Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Általános > Segítség
Register Stats Members List Today's Posts

Segítség Ha elakadtál, és nem tudod hogyan indulj, vagy hogyan tovább, írd meg a kérdésed itt, és a tapasztaltabb játékosok segítenek.

View Poll Results: Kerüljön be a súgóba a 4,2 mrd-os limit?
igen 43 89.58%
nem 5 10.42%
Voters: 48. You may not vote on this poll

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-07-2008, 07:59
[HTPA]GeeForce's Avatar
[HTPA]GeeForce [HTPA]GeeForce is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 91%

5. szinten is simán szétcsorgok... (Normálban is.)
Úgyhogy ha már bekerül, szerintem se az A súgójába kerüljön.

Survivor:
Egyedül is szét tudlak csorgatni, mert ha van nálad 2 mrd, és én felveszem a cuccodat 4 mrd-ért, akkor az a 2, ami nálad volt, az "sutty", megy a kukába... Buktál 2 mrd-t. Én meg kiteszem a 4 mrd értékű cuccot ugyanannyiért, amennyiért vettem. Tehát én nem bukok, mert ha felvásárolják a cuccodat (ami már az enyém), akkor nekem 4 mrd-re megy vissza a lóvém. ha pedig nem vásárolják, akkor van annyi cucc tartalékom. Itt csak és kizárólag te buktál be 2 mrd-t. Normál csoportokban 2 mrd csorgás okozhat problémát. (Mint azt ez a topic is mutatja.)
Mindazonáltal szerintem ez felesleges dolog még mindig, hiszen szerintem külső belső fórumon nap mint nap szó van ilyesmiről, tehát aki végignyom 5 csoportot, és nem tud erről, azt nem is érdekelte annyira. (Boccs, nem bántani akarlak, de az A-ba feljutni kb 1 év, ha kényelmesen játszik az ember. 1 év alatt nem jött rá az illető?)
Na mindegy.
Mivel a többséggel együtt Ati is az igenre szavazott, be fog kerülni a súgóba szerintem a 7.0-val.
Úgyhogy tartom magam a korábban leírtakhoz. Bekerülhet, szerintem felesleges, de ha már bent lesz, akkor sem fog zavarni.

Úgyhogy hajrá!
Sponsored Links
Old 03-07-2008, 08:03
[HTPA]GeeForce's Avatar
[HTPA]GeeForce [HTPA]GeeForce is offline
Senior Member

Longevity: 91%

Quote:
Originally Posted by vityu View Post
Mondd azt, hogy a 3. valamelyik csoport 1000 országából 100 ezzel "szenved"! Mert nem hiszem el! Mert tolvaj voltam ott legutóbb, és nem igazán láttam ott ilyesmit...
És akkor mint azt olvashattad is, elenyésző azok száma, akiket ez érint, és a legtöbb esetben ők tudnak is róla!
Csak úgy mellesleg mondom, hogy a 4. szinten úgy csináltak ki, hogy kijöttek rám szövisereggel, és a sereg csapódása előtt felvették a cuccomat a piacról... (én mf voltam).
Majdnem becsorogtam, és azonnal le is fosztottak a fenébe...
Zuhant a katmorálom, és nem maradt pénzem. Újráztam. Szóval van lóvé a csopikban, csak ezek szerint jól eldugták előled.
Old 03-07-2008, 10:25
tulip tulip is offline
Member

Longevity: 99%

Nem-mel szavaztam, de ez nem ilyen egyértelmű.

Erre az információra egy kezdő játékosnak nincs szüksége, ezzel gondolom mindenki egyetért. Aki pedig már játszik egy ideje, az úgyis találkozik ezzel a problémával, illetve tudomást szerez róla szövetségesektől, a fórumról, vagy rájön magától néhány gömb segítségével, amit leszabizott profi játékosokról készít... De jogos az igény, hogy azért ezt nem ártana a súgóból megtudnia annak, aki utána olvas. Viszont a súgó, -mint maga a játék is,- igen összetett. Talán sokan ezért nem olvassák el. Ezzel terhelni egy kezdő játékost, amikor örülhetünk ha egyáltalán olvassa a súgót. És ez a kezdő játékos számára teljesen felesleges adat nem egyedi eset.

Mást javasolnék. Nem lehetne-e egy kezdő és egy haladó játékosnak szóló súgót készíteni? A kezdőknek szóló súgó azt a célt szolgálná, hogy egy új játékos könnyen el tudjon indulni a játékban. Egy olyan, amivel könnyen elboldugol az ember. Rövid, áttekinthető és a játszáshoz elegendő. A haladóknak szóló súgóba pedig bekerülhetne minden.
Old 03-07-2008, 10:33
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 22%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by tulip View Post
Mást javasolnék. Nem lehetne-e egy kezdő és egy haladó játékosnak szóló súgót készíteni? A kezdőknek szóló súgó azt a célt szolgálná, hogy egy új játékos könnyen el tudjon indulni a játékban. Egy olyan, amivel könnyen elboldugol az ember. Rövid, áttekinthető és a játszáshoz elegendő. A haladóknak szóló súgóba pedig bekerülhetne minden.
A kezdőknek szóló részt szolgálja a kézikönyv majd, ami itt a fórumon nyers verzióban elérhető, de még nincs összerakva. A tényleges kézikönyv formáját a 7-es verzióra fogja majd elérni, az akkori játékra fog tippeket és tanácsokat tartalmazni, ami alapján el lehet indulni.
Old 03-07-2008, 14:35
Synkel Synkel is offline
Senior Member

Longevity: 99%

Quote:
Mondd azt, hogy a 3. valamelyik csoport 1000 országából 100 ezzel "szenved"! Mert nem hiszem el! Mert tolvaj voltam ott legutóbb, és nem igazán láttam ott ilyesmit...
És akkor mint azt olvashattad is, elenyésző azok száma, akiket ez érint, és a legtöbb esetben ők tudnak is róla!

Ez évek óta így van, és mint kiderült egy hét éves rutinnal rendelkező játékos nem tudott róla. Szal nem kell itt csoportonkénti 10% meg semennyi se.

A játék fórumán leírtam már, hogy én viszonylag korán, kezdő koromban tudtam meg, hogy van ilyen limit, és mekkora. Viccesnek és feleslegesnek találtam a dolgot. Úgy voltam vele, hogy jópofa ez, szabunk egy limitet, de akkorát ami senkit nem befolyásol, mert annyi pénze úgysincs senkinek. Aztán idővel rájöttem, hogy pedig dehogynem

Szal én nem hiszem, hogy bármilyen kezdőt is elriasztunk azzal ha betesszük a súgóba a limitet. Meg egyébként is marhaság ilyenen vitatkozni. A súgó tartalmazza a játék szabályait, ami lényeges annak benne kell lenni, mert különben senkinek nincs honnan tudni. Azaz ha már van limit, annak vita nélkül helye kell legyen a súgóban, különben esetleg Survivorék elkezdhetnek vergődni, hogy kérik vissza az elvesztett értéket, mert ők ugyanis töviről hegyire elolvasták a súgót, betéve tudják minden passzusát, és mégis csorgott a pénzük. Csak szólok, fórumozni nem kötelező, nem lehet arra hivatkozni, hogy de hát a külsőn milliószor le van írva...
Old 03-07-2008, 16:49
Paliking Paliking is offline
Member

Longevity: 92%

Quote:
Originally Posted by Attila(: View Post

4.294.967.295 -ot miért kerekíti mindenki 4,2 mrd-nak?
Már majdnem 4,3 mrd-ról van szó ,de mindenki nagyon lekerekíti.
Mert mindenki úgy kerekít mint a Hódító lefelé
Old 03-07-2008, 18:45
Survivor Survivor is offline
Junior Member

Longevity: 97%

Quote:
Hát igen. A legtöbb esetben De nem minden esetben. Lehet láma vagyok, de eddig még mindig elkerült annak a veszélye, hogy 4,3 ( ) milliárdnál több pénzt próbáltam volna magamnál tartani. Nyilván egyéni szoc. probléma, hogy valaki egy játékból mennyit ért meg, mikor érzi magát profinak, mikor mer tanácsokat adni másoknak. Az biztos, hogy ami "írva vagyon" annál nem lehet azt mondani, hogy "ja én erről nem tudtam", hiszen Ati akkor teljes joggal fogja azt mondani, hogy "drága játékostársam, nem ártana alaposabban átolvasni a súgót". Nem mondom, hogy felmondom fejből, de azért 2-3 havonta a nagy részét újra szoktam olvasni, mert nem a hódítóból élek, így aztán nem vagyok mindig mindenből naprakész Ami viszont nincs benne és fontos, az jobb, ha belekerül.
Old 03-07-2008, 19:22
Redback's Avatar
Redback Redback is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Survivor View Post
Hát igen. A legtöbb esetben De nem minden esetben. Lehet láma vagyok, de eddig még mindig elkerült annak a veszélye, hogy 4,3 ( ) milliárdnál több pénzt próbáltam volna magamnál tartani. Nyilván egyéni szoc. probléma, hogy valaki egy játékból mennyit ért meg, mikor érzi magát profinak, mikor mer tanácsokat adni másoknak. Az biztos, hogy ami "írva vagyon" annál nem lehet azt mondani, hogy "ja én erről nem tudtam", hiszen Ati akkor teljes joggal fogja azt mondani, hogy "drága játékostársam, nem ártana alaposabban átolvasni a súgót". Nem mondom, hogy felmondom fejből, de azért 2-3 havonta a nagy részét újra szoktam olvasni, mert nem a hódítóból élek, így aztán nem vagyok mindig mindenből naprakész Ami viszont nincs benne és fontos, az jobb, ha belekerül.
Akkor kerüljenek bele azok a kis trükkök amiket nagy játéktapasztalattal szedtünk össze, és a kezdők egyből ennek birtokosai legyenek???Sztem nem...
Redológia (#455305) [1/A] [SZK]

Non omnis moriar (#701164) [3/G]
Old 03-07-2008, 19:35
Survivor Survivor is offline
Junior Member

Longevity: 97%

Quote:
Originally Posted by Redback View Post
Akkor kerüljenek bele azok a kis trükkök amiket nagy játéktapasztalattal szedtünk össze, és a kezdők egyből ennek birtokosai legyenek???Sztem nem...
Bakker, én ilyet nem mondtam. Tippek és trükkök ne kerüljenek bele a súgóba. De játékszabályok? Ne viccelj már, ez olyan, mintha lenne egy olyan törvény, amit nem ismer senki csak néhány ügyvéd és bíró. Nehogymár beírjuk a Btk.-ba, Ptk.-ba akárhová, ahová való, mert akkor nem fogunk tudni az alapján majd büntetni? Azért a limit az egy szabály. A játék része. Őszintén szólva nem számítottam rá, hogy bárki ezt ellenezné. Senki nem mondta, hogy a több éves trükköket írd le a kezdőknek, mert lehet nem is lenne kedvük úgy játszani. De azért a szabályoknak a szabálykönyvben a helyük.
Old 03-07-2008, 19:37
Redback's Avatar
Redback Redback is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Survivor View Post
Bakker, én ilyet nem mondtam. Tippek és trükkök ne kerüljenek bele a súgóba. De játékszabályok? Ne viccelj már, ez olyan, mintha lenne egy olyan törvény, amit nem ismer senki csak néhány ügyvéd és bíró. Nehogymár beírjuk a Btk.-ba, Ptk.-ba akárhová, ahová való, mert akkor nem fogunk tudni az alapján majd büntetni? Azért a limit az egy szabály. A játék része. Őszintén szólva nem számítottam rá, hogy bárki ezt ellenezné. Senki nem mondta, hogy a több éves trükköket írd le a kezdőknek, mert lehet nem is lenne kedvük úgy játszani. De azért a szabályoknak a szabálykönyvben a helyük.
A Súgó nem szabálykönyv, és sztem a limit nem szabály....
Redológia (#455305) [1/A] [SZK]

Non omnis moriar (#701164) [3/G]
Sponsored Links
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules