|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Fantasy, szerepjátékok Fantasy, RPG, szerepjáték |
06-05-2007, 14:50
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 92%
|
|
Quote:
Originally Posted by Massza Rex
Az ötlet jó, anno én is meséltem ilyet, de sajna van egy igen durva kerékkötője:
A karakterek lelkének fejlődése. A képzettségek szépen beérnek, de nagyon nehéz a lelki fejlődést is mellé rakni, hogy párhuzamosan, egymást indokolva alakuljanak ki.
|
Javasolnám az "időpörgetést".
Ha nem jáccatod le mindennapjaikat akkor nem fejlődnek túl gyorsan egyikirányba sem
|
06-05-2007, 14:54
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Steve
Sokat gondolkodtam rajta, az abszolút kezdés még gyerekként lenne, innen onnan összefogdosott rabszolgajelöltek szökésétől elindulva tapasztalati úton nőnének fel. Persze nem dorani tűzvarázsló kerül ki a végén, de érdekes lehet végigjátszani hogy a csenő hajlamú kislány hogyan válik félelmetes tolvajjá, és hogy a kardot el nem bíró suhanc hogyan lesz félelmetes harcos, nem beszélve egy két egzotikus gondolatról...
|
Szerintem ez a fajta játék nagyon élvezetes, de a mesélőnek kínhalál...
|
06-05-2007, 14:56
|
Member
|
|
Longevity: 97%
|
|
A karakterek nem egyformák, tehát ha pörgetsz 1 évet, akkor az egyiknek elég, a másiknak még nem. Ha meg 2 évet pörgetsz, akkor az első már "üresbe" megy. Olyan ez,. mint egy osztálytalálkozó, kiderül, hogy az eltelt évek alatt ki merre hány lépés.
Nehéz erről így általánoságban beszélni, nem biztos, hogy mindehol ua hangsúlyt fektetnek a karakterek lelki fejlődésére.
Persze el lehet intézni ezt a szakaszt azzal is, hogy eltelt x+y év, és tapasztalt harcossá érett a beszélni alig tudó parasztfiúl...de ekkor meg minek indultunk 0. Tsz-en???
|
06-05-2007, 15:19
|
Member
|
|
|
|
Quote:
A karakterek nem egyformák, tehát ha pörgetsz 1 évet, akkor az egyiknek elég, a másiknak még nem. Ha meg 2 évet pörgetsz, akkor az első már "üresbe" megy. Olyan ez,. mint egy osztálytalálkozó, kiderül, hogy az eltelt évek alatt ki merre hány lépés.
Nehéz erről így általánoságban beszélni, nem biztos, hogy mindehol ua hangsúlyt fektetnek a karakterek lelki fejlődésére.
Persze el lehet intézni ezt a szakaszt azzal is, hogy eltelt x+y év, és tapasztalt harcossá érett a beszélni alig tudó parasztfiúl...de ekkor meg minek indultunk 0. Tsz-en???
|
Nem évekre gondoltam, bár az sem lehetetlen...
1 nap,vagy hét, vagy hónap...
Igazad van, nem lehet a dologról általánosságban beszélni
|
06-20-2007, 11:12
|
Junior Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
nekem is szólhattok, ha kell 1 tűzvarázsló...
|
06-20-2007, 11:14
|
Member
|
|
|
|
A tűzvarázsló nem a legszerencsésebb választás 0. Tszű játékra...szvsz...
|
06-20-2007, 11:23
|
Member
|
|
|
|
Amíg a bátor pék és a bivaly izomzatú kovács fia felkerekedik, hogy felkutassa (a vélhetőleg orwellánusok sötét szertártása miatt) eltűnt foltos cicát, addig sajna (a számvevő első fiának) Umrilnak, a tűzvarázsló tanocnak megen a szobájában kell magolni az ősi godoni jeleket, mert holnap nagyzéhá lesz, és Korom tanárúr nem az irgalmáról híres...pehhh...
|
06-20-2007, 11:37
|
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Amíg a bátor pék és a bivaly izomzatú kovács fia felkerekedik, hogy felkutassa (a vélhetőleg orwellánusok sötét szertártása miatt) eltűnt foltos cicát, addig sajna (a számvevő első fiának) Umrilnak, a tűzvarázsló tanocnak megen a szobájában kell magolni az ősi godoni jeleket, mert holnap nagyzéhá lesz, és Korom tanárúr nem az irgalmáról híres...pehhh...
|
Ez nem csak a tűzvarázslókra igaz. Ugyan ezt lehetne elmondani a varázslókról, a boszorkánymesterekről, a boszorkányokról, stb. Varázshasználók közül talán a sámán lehet(ne) kivétel ilyen szempontból...
Morgena őrizze álmának nyugalmát,
Igere, a legnagyobb, vigyázza élte minden napját!
/ókyr töredék/
|
06-20-2007, 13:16
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Amik kábéra élnek ilyen mesében szerintem az tolvaj és a harcos legelsősorban. És ahiogy Chris említette egy sámán jól mutatna a partiban,, ahogy a benne szunnyadó farkas lassan törne elő
Steve`sfield (#324643)
|
06-20-2007, 13:27
|
Member
|
|
|
|
Egy ennyire lúzer sámán, szerintem még nem mer a farkashoz imádkozni, inkább csak a Nagy Réti Pocokhoz
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|