|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Stratégia & Tippek Stratégiák megbeszélései, tippek, trükkök az egyes fajokhoz, személyiségekhez |
View Poll Results: Ember vs. Óriás - ki győzne ?
|
Ember
|

|
5 |
15.15% |
Óriás
|

|
26 |
78.79% |
Döntetlen
|

|
2 |
6.06% |

06-21-2006, 08:17
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Xeper
Akkor számolj full elites óriást (vagy full lovast  ) -mint mondtam a számolt felépítés 20% tornyos ország ellen jó éppen, és ez sem A-s durván kigyúrt ori...
10400 ember toli ekkora hekin nem mondható túlságosan ütőképesnek ugye.
A varikról nem is beszélve: az óriásomnak kb annyi a védője mint az emberednek... feltéve hogy 4550 varival nem fog körönként felmenni minden fontos varázslat  -ha mégis, akkor 30% többlet.. de semmiképpen nem sok
És igen, így jönnek be az általad említett körülmények: egy varikkal ennyire gyengén ellátott embert mennyire hagynak érvényesülni a tolijaival.... 
|
Meglepődnél, ha tudnád, hogy 10400 ember tolival mit meg nem lehet csinálni...  Ugyanis az 1/a-s, legyen minél nagyobb sereged és más se kell "betegség" erősen kezd terjedni, ezért ennyi tolvaj elég szokott lenni...
Amúgy az oridat nem konkrétan egy másik ori ellen építed alapban, csak ha már konfliktusod van ezzel a bizonyos országgal éppen ezért nem valószerű megintcsak az, hogy te eleve olyan orit írsz le, ami a 20+20-as ember ellen való (amit én írtam le, az egy tök normális, legtöbb dolog ellen bekészült ember ország)... a varikkal amúgy 3-4 körönként fel tudod tenni az összes szükséges varit és elég sok mindent meg lehet fogni vele (4550 ember varinak van 36855-ös védő ereje ha fent van a pajzs, ami megfog 23e óriás varit)... ráadásul igaz, hogy az óriásnak nagyobb a férő helye, de elfelejtitek, hogy támadás esetén kell, hogy otthon legyen némi védelem is általában, másképp én a tornyos íjászos emberrel is beverlek 5x szembe menetellel és megtanulod, hogy nem támadunk ki mindennel... a full elites óriással amúgy meg még kevesebb az esélyed, mert igaz, hogy az elég mobil, de 5 íjász kifog 6 elitet és ez minél nagyobb számokról van szó, annál jobban kijön... amúgy őszíntén én egy átlag ember orival minimum fél éheztetős orit játszanék, valahogy így:
Ember 1000 heki
ház: 188 (12220)
barakk: 235 (12220)
torony: 235 (12220)
kocsma: 200 (10400)
templom: 55 (7150)
tanya: 70 (4725 a termelés és 8398 a fogyasztás)
raktár:18
Így ez egy 6 körös ori és nem purcan meg akkor sem, ha 2-3 körig éhezik és elég jól védekezik minden téren...
Igazából az ember azért nem jó hosszú távon, mert a férőhely mellett a kevés vari előnyét is elveszti, hisz 2-3e heki körül már bajosan teszi fel a varikat tényleg még helytartóval is...
Amúgy mint mondtam, a körülmények döntik csak el a csatát és az, aminél csak a körülmények döntik el, az igenis döntetlent jelent alapban, hisz a körülmények mindenhol mások (és most megint jöhetne a sok ha)...
És születnek emberek.
Last edited by aúú; 06-21-2006 at 09:00..
|

06-21-2006, 09:50
|
Member
|
|
|
|
Nem konkrétan egy 20-20as emberre gyártottam az orit, ilyen aránnyal mentem már fel A-ba... csak végén szöviben, és ezért ott 55% barakk volt full elittel -tehát nem fiktív, hanem kiszámoltam hogy milyen ember ellen jó 1v1-ben. Amúgy 1v1-ben az ember eleve nem fog csak úgy megélni sztem, mert ekléggé kevéske varijával csak embereket és hullákat gömbölsz, a tolikkal meg a tolisok esnek még ki...
Ez a félig éhezős ember már valóban szép  -a varitöbblettel már eléggé jól el lehet lenni gondolom... ha a varikat fel lehet tenni 1k hekin 4550 varival, akkor tényleg jó lehet, de tartom, hogy MF embered kevésbé életképes mint az MF óriás 
Amúgy azt is tudom hogy milyen 10400 toli bizonyos hekiken.... khm... egy évvel ezelőtti állapotokban  -akkoriban 10400 tolis elfem (sok varival, hogy nem tolták le a készüli soha) a legjobb tolisokat kerülgetve(na jó, ügyeskedve  ) tudott csak haladni 700 hekin. Nem attól féltem hogy leártanak, és utána beférnek, hanem hogy full készültségemmel is éppen beférnek.... ezért mondtam hogy pl egy 3. szinten levő 1000 hekis 10400 tolis ország nem biztos hogy biztonságban van... de igen, a körülmények 

06-21-2006, 10:04
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Xeper
Nem konkrétan egy 20-20as emberre gyártottam az orit, ilyen aránnyal mentem már fel A-ba... csak végén szöviben, és ezért ott 55% barakk volt full elittel -tehát nem fiktív, hanem kiszámoltam hogy milyen ember ellen jó 1v1-ben. Amúgy 1v1-ben az ember eleve nem fog csak úgy megélni sztem, mert ekléggé kevéske varijával csak embereket és hullákat gömbölsz, a tolikkal meg a tolisok esnek még ki...
Ez a félig éhezős ember már valóban szép  -a varitöbblettel már eléggé jól el lehet lenni gondolom... ha a varikat fel lehet tenni 1k hekin 4550 varival, akkor tényleg jó lehet, de tartom, hogy MF embered kevésbé életképes mint az MF óriás 
Amúgy azt is tudom hogy milyen 10400 toli bizonyos hekiken.... khm... egy évvel ezelőtti állapotokban  -akkoriban 10400 tolis elfem (sok varival, hogy nem tolták le a készüli soha) a legjobb tolisokat kerülgetve(na jó, ügyeskedve  ) tudott csak haladni 700 hekin. Nem attól féltem hogy leártanak, és utána beférnek, hanem hogy full készültségemmel is éppen beférnek.... ezért mondtam hogy pl egy 3. szinten levő 1000 hekis 10400 tolis ország nem biztos hogy biztonságban van... de igen, a körülmények 
|
Xeper, elnézted a fórumot, itt nem azt kérdezték, hogy melyik ori használhatóbb...  Egyértelműen ekkor az óriást mondtam volna én is, de itt azt kérdezték, hogy az óriás az ember elleni csatában ki a nyerő... 
Mint mondtam, a körülmények eszméletlen sokat számítanak, hisz már 1-2% katmorál különbség esetén se tudnád átütni pld a védekező embert, vagy éppen pont az 1-2% katmorál különbség miatt tudod átütni és hasonlók... ezért is mondom most már megint sokadszor, hogy így eldönthetetlen a kérdés, mert körülmények ismerete nélkül döntetlen, a körülményeket ismerve, meg mindig más az eredmény (az adott körülményektől függően, hol az egyik, hol a másik nyerne)...
És születnek emberek.
|

06-21-2006, 10:25
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Na én eldöntöm a vitát! Tudjátok ki nyerne ?????
A Gnóm az Ork az Elf és a Fél-elf meg a Törpe  Vita lezárva 
|

06-21-2006, 10:51
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Dragon,Szamár
Na én eldöntöm a vitát! Tudjátok ki nyerne ?????
A Gnóm az Ork az Elf és a Fél-elf meg a Törpe  Vita lezárva 
|
Hát ez se igaz... 
Attól függ melyikük ellen... 
És születnek emberek.
|

06-21-2006, 11:14
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Quote:
Originally Posted by Spy
nah ja de mit ér egy óriás 56 tolival? 
Hiába a szieszta lenyomják tolikkal. 
|
Pl. vígan fosztogatja a hullák raktárait, miközben a tekijei és a varijai védve vannak. A felszabaduló helyekre meg templomot vagy barakkot épít. Legalább is én így szoktam.
|

06-21-2006, 13:39
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Egyebkent, -lehet nem idevág- miert van az, hogy az osszteruletbol vett 8% templomot megtoltott varazslokkal valtozo hektarszamon (legyen mondjuk 200 es 3000) mas a sikeressege az adott varazslatoknak?
|

06-21-2006, 19:21
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Szecsa
Egyebkent, -lehet nem idevág- miert van az, hogy az osszteruletbol vett 8% templomot megtoltott varazslokkal valtozo hektarszamon (legyen mondjuk 200 es 3000) mas a sikeressege az adott varazslatoknak?
|
hogy tobb varit kelljen tartanod 

06-22-2006, 08:25
|
Junior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by ssseth
Pl. vígan fosztogatja a hullák raktárait, miközben a tekijei és a varijai védve vannak. A felszabaduló helyekre meg templomot vagy barakkot épít. Legalább is én így szoktam.
|
Minek egy hullának raktár? 
Felesleges 
|

06-22-2006, 10:49
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by aúú
Hát ez se igaz... 
Attól függ melyikük ellen... 
|
Akkor a Gnóm az ork és a törpe elintézné az embert 
Az elf és a Fél-elf együttes erővel öldökli az óriást 
Kinyírják az összes varit! és a tekiraktárak nyitva állnak 
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|