|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat |

11-12-2006, 22:48
|
Senior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by monro
Mi a rossz benne?
És melyik eredeti ötletemhez?
Jó lenne ha nem nyitott mondatokban kéne beszélgetni  Mindenki találgasson, hogy vajon mire gondolsz amikor azt mondod rossz... hmmm
Sokkal érdekesebb lenne a játék mindenkinek, ha pld hozzá lehetne férni egy 50% bányás törpéhez is 23K hekin vagy egy 50% bankos kereskedőhöz bárhol is legyen a csopiban bármelyik klán védelme alatt... Ebben nincs semmi rossz, csak annak akik a gazdasági hatalmukat féltik.
|
Szerintem én megindokoltam, hogy miért tartom rossznak az ötletet 
És arra a korábbi ötletedre gondoltam, ami kláncsaták megreformálása néven futott jó ideig, aztán valahogy elsikkadt... És továbbra sem értem, hogy egy kis klán hogy tudná megtámadni a 23k hekis törpét vagy bankos orit. Összeállnak 8-an, és beverik a törpit? Ha nem így, akkor gáz lesz a távolságokkal. És 8 oris klánrész mennyit hozna 1 támadott oritól?
|

11-13-2006, 06:23
|
 |
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by Xeper
Még az is kellene, hogy a részklánok ne csak 1-1 támadás erejéig jöjjenek össze: legyen minimális ideje... 3-4 nap -azaz ennyi ideig fent kell tartani a részklánt, esélyt adva a visszacsapásra, illetve más klánoknak is lehetőség egy ütésre.
|
Mi lenne ha végre elfelejtenéd ezt a "részklán" definiciót? 
Hadüzi klánszinten és aztán azt támadsz meg a klánból akit ki tudsz rakni és minimum 3-an vannak. 2 fős klánt csak "egyben" lehet támadni. Teljesen felesleges "egyben tartani" amikor a támadó állítja össze a célpontot!
|

11-13-2006, 06:30
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Szerintem én megindokoltam, hogy miért tartom rossznak az ötletet 
És arra a korábbi ötletedre gondoltam, ami kláncsaták megreformálása néven futott jó ideig, aztán valahogy elsikkadt... És továbbra sem értem, hogy egy kis klán hogy tudná megtámadni a 23k hekis törpét vagy bankos orit. Összeállnak 8-an, és beverik a törpit? Ha nem így, akkor gáz lesz a távolságokkal. És 8 oris klánrész mennyit hozna 1 támadott oritól?
|
1. Ha úgy érzed megindokoltad akkor kérlek másold be ide az indoklást, mert nem találtam a hsz-edben.
2. A "túlerőbónuszos" javaslatomnak semmi köze nincs a mostani problémához, ugyanis attól még nem lesz támadható (legfeljebb átüthető) egy 9 millás klán pld.
3. Ha összeállnak 8-an akkor is minimum 3 oris részklánt kell támadniuk és csak akkor lesz eredménye (pontosan mint ma) ha a két legnagyobb ori közt az 1/3-ados szabály fennáll. (1/3-os szabály: ha 3x nagyobb az 1-ik akkor a foglalás mértéke nulla)
4. Leköteleznél ha nem kéne valamit 5x leírni csak azért mert nem olvasol, csak hozzászólsz. 
Last edited by monro; 11-13-2006 at 07:14..
|

11-13-2006, 12:44
|
Member
|
|
|
|
Nos akkor a régi alapjavaslat:
Lehessen egy klán klánrészére támadni. (akár teljes klánnal, akár másik klánrésszel)
- a támadott klánrészt a támadó állíthatja össze (azt mondom, h egy 5 fős klánból pld a 3.-4. és az 5-ös ori a célpont)
- a támadó és támadott klánrész is minimum 3 főből kell, hogy álljon
- a klánrész minimum a fele kell, hogy legyen a klánja teljes méretének
- minden klánrész 20% alapvédőbónusszal rendelkezik
A technikai megvalósításán nem gondolkodtam azóta de ha az érdeklődés olyan akkor szívesen filozok rajta picit  [/quote]
Szerintem akkor megoldaható ez ha mondjuk egy 1milla pontos kaln kimegy egy 600 000 pontosra.Ugy hogy 3 tag alkot egy alklánt.
A 600 000 k s kalnnak 2 lehetőséget kell biztosítani.
1. Visszatamadhassa az alklánt.
2. Megtamadhassa a főklánt is ugy hogy az alkaln tamadotavjat kapjak tavnak.Igy 2 szer meggondolja egy nagy klan hogy kockaztat e, viszont oket igy be lehet verni.Ez igy a kis kalnokat segiti, de a nagyoknak is megmarad az utesi lehetoseguk.
|

11-14-2006, 09:23
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Alba
Szerintem akkor megoldaható ez ha mondjuk egy 1milla pontos kaln kimegy egy 600 000 pontosra.Ugy hogy 3 tag alkot egy alklánt.
A 600 000 k s kalnnak 2 lehetőséget kell biztosítani.
1. Visszatamadhassa az alklánt.
2. Megtamadhassa a főklánt is ugy hogy az alkaln tamadotavjat kapjak tavnak.Igy 2 szer meggondolja egy nagy klan hogy kockaztat e, viszont oket igy be lehet verni.Ez igy a kis kalnokat segiti, de a nagyoknak is megmarad az utesi lehetoseguk.
|
Alba lécci gondold már végig a javaslatot!
Megvan az esélye nem kell külön megalkotni semmit. Az a feltételrendszer amit felvázoltam lehetőséget ad:
1. nagy távolságok áthidalására ami meggátolta eddig az ütéssel haladást
2. mindenkinek lehetőséget teremt a visszatámadásra is, nem szab ennek gátat a játékszabályzat csakis az ellenfelek rutinja!
3. nem kényszerít ezentúl senkit arra, hogy elhagyja a klánját súlyos földleadások árán egy-egy klánakcióért, hogy fejlődhessen
4. megszűnteti az extrém termelő orik építését ugyanis egy ilyen rendszerben egy extrém termelő ori végzates lehet a társaira
5. megszűnteti a megaklánok elérhetetlenségét, de nem érinti őket sem hátrányosan csak éppen ezentúl nem termelhet békésen mindenkitől védett helyen!
6. végre nem lehet arra hivatkozni,hogy azért fedezünk fel mert máskép nem lehet haladni! Most a fedezés drágításával megreked majd mindenki maximum 400K ponton! Ez a javaslat ezt is megoldaná!
|

11-14-2006, 12:01
|
Member
|
|
|
|
Igyekeztem figyelmesen végigolvasni a topikot.
Mo szerint sokan a megszokások miatt tiltakoznak az uj dolgok miatt, de egy ilyen horderejű változtatás alapjaiban ingathatja meg a mostani stratégiát.
Egy ország azért lép be egy klánba, hogy az a klán támogassa, védje segítse, cserében Ő is ezt teszi a klántársaival.
Ha egy másik klán a célpont kiválasztása során képes felülbírálni ezt, azaz hogy nekem ez ne legyen ellenfél, csak ez meg ez, az elég nagy hatalom a támadó kezében.
És ha okosan választok célpontot még a visszatámadást is meg tudom nehezíteni, vagy el tudom lehetetleníteni.
Szabadság: Ha valaki szabin van akkor 1/3 ad klánvéderő.
Akkor észreveszem, hogy valaki szabizott leverem részklánnal ergó nincs egyéni szabadság.
Be kéne venni, hogy szabis oris klánrész nem támadható.
Nagy klán-kis klán
Hadat üzensz a nagy klánnak.
Mire kirakod a nagy klán felét hadisokkal az már régen kirakta a te teljes klánodat részklánjával hadisokkal, miközben a termelő törpéjét beszabizta.
És a teljes klánodnak nincs is 20% védőbónusza ugye :-)
Azaz ha pl egy 3 millió pontos klánnak hadat üzensz egy 1,9 millió pontos klánnal, hogy leverd a 50% os részét, az hamarabb kirakja a teljes klánodat, a hadisaival, és bever.
Na és a részegységek támadásának ugye nem lenne klánlistája, azaz nem kellene odaállni 1 körre, hanem dinamikus lenne a lista.
Szal a célpont gyanutlanul várja, hogy mikor jelenik meg 1 körre egy a klánjának zömét támadó szövetségi sereg.
Ez teljesen ellentétes a kláncsaták mostani gyakorlatával, szokatlan, nehezen lereagálható, és ha jól tudom akkor a dinamikus klánpontlista rendszere nem lett bevezetve.
És végül utolsó észrevételem.
Hadat üzenek egy valag kis klánnak.
Felderítem őket.
És ha a teljes krónikában meglátom, hogy kint van valaki, akkor kiveszem közülük a nagyot védő elfet-elfeket, körön belül rájuk állok dinamikusan egy részklánnal, és seggbe durrantom őket.
Igazi hiéna módszer :-)
És mivel az ütőképes hadijuk - hadijaik kint vannak vissza se tud ütni.
Sok ember kimenne 3 fős vagy az alatti klánokba, hogy biztonságban legyenek a villámháboru jellegű ráállásoktól.
Kérlek cáfoljatok meg, ha nagyon messze járnék a valóságtól.
Ha ez a rendszer bevezetésre kerülne én mindíg ugy támadnék egy klánt, hogy a ráállás előtt beveszek egy kis orit, majd a kis orit félretolva részklánt alkotva odamennék körváltás előtt 20 másodperccel, és kitámadnék.
A klánom meg 20 körrel felette van a listában.
És ha az Ő 50% feletti részükkel matematikailag nem lehet kitenni a mi 50% feletti részüket akkor megszívták. (persze ezt előre megvizsgálnám)
Csak a teljes klánjukkal tudnának kitenni az én részklánomat, szal nekem járna a 20% védőbónusz is.
Last edited by Reaktor; 11-14-2006 at 12:11..
|

11-14-2006, 12:10
|
Member
|
|
|
|
Én értem az érveidet és sokmindeben igazad is van.De ha igy vezetjuk be akkor annyit érhetünk el hogy a közepes klánok sorba kapják az ütéseket a fent klánok alklánjaitol...
TEgyük fel 3-4 hadis ori alkot egy alklant es bever egy közepes klánt.Akik fel se készültek erre,mert az aztán telejsen követhetetlen és észrevehetetlen.
Nincs időd felkészülni. Csak úgy ha egy alklánnak is van megalakulási időszaka és felbomlási időszaka.És ezt lássa mindenki.
Miert baj ez egytrem merető termelő ori?Ezt nem értem.Megint oda érünk hogy ha sok termelő van akkor a piac ugyis szabályozza magát.
|

11-14-2006, 12:13
|
Member
|
|
|
|
Miközben irtam reaktor is irt.
Teljesne egyetértek vele.Teljsen követhetetlen és olyan gyors hadakozáshoz vezetne amire szerintem lehetőség sincs.
Hekivesztés nélkül mozoghatnánk oda más mellé és meg csak reagálni se tudna.
|

11-14-2006, 13:03
|
Member
|
|
|
|
A Részklán ötlete ezek ellenére lehet nagyon jó, hiszem lehetőséget ad a listában való mozgásra anélkül, hogy ki kellene lépni.
De a részklánnak be kell kerülnie a klánlistába ugyanúgy mint minden más klánnak, és a klánszabályok zöme is vonatkozzon rájuk.
Azon, hogy mire jó egy részklán, hogyan lehet használni, és milyen egyedi szabályok vonatkozzanak rá azon rengeteget lehet ötletelni, és ha be akarjuk vezetni akkor kell is.
Indulásnak nem vennék el földet a részklánba való lépésért.
|

11-14-2006, 14:07
|
Member
|
|
|
|
Igen a részklám jó ötlet én is támogatom.
A földnek nem szabad elvesznie az is vilagos.
De nekem is kelljen alakulási idő ugyanugy tudhasson róla mindeki, hogy legalább számolni lehessen vele.Ha megalakul egy részklán és abba be akar lépni egy másik klántag az viszont ne azonnal történjen meg.
A lényeg hogy a villámháborukat elkerüljük, ami a támadot hozza tul erős helyzetbe.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|