|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
View Poll Results: Legyen Klán Mnt?
|
igen
|

|
41 |
70.69% |
nem
|

|
17 |
29.31% |

07-22-2006, 16:10
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 97%
|
|
Quote:
Originally Posted by aúú
Mivel az mnt megkötésének semmilyen formája NEM KÖTELEZŐ, ráadásul van lehetőség SAJÁT klán létesítésére is, ezért végképp marhaság arról beszélni, hogy mi van ha szegény orkkal, ez meg az lesz...
|
De a klán mnt-be kötelező!
Nem véletlen keres az ork (v bárki) már meglévő klánt! Ha sajátot akarna akkor csinálna ez egyértelmű!
Quote:
Originally Posted by aúú
Ráadásul így majd mindenki jobban meggondolja, hogy kivel köt mnt-t és nem fog boldog-boldogtalannak mnt-t küldözgetni.
|
Hát ha le van korlátozva a kiosztható klán mnt-k száma akkor tutira nem!
|

07-22-2006, 16:15
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by aúú
Arra a kérdésre pedig, hogy miért kötne valaki mnt-t olyasvalakivel, aki nincs a közelében sem, igazán egyszerű a válasz, azért mert a barátai vannak ott is és ennek gesztus értéke is van. Nekünk is van olyan mnt-nk ami soha nem befolyásolta a játékunknak (a Pincérekkel), hisz sosem voltak a közelünkben sem egyénileg sem klánban, de ettől függetlenül minden új tag megkötötte.
|
Ennek mi köze a klán mnt-hez?
Ez az egyén érdeke! Nem a kláné!
Ez egy egyéni baráti gesztus. Ha egy 10fős klánból 1 ember ismeri 1et a másik 10fős klánból akkor máris legyen a teljes klán között mnt? Minek?
|

07-22-2006, 16:38
|
 |
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Csocsó
Ennek mi köze a klán mnt-hez?
Ez az egyén érdeke! Nem a kláné!
Ez egy egyéni baráti gesztus. Ha egy 10fős klánból 1 ember ismeri 1et a másik 10fős klánból akkor máris legyen a teljes klán között mnt? Minek?
|
Mintha nem igazán követnéd rendesen, hogy ki mit ír, másképp nem kérdeznél ilyet... 1/a-ban nem lehet olyat tenni, hogy egyéni baráti gesztus, mert ha kötsz egy kölcsönös mnt-t egy másik klán tagjával, attól, még klánszinten ugyanúgy szétütnek... ráadásul talán azért van klánvezér, hogy többek között az mnt-s dolgokat is intézze és ne a tagok kötögessenek úgy, ahogy jónak látják. Ha valaki nem tud együtt működni klánban, akkor az csináljon saját klánt és játszon egyedül.
És születnek emberek.
|

07-22-2006, 16:46
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
De a klán mnt-be kötelező!
Nem véletlen keres az ork (v bárki) már meglévő klánt! Ha sajátot akarna akkor csinálna ez egyértelmű!
|
Igen, nem véletlenül keres az ork, vagy bárki más meglévő klánt, azért, hogy kihasználja az ebből adódó előnyöket... de ha valaki belép egy meglévő klánba, akkor biza elfogadja annak a klánnak a másokhoz való viszonyát és nem csak a javait... a klánmnt pedig nem kötelező, ezt a klánvezér kötné és ha nem tetszik, akkor válts vezért vagy klánt... ha pedig még csak most lépnél be, akkor meg nézd meg jól, hogy hova lépsz be és olyan klánt keress, ami az elvárásaidnak megfelel (tudod, diplomácia is a játék egyik része...), ugyanis az nem mindenki más hibája, ha valaki rossz helyre lép...
Quote:
Hát ha le van korlátozva a kiosztható klán mnt-k száma akkor tutira nem!
|
Miért kéne korlátozni??? Mindenki annyi mnt-t köt amennyit akar, a kölcsönös mnt-t meg ugyibár a másik oldalnak is el kell fogadnia...
Még 1x leírom, az nem lehet érv a klánmnt bevezetése ellen, hogy mi van akkor ha olyan klánba lépek, akinek mindenkivel van mnt-je, ugyanis meglévő klánba lépni sem kötelező, sőt mindenki maga választhatja meg, hogy melyik klánba lép...
És születnek emberek.
|

07-22-2006, 16:49
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Szerintem nálatok akkor se lenne balhé ebből, ha az új tagok nem mnt-znének le kapásból. Ha két klán jóba van, és nem támadja egymást, akkor nem támadja mert nem akarja, és nem azért mert mnt-je van. Nem tudom, másnál hogy megy, de mi pl támadás előtt fel szokjuk mérni a célpontot amennyire lehet, márpedig a klánját különösebb gond nélkül fel lehet mérni. Azaz tudjuk kit támadunk... Még arra is volt példa, úgy emlékszem, hogy valaki rákérdezett fórumon, hogy ezt a klánt bántjuk-e vagy sem, mert nem volt benne biztos. Aki meg sunyulni akar, az úgyis talál rá módot.
|
Ha van klánmnt, akkor nincs sunyulás...  Az pedig amit írtál igaz a síma mnt-re is, mégis jó, hogy van, mert könnyebb odafigyelni arra, hogy kit támadhat valaki és kit nem, nincs olyan, hogy véletlen mellé kattintok....
És születnek emberek.
Last edited by aúú; 07-22-2006 at 17:39..
|

07-22-2006, 18:01
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by aúú
Mintha nem igazán követnéd rendesen, hogy ki mit ír, másképp nem kérdeznél ilyet... 1/a-ban nem lehet olyat tenni, hogy egyéni baráti gesztus, mert ha kötsz egy kölcsönös mnt-t egy másik klán tagjával, attól, még klánszinten ugyanúgy szétütnek... ráadásul talán azért van klánvezér, hogy többek között az mnt-s dolgokat is intézze és ne a tagok kötögessenek úgy, ahogy jónak látják. Ha valaki nem tud együtt működni klánban, akkor az csináljon saját klánt és játszon egyedül.
|
Inkább te nem követed rendesen!  Na mind1.
Válaszolj egy kérdésemre, légyszi, de csak a kérdésre.
Egy klánnak kivel áll érdekében Klán mnt-t kötni?
/persze mások is válaszolhatnak  /
|

07-22-2006, 18:43
|
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Sziasztok!
Bár már nem vagyok a fent a topban, azért a tapasztalataim alapján szeretnék állást foglalni...
Első olvasatra jónak tünt nekem is Wand javaslata. Utána egy kicsit gondolkodva arra a véleményre kellett jutnom, hogy nem jó így ebben a formájában..
Érdemes az egészet úgy vizsgálni, hogy kiiktatjuk az olyan dolgokat, amik a szokásosak, tehát ebben a témában eleve kiesik az, hogy valaki(k)nek is érdemtelen előnye származna a dologból. Marad a csupasz MNT fogalma.. És most KLÁN MNT-ről beszélünk, aminek ugye a lényege, hogy 2 klán ne tudja véletlen támadni egymást!!! Ezzel a részével egyet is értek a javaslatnak! Valóban volt már rá példa, hogy mnt-nek hitt helyzetekben ütött klánt a másik klán ! Ezt ki kell iktatni, erre jó ez az ötlet!
A másik része: kötelező legyen a tagokra nézve is egymással szemben is egyéniben...
Itt arra jutottam, hogy mindenféle érdeket félretéve a JÁTÉK érdeke az, hogy ez ne valósuljon meg!! Mindegy milyen okból, mindegy milyen környezetben, mindegy milyen helyezéseknél szerintem nem tesz jót a játéknak, ha meg van kötve a tagok keze, és nem üthetnek olyan orit meg, aki 1 hónapja nem tesz sereget az orijába, nem is ismerem, de mégsem verhetem be, mert kötelező az MNT.. Ez nem jó, és a játék kárára válik!!!
Akár vezérként, akár tagként mindig is azon a vélerményen voltam, hogy nem kötök MNT-t sosem ! Természtesen vannak olyan emberkék, akiket semmilyen körülmények között sem sosem vernék be, de ehhez nekem nem kell külön klán MNT. A klántagom meg miért ne verhetné be az illetőt??? Esetleg ismeri a barátomat, esetleg nem, esetleg útálja  Azt csinálnak egymással amit akarnak!!!! Senkire nézve nem tehetem kötelezővé az én egyéni szimpátiámat ! Klánérdeket pedig tutira nem szolgál, ha megkötöm a tagok kezét, ezeket az orikat nem ütheted ........
Összességében a jelenlegi javaslattal nem értek egyet, de csak az egyéni kötelező miatt, a klánszintű szerintem jó ötlet, az szolgálja a klán érdekeit!
Élő példa, nem kell messzire menni...
Nincs a Szkarabeuszban már Monro, Szato, Én....Az Álmodozókban ott van Serg ! Semmi nem kötelezheti sem Serget, sem a Szkarabeusz jelenlegi tagjait, hogy ne üssék egymást !
Scak egy apró észrevételt tennék még: ha szóban eddig is megállapodtam másik klán vezetőjével, meg volt az mnt... azt azért az illetővel mindig tudtuk egymásról, hogy éppen benne van-e még abban a klánban  )))
Aki kis orik meg belépnek egy létező klánba, és ütögetnek...esetlen véletlen egy baráti klán tagját találják meg éppen...na és akkor mi van, milyen jóvátehetetlen dolog történik??? Nem éppen régi emlékeim szerint a klában lent lévő ha éppen ütöget, akkor a fenti orik segítik éppen éplistával, vagy gömbbel...na már most, ha a klán tagjai megcsinálják a gömböt neki, ha megcsinálják az éplistát neki, akkor ugyan hogy nem tűnik fel senkinek sem, hogy te barom, ezt a tagot csak nem kellene beverned, mert haver...szal eddig is meg volt erre a lehetőség, ezután is meg lesz, ezzel csak korlátozva látom magát a játékot.
Zou
|

07-22-2006, 18:51
|
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Szavaztam is a NEM-re, de csak ebben a formában  a felével egyetértek 
|

07-22-2006, 19:01
|
 |
Member
|
|
|
|
Szavaztam az igenre, de Zouval egyetértek! 
|

07-22-2006, 19:08
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Wand, te kiabáltál eddig a legtöbbet, hogy mert mindenki csak felfedez, nem üt senki, hogyhogy egy ilyen ötletet épp te vetsz fel? Ork belép a klánba, és kap vele 84 darab mnt-t? Aztán menjen felfedezni, mert hacsak nem akar 100k katincsot fokozni, a legközelebbi támadható ori 77 körre van neki...
Egy ilyen klán mnt-zés hazavágná a játékot nagyon...
|
bocs, de 1/A ban klánérdek van, ha belépett volna hozzám egy ori és közkli, hogy ő leszarja a klánt és megtámadja Északot mert ő nem ismeri, akkor simán kidobom. (na jó, kivétel Tobe aki ha tudta volna még a saját klántársait is megtámadja..: D)
és mond csak a kis Orkod, hogy magyarázná az meg, hogy az érintett klán eddig nem támadta, nem lopta, béknénhagyta, mert úgy tudta mnt-s klánban van, aztán ő meg 1x csak fogja magát és támad, mert "nem volt más támadható..", amíg ment felfelé addig "élvezte" a klán mnt.-t azt egyszer csak gondol 1et és dobja, mert neki akkor úgy kényerlmes? oks ezzel nincs is gon, épp csak ne feljetse már el tudatni, hogy úgy döntött az mnt-s helyzet dobva van..
egyébként még mindiga mosatni felfedezési máni aellen vagyok, de ez nem befojásol semmit a klán mnt kérdésen.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|