|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Stratégia & Tippek Stratégiák megbeszélései, tippek, trükkök az egyes fajokhoz, személyiségekhez |

03-20-2007, 12:53
|
Senior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 96%
|
|
A másik topicban azt olvastam, hogy a varis írjon pár hónapig tekit 199hekin.
Akkor mégis van gnóm vari? Vagy óriással kell tekit írni? Vagy aki vari akar lenni az ítrjon gnómmal, hadfizzon, aztán negyediken legyen óriás? (de akkor minek írjon?)
Na akkor most mi a helyzet? 
|

03-20-2007, 13:19
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
aztan a megirt tekiket adhatja el, es veheti belole a leirtott varikat
amugy ha 3k var mellett irja 200 hekin a tekiket, attol még nem varis 
|

03-20-2007, 15:27
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Óriással királyul lehet tekit írni, megjegyzem. Ha sok könyvtárad van, számít az a 10 amivel többet írnak darabonként.
|

03-20-2007, 15:39
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Óriással királyul lehet tekit írni, megjegyzem. Ha sok könyvtárad van, számít az a 10 amivel többet írnak darabonként.
|
De csak ha odafigyelsz ra, mert benntartani nem lehet, mert vedelem ide vagy oda, sokbol (viszonylag) sokat lopnak.

03-20-2007, 16:11
|
Member
|
|
Longevity: 97%
|
|
Persze jó ha az ember segge alatt milliók, na adja ég milliárdok vannak, de én pl szinte semmi "készlettel" hadakoztam végig mind a 4 szintet, és nem volt halálos. Volt amikor elporoltak és kellett 5-6 nap mire egyenesbe jöttem, de ettől még elég dinamikusan sikerült haladni. (az A-ban már csak lapultam egy sort, mert cél a gyors fordulás volt.)
Egyébként meg fosztani, fosztani és fosztani...ez a legjobb recept, ha nincs elég lóvé 
|

03-20-2007, 17:12
|
Member
|
|
|
|
vegigporgettem a hsz-okat es lattam, hogy nincs itt 1 kis konnyed matekozas, hogy miert is jobb az orias varisnak. hatha vki 2elkedik.
1. GYILOK A TOLIKKAL
a gnom hatranya a sugobol:
Quote:
* minden haderőveszteség 30%-kal magasabb
|
az orias elonye a sugobol:
Quote:
* minden, az óriás ellen irányuló tolvajakció 50%-kal kisebb zsákmányt képes szerezni
* A varázslók meggyilkolása ... csupán 20% hatásfokú, vagyis 80%-kal kevesebb
|
a gnomnal kiemelt resz az nemcsak a hadi akciokra hasznalt seregek eseten igaz, hanem a tolizasnal a bebukasra is, es a tolikkal valo varigyilokra es sereggyilokra is ervenyes.
1.a. VARIGYILOK
tegyuk fel, hogy az ellenfel 100 varit killelne eppen 1 akcioval. nezzuk meg mi van akkor ha orias ellen teszi, vagy ha gnom ellen:
gnom: 100 * 1.3 = 130
orias: 100 * 0,2 = 20
(az oriasnal a 0.2 az a szieszta altal nyujtott 80% varivedelem, a gnomnal az 1.3 pedig a +30% extra seregveszteseg.)
tehat a gnomnal 6.5-szor annyi vari hullik el 1 tolis akciora!
1.b. SEREGGYILOK
tegyuk fel, hogy az ellenfel 100 katonat (elitet, lovast, stb., teljesen mind1) killelne eppen 1 akcioval. nezzuk meg mi van akkor ha orias ellen teszi, vagy ha gnom ellen:
orias: 100 * 0,5 = 50
(az oriasnal a 0.2 az a szieszta altal nyujtott 50% tolik elleni vedelem, a gnomnal az 1.3 pedig a +30% extra seregveszteseg.)
tehat a gnomnal 2.6-szor annyi katona hullik el 1 tolis akciora!
2. KESZENLET
ujabb gnom hatrany a sugobol:
Quote:
* a varázslók jobban fáradnak minden varázslásnál
|
azaz minden varazslasnal 1-el tobb keszenlet fogy el. tehat pl a sikeres gomboles nem 2 hanem 3%-ot fogyaszt, es a sikertelen is 1 helyett 2%-ot visz el. osszessegeben hamarabb fogy el a keszenlet.
3. VARAZSERO
az orias elonye a sugobol:
Quote:
* a varázslók 10%-kal erősebbek
* a mágia ... területén elérhető maximum 40%
|
a gnom elonye a sugobol:
Quote:
* az egyes tudományágakban elérhető max. mérték 50%
|
legyen a varik szama 1000, ekkor a varazsero
gnomnal: 1000 * 1.5 = 1500
oriasnal: 1000 * 1.1 * 1.4 = 1540 (+2.67%)
tudos gnomnal: 1000 * 1.55 = 1550
tudos oriasnal: 1000 * 1.1 * 1.45 = 1595 (+2.9%)
tehat a varazsero kb. 1forma, minimalisan erosebb az orias.
4. SEREGLETSZAM
a gnom kicsit tobb 1seget tarthat az 50% lakiteki miatt mint az orias, es a mg-i teki is +50%-os.
gnom mg es laki szorzat: 1.5 * 1.5 = 2.25
tudos gnom mg es laki szorzat: 1.55 * 1.5 = 2.325
az oriasnak csak 40% lakitekije es 30% mg-i tekije lehet, de van +20% kajatermeli bonusza.
orias mg es laki szorzat: 1.2 * 1.3 * 1.4 = 2.184
tudos orias mg es laki szorzat: 1.2 * 1.35 * 1.4 = 2.268
tehat a gnom az oriashoz kepest kb. 3%-kal tobb sereget tarthat, mig a tudos gnom a tudos oriashoz kepest kb. 2.5%-kal tobbet. viszont az orias sok esetben megteheti, hogy 1-2 kocsmat tart csak es ahelyett templomot, vagy barakkot huz fel, a gnom viszont hamar rafaraghat az ilyesmire, ha az ellenfel porig alazza a tolvajaival.
a tanulsagokat mindenki maga vonja le... 
|

03-20-2007, 17:48
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Smooth Scroller
a gnomnal kiemelt resz az nemcsak a hadi akciokra hasznalt seregek eseten igaz, hanem a tolizasnal a bebukasra is, es a tolikkal valo varigyilokra es sereggyilokra is ervenyes.
SEREGLETSZAM
gnom mg es laki szorzat: 1.5 * 1.5 = 2.25
|
Elég fáradságos lehet egy ilyen teljes igényű összevetés elkészítése, úh ha ez ennyire komoly, hadd kérdezzem/mondjam meg hogy
- miért szorzod a mezőtekit a lakitekivel 'sereglétszám' címszó alatt? A tanyaszám ennyire azért nem játszik bele..
- a gnóm haderőveszteségi malusz a kilelésekre sztm nem vonatkozik.
|

03-20-2007, 18:16
|
Member
|
|
|
|
Quote:
vegigporgettem a hsz-okat es lattam, hogy nincs itt 1 kis konnyed matekozas, hogy miert is jobb az orias varisnak. hatha vki 2elkedik.
1. GYILOK A TOLIKKAL
a gnom hatranya a sugobol:
Quote:
* minden haderőveszteség 30%-kal magasabb
|
(...)
1.a. VARIGYILOK
tegyuk fel, hogy az ellenfel 100 varit killelne eppen 1 akcioval. nezzuk meg mi van akkor ha orias ellen teszi, vagy ha gnom ellen:
orias: 100 * 0,2 = 20
(az oriasnal a 0.2 az a szieszta altal nyujtott 80% varivedelem, a gnomnal az 1.3 pedig a +30% extra seregveszteseg.)
tehat a gnomnal 6.5-szor annyi vari hullik el 1 tolis akciora!
1.b. SEREGGYILOK
tegyuk fel, hogy az ellenfel 100 katonat (elitet, lovast, stb., teljesen mind1) killelne eppen 1 akcioval. nezzuk meg mi van akkor ha orias ellen teszi, vagy ha gnom ellen:
orias: 100 * 0,5 = 50
(az oriasnal a 0.2 az a szieszta altal nyujtott 50% tolik elleni vedelem, a gnomnal az 1.3 pedig a +30% extra seregveszteseg.)
tehat a gnomnal 2.6-szor annyi katona hullik el 1 tolis akciora!
|
ez a rész első ránézésre sántít egy kicsit, bár még soha nem próbáltam konkrétan... szerintem a haderőveszteség csak a csatában, és az útközben elpusztuló katonákra vonatkozik.
and conscience
of the Creator of the Universe,
you fool."
|

03-20-2007, 20:32
|
Member
|
|
|
|
rosszul tudjatok, nemcsak a csatakra vonatkozik. haderoveszteseged van akkor is, ha tuzgolyoznak, vagy killelnek a tolikkal.
a mg-it pedig azert szoroztam a tekivel, mert ha olyan orit epitesz fel, ami onellatja az orit - tehat se venni nem kell, se tultermeles nincs -, akkor a mg-i szazalekok igenis befolyasoljak, hogy hany 1eb epuletet epithetsz fel.
de amugy csinaljatok 1 perfekt tervet, de ne 200 hekire, hanem mondjuk 1200-ra, onellatosra. akkor kb pont bejon amit leirtam.
azaz osszefoglalva a seregek letszamat nemcsak a lakiteki befolyasolja, hanem a mg-i is, azzal, hogy nem kell annyi tanya (teki% es 20% alapbonusz), igy lehet meg barakkot vagy templomot epiteni. igy az orias majdnem 100% behozza a lakiteki hatranyat a gnommal szemben. ezt jo kozelitessel ugy kaphatod meg, ha osszeszorzod oket.
tehat azt az emlitett hosszu hsz-omban nem emlitettem, hogy a seregletszamra vonatkozo dolgok csak ONELLATOSRA igazak. 
Last edited by Smooth Scroller; 03-20-2007 at 20:42..
|

03-20-2007, 22:48
|
Member
|
|
|
|
Quote:
rosszul tudjatok, nemcsak a csatakra vonatkozik. haderoveszteseged van akkor is, ha tuzgolyoznak, vagy killelnek a tolikkal.
|
egyrészt: köszönjük a királyi többest, igazán nagylelkű vagy. 
másrészt: kipróbáltad? gyilkoltál egyenlő varilétszámú elfnél és gnómnál varikat? nagyon kíváncsi vagyok az eredményre. egyébként egyetlen akció nem mérvadó, mivel a varigyilok, a toligyilok és a tűzgolyó hatásfoka nem fix százalékú.
esetleg megerősítette valaki "fentről"?
egyébként kíváncsi vagyok a többiek véleményére, vagy szívesen elolvasnám a hivatalos választ is.
and conscience
of the Creator of the Universe,
you fool."
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|