Quote:
Originally Posted by Hex
ezt osztom én is. de ugye mindenki más miben tartja, mást tart jobbnak.
|
Igen, de meg lehet szerintem fogalmazni irányelveket azzal kapcsolatban is, hogy
kinek miben érdemes tartania
Ez alatt ilyenekre gondolok, hogy érdemes egységben tartania olyannak, aki:
1. stabil életvittellel rendelkezik, nem kell hirtelen napokra eltűnnie gép mellől, vagy ha mégis kell ilyet, akkor azt minden esetben tudja jóval előre.
2. olyan orit visz, amit nem lehet piaci műveletekkel csak úgy kigyakni a játékból, értem ez alatt mondjuk, hogy egy tf ori sosem tudhatja mikor kell szabiznia, ha nincs elég gabona a piacon
3. nem szokása szabira menekülni, vagy bármi más olyan esetben szabizni, amikor egyébként a problémát máshogy is meg lehetne oldani
4. vagy eleve olyan helyzetben van az orija, hogy gond nélkül otthagyhatja akár napokra is
(5. bónuszban VIP sem árt
)
De nagyon érdemes tekiben tartani, ha
1. gnómmal van, teljesen egyértelműen a zéró lopás miatt
2. a fentebb leírtak közül valamelyik nem vonatkozik rá, és kisebb a veszélye a tekinek, mint az egységnek
Ezen kívül érdemes lehet rúnában is tartani, de ennek személy szerint nem vagyok a híve, mert míg a teki legalább nem látszik a gömbből, a rúna viszont igen. Ennél is súlyosabb érv szerintem, hogy a csoportok nagy többségében nem is lehet annyi rúnát felvenni, amennyire néha szükség lenne, vagy ha igen, akkor csak nagy bukóval (a későbbi eladási árhoz képest). Rúnát szépen lassan lehet veszegetni a piacról, és akkor nem borul, de arra sokszor nincs idő...
Lehet még nyersben tartani, de ez egyértelműen a legveszélyesebb, nem tudom, hogy - néhány nagyon speciális esettől eltekintve - valaki szokott-e abban nagyobb vagyonokat tartani.
Kb ennyi, bár könnyen lehet, hogy kihagytam valamit.