Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Általános beszélgetések > PC (hardver, szoftver, játékok stb.)
Register Stats Members List Today's Posts

PC (hardver, szoftver, játékok stb.) Minden, ami számítógép. Kedvenc játékod megbeszélése, segítségkérés hardverügyben stb.

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 09-15-2008, 15:42
rak_loo rak_loo is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 87%

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Ez egy érdekes kérdést vet fel.

Mennyire figyeli a szolgáltatód a tartalmat? A különböző mobil-szolgáltatók azt mondják (Voda legalábbis), hogy bizonyos "nyomokat" figyelnek, és ez alapján tudja beazonosítani, hogy filecserélő programot használsz.

Ezek alapján vajon elegendő egy ilyen "nyom", és azt mondhatja a szolgáltatód, hogy illegális dolgokat művelsz?

Mert én bevallom, hogy használok torrent programot. Mégpedig azért, hogy a teljesen legális Linux dvd image-eket letöltsem. Egyben 9 giga elég meredek vállalkozás lenne, tehát ftp, vagy http kilőve. Ezzel szemben a torrent akkor is folytaja, ha közben kikapcsolom a gépet. Ráadásul hivatalos terjesztés, az adott Linux disztribúció honlapján megtalálható a torrent-letöltés linkje. A forgalmadban pedig garantáltan megjelennek azok a fejlécek, amik egy-egy ilyen filecserélő program következményei.

Ilyenkor vajon felmerül a gyanú az illegális tevékenységre?
Használjatok 1.6.1. golden packot
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 09-16-2008, 11:07
richardka richardka is offline
Member

Longevity: 95%

[HTPA]GeeForce

neked irom picit el vagy tévelyedve, de akkor leirom a szemszögeket.

A mai magyar jogrendszer olyan amilyen, azaz egy kalap .....

A BSA kap egy füllest, esetleg egy joakarodtol és ha ugyesen van sugva akkor feljelentést tesz a rendörségen (téged nem fognak értesiteni), A BSA magánemberhez nem fog becsöngetni, nem az a bizznisz nekik, hanem a cégekhez mennek. egyszercsak megjelenik 2 rendör vagy 3 a feljelentésre, és be akarnak menni. Ekkor már a házkutatási parancs náluk lesz, ha meg nincs akkor alapos gyanuval jönnek. Csak lessel az ajtoba mi legyen.

Na itt 2 lehetöség van, vagy együtmüködsz velük, vagy játszod a nagyfiut hogy neked jogod van. Ha együtmüködsz velük hamar végeznek, ha meg nem akkor lesz egy szép kövér hazkutatásod

Anno 3-5 éve igy ment biztos az info. Ismi okoskodott velük, az ajtó előtt kitöltötték a házkutatási parancsot, onnantol szeva.

A másik a szolgáltatok nem fognak neked rimánkodni, hogy ejnye bejnye ne torrentez, hanem majd be fogják hozzni a limitett, ahonnan majd keményen csengetsz, vagy lekorlátozzák a vonalad, vagy nem lesz net. Azt hogy te nem tudsz rola hogy mi hogy müködik és ugy töltöd fel az nem mentesit tégedet.

Másik
Volt egy laptopom, gyári Winnel, felhivtam a microékat hogy legyalulnám, mert nagyon lassu és feltennék egy másikat, mert iszonyat a sebbesége, a serial szám a laptop alján volt, mondom egyszerü az egész. Az ötletért nem rajongtak. Magyarul nem lehet. Ez mondjuk rugalmatlanság tölük,

Rossz a törvény HUN-ba sajnos, csak követelmények vannak, amiket be is tartanak, de a felhasználu, user jogait semmibe veszik
Azt hogy te a biro előtt azzal fogsz védekezni hogy igy meg ugy meg ilyen viták meg olyan viták vannak, nem fogja meghatni, mivel nem ért hozzá igy a szakértönek hisz és hiába vannak viták , megbüntett

Csak pár tévedést kiigazitottam
nem kopiztam be mire reagálok.

Amugy nem nagyon értem a problémát , a melohelyemen közel 60-70 gépre figyelek nekem gondom soha nincs velük, max hogy csöppet sok a sallang,
otthon 3 gépen jogtiszta eredeti winnem van. Ott se láttok nagy problémát.
Reply With Quote
Old 09-17-2008, 17:42
rak_loo rak_loo is offline
Member

Longevity: 87%

Ebben van valami...
Reply With Quote
Old 09-18-2008, 00:50
[HTPA]GeeForce's Avatar
[HTPA]GeeForce [HTPA]GeeForce is offline
Senior Member

Longevity: 91%

A BSA kap egy fülest. Aha. És mit mondanak neki? Mert hogy ha nem azt, hogy többmilliós kárt okozok havonta valakinek az üzletszerű DVD hamisítással, akkor le se fogják carni a bejelentést.

Ha meg igen, kijönnek. Rendőrrel. A rendőrségi feljelentésről egyébként értesíteni kéne az illetőt, ha nem áll kőrözés alatt. Vagy mi? Rámtöri az ajtót a kommandó? Alapos gyanú nélkül?

Az alapos gyanú gondolom vágod, hogy micsoda. Az alapos gyanú az az, amikor beküldenek egy hamisított DVD-t az ujjlenyomatommal, hogy az én írtam. Ez még nem bizonyíték. Ez alapos gyanú. Erre kijöhetnek, igen. (Ha találnak nálam 400 hamis DVD-t, oké, lebuktam. Nálam viszont ilyen nincs, és nem is volt.)
Az nem alapos gyanú, hogy a Kispista bemondja hogy a Nagymiksa lopja a szoftvert.
Hozzáteszem, még ha lenne is hamis DVD-n ujjlenyomatom, életbe rám nem bizonyítják, hogy azt én írtam. Nálam volt, igen. Kölcsönbe kaptam egy házibulin.
És akkor itt elpereskedhetünk 3-4 évig még a semmin. OKé.

Mondjuk kezdjük úgy, hogy kijönnek hozzám ,és első körben találnak 100 legális DVD filmet, meg 100 legális audió CD-t, meg 50 legális programokat tartalmazó CD-ket. Így indítanak, ez van így az asztalomon, meg a környékén. OKé. Vannak másoltak. Igen, biztonsági másolatok. Jogom van lemásolni legális dolgaimat, 1 példányban, saját felhasználásra. (Ezért lett megdrágítva minden adathordozó sok évvel ezelőtt.. Emlékszünk rá gondolom. Valahogy úgy magyarázták, hogy mivel drágább az üres CD, többet a bevételből több jut a kiadóknak, stb, ezzel csökken az ő veszteségük, stb...)
Csak az lesz 2 hónap, mire összeválogatják, hogy mi-mire van kiírva... A végén a BSA megbűntet 80k Ft-ra, mert mondjuk talál valamit. Az sem bizonyítható egyébként, mert ugye vettem a boltban egy CD-t, lemásoltam magamnak, a CD-met meg egy nyaralás alkalmával ellopták a Discman-ommal együtt... Ugye nem várja el senki, hogy kidobjam a kukába a biztonsági másolatot? Azért hívják BIZTONSÁGI másolatnak, nem? Amire jogot szereztem azzal, hogy drágán vettem üres CD-t.
Szóval még a 80k se lesz 100%_osan jogos. De mondjuk oké, kifizetem.
Na, elpereskedtünk pár évig, és fizetek 80 kilót. Na bumm.

De ha kimennek egy céghez, és ott helyben találnak 120 számítógépet, amiből csak 39 van számlára véve, a többi "kamionról", és csak 4 eredeti windows van, a maradék 116 gépen meg hackelt változat, akkor mivan? Instant 10 millás bűntetés.

Hát nem hozzám fog kijönni a BSA.

Másik dolog: miért gyűlöli az ember a rendőröket? Miért fél jobban tőlük már lassan, mint a maffiától? Az ilyenek miatt, hogy az orrod előtt töltik ki a házkutatási parancsot... Meg bevisznek, és szarrávernek. Majd kiderül, hogy ártatlan voltál. Na, akkor gyorsan aláíratnak veled egy papírt, hogy a sérüléseket a rendőrök megjeleése előtt szerezted... Aha, köszi!
A tolvaj, a gyilkos, a beteges elme meg kint rohangál az utcán... De nem, a rendőrség nem a bűnözőket kajtatja, hanem a kis embert vegzálja.... Hát erre csak annyit lehet mondani, hogy A.C.A.B. A.C.A.B. A.C.A.B.!

ui: a gyári vinnel semmi bajom nem lenne, ha nem tartana 4-5 órán keresztül feltelepíteni egy rendszert... Vagy tovább.
formázol
telepítesz
ok, elindul (tegyük fel elsőre, ami elég nagy csoda)
feltelepíted az alaplapot
a videókártyát
a hangkártyát
szükség esetén procit, monitort, nyomtatót, meg még ki tudja mit... (külön külön CD_kről)

és akkor jöhet sorba minden, EGYESÉVEL. abból kiindulva, hogy mindent eredetiben megvettél, a letöltött programjaidhoz megvetted a licensz kódokat, kb 80 CD-t kell ki-be cserélgetned. Meg a másik 80 papírcetlit előszedni a fiókból, amin a licenszek vannak. Aha, értem.
Kezdjük. ACDSee, AcroRead, AnyDVD, Avast, Azureus, Burning Studio, CCleaner, CloneCD, CloneDVD, Deamon Tool, Defender, Easy PHP, eMule, Everest, Explorer, Farmanager, FFDshowPACK, FireFox, FlashGet, Googletoolbarremover, MaxView, Messenger, MobiMouse, MPC, Nero, Notepad++, Affice, Perfectdefrag, PhotoShop, PowerDVD, PSP10, Skype, TotalCMD, uTorrent, VLC, WinAMP, WinRAR, HexEditor, ABCText, ActiveUndelete, Ad-AwareSE, AgentRansack, Aida32, Angry IP Scanner, AntiVirPE, AttributeMagic, AudiograbberPE, Autobackup, Avast! BartCD, Badcopy, BIOSFloppyFormatter, CDRoller, CIAUnEraser, CMenu, DeepBurner, DefragNT, EasyRecovery, FileZilla, Unformat, GeoShell, Ghost, HashCalc, HexWorkShop, IP-Tools, IrfanView, KeyfinderPE, MemoryAnalyzer, MemTEst,NortonDiscDoctor, PartitionMagic, PartitionDoctor, PassMark, PowerQuest, RunTimeUtilities, SectorSpy, UltraEDIT, UltraISO, ... Hagyjam abba? Pedig a felénél se járok annak, amit esetleg jó volna feltelepíteni... Ha csak a kommunikációt vesszük: MSNPlus, Skype, Ventrilo, TeamSpeak, stb... És mindegyik jó ha fent van... Vannak ingyenes programok is, persze. De előbb konfigurálj netet, majd keresgéld meg őket egyesével, és töltsd le, és telepítsd fel.

És ez csak az alap. El lehet kezdeni finomkodni... egy kis EXPERTool.. egy kis Hamachi, egy kis ActiveArmor, egy kis MPlayer GUI konfigurálgatás...

Lehet eret vágnék, ha ezt így kéne csinálni. Régebben én is így telepítettem rendszer, ráment egy délutánom. Hazamentem gimiből, mondjuk 3-kor otthon voltam. Volt, hogy 10-ig ezt csináltam... Mert az eredeti vin 2. próbáőlkozásra ment csak fel a gépre, majd kb 1 órán keresztül képtelen volt csatlakozni a netre, mert rosszul telepített fel valami drivert, el kellett távolítani az összes drivert manuálisan, és újratelepítgetni, és akkor kezdődött a CD bedugdosás, meg a neten való böngészgetés. Jáj. hát azt soha többé! Akkor inkább ne is legyen oprendszer a gépen, majd binárisan elkódolgatok magamban.

Most mi a jó? Ha ezt így egyben felpakolod egy DVD-ről (autoinstallal), vagy te egyesével feltelepítgeted. Megvan az eredeti windos, nem károsítottam meg őket. De ők se károsítsák meg az idegrendszeremet. Inkább felrakom egyben a kis dolgaimat, ők me megkapták a pénzüket. Így mindenki boldog.

Last edited by [HTPA]GeeForce; 09-18-2008 at 01:06..
Reply With Quote
Old 09-18-2008, 01:09
[HTPA]GeeForce's Avatar
Senior Member

Az meg aztán végképp felháborító lenne, ha elítélnének valakit egy olyan cselekedet maitt, ami NEM bűncselekmény. Jelenleg a torrent file, vagy torrent kliens használata önmagában NEM bűncselekmény. Úgyhogy nem is bűntethet meg érte senki senkit. Még a legostobább bíró sem.
Reply With Quote
Old 09-18-2008, 01:43
Betelgeuse
Guest

Longevity: 0%

Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce View Post
Ha meg igen, kijönnek. Rendőrrel. A rendőrségi feljelentésről egyébként értesíteni kéne az illetőt, ha nem áll kőrözés alatt. Vagy mi? Rámtöri az ajtót a kommandó? Alapos gyanú nélkül?
ez a rész nagyon tetszik
értesítés:
Tisztelt GEE
ma délután házkutatást fogunk tartani Önnél kérem tartózkodjon otthon és készítse elő a számítógépét és a DVD-it átvizsgálásra
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to For This Useful Post:
Old 09-18-2008, 07:54
richardka richardka is offline
Member

Longevity: 95%

Gforcee

picit naivan fogod fel.
Elég ha bejelentik hogy nagy üzemi másolás van nálad innentől egy pozitiv statisztika vagy.

Alapos gyanu az is hogy van egy bejelentés és ki akarják vizsgálni. Bemehet a rendőr házkutatási parancs nélkül is ha meg van gyözödve hogy bizonyitékokat el akarsz tüntetni.

Mondjuk kezdjük úgy, hogy kijönnek hozzám ,és első körben találnak 100 legális DVD filmet, meg 100 legális audió CD-t, meg 50 legális programokat tartalmazó CD-ket., amit te biztonsági másolatnak hivsz

A biztonsági másolat azt jelenti hogy átalakitás nélküli másolat. Azaz egy MP3, vagy egy dvd rippelés, vagy egy divx, vagy pl egy buhera Win, már át van alakitva. A végén még rádkennik hogy te progikat törsz fel
mert lemásolni lehet de lerippelni????

te mennyi progit tesszel fel?? atyauristen. Egyáltalán megy még a gép?? mennyi procesz megy?? Most komolyan ennyi progit feltenni. Elolvasni is hosszu

Nekem a win pöccre elsőre megy fel bárhol, aztán beállitom specifikusan melyik gépre mi kell, aztán ha kész akkor leGhostolom, igy ha gond van secc perc alatt visszaállitom, akár egy szüz winyora. 1x szopok vele (azaz kb elvesz az egész 2 orát max) utána max 10 perc,

Fussunk végig amugy mégegyszer és itt az idöre figyelj

Van egy szupi kis géped, BSA-nak megy egy sugás, az feljelent, rendör kimegy, és bejut a lakásba (most azon ne veszekedjünk hogy beengeded vagy van házkutatási parancsa), A rendör nem döntheti el mi a illegális és mi a legális igy visz mindent, azaz cd-dvd lemezeket, eredetit, meg mindent amit talál. Aztán ha szerencséd van csak a winyot viszi, ha akadékoskodsz, akkor elviszi a gépet is.
Eltelik 1-2 honap, te gép nélkül vagy, elküldik bevizsgálásra a tartalmakat egy szakértöhöz, aki nem olcson melozik, és ugyis megvan kifizeti (azaz az egyén)
1-2 honap mig bevizsgálja, aztán leadja a listát szerinte mi eredeti mi nem. Ekkor a rendörség visszaadja a gépedet, természetesen winyo nélkül, meg a lemezek nélkül csak az eredetit kapod vissza. Aztán megy majd biroságra az ügy. Ami a mostani állapotonál 1 év

Tehát te jo esetben 4-5 honapig gép nélkül maradsz. Majd ha csak 1 progit is találnak akkor fizeted a szakértői dijat, a birosági dijat és még meg is csesznek érte. Kb millios nagyságrendü lesz

Mondtam szupi a jogrendszer, nesze neked demokrácia

Picit offoltunk, de amit leirtam az egy valos történet 4-5 évvel ezelötti. Csak elmondtam egy másik verziot is.

hogy visszakanyarodjak
Lehet a cd lemez minösége volt a szar és nehezen olvasta az olvaso.

Amugy mindenkinek ajánlom a Image készitést ha jo minden. Innnetől bármi gond van , akkor secc perc alatt vissza lehet állitani az állapotot. Max 10-15 perc.

a nyers cd-dvd-adathordozok jogdija meg egy lehuzás, nesze neked fogd meg jol. Az alkotok semmit se kapnak belőle. Nem hiába külföldről szerzik be sokan a cumokat.
Én pl játékokat külföldről veszem harmad-negyedáron megkapom. Volt amit mégolcsobban. Bár az is igaz nem játszom, max a gyerköc.
Reply With Quote
Old 09-18-2008, 13:58
[HTPA]GeeForce's Avatar
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Betelgeuse View Post
ez a rész nagyon tetszik
értesítés:
Tisztelt GEE
ma délután házkutatást fogunk tartani Önnél kérem tartózkodjon otthon és készítse elő a számítógépét és a DVD-it átvizsgálásra
nem a házkutatásról, de köszönöm, hogy megint csak TE vagy aki belém kötsz, tudtam már ki hiányzott Üdv a klubban bébi
Reply With Quote
Old 09-18-2008, 14:11
[HTPA]GeeForce's Avatar
Senior Member

Richardka:

minden bejelentésre nem mászkálnak ki, nincs annyi kapacitás, az alapos gyanú meg szerintem nem az, hogy Pityu bejelenti, hogy Maris cd-t másol. Egyébként az egész országot le lehetne csukatni kompletten, semmit nem kéne csinálnod, mint kinyitod a telefonkönyvet, és elkezded A-tól ZS-ig feljelenteni az embereket. És még csak nem is hazudnál, lévén hogy én egyetlen egy emberrel még nem találkoztam, és nem is fogok, akinek mindene 100%-osan legális.

Ezt te is tudod, én is tudom, a rendőrség is tudja, és a BSA is tudja... 70k-s fizetésekből ugyans, amiből legjobb esetben 40k a rezsi, nem igazán telik az embereknek 20k-s oprendszerre, még 40k a segédprogramokra, + 13k/játék... Havi 6-8 játékot kéne megvenni, mert minden kategóriából kiadnak valamit, ami jó... sőt, még az oprendszer és a segédprogramok se egyszeri befektetések, hiszen azon is lejár a licensz, meg kijön az újverzió, stb... átlagosan 100.000 Ft kéne havonta a gépre, ha maximálisan ki akarod használni, és az utolsó morzsáig legálisan akarod ezt művelni. És akkor a zenéről, filmről még egy szót nem szóltam. Csak a játékokról. Egy újonnan megjelent film 2-3k, egy audió cd 4-5k Ft.

Ha neked erre mind van pénzed, akkor nagyon örülök neki, mert akkor legalább tudom, hogy te nem küszködsz anyagi gondokkal. Magyarország lakosságának szerintem 90%-a nem engedheti meg magának a fentebbieket.

Szerintem, hogy van eredeti vindozom, eredeti ofiszom, a dvd filmek is eredetiek, és kb van 100 eredeti audió cd-m is, ezzel brutális mértékben meghaladtam a magyar átlagot a legális szoftverek birtoklása terén. sőt, a régebbi játékok is eredeiek. (starcraft warcraft3 heroes3 diablo2, ilyenek) Sajnos én sem engedhetem meg magamnak, hogy hetente vásárolgassam a 10-15k Ft-os játékokat. Nem telik rá.
Reply With Quote
Old 09-18-2008, 14:15
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 28%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce View Post
Havi 6-8 játékot kéne megvenni, mert minden kategóriából kiadnak valamit, ami jó...
Azt hiszem, hogy én erősen le vagyok maradva... Én évente se veszek ennyit. Igaz még a Baldur's Gate 2-t se játszottam végig....
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules