Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Elvetett javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba.

View Poll Results: Tekercs lopás hatékonyságán szükséges változtatni, vagy jó így ahogy van?
Ne változzon semmi, jó így ahogy van. 42 49.41%
A tekercslopás hatékonyságát jelentősen csökkenteni kell. 20 23.53%
A tekercslopás hatékonyságát kis mértékben csökkenteni kell. 11 12.94%
A hatékonyság csökknése már az első tolvajnál érezhető legyen. 7 8.24%
A második tolvaj vigyen csak lényegesen kevesebbet. 6 7.06%
A harmadik tolvajnál legyen érezhető csak, hogy életbe lép egy autómatikus védelem. 7 8.24%
Multiple Choice Poll. Voters: 85. You may not vote on this poll

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-22-2006, 17:59
Gyula's Avatar
Gyula Gyula is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Na ez a téma is jól beállt, lezárjam, vagy eccer majd még feléled?

Gyulaword (#79796)
Sponsored Links
Old 02-22-2006, 18:37
Életfa#2 Életfa#2 is offline
Member

Default Számok!

Sajna, én nem láttam, pedig ehhez nagyon nagy kedvvel szólok hozzá...
Amúgy, ha valakit egy félelf egyszer fullra lelop tekiileg, akkor az véderejének 1/6-odára vethet keresztet. Igaz, ez kb. a legroszabb lehetőség... Attól függően, hogy állt tekivel, meg ráérő emberekkel. Összehasonlításképpen: ez azzal egyenértékű, mintha 2* foglaltak volna tőlled alulról, csak épp a pontlistában maradsz ott, ahol voltál.
Old 03-02-2006, 13:37
Davalon's Avatar
Davalon Davalon is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Arwen
Én áltálában megkérem a tolisokat, h a törpe orimtól ne lopjanak teki. Átalában szót fogadnak, persze akadnak kivételek.
Na, hát az ilyeneket lopnám kapásból
A tekilopás úgy jó, ahogy van. Sokan azért lesznek tolisok, hogy a tekikből gazdagodjanak vagy tekilopással tegyenek tönkre országokat. Ha ez olyan hatalmas és mással le nem dolgozható előny lenne a tolisnál, akkor mindenki azzal játszana. Ha szeretnél olyan fajjal játszani, ami nem tolis, nem gnóm és nem óriás, akkor legyen olyan az orid, hogy ha meggömböznek vagy épületet néznek nálad, a kedvük is elmenjen a lopástól, mert tudják hogy vagy rommá rengeted vagy rengetitek a szövivel, vagy fordulsz rajta párszor sereggel, seregekkel, esetleg mindkettő egyszerre
Old 03-02-2006, 14:15
Arwen's Avatar
Arwen Arwen is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Davalon
Na, hát az ilyeneket lopnám kapásból
A tekilopás úgy jó, ahogy van. Sokan azért lesznek tolisok, hogy a tekikből gazdagodjanak vagy tekilopással tegyenek tönkre országokat. Ha ez olyan hatalmas és mással le nem dolgozható előny lenne a tolisnál, akkor mindenki azzal játszana. Ha szeretnél olyan fajjal játszani, ami nem tolis, nem gnóm és nem óriás, akkor legyen olyan az orid, hogy ha meggömböznek vagy épületet néznek nálad, a kedvük is elmenjen a lopástól, mert tudják hogy vagy rommá rengeted vagy rengetitek a szövivel, vagy fordulsz rajta párszor sereggel, seregekkel, esetleg mindkettő egyszerre
Hamar elmegy a kedvük a lopástól, mivel csak lakástekim van. :P
Old 03-02-2006, 14:43
Davalon's Avatar
Davalon Davalon is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Arwen
Hamar elmegy a kedvük a lopástól, mivel csak lakástekim van. :P
Ilyen titkokat ne árulj el
Old 03-02-2006, 18:50
spirit..
Guest

Longevity: 0%

Szerintem ha nem akarod,hogy baj legyen a tekilopással akkor tartsd a tekijeid a piacon. Kevésből csak keveset lehet lopni és az a tolisnak sem éri meg. Ezt én is tom,mert tolis vagyok.
Old 03-04-2006, 19:18
drhb
Guest

Quote:
Originally Posted by Életfa#2
Sajna, én nem láttam, pedig ehhez nagyon nagy kedvvel szólok hozzá...
Amúgy, ha valakit egy félelf egyszer fullra lelop tekiileg, akkor az véderejének 1/6-odára vethet keresztet. Igaz, ez kb. a legroszabb lehetőség... Attól függően, hogy állt tekivel, meg ráérő emberekkel. Összehasonlításképpen: ez azzal egyenértékű, mintha 2* foglaltak volna tőlled alulról, csak épp a pontlistában maradsz ott, ahol voltál.
1/6-odára? Számolj már! Ha mondjuk egy ember tudóst lopnak le, úgy hogy 35% volt neki a tekercs, és a lopás után 15% lesz(ami simán előfordul), akkor az ezeket jelenti:
- 1,15/1,35=88,46% katonája, tolija, és varija marad meg(ha tele volt), azaz 11,4% haderő toli és vari veszteség
- szintén 11,4%-al gyengül a hadi, toli és vari ereje az ezeknek megfelelő tekercsek lelopása miatt
- a kettőt össze lehet szorozni: 0,8846*0,8846= 78,25% marad az eredeti véderőből mind a hadsereg, a tolvajok, és a varázslók részéről, azaz -21,75%
Ez 1/5-öd, de ha még jobban lelopnak valakit(és lehet jobban is), akkor még nagyobb is lehet a veszteség.

Azért az ember tudóst hoztam példának, mert más nem jutott eszembe(és lusta vagyok utánanézni a tekercs maximumuknak), de ez igaz az elfeknél, a törpöknél és az orkoknál is. Persze a veszteségeket lehet pótolni, ha megfelelő tartalékkal rendelkezik az illető, de ha mondjuk egy szövetséges hadi ország seregének odaérkezése előtti körben nagyon hatékony tud lenni a lelopás. A problémám az, hogy egy varis hiába csinál tűzgolyókat, a tekilopáshoz képest jóval kissebb mértékben tudja csökkenteni a védelmet. Ráadásul a tolisnak ebből még jelentős bevétele is van. 1/A-ban nem tudom hogyan van, de alsóbb csoportokban nagyon nehézzé teszi ez a nem gnóm vagy óriás hadisok, varisok életét. Szerintem az egyensúly helyreállítása érdekében jelentős csökkentés kéne a teki lopásra, a gnóm meg az óriás speciális varázslatot viszont meg kellene változtatni.
Old 03-05-2006, 00:25
Cimbi
Guest

Halihó,
gnóm ként engem ugyan nem érint közvetlenül a téma, de szerintem is változtatni kéne a tekilopás mértékén. Azt is jó ötletnek tartanám, hogy úgy működne mint az emberrablás, tehát 100tekit ellop a toli, de csak 50 marad meg (elkopik az enyves végtagjaik alatt ) Ezzel azt érnénk el, hogy kevesebbszer tekiznének ok nélkül a tolvajok, hisz az esetleges pénz/nyers lopás is hasonló haszonnal jár.
Old 03-05-2006, 03:18
Békés's Avatar
Békés Békés is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Cimbi
Halihó,
gnóm ként engem ugyan nem érint közvetlenül a téma, de szerintem is változtatni kéne a tekilopás mértékén. Azt is jó ötletnek tartanám, hogy úgy működne mint az emberrablás, tehát 100tekit ellop a toli, de csak 50 marad meg (elkopik az enyves végtagjaik alatt ) Ezzel azt érnénk el, hogy kevesebbszer tekiznének ok nélkül a tolvajok, hisz az esetleges pénz/nyers lopás is hasonló haszonnal jár.
Arra gondoltál, hogy mivel nem tud annyit vinni mint eddig, akkor végigmegy kétszer és annyi lessz a haszna mint most, de az áldozatnak 2* akkora a vesztesége?
Old 03-05-2006, 09:12
Gyula's Avatar
Gyula Gyula is offline
Member

Quote:
Originally Posted by spirit..
Szerintem ha nem akarod,hogy baj legyen a tekilopással akkor tartsd a tekijeid a piacon. Kevésből csak keveset lehet lopni és az a tolisnak sem éri meg. Ezt én is tom,mert tolis vagyok.

Ezel csak egy gond van, a teki nem azért van hogy a piacon legyen, hanem hogy az országban legen és ezzel nővelje az ország hatékonyságát, vődő támadó erejét vagy termelését
Nem az a téma ha valakinek vissza jön a piacrol 100k tekije és abbol elopnak 50k-t az csak simán veszteség, akkor van a gond ha az országban előv fajtánként 8-10k tekiböl leesik a 60-70% a, és a fő gond továbbra is az ha már 2-3 ember húzza.

Valaki említette az 1/A-t ott ez nem érdekes túlzottan. Nem is nagoyn lopják a tekit, meg a klánrakibol könnyen pótolható és ott már az országok többsége tényleg rendelkezik tartalékkal

Gyulaword (#79796)
Sponsored Links

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules