Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megvalósult javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-04-2006, 20:00
McLoad McLoad is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 98%

Ha az a 3-as amit Monro vázolt egy képlettel akkor arra szavazok. Nem volt kedvem kibogozni ugy agyon van komplikálva, meg hosszu is a leírás Viszont az új Monro javaslatott én se támogatom. Nincs giga klános orim, nem vagyok gigaklános szövi és szövi lehetöségem sincs ilyenre de szerintem fölösleges ezt is büntetni. Ha valamikor valaki talált egy jo szövit aki idöközben giga klános lett és beveszik öt az az ö szerencéje ezért fölösleges büntetni.
Mondok én rá egy példát: ha a nem létező amerikai nagybácsim megajándékoz egy profi BMW-vel azt ne akarja tölem senki el venni semilyen jogon mert ajándékba kaptam, akkor is ha a szomszédaimnak nincs ilyen nagybácsiuk.
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 11-04-2006, 20:05
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 17%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by McLoad View Post
Ha az a 3-as amit Monro vázolt egy képlettel akkor arra szavazok.
Nem így kell szavazni. A szavazás menetét lásd a szavazó oldalon.

Direkt nem írom, hogy pontosan hol, aki szavazni szeretne, az olvassa el a témát, hogy miről is van szó.
Old 11-04-2006, 20:08
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Quote:
Originally Posted by monro View Post
Ebből csak az derül ki számomra,hogy nem láttál még orit ütés nélkül 2 hét alatt 500K pontot erősödni.
Egy utolsó kísérlet a javaslatom és hatásmechanizmusának bemutatására...

Ma belép a klánodba egy uj tag. A klánod stabil 10-15Ks orik alkotják és az ujonc tag bekerül a sűrűbe. Azt mondja keveset tud lenni sajnos, mert vizsgaidőszak van jólenne ha nem kellene megfeszülnie.

Semmi gond jó klánotok van a napi termelés feléből simán felfedezhet egy fullosat mindennap Mindenki örül... neki nem kell hadakozni de rohamosan fejlődik, nektek sem kell ütéseket kidolgozni a klán mégis növekszik.

Mi van ha ez a történet akkor játszódik amikor már a javaslat beépül a játékba?

Mit mondasz majd akkor bölcs klánvezér? Nem tudni, de én ezt mondanám :

Nézd cimbi, ha nem tudsz foglalkozni az oriddal akkor nem fejlődsz, mert felemészted a klánvagyont. Egy full felfedezés nálad szinte annyiba kerül, mint nálam. Vagy elkezdesz ütni és támogatunk lovassal, gabonával éplistákkal, vagy haladsz a napi képzésed erejéig felfedezéssel.
Reply With Quote
Old 11-04-2006, 21:01
TDK TDK is offline
Member

átolvastam és nagyjábol értem is a javaslatokat. Elsöre azt gondoltam, hogy tölem oké, végül is nem akarok én 5k heki fölé menni még jo sokáig, elöbb még gyüjtöm a személyiségeket.
aztán viszont eszembe jutott, hogy fut itt egy másik javaslat is, ami alapján már az a-ban, azért joval magasabbra kell menni a 3. és minden további személyiség megszerzéséért.
ugyhogy aki szavaz számoljon ezzel is, a javaslat nem csak a csucsra jutni akarokat érinti majd, hanem a gyüjtöket is.

nekem egyébként a 4-es a legszimpatikusabb
Reply With Quote
Old 11-04-2006, 21:12
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Originally Posted by TDK View Post
nekem egyébként a 4-es a legszimpatikusabb
És ezt csak így a többiekkel osztod meg, vagy a szavazásba is beleírod majd? láttam, hogy írtál oda is, de abból nem derül ki, hogy mire szavazol.
Old 11-04-2006, 21:15
TDK TDK is offline
Member

igen, mert azt is ideakartam, csak a 2 ablak közül végül mellément
Reply With Quote
Old 11-04-2006, 21:30
TDK TDK is offline
Member

ujra átolvastam a javaslatokat. és modositom magam, mert a 3-as annyira bonyolult, hogy csak most értettem meg igazán.
engem a magasabb hekin lévö költségnövekedés MÉG nem érint mivel elöbb személyiségeket akarok gyüjteni.

viszont a másik személyiségszerzés nehezités javaslat megvalosulásával, már az a-ban, a gyüjtöket is érinteni fogja.

ha tényleg nullázodik szintlépéskor a felfedezés, akkor még ez segiti leginkább elö a célt, vagyis, hogy több legyen az ütés. viszont ha összesen számoljuk, akkor az also 4 szinten mindenki könnyen kiegyenliti ütésssel a fedezést egálra, és csak az a-ba lépve vált felfedezös fajra
Reply With Quote
Old 11-05-2006, 11:23
Ati Ati is offline
Administrator

Még mindig tart a szavazás, senki ne felejtse el.

Viszont ismét szeretném hangsúlyozni, hogy csak olyanok szavazzanak, akik elolvasták az EGÉSZ témát, és tudják, hogy miről van szó. Érkezett már olyan szavazat is, ahol ki lett egy lehetőség választva, majd indoklásnak írva valami, ami mind a 4 lehetőségre igaz. Az ilyen szavazatokat értelemszerűen nem tudom elfogadni.
Old 11-05-2006, 18:40
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Még mindig tart a szavazás, senki ne felejtse el.

Viszont ismét szeretném hangsúlyozni, hogy csak olyanok szavazzanak, akik elolvasták az EGÉSZ témát, és tudják, hogy miről van szó. Érkezett már olyan szavazat is, ahol ki lett egy lehetőség választva, majd indoklásnak írva valami, ami mind a 4 lehetőségre igaz. Az ilyen szavazatokat értelemszerűen nem tudom elfogadni.
Lehethogy ki kéne elemezni a különbségeket és összefoglalni ott ahol szavazni kell... mindenesetre megpróbálom itt összefoglalni.

Mind a 4 javaslat "motorja" a Wand által javasolt képlet szerint nőjön a katonaigény de a növekvő területhez tartozzon minimum katonaigény is.

Apró különbségek:

1. Alap (sávosan változó katonaigény növekedés csak 5000 hekinként, az első 2000 heki felfedezése a területhez tartozó alap katonaigénnyel)

2. Alap
+ ha bevernek lehetőséged van az elfoglalt-leadott föld felfedezéssel szerzett hányadát az eredeti áron visszafedezni

3. Eltérés, hogy csak a top30% után kezdi emelni a katonaigényt az 1-2. javaslat képlete szerint, DE NEM SÁVOSAN HANEM FOLYAMATOSAN NÖVELT KATONAIGÉNNYEL a határértékek közt is függetlenül attól,hogy az ori felfedezéssel vagy ütéssel haladt addig! Ez jelentősen drágítja a felfedezést összességében.

4. Felfedezés nélküli haladás esetén is folyamatosan emeli a felfedezés katonaigényét csak exponenciális képlet alapján. Nagyjából az 1-2-3-as javaslatban érvényes sarokszámokkal (5-10-15-20K) halad a képlet függvénye, de itt is folyamatosan növekszik a két határérték között is a katonaigény, függetlenül attól hogy felfedezéssel halad az ori vagy ütéssel.

Last edited by monro; 11-05-2006 at 19:01..
Reply With Quote
Old 11-05-2006, 19:24
Xeper Xeper is offline
Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by monro View Post
4. Felfedezés nélküli haladás esetén is folyamatosan emeli a felfedezés katonaigényét csak exponenciális képlet alapján. Nagyjából az 1-2-3-as javaslatban érvényes sarokszámokkal (5-10-15-20K) halad a képlet függvénye, de itt is folyamatosan növekszik a két határérték között is a katonaigény, függetlenül attól hogy felfedezéssel halad az ori vagy ütéssel.
Nem független attól, hogy valaki fedezett e, vagy sem.... minél többet fedezett valaki, annál jobban emeli a fedezést.
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 149 (0 members and 149 guests)

Posting Rules