|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Segítség Ha elakadtál, és nem tudod hogyan indulj, vagy hogyan tovább, írd meg a kérdésed itt, és a tapasztaltabb játékosok segítenek. |
View Poll Results: Melyik a legjobb nép tolvajak
|
Ember
|

|
21 |
26.25% |
Fél-elf
|

|
41 |
51.25% |
Az Embernél és a Fél-elfnél is van jobb
|

|
18 |
22.50% |

04-27-2006, 13:32
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Kisbér
Jó, akkor számolj 25 raktárat, és +25 kocsmát...
Akkor lenne
16900 tolvaja (28,9k védőérték - 22.2k támadóérték)
Sokat nem számít 
|
végülis csak erősebb mint az elf, csak sokat eszik, de lehetne lazán 25 tanya is,kocsma helyett, máris nem ennye annyit:P
|

04-27-2006, 14:11
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Láma
végülis csak erősebb mint az elf, csak sokat eszik, de lehetne lazán 25 tanya is,kocsma helyett, máris nem ennye annyit:P
|
Ha 25 tanyát nyomtam volna, akkor sem lett volna sokkal jobb a helyzet... 
Sőt...
Hát igen, pusztán a tolvajok támadóértékében erősebb, másban nem...
Aztán ott van még, hogy az ember nem tud varizni, tehát full függ a varistól.
Aztán ott van még az is, hogy a félelfet, meg az embert látják a gömbből, az elfet nem... Így véleményem szerint kevesebb ütést kap.
Aztán az elf meg a félelf is tud ártózni varikkal, ellentétben az emberrel...
Hirtelen ennyi 
Tehát ezen a szinten már emberrel lenni szerintem rossz döntés... Félelf meggondolandó, viszont NAGYON sokba kerül a fenntartása...
gondolj egy olyan csoportra, ahol 200 felett van a gabona... Ott egy ilyen ori fenntartása 64 millió naponta  Az azért kicsit sok...
Persze lehet olyan félelfet csinálni, ami mondjuk 20k tolis, de azt már nem fejtem ki, hogy miért is nem olyan jó
1 szó mint 100. Az, hogy ki milyen fajjal van, és milyen beállítottsággal, milyen felállással az annak a függvénye, hogy:
a: mekkora a csoport
b: milyen a piac
c: milyenek az ellenfelek körülötted
d: milyenek a szövetségeseid
e: amikor te vagy, akkor melyik szövetségesed van szintén benn
f: mennyi pénzed/tartalékod van
g: mekkora a hektárszám
h: és a legfontosabb: mennyi időd van
|

04-27-2006, 14:35
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
En még mindig 200 hekire számoltam az országokat, 1000 hekis orim sosem volt.
Kisbér, 200 hekin bőven lehet pénzed  Szerintem régen járhattal arra., vagy legalabbis nem epitetted ki ott fullra az orikat, es gyilkoltad a 199 hekis tekiiro orikat.(Mindenféle sértegetés és előismerettől mentesen kijelentve)
Az ehezest en 5. szinten kivul sehol nem ajanlom 15-20 raktarnal tobbel! (Az 1/A csoportot nem tekintve) A tolis sem tud annyi tekercset osszelopni, hogy tudja fedezni a saját kaja igényeit. Az ember fajt csak ugy ajanlom, hogy mellette van, aki gyartja a gomboket, egy hadis-varis vagy egy varis.
Az elfet nem probaltam, sokan eskusznek ra. Bar, ha nagyon megeroltetem magam, tolis nem kell szovibe. (De ez egy offtopic lenne...)
Mégis, én ugy gondolom, hogy egy a legfontosabb dolog egy tolisnál a készültség, mert sereggel leüthetik, lemészárolják, lepusztithatják, akkor is tudja folytatni a dolgát, nehany sereg utan az ellenfel tolisa nem hiszem, hogy le tudja lopni. Viszont ha az elfet vagy a fel-elfet is felfedik teljesen ervenyet veszti a tolvajainak. Aztan lehet lesni az orat, hogy eppen kv utan 1* tudja oket hasznalni...
De mind e mellett Kisber szepen osszegyujtotted minek is a fuggvenye a tolvajosország, s tenyleg ez a legfontosabb, szerintem is: ki mennyi időt szán rá.
|

04-27-2006, 17:40
|
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
köszi mindenkinek aki írt, igaz hogy még nem döntöttem, de lenne egy kérdésem:
hogyan számoljátok ki a varik és tolik védőértékét, mert én ezt nem igazán értem, mert a súgókban sehol se láttma leírva
tudom hogy bele kell számolni a kat.morlált, a tekiket, meg az aktuális varázslatokat, de mégis hogyan kezdjek hozzá a dologhoz?
egyébként már közel álok a döntéshez, és megint köszönöm mindenkinek aki írt, de egyelőre (amíg nem lesz végleges a döntésem) még nem mondom meg melyiket választottam
és a kérdésemre a választ előre is köszi
üdv
solven
|

04-27-2006, 17:52
|
Member
|
|
|
|
Egy varis simán leártózza az elfet is és a félelfet is. Ha nem tudja akkor vagy a varissal van gond vagy nincs semmi védelme az elfnek. Félelfet öröm nézni, amikor mérgezések után hullanak a tolijai  A legfontosabb egy háborúban h ha tolis vagy tudjál tenni vmit és ne tekizzenek ki. Ezt csak emberrel lehet megcsinálni, mert egy szöviben ha van egy jó varis az elintézi az elfet meg a félelfet lazán, embert ha jól van felépítva soha nem ártóznak le. Ha a varis leszedi a készültségét az ellenfél tolijának, az ember lelopja a tekiket és csaó darwin. Fedezve van a veszteség a tolis meg szívott. Egy hátránya van az embernek h magas hekin nem tudja feltenni a védővarikat hosszú időre. Lehet mérlegelni de én emberre szavazok.
|

04-28-2006, 09:22
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Penya
Egy varis simán leártózza az elfet is és a félelfet is. Ha nem tudja akkor vagy a varissal van gond vagy nincs semmi védelme az elfnek. Félelfet öröm nézni, amikor mérgezések után hullanak a tolijai  A legfontosabb egy háborúban h ha tolis vagy tudjál tenni vmit és ne tekizzenek ki. Ezt csak emberrel lehet megcsinálni, mert egy szöviben ha van egy jó varis az elintézi az elfet meg a félelfet lazán, embert ha jól van felépítva soha nem ártóznak le. Ha a varis leszedi a készültségét az ellenfél tolijának, az ember lelopja a tekiket és csaó darwin. Fedezve van a veszteség a tolis meg szívott. Egy hátránya van az embernek h magas hekin nem tudja feltenni a védővarikat hosszú időre. Lehet mérlegelni de én emberre szavazok.
|
Azért ez egy kicsit túlzás...
Én mindig úgy állítom be az elf-emet, hogy a környéken a legerősebb varis se tudjon ártózni... Ennek kompenzálását a tolvajokból pótolom, hiszen védelemben erősebb. Ha sok a jó varis a környéken, sajnos fel kell áldoznom pár ezer tolvajt, amitől nem leszek sebezhetőbb toliszinten - hiszen az elf +20% védőbónusza brutális a tolvajoknál - viszont kevésbé tudom lopni a környék tolvajait.
Természetesen vannak extrém esetek... Vannak persze olyan varisok, akik nagyon sok varit tartanak... Azokat viszont pillanatok alatt el lehet intézni hadival... Tehát ebből kevés van... És általában azokat ismerem, és nem csesztetnek 
|

04-28-2006, 09:32
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by solven
hogyan számoljátok ki a varik és tolik védőértékét, mert én ezt nem igazán értem, mert a súgókban sehol se láttma leírva
|
Varivédelem:
varázslószám * ((kat morál+készültség)/2) * 1.3 (mágikus pajzs) * faji bónusz (pl óriásnál 1,1) * tekercsbónusz * (1+(pontkülönbség / 200)/100) * embernél tükörvarázs (5) * elfnél; orknál ha kitámad védelmi bónusz (1,2)
Varitámadás:
Ua, kivéve az mp védelmét, illetve az elf/ork/ember védő-bónuszt.
Tolivédelem:
toliszám * ((kat morál+készültség)/2) * 1.3 (tisztánlátás) * tekercsbónusz * (helyezéskülönbség*20/csoportlétszám)(ha ez 1-nél kisebb, akkor 1-el) * mfbónusz (1.1) * faji bónusz (félelfnél árnyalak; elf/ork ha támad 1,2)
Tolitámadás:
ua, kivéve a tisztánlátást, illetve az elf/ork/ember védő-bónuszt
Asszem mindent leírtam... De majd módosítom, ha valami rossz lenne.
Azt még kihagytam, hogy természetesen csak annyi variszámmal/toliszámmal számolhatsz, amennyinek van hely a templomban/kocsmában.
Last edited by Kisbér; 04-28-2006 at 09:35..
|

04-28-2006, 10:43
|
 |
Member
|
|
|
|
a mágikus pajzs 1,2 sry
|

04-28-2006, 10:44
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Varivédelem:
varázslószám * ((kat morál+készültség)/2) * 1.3 (mágikus pajzs) * faji bónusz (pl óriásnál 1,1) * tekercsbónusz * (1+(pontkülönbség / 200)/100) * embernél tükörvarázs (5) * elfnél; orknál ha kitámad védelmi bónusz (1,2)
Varitámadás:
Ua, kivéve az mp védelmét, illetve az elf/ork/ember védő-bónuszt.
Tolivédelem:
toliszám * ((kat morál+készültség)/2) * 1.3 (tisztánlátás) * tekercsbónusz * (helyezéskülönbség*20/csoportlétszám)(ha ez 1-nél kisebb, akkor 1-el) * mfbónusz (1.1) * faji bónusz (félelfnél árnyalak; elf/ork ha támad 1,2)
Tolitámadás:
ua, kivéve a tisztánlátást, illetve az elf/ork/ember védő-bónuszt
Asszem mindent leírtam... De majd módosítom, ha valami rossz lenne.
Azt még kihagytam, hogy természetesen csak annyi variszámmal/toliszámmal számolhatsz, amennyinek van hely a templomban/kocsmában.
|
az nem gáz hogy azt irtad, hogy a távolsággal nő a toli meg vari táamdóerő? 
|

04-28-2006, 10:45
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Quote:
Azért ez egy kicsit túlzás...
Én mindig úgy állítom be az elf-emet, hogy a környéken a legerősebb varis se tudjon ártózni... Ennek kompenzálását a tolvajokból pótolom, hiszen védelemben erősebb.
|
Én még mindig nehezen tudom elhinni, hogy egy varis, aki 92% korul vagy afelett tartja a kat.moraljat ne tudna leszedni az elfet. Lehet ez csak az en hitetlensegem, de akkor is...6k elf varit szerintem 10e orias varazsloval le kell tudni ártózni, ha az elfnek 99% a katonai moralja, 100% a keszultsege, tudos a szemelyisege, fent van a magikus pajzsa...Az orias is tudos, 92%-os a kat.moralja, akkor egy 85%-ig kell tudnia artozni a varijait. Ami 4-5 tolvajok felfedese varazslat. Az ha szepen levisz egy 20%-ot az elf tolvajainak a keszultsegebol, akkor oda siman be kell fernie egy tolvajnak. S eleg csak 1-2* olnie az elfnel varazslot, 6 ezer varazslonal rendesen halnak az elf varazsloi, s utana az orias is tudja ismet felfedni az elf tolvajait 1-2 alkalommal, majd a tolis megint befér az elfhez kis variolesre. S szepen lecsokkentheto az elf varazsloinak szama. (Jollehet felmerul az is, hogy ott van az elf visszavasarolja azonnal...de akkor var az ellenfel varisa es tolisa nehany korvaltast, es ujrakezdik a gyilkolast, es lehetoleg ürítik a varipiacot is mellé  ) + arrol nem beszeltunk hogy az elfhez 1-2 meszarlo seregnek be kell férnie. Ami megintcsak alulrol szamolva tizedeli az elfnek az egységeit.
(S azt nem szamitva, hogy az elf eddig meg van kotve, hasznalni a tolvajait varazsloit, mert ha veletlenul elnyom vmelyikbol is 15-20% keszultseget, akkor hirtelen sebezhetove valna.)
Amugy, koszi, hogy leirtad, hogyan kell szamolni az erteket!
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|