|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
10-24-2006, 13:26
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 97%
|
|
Felajánlom Grennek a segítségem, márha tudok. Ha nem, akkor megmondom neki, hogy bemegyek a fogadóba és ott fogom várni, hogy szóljon, mikor alkalmas a bocsánat kérés.
|
10-24-2006, 13:31
|
Member
|
|
|
|
Mivel szimpatikus ezért elmondom neki részletesen azt a rövid egy évet, amit testvérével tölöttem még anno. Persze semmi órákba nyúló sztorizás, a magam nyelvezetével kb negyedóra hosszat.
- Értem. Van valami ötleted, hogy miért nem küldött nekünk levelet? Említette a családját egyáltalán?
Last edited by Chris; 10-24-2006 at 13:34..
|
10-24-2006, 13:45
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Haiy-Ti-nek:
-Nem, nem a fogadóval van problémánk. A személyzet pedig előzékeny és gyors volt mindíg. Egyszerűen a csoportonkun belül akadtak gondok. Úgy tűnik a vészkijáratokat más is ismerte. Hárman akik velünk jöttek eltüntek. A lovaikat is elvitték az istálóból, de csak kettőét. Ha nem túl fárasztó akkor inkább szórol szóra legyen szíves a levelet fordítani és ha kérhetem leírni, mert bár sokmindent meg tudok jegyezni, de félek, ha sokáig tart az út elfelejthetek kis részleteket pedig bármely szó fontos lehet a végén.
- A másik kijáratot nem ismerik sokan. Az itt lakók közül sem mindenki tud róla. A tuloldalról pedig nem lehet bejutni a fgadóba vezető járatokba.
Lediktálom szóról szóra, de önnek kell írnia, így gyorsabb - majd eléd tol egy papírt, és beszélni kezd.
Tollat és tintatartót találsz a kis asztalon.
Last edited by Chris; 10-24-2006 at 13:51..
|
10-24-2006, 14:07
|
Member
|
|
|
|
-Ín söm vagyuk levelezűs, löhet neki sincs ködve. (válvonogatás)
Ű nem mundta ín nem kírdeztem. Ahány ömber, annyi surs, sose löhet tudni kire mit mírtek má az égiek, jubb ha nem kírdez rá, me sírtődés löhet belőle. Maj elmundja, ha akkarja...Igazábú köveset beszít, no möm mindig ulyan talányusan. Aztán öl kellett gundulkodni utána, hogy mit is mundot, me gyakran nöm is azt mudta, mint elsűre gondoltam. Írdekes figura, na az biztus. Má nem sírtődjél mög (göc-göc), de elkípzeltem hirtelen, hogy ha ilyen az ögész család (kitörlök egy könycseppet a szememből, annyira megkuncogtam)), akkor elég vicces ebédek löhetnek néha nálatuk.
- Megértem. Igazán nem is számítottam rá, hogy tud nekem válaszoni, de reméltem. Mindenesetre jó tudni, hogy mi van vele. Köszönöm a segítséged! - azzal kissé szomorún elballag.
Last edited by Chris; 10-24-2006 at 14:38..
|
10-24-2006, 15:15
|
Member
|
|
|
|
Lejegyzem amit diktál, majd visszaolvasom neki. Ha jól írtam le megköszönöm.
-Az úrnő adott egy listát a beszerzendő dolgokról. Javarészt élelem és azthiszem mindenféle gyógyfüvek. Tudna segíteni hol találok piacot vagy herbalistát ahol ezeket beszerezhetném? Mégegyszer köszönöm a segítséget. Mivel tartozom a fordításért?
- A fordításért nem tartozik semmivel. De kedves lenne öntől, ha távozás előtt még elfogyasztana velem egy teát. Keveset tudtunk beszélgetni.
Majd elmagyarázza, hogy merre találsz egy piacot.
A fordítást jól írtd le.
-Köszönöm a teameghívást és örömmel elfogadom. - meghajolok ismét.
-Hmm.. esetleg nem tudom tudna-e nekem segíteni abban, hogy, ha gyorsabban szeretnék eljutni Abasziszba, vagy legalább arrafelé a tengerpartra mint a leggyorsabb ló akkor kit kellene megkeresnem akivel érdemes lenne beszélnem?
- Had gondolkozzam csak... - itt töpreng egy kicsit, majd folytatja - Ha igazán sietnek, menjenek a fővárosba Elyaba, onnan térkapu nyílik Doranba, onnan eljuthatnak Erigowba, onnan Erionba, és onnan Ifinbe. Elég nagy kerülő, de ennél gyorsabb módja nincs... - újabb szünet - hacsak nem bérelnek fel valami igazán nagyhatalmú varázslót, aki közvetlen eljuttatja magukat oda. De hogy hol talál ilyen nagy hatalmú embert nem tudom. Vagyis ez nem teljesen igaz... - itt hosszabb csönd - családom szolgálatában áll egy ilyen ember, de őt nem szívesen adnám kölcsön... Remélem megérti...
Látszik, hogy az öreg hölgy elég kellemetlenül érzi magát az adott helyzetben. Valamiért úgy érzed, hogy szívesen segítene, de nem teheti.
Meghajolok Haiy-Ti felé:
-Természetesen megértem, hogy ezen ügyekben máshogy kell hozzáállni a dolgokhoz. Nem is terhelem tovább türelmét és köszönettel tartozom mindenért, miben az ön jóvoltából részesülhettem! Most ha megengedi távozom. De mielőtt a fogadóját elhagyom remélem még látjuk egymást.
Miután elköszöök tőle, megkeresem a piacot amit mondott és beszerzem a listás dolgokat. Alkudozok mindenhol keményen és egy árúra egyszerre több árussal is, hogy egymásnak verjék alább az árat. Ha megvan minden akkor szétnézek a piacon egy szövetárust keresve (ha nincs irány egy szabó), de előtte a vásárolt dolgokat, ha sok ahhoz, hogy elbírjam akkor egy futárral bevitetem a fogadóba. a szabónál viaszolt vászonból készült erszényeket keresek. Vagy tucatnyit.
Sokat kell keresgélned, de végül megtaláltál mindent. Szabónál találsz erszényt, de csak pár darabot.
Mire a szabóhoz érsz már jócskán elmúlt napközép.
Last edited by Chris; 10-24-2006 at 15:30..
|
10-24-2006, 15:49
|
Member
|
|
|
|
A vásárlásokról (a listásokról) természetesen kérek számlaleveleket és miután megvannak a cuccok visszamegyek a fogadóba és a cuccokat (erszények kivétel) tételesen átadom az Úrnőnek.
Átnézi a hozott dolgokat, majd a számlát, aztán megköszöni a segítséged, és visszamegy a szállására.
|
10-24-2006, 21:02
|
|
Member
|
|
|
|
*Gren tanácsát meghallgatva bekopogok a nagyúrék szobájának ajtaján, majd türelmesen várok. Amint a nagyúr vagy az úrasszony megjelenik az ajtóban illedelmesen fejet hajtok*
-Üdvözletem, Deneira Demonri vagyok a messzi Pyarronból. Elnézést kérnék az esetleges zavarásért, egy kéréssel fordulnék Önökhöz. Tegnapi nap folyamán volt szerencsém megismerkedni kíséretük néhány tagjával, majd reggel a törpével tartottam, hogy felkutassuk mi is történhetett az éjjel itt a fogadóban. Akkor vettem hírét, hogy a társaság pár tagja nyomtalanul eltűnt, így igencsak megcsappant létszámmal, ennek köszönhetően talán több kockázattal tudnák folytatni útjukat. Én pedig éppen szabadúszóként vagyok a városban és szívesen csatlakoznék Önökhöz, amennyiben úgy gondolják, hogy tudásommal és hűségemmel hasznosan szolgálhatnám a Nagyurat és a Nagyasszonyt
*mondandóm befejeztével ismét fejet hajtok és várom, hogy milyen fogadtatásra találnak szavaim*
Az úrnő nyit ajtót, majd végighallgatja a mondandódat, végül válaszol:
- Üdvözlöm! Érdekes ajánlat. Mondja csak mihez is ért? Miben tudna nekünk segítség lenni?
-Mint látja alkatom nem egy meglett harcosé. Az én tudásom a testi erő felett áll. Ennek köszönhetően méltón állíthatom, hogy megállom helyemet egy esetleges harcban.
- Tehát maga lenni varázsló? Ez igazán érdekes - válaszolja elgondolkodva.
Egy keveset vár, hátha reagálsz valamit a megjegyzésére.
-Ha az Úrnő szerint varázsló az, kinek nem kenyere a fegyverforgatás.. *ismét fejet hajtok, konkrétan választ a kérdésre nem adok*
Felvonja a szemöldökét, úgy néz rád egy darabig kissé szúrós szemekkel.
Pár pillanat csend száll közétek, majd az úrnő megszólal:
- Végül csak megérteni egymást. Helyes! Jöhetni velünk, felfogadjuk szolgálatunkban. A fizatség 15 arany ebből 5 az előleg, amit induláskor kapni meg. Ha szükség lesz szolgálataira értesíteni. Most távozhatni.
Deni: Olvasd el mi történt azóta, aztán vázold fel mit is szerete a karid tenni még aznap.
The Silent Enigma (#186138)
DugóTündér (#580934)
Goth*Angel (#156003)
MalloryKnox (#62)
Last edited by Chris; 10-25-2006 at 19:32..
|
10-25-2006, 07:35
|
Junior Member
|
|
|
|
Lefekszem pihenni és ameddig csak lehet nem mozgolodom.
Nem lehet tudni mikor indultok, de valószínűleg van még pár órád pihenni előtte.
Last edited by Chris; 10-25-2006 at 08:54..
|
10-25-2006, 08:38
|
Member
|
|
|
|
A bevásárolt cuccokat, mivel az Úrnő nem mondott rá semmit, hogy mit tegyek velük, leviszem a batárhoz és a csomagtartóra pakolom. Aztán összeszedem a saját cuccaim is és fennt összepakolok. Megszámlálom mennyi pénz maradt, aztán bekopogok a Nagyúrék szobájába, kezemben az erszény a "visszajáróval"
Fél aranyba került az összes holmit megvenni, a többi pénz megmaradt. Mindet visszaadod, vagy csak egy részét?
Last edited by Chris; 10-25-2006 at 08:55..
|
10-25-2006, 08:45
|
Member
|
|
|
|
Deneirának:
-Ögyenes válaszukat adjál az Úúúnőnek, nöm köll a talányus duma. (recsenek rá a lányra komoly arccal)
Last edited by Chris; 10-25-2006 at 08:48..
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|