|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat |

10-22-2006, 20:31
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by monro
Itt egy komoly gazdasági reformcsomag:
1. Reaktor anno felvetett 5lete, hogy a piacon tárolt egységek is zabáljanak! Mindejárt a felére csökkenne a nagyorik gazdasági előnye ha etetniük kéne minden egységüket...
2. Wand által javasolt maximalizálás a kereskedők termelékenységénél. A bankok maximum termelékenysége mondjuk 180 millió/ nap. Ez 1000 db bank jövedelme a mostani szabályozás szerint.
3. A max.képzés mértékét nem közvetlen a népességhez kötném,hanem a házak számához. A max képzés = házak száma x 5 (a lakiteki nélküli népesség 10%-a)
4. Az építési költségeket is növelni kell 1500 heki fölött is. A magam részéről 5000 hekinként megdupláznám a mostani költségeit. 10000 hekin 3x annyi lenne mint most, 15K-n 4x annyi, 20k-n 5x annyi mint most... stb-stb
|
hát ha acél a nagyorik előnyének a csökkentése, akkor nem értelek
1. a paicon való kaja fogyasztást nem támogatom, ráadásul ez a kisebbeket uyanúgy szivatja, sőt aki épp támadásra készül és gyűjti a lovakat azt meg még inkább.
2. 180M, v. 300M nekem mind1
3. ezt aztán abszlut nem étem  miben lenne ez jobb a nkisciknek mint a nagyokanak? egységesen mindenkinek lecsökkene a képezhető mennyiség ajtól függően 6-7% ra 10 helyett
4. mint modtam az építési költslg jelenleg is nő, ha az építőanyagszükségletről beszélünk akkor a 4-5szörös mennyiséget baromir asokallanám, talán emléxel még amikor 2-3000 agyagért, fáért építettél egy házat.. nem kéne azokat az időket visszahozni..
|

10-22-2006, 20:32
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Georgio
En javasolnam hogy a piacra kitett egysegekre, egyeb javakra visszateresuk utan vessunk ki sarcot! Ami azt jelentene hogy x % nem jon vissza, vagy kezelesi koltseget vonni le az oritol erkezes utan!
Ez nem szerves resze a nagy orik elonyenek, de nagyban befolyasolna a halmozast!
|
én is talán igazságosnak tartanám, de többször volt már iylen javaslat.. és lévén egy másik játékban úgy tudom ez benne van Ati erős ellenállásába ütközik..
|

10-22-2006, 20:35
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by monro
Nem jó egy statikus határértéket beállítani... honnan tudod, hogy 2 év mulva nem lesznek 40K-s orik? Mindenki tartson majd magának kovácsot, mert a törpe le van korlátozva és nem tudja kielégíteni a klán igényeit?
|
normál játékkal 2 év múlva biztsan nem lesznek 40k-s orik.
3 éve 1 M a határ, max felemhet még 1.5Mre.
egyébként meg pont jó példa a fegyver.. nem, ne tartson értelemszerűen kovácsot, hanem vegye meg a kisebbektől 
esetleg tartsanak a klánban 2 törpét.
|

10-22-2006, 20:38
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Aszt nem tudtam hogy ez mar valahol szerepel... csak arra gondoltam, ha mar utkozben pusztul a sereg, vagy karavannal hullik az elkuldott javak akkor ugyan ez a piacra kifele es hazafele is megtortenhetne!
Vagy a piaci kereskedok dolgozhatnanak valamennyi %-ert! En a helyukben nem csinalnam! :P
|

10-22-2006, 21:23
|
 |
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by wand
hát ha acél a nagyorik előnyének a csökkentése, akkor nem értelek
1. a paicon való kaja fogyasztást nem támogatom, ráadásul ez a kisebbeket uyanúgy szivatja, sőt aki épp támadásra készül és gyűjti a lovakat azt meg még inkább.
|
A kicsik arányosan kevesebb egységet tartanak kinn, vagy egyáltalán nem tesznek ilyet,mert nem tehetik, hogy üresen hagyják az orikat. Ergo ha a kicsiknek sok az egységük és nem fér be akkor elmennek majd ütni! A nagyobbak meg megpróbálják eladni az egységeiket ami nem fér be, hogy ne kelljen etetni őket... Picit összetett a dolog hatásmechanizmusa de te nem vagy már kezdő át fogod látni ha akarod...
|

10-22-2006, 21:32
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
3. ezt aztán abszlut nem étem  miben lenne ez jobb a nkisciknek mint a nagyokanak? egységesen mindenkinek lecsökkene a képezhető mennyiség ajtól függően 6-7% ra 10 helyett
|
Mert csökken a gazdasági olló...
A lakiteki függvényében kevésbé termel majd sokat a nagyori mint a kisebb.
2000 háznál a 200-hoz viszonyítva ma van 13500 képezhető katona különbözet. A javaslatom szerint ez 9000-re esne vissza. Ez 4500 katona különbség 20 körönként ami elég jelentős bevétel amivel ezentúl nem nő a szakadék a nagyori és a kisori között.
|

10-22-2006, 21:36
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
4. mint modtam az építési költslg jelenleg is nő, ha az építőanyagszükségletről beszélünk akkor a 4-5szörös mennyiséget baromir asokallanám, talán emléxel még amikor 2-3000 agyagért, fáért építettél egy házat.. nem kéne azokat az időket visszahozni..
|
Asszem 400 kő ma egy barakk. Ez 20K-n lenne 2000 kő és 1000 fa meg agyag... Egyáltalán nem sok, főleg ha azt nézed, hogy feljebb ritkábban borul rád a fél orid és a törpéd 40K-t termel körönként biztonságban.
Régebben amire hivatkozol 5600 fa volt 1 tanya 350K pontnál!!!
És akkor nem voltak 1 millás törpék! Korántsem ugyanaz a helyzet én átéltem.
|

10-22-2006, 21:59
|
Member
|
|
Activity: 4%
|
|
Tényleg azt szeretnétek hogy egy nagy klán belerokkanjon egy pár ezer épületes bontásba vagy építésbe?Ki fog így háborúzni ha a bontás építés elviszi az oriból a bent tartható pénzt!Csináljatok nagy orit ez most se lehetetlen és akkor élvezhetitek az előnyeit!Nem értem miért nem az a cél hogy megnőjjetek miért arra irányul az össz energiátok hogyan rontsuk el a másik játékát!??
|

10-22-2006, 22:15
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Quote:
Originally Posted by Serg
Tényleg azt szeretnétek hogy egy nagy klán belerokkanjon egy pár ezer épületes bontásba vagy építésbe?Ki fog így háborúzni ha a bontás építés elviszi az oriból a bent tartható pénzt!Csináljatok nagy orit ez most se lehetetlen és akkor élvezhetitek az előnyeit!Nem értem miért nem az a cél hogy megnőjjetek miért arra irányul az össz energiátok hogyan rontsuk el a másik játékát!??
|
Mondjuk ha megnovekedik az epitesi koltseg akkor Ti se huztok fel tobb orit 2400 hekirol 22000 hekire egyetlen utes nelkul... eleve nem fogtok 9 oriban hazat epiteni!
Jaah es mostansag az szamit jateknak hogy felfedezunk meg beepitunk, es ha ebben probaljuk megakadalyozni egyeseket akkor elrontjuk a jatekat!
|

10-22-2006, 23:18
|
Member
|
|
Activity: 4%
|
|
Quote:
Originally Posted by Georgio
Mondjuk ha megnovekedik az epitesi koltseg akkor Ti se huztok fel tobb orit 2400 hekirol 22000 hekire egyetlen utes nelkul... eleve nem fogtok 9 oriban hazat epiteni!
Jaah es mostansag az szamit jateknak hogy felfedezunk meg beepitunk, es ha ebben probaljuk megakadalyozni egyeseket akkor elrontjuk a jatekat!
|
Én ugyan nem ismerlek de az hogy én ott fent vagyok több évi munka eredménye ez az amit sose fogtok sem megérteni sem végigcsinálni
Felfedezünk?És én már ütöttem annyit klánban is és egyéniben is hogy nekem a felfedezés izgalmasabb mert azt ez előtt az orim előtt sose csináltam,hagy én döntsem már el melyiket választom stratégiailag melyik jobb nekem!Nem 2400 ról hanem 1200 ról és érdekes módon most mindenki sír de megállítani senki nem volt képes: egy ork tábornok tudta beütni az is csak felülről mert láma volt!A többi meg még lámább mert csak nézte és még csak nem is elf volt!
Last edited by Serg; 10-22-2006 at 23:24..
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|