|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Egyéb Minden, ami máshova nem fér |
01-04-2009, 01:12
|
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 92%
|
|
Quote:
Originally Posted by Xeper
Nem egyszerűsíthetsz 0-val, és az egyenleted odáig jó, hogy mindkét oldalon 0 van.
|
Ezt sem tudtam hogy nullával nem lehet egyszerűsíteni
Redológia (#455305) [1/A] [SZK]
Non omnis moriar (#701164) [3/G]
|
01-04-2009, 01:54
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Redback
Ezt sem tudtam hogy nullával nem lehet egyszerűsíteni
|
Szerinted mi az egyszerűsítés?
Súgok: osztás. A fekete lyukak pedig úgy jöttek létre, hogy Isten nullával osztott.
01-04-2009, 01:57
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Xeper
Szerinted mi az egyszerűsítés?
Súgok: osztás. A fekete lyukak pedig úgy jöttek létre, hogy Isten nullával osztott.
|
Mostmár értem
|
01-17-2009, 15:35
|
|
Member
|
|
|
|
Ha tudnátok valami jó feladatot, ami nem szorosan kapcsolódik a középsuli 1 osztályos tanyagaához, de azért meg tudnám csinálni, akkor légyszi másoljatok be ilyeneket.LEginkább olyanokra gondolok, amikhez igazán sokat kell gondolkozni.Ezt mind azért kérem tőletek, mert matek versenyre megyek, és bizony a suliban van egy nagy rivális, eddig körülbelül egában állunk, de szeretnék gyakorolni egy kicsit.Köszi
|
01-17-2009, 16:38
|
Senior Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Remélem megfelelnek, de biztos nem vagyok benne.
1.Legyen a és b pozitív egész szám. Lehet-e a^2+4b és b^2+4a egyszerre négyzetszám?
2.(Szerintem ehhez se kell tudni szinte semmit, csak gondolkodni, próbálkozni, de attól még nehéz feladat)
Igazoljuk, hogy
(gyök{2}+1)^{1/100}+ (gyök{2}-1)^{1/100}
irracionális szám.
3. Ki lehet-e színezni a pozitív racionális számokat pirossal és kékkel úgy, hogy piros és kék szám is keletkezzen, és
(a) a piros számok összege piros, a kék számok összege kék legyen;
(b) a piros számok szorzata piros, a kék számok szorzata kék legyen?
4. Oldjuk meg az x6-6x+5=0 egyenletet.
5. Igazoljuk, hogy ha egy konvex négyszög területét mindkét középvonala felezi, akkor az paralelogramma.
|
01-17-2009, 21:03
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Valezius
Remélem megfelelnek, de biztos nem vagyok benne.
1.Legyen a és b pozitív egész szám. Lehet-e a^2+4b és b^2+4a egyszerre négyzetszám?
2.(Szerintem ehhez se kell tudni szinte semmit, csak gondolkodni, próbálkozni, de attól még nehéz feladat)
Igazoljuk, hogy
(gyök{2}+1)^{1/100}+ (gyök{2}-1)^{1/100}
irracionális szám.
3. Ki lehet-e színezni a pozitív racionális számokat pirossal és kékkel úgy, hogy piros és kék szám is keletkezzen, és
(a) a piros számok összege piros, a kék számok összege kék legyen;
(b) a piros számok szorzata piros, a kék számok szorzata kék legyen?
4. Oldjuk meg az x6-6x+5=0 egyenletet.
5. Igazoljuk, hogy ha egy konvex négyszög területét mindkét középvonala felezi, akkor az paralelogramma.
|
Nos most nem sok időm van rá gondolkodni, ezért majd éjjel megpróbálom őket megoldani.A gyökös dolog nem fog sikerülni, látom de azért azzal is megpróbálkozom.
|
02-11-2009, 20:39
|
|
Member
|
|
Longevity: 97%
|
|
Hát akkor egy kis segítséget újra:
Hogyan lehet csak körző segítségével négyzetet szerkeszteni?(jobban mondva kijelölni 4pontot ami egy négyzetet határoz meg)
Hát itt vannak elképzeléseim de nem igazán sikeresek.
Itt kb azt szeretném tudni,hogy lehet valaminek a gyök2szeresét megszerkeszteni
Hogyan lehet csak vonalzó segítségével 2 párhuzamos középpárhuzamosát megszerkeszteni ha a vonalzón nincs számozás tehát mérésre nem használható.
Hát itt én gondolom kb de ott: A vonalzóval kell derékszöget huzni ami hát ... Vagy csúsztatni de az megint érdekes lenne 1 vonalzóval...(bár nincs írva sehol,hogy 1...)
Tehát ha van másfajta mód azt szivesen fogadom ide is
Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is. Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek, és ne vigy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól.
|
02-11-2009, 21:07
|
Member
|
|
Longevity: 86%
|
|
Quote:
Originally Posted by Harcosok
Hát akkor egy kis segítséget újra:
Hogyan lehet csak körző segítségével négyzetet szerkeszteni?(jobban mondva kijelölni 4pontot ami egy négyzetet határoz meg)
Hát itt vannak elképzeléseim de nem igazán sikeresek.
Itt kb azt szeretném tudni,hogy lehet valaminek a gyök2szeresét megszerkeszteni
|
Kijelölsz egy tetszőleges pontot (P), és egy tetszőleges egyenest (e) húzol rajta keresztül. A P pontra és az e egyenesre 90 fokos szöget szerkesztesz (60+30 fok), és meghúzod az újabb egyenest (f). A négyzet oldalának nagyságára kinyitod a körzőt, és elmetszed az e és az f egyenest is, kijön a négyzet másik két csúcsa is (Q és S). Valamelyik pontból ezek közül egy újabb 90 fokos szerkesztéssel meg tudod szerkeszteni az utolsó oldalt és csúcsot is.
Quote:
Originally Posted by Harcosok
Hogyan lehet csak vonalzó segítségével 2 párhuzamos középpárhuzamosát megszerkeszteni ha a vonalzón nincs számozás tehát mérésre nem használható.
Hát itt én gondolom kb de ott: A vonalzóval kell derékszöget huzni ami hát ... Vagy csúsztatni de az megint érdekes lenne 1 vonalzóval...(bár nincs írva sehol,hogy 1...)
Tehát ha van másfajta mód azt szivesen fogadom ide is
|
Kijelölsz 2 tetszőleges pontot az egyik egyenesen, és felező merőlegest állítasz rá (f). Majd ennek az egyenesnek a két eredeti egyenes közé eső szakaszára állítasz egy újabb felező merőlegest.
|
02-11-2009, 21:16
|
Member
|
|
Longevity: 86%
|
|
Quote:
Originally Posted by Rynok
Kijelölsz 2 tetszőleges pontot az egyik egyenesen, és felező merőlegest állítasz rá (f). Majd ennek az egyenesnek a két eredeti egyenes közé eső szakaszára állítasz egy újabb felező merőlegest.
|
Most nézem, hogy csak vonalzóval... Akkor ez mégsem jó!
|
02-11-2009, 21:17
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Rynok
Kijelölsz egy tetszőleges pontot (P), és egy tetszőleges egyenest (e) húzol rajta keresztül. A P pontra és az e egyenesre 90 fokos szöget szerkesztesz (60+30 fok), és meghúzod az újabb egyenest (f). A négyzet oldalának nagyságára kinyitod a körzőt, és elmetszed az e és az f egyenest is, kijön a négyzet másik két csúcsa is (Q és S). Valamelyik pontból ezek közül egy újabb 90 fokos szerkesztéssel meg tudod szerkeszteni az utolsó oldalt és csúcsot is.
|
Nekem csak ket eszrevetelem lenne, bar a szerkesztesekhez sosem ertettem.
1. eleg nehez lehet csak korzovel egyenest huzni...
2. Tudtommal a felezomerolegeshez pedig kell korzo is, ez nem adott a masodik feladatban.
|
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)
|
|
Posting Rules
|