Nem 40k ra fog alápakolni hanem annyira hogy még meg is vegyék.
Old 01-20-2007, 20:57
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member

Quote:
Originally Posted by karesz6 View Post
Nem 40k ra fog alápakolni hanem annyira hogy még meg is vegyék.
az előbbi okokból ott még mindig nem lesz olyan ori
viszont mint mondtam a nagyobb oriknak nem fog gondot okozni azt a nyersit fölvásárolni, mondjuk egy kereskedőnek...
Old 01-20-2007, 21:15
Xeper Xeper is offline
Member

Longevity: 99%

Valami mozgó dologhoz kötni fixet soha nem vezet jóhoz,a játékosok leleményesek, amit befolyásolni tudnak, azt befolyásolják is. A piac igenis irányítható, nem is kicsit... azt meg ki találta ki, hogy 4k hekis törpe 3k bányával?? Valóban reális.
Viszont egyszer leírtam már hogy szerintem miért nem lenne jó ha az adó megváltozna... arra reagálna valaki? Vagy inkább maradtok ilyen hülye vitáknál 0 rálátással?
Old 01-20-2007, 21:23
Member

Quote:
Originally Posted by Xeper View Post
Az adónak jelenleg egy igen fontos oldala, hogy az országod haderejét ebből fizeted -tehát zsolddal egybe számolva nem kereseti forrás(kereskedő és drágakő áremelés óta legalábbis), sőt: egy semleges adóval (~24%) inkább kiadás.
Szerintem nem szabad az adót a zsoldtól függetlenül mozgatni, mert így egy nem elhanyagolható elem kerülne ki a játékból: a zsold miatti katmorálcsökkenés. Ha az adót és a zsoldot is megemeljük, akkor nem jutunk sehova, mert a kiadásunkat emeljük ezzel, míg ha csökkentjük, megintcsak ellentmondunk a kiinduló felvetésnek.
Hab a tortán, hogy a tekercs árát előállítási költségként is lehetne számolni, azaz csupán 299 arany/db, amivel a kopás értéke csak 299*667=199433 arany 19 körönként.

Ha meg nincsen a csoportban csak 10.000 pénz, akkor aztán lehet neked 10 lovad is akár, akkor is csak 10.000 pénzed lesz max
Erre gondolsz?

Egyetértek de ha jól emlékszem akkor már néhány dolgot ebből én is leirtam. Szerintem az adó maximum egy minimális biztonsági funkciót lát el hogy ha egy or nagyon kiköltekezik ne kerüljön rögtön nagyon kellemetlen szituba. Szerintem tökéletesen jó így ahogy van max egy nagyon minimális növelésnek nem lennék ellene de azt meg minek. Akkor növelje meg mindenki az adókulcsot. De ismét jelzem (nem tudom kinek az ötlete volt eredetileg) a morált sokkal jobban összekötném az adóváltozással és elsősorban ennek a mértékére gondolok.(erre a javaslatra még nem túl sok vélemény jött. mindenki csak hurrogott.
Old 01-20-2007, 21:25
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member

Quote:
Valami mozgó dologhoz kötni fixet soha nem vezet jóhoz,a játékosok leleményesek, amit befolyásolni tudnak, azt befolyásolják is. A piac igenis irányítható, nem is kicsit... azt meg ki találta ki, hogy 4k hekis törpe 3k bányával?? Valóban reális.
én is erről beszélek
Old 01-20-2007, 21:29
Member

Quote:
Viszont egyszer leírtam már hogy szerintem miért nem lenne jó ha az adó megváltozna... arra reagálna valaki? Vagy inkább maradtok ilyen hülye vitáknál 0 rálátással?
Nem azt irtam (vagy legalábbis nem azt akartam irni) hogy a piac nem irányítható. Hanem azt hogy a support abba soha nem fog beleszólni hacsak nem lépi meg azt hogy elkezd nyersit venni vagy árulni íg pénzt pumpálva ill. pénzt kivéve a piacról. Természetesen a a császár vesz akkor nem ad el hanem azok az árúk eltüntek viszont eddig nem létező arany került a csopiba ill. a pénz eltűni (és előbb utóbb az árú is) a support oldaláról máshogy nem tudom elképzelni ennek a megvalósítását.
Old 01-20-2007, 22:01
Meteo's Avatar
Meteo Meteo is offline
Member

Red face

Quote:
ha ez a napi átlagáras be lenne vezetve, akkor pár nagy ori gondolna egyet, fölvásárolná az összes nyersit, ami alacsony csopikban nem is olyan vészes, 40-50k-n tartaná az árakat 1 napig és utána összeomlana a csopi teljes gazdasági rendszere, mert akkor mindenkinek sok millás adója lenne körönként
és ezek szerintem attól sem riadnának vissza, hogy regeljenek 20-30 új orit, amit csak az adó miatt tartanának, és mire kijönnének a védelem alól, már száz millák lennének bennük, meghagynák őket 8-9k ponton, nem abajgatnák őket és szépen elutalnák belőlük azt az irdatlan mennyiségű adót...

lehet hogy kellene kezdeni valamit az adóval, de úgy hiszem nem ezt...
Az írásod első feléhez:

Hiába vásárolná fel a nyersanyagokat (ezt most is meg lehet tenni szerintem, néha meg is teszik, úgyhogy már ez miatt sem értem mi a baj), ha egyszer az emelt árat is ki lehetne fizetni... Igaz, kicsit nehezebben de akkor is. És én már mondtam azt is, hogy ha sok pénze van, és nagy területen van (azaz letáborozott valahol), akkor ne kapjon nagy adót.

Erre mondtam még az elején, hogy ne csak az arany mennyiségét nézzétek, hanem az értéket is, amit képvisel.

Azt hogy valakik meg csinálnának 20-30 országot... Hol? Anarchban? Tőlem...

Valamelyikőtök írása viszont szöget ütött a fejembe:

Ugyanis ha pölö nyersanyagárfüggő lenne az adó nagysága, akkor nagy árak mellett tuti többre is elég lenne, mint a zsold, meg az épületfenntartás fedezésére.

Ugye sokaknak az a problémája, hogy ne legyen magas az adóbevétel, mert akkor ennyi erővel a zsoldot is megszűntethetnénk, és ugyan ott lennénk. Ez eddig ok. Úgyhogy lehet, hogy a zsoldhoz is hozzá kéne nyúlni...
Sponsored Links

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules