|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba. |
View Poll Results: Ember varisabbá és új tolis, vagy új varis faj?
|
Új tolvaj típus.
|
|
17 |
38.64% |
Új varázsló típus.
|
|
27 |
61.36% |
03-14-2006, 11:21
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
egyszerű...
Egyszerű...
Ha az emberből hadist akartok csinálni, akkor a tükörvarázson kell módosítani. Pl 4x nagyobb mágiaerő, 3x nagyobb tolvajerő.
Máris nem kell annyi varit, meg tolit tartania, így lehetne hadi...
Ha meg varist akartok belőle csinálni, akkor a tükörvari legyen 5x-ös tolivédelem és 1.5x-es hadivédelem.
Máris kész a varis ember...
Bár az a baj, hogy 30%-os lakitekivel, és 30%(35%)-os mágiatekivel soha nem lesz annyira hatékony, mint az óriás...
|
03-14-2006, 13:13
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Kisbér
Bár az a baj, hogy 30%-os lakitekivel, és 30%(35%)-os mágiatekivel soha nem lesz annyira hatékony, mint az óriás...
|
Igazából az ember addig nem lesz hatékony igazából míg a tekijei ilyen alacsonyak... max védekezni tud az átlag országok ellen, de egy szövi már igencsak szétkapja... fent 1/a-ban (ahol az a támogatott játékstílus, hogy minél kevesebb varit és tolit tarts és minél több sereget) pedig kifejezetten rossz az ember és majdnem vetekszik a zombi használhatóságával...
Tényleg a zombi...
Mindössze kettő aprcócska változtatás kéne neki, hogy ne legyen már az elejétől kezdve használhatatlan, mégpedig az, hogy automatikusan legyen rajta védelem vari (mert így gyakorlatilag bármennyi és bármilyen tipusú sereget tart otthon, szinte mindenki átüti, még egy másik zombi is símán, mivel a vérszomj 30%-os előnyt biztosít ellene és akkor a tekiket még nem is néztük), valamint az, hogy az eddigi szintenkénti bónusz helyett át kéne térni a 2 szintenkénti bónuszra (és már az 5. szinten is kapna bónuszt)... azaz:
5-4. szinten 15%-al erősebb
3-2. szinten 30%-al erősebb
1. szinten pedig 40% maradna továbbra is.
Egyébként szerintem nem kell újabb varis, vagy tolis faj, lévén varisból van 3 (óriás, gnóm, elf), tolisból meg ugyancsak 3 (fél-elf, gnóm, ember)...
És születnek emberek.
|
03-14-2006, 13:21
|
|
Member
|
|
|
|
A hulla 5. szinten telejsen jól használható, oda nem kell semmilyen plusz harcerő neki. Magasabb szinten, meg már jól védené a betegség, de ott meg szénné gyújtják, akár ok énlkül is, így lehetetlen vele játszani. A varis gnóm, elf meg no comment...
|
03-14-2006, 13:35
|
|
Member
|
|
|
|
Az élőhalott erősítését támogatom, mert esetleg az elvetemültek(mint én ) használhatnák rendesen hv-n.
|
03-14-2006, 14:20
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Láma
A hulla 5. szinten telejsen jól használható, oda nem kell semmilyen plusz harcerő neki. Magasabb szinten, meg már jól védené a betegség, de ott meg szénné gyújtják, akár ok énlkül is, így lehetetlen vele játszani. A varis gnóm, elf meg no comment...
|
Pontosan miért használható jól az élőhalott az 5-en? Mert ott a legkisebba pestis mértéke és a korház darabszám ami ennek kivédésére kell? Vagy azért, mert minden faj, már teki nélkül is 30% támadóval üti a zombit? Mire normális szintlépő magasságba kerülhetne addigra meg már mindenkinek megvan a tekije és így még könnyebb szétütni (ha meg véletlen a zombi akarna ütni, akkor pattan szinte mindenkiről, mert védelem vari csak a zombikon nincs rajta és így semmi bónusza nincs)... nekünk az 5-en volt már szerencsénk 22 sereget küldeni egy mf zombira, mert megpróbált visszatámadni szóval ennyire használható kigyúrva is...
A gnóm és elf varissal pontosan mi a bajod? Ha meg nem kommentálod, akkor minek írod ezt be ide, ahol a lényeg pontosan az lenne, hogy kommentáld...
És születnek emberek.
|
03-14-2006, 14:33
|
|
Member
|
|
|
|
a hulla telejsen jó ötödik szintet, gyújtogatni nem lehet, még a tekije sincs maxon annyi embernek, neki meg csak ház barakk esetleg torony kell, egyszer egy hihetetlenül kemény szöviben, első országommal, 3 hullával meg egy törpével mentünk fela csoport 3-4-5. helyére a törpe valahol lemaradt útközben, az első kettő meg szabin volt. a hulla serege még elég erős 5. szinten a problémák csak feljebb kezdődnek, ahol viccből gyúttanak napi 40 házat, és egyéb finomságok, ott édeskevés a szintenkénti 10%...a hulla "előnyei" hogy nem kel vari meg toli, elég jól kijönnek még 5. szinten.
a gnóm meg az elf varis legyilkolják, felgyújtják, és egyéb finomságok, nyikkani nemtudnak, nagyon hamar elhullanak
|
03-14-2006, 14:53
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Láma
a hulla telejsen jó ötödik szintet, gyújtogatni nem lehet, még a tekije sincs maxon annyi embernek, neki meg csak ház barakk esetleg torony kell, egyszer egy hihetetlenül kemény szöviben, első országommal, 3 hullával meg egy törpével mentünk fela csoport 3-4-5. helyére a törpe valahol lemaradt útközben, az első kettő meg szabin volt. a hulla serege még elég erős 5. szinten a problémák csak feljebb kezdődnek, ahol viccből gyúttanak napi 40 házat, és egyéb finomságok, ott édeskevés a szintenkénti 10%...a hulla "előnyei" hogy nem kel vari meg toli, elég jól kijönnek még 5. szinten.
a gnóm meg az elf varis legyilkolják, felgyújtják, és egyéb finomságok, nyikkani nemtudnak, nagyon hamar elhullanak
|
Hát őszíntén megmondom én még nem találkoztam ütős élőhalottal (még anarchban sem), ami tényleg gondot okozott volna, még 5-en védelem alól kikerülve sem... a vérszomjhoz és a védelemhez az elején legrosszabb esetben is elég 100-200 vari is, a többi képzés (ha képzéssel csinálod az oridat) meg megy seregnek és építesz vagy 5-10 őrtorit meg bele íjászt és onnantól a zombi általában hozzá se tud nyúlni az oridhoz...
Az óriást is legyilkolják tolikkal, csak kicsit tovább tart, gyújtogatni pedig úgyanolyan jól lehet... csak az óriástól lehet tekit lopni, a gnómtól meg nem... Az elf pedig eszméletlenül jól védekezik és varikban is erős (40% teki), mivel a katmorálja ellentétben az óriással 85-hoz húz, ezért ez is ad neki némi bónuszt... szóval ha kicsit utána számolgatsz, akkor nem olyan rosszak ám, mint hiszed... és természetesen minden fajnak megvan a maga hátránya, éppen azért, hogy ne legyen legyőzhetetlen...
Ha nincs tartaléka egy orinak, akkor úgyis mind1, milyen fajú, szétkapják ha harcba keveredik...
És születnek emberek.
|
03-14-2006, 15:00
|
|
Member
|
|
|
|
aúú-nak van igaza, teljesen egyértelmű, aki nem tudja a gnómot meg az elfet használni, az magára vessen.
|
03-14-2006, 15:37
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by aúú
Hát őszíntén megmondom én még nem találkoztam ütős élőhalottal (még anarchban sem), ami tényleg gondot okozott volna, még 5-en védelem alól kikerülve sem... a vérszomjhoz és a védelemhez az elején legrosszabb esetben is elég 100-200 vari is, a többi képzés (ha képzéssel csinálod az oridat) meg megy seregnek és építesz vagy 5-10 őrtorit meg bele íjászt és onnantól a zombi általában hozzá se tud nyúlni az oridhoz...
Az óriást is legyilkolják tolikkal, csak kicsit tovább tart, gyújtogatni pedig úgyanolyan jól lehet... csak az óriástól lehet tekit lopni, a gnómtól meg nem... Az elf pedig eszméletlenül jól védekezik és varikban is erős (40% teki), mivel a katmorálja ellentétben az óriással 85-hoz húz, ezért ez is ad neki némi bónuszt... szóval ha kicsit utána számolgatsz, akkor nem olyan rosszak ám, mint hiszed... és természetesen minden fajnak megvan a maga hátránya, éppen azért, hogy ne legyen legyőzhetetlen...
Ha nincs tartaléka egy orinak, akkor úgyis mind1, milyen fajú, szétkapják ha harcba keveredik...
|
nagyon nem mind1 meddig tart legyilkolni a varikat gyújtogatni ugyanolyan jól? ezt te se gondolod komolyan...
azt hogy az élőhalott ütős senki nem állitotta, de sokkal játszhatóbb faj az 5. szinten mint bárhol máshol...
|
03-14-2006, 15:39
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Davalon
aúú-nak van igaza, teljesen egyértelmű, aki nem tudja a gnómot meg az elfet használni, az magára vessen.
|
persze, nem abból kell kiindulni hogy egy varis gnóm mire képes x milliárd arannyal a zsebében, hanem hogy azonos feltételek mellett, melyik jobb, egyértelműen nem az elf, vagy a gnóm varis a jobb, mert akkor mindeki azzal játszana óriás helyett, a morált meg a jó varis úgyis megoldja, mert elitet tart, nem ijat...
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 5 (0 members and 5 guests)
|
|
Posting Rules
|