|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
PC (hardver, szoftver, játékok stb.) Minden, ami számítógép. Kedvenc játékod megbeszélése, segítségkérés hardverügyben stb. |

02-28-2006, 13:08
|
Administrator
|
|
Activity: 27%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Gyula
Tulajdon képpen e miatt a worm miatt indítottam ezt a topicot, kb 3hónapja napi 5-10 alkalommal próbálkozik.
Mit tudok tenni hogy ne is próbálkozzon???
Miért szúrt ez ki magának?
Nodrol én is csak jót hallottam 
|
Ez gondolom minden létező ip-címet az adott blokkban végigpróbál. Ha nem mész netre, az megoldás.  Vagy teszel fel egy külső tűzfalat, ami megfogja, és nem jut el a gépedig. A sima otthoni routerekbe épített tűzfal erre kiváló.
|

02-28-2006, 13:12
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Ez gondolom minden létező ip-címet az adott blokkban végigpróbál. Ha nem mész netre, az megoldás.  Vagy teszel fel egy külső tűzfalat, ami megfogja, és nem jut el a gépedig. A sima otthoni routerekbe épített tűzfal erre kiváló.
|
És azt nem lehet kideríteni hogy ez honnan próbálkozik? És utánna jól nyakon verni azt aki nem vigyáz a gépére.
Mit jelent a blokk? Össze függ ez a szolgáltatómmal?
Amig az ingyenes matávos netet használtam vírus irtó nélkül, nem omlott össze a gépem, de lehet h volt vírusom, amióta kábeltévés netem van azóta rengeteg vírus jön, persze a szolgáltató hirdeti hogy szuper a virus védelme és lehet tőlük vírus irtót is venni persze 
Gyulaword (#79796)
|

02-28-2006, 13:47
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Gyula
És azt nem lehet kideríteni hogy ez honnan próbálkozik? És utánna jól nyakon verni azt aki nem vigyáz a gépére.
Mit jelent a blokk? Össze függ ez a szolgáltatómmal?
Amig az ingyenes matávos netet használtam vírus irtó nélkül, nem omlott össze a gépem, de lehet h volt vírusom, amióta kábeltévés netem van azóta rengeteg vírus jön, persze a szolgáltató hirdeti hogy szuper a virus védelme és lehet tőlük vírus irtót is venni persze 
|
Kiírja az ip cmet, legalábbis a képen volt valami ilyesmi, amit bemásoltál.
Vírusa válogatja igazából, hogy hogy terjed. Telefonos neten ritkább a dolog a sebességből adódóan (mire végignézne X gépet, már le is mentél a netről). Kábelnél sokkal gyakoribb, hiszen hamar végig tudja keresni a közelben levő gépeket, hogy vajon tudja-e őket fertőzni.
A szolgáltató E-MAIL-re ad vírusvédelmet. Azt, hogy a felhasználók mit futtatnak (adott esetben vírust), többnyire nem korlátozza. Mondom többnyire, mert amíg nekem kábelnetem volt, addig többször is tapasztaltam, hogy bizonyos fileok letöltését egyszerűen megtiltották, vírusvédelemre hivatkozva. (Vertem a balhét, hogy korlátlan netem van, én márpedig olyan kiterjesztésű file-okat akarok letölteni, ne szóljanak bele.  ) ADSL-nél ilyet még nem tapasztaltam, legalábbis T-Online-nál.
|

02-28-2006, 15:56
|
Administrator
|
|
|
|
NOD32 első rossz tapasztalatom megvan: ha valamit fel akarok tenni, amit ő vírusnak hisz, de valójában nem az, az elég macerás......... 
|

02-28-2006, 16:14
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
NOD32 első rossz tapasztalatom megvan: ha valamit fel akarok tenni, amit ő vírusnak hisz, de valójában nem az, az elég macerás......... 
|
Gondolom már lefrissítetted.
Próbáld a heurisztikus keresés finomságát alacsonyabbra állítani.

02-28-2006, 16:14
|
Member
|
|
|
|

02-28-2006, 16:17
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Csokibácsi
Gondolom már lefrissítetted.
Próbáld a heurisztikus keresés finomságát alacsonyabbra állítani.
|
Nem azzal van a baj, ténylegesen felismeri, hogy igen, ez egy Alexabar, és ez nekem rossz. De nem, ez nekem nem rossz, ez nekem kell.  És nem hagyja a dög. 
|

02-28-2006, 16:23
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Nem azzal van a baj, ténylegesen felismeri, hogy igen, ez egy Alexabar, és ez nekem rossz. De nem, ez nekem nem rossz, ez nekem kell.  És nem hagyja a dög. 
|
Pedig Te vagy az erősebb 

02-28-2006, 17:06
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Nem azzal van a baj, ténylegesen felismeri, hogy igen, ez egy Alexabar, és ez nekem rossz. De nem, ez nekem nem rossz, ez nekem kell. :) És nem hagyja a dög. :)
|
pedig tökre igaza van, az tényleg rossz:) én legalábbis utálom:))
|

02-28-2006, 17:10
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by director
pedig tökre igaza van, az tényleg rossz  én legalábbis utálom  )
|
No de ettől még miért "vírus" kategória? Ha utálod, akkor nem használod. Ez nem egy titkos elrejtett valami, amiről nem tudsz, vagy magától telepszik fel, a tudtod nélkül.  Ha akarod, akkor használod, ha nem, akkor nem használod. Nem értem ebbe egy vírusírtó miért szól bele. Pontosan tudod, hogy mit csinál a toolbar, semmi titok nincs benne.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|