|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek |
View Poll Results: Változtassunk e a piac működésén a piaci "átutalások" megszűntetése érdekében?
|
Ne. Teljesen jó így ahogy van. Aki tud utalni az utaljon.
|

|
31 |
58.49% |
Igen. Vezessünk be 24 órás átlagfigyelést a piaci árukra és az átlagár legyen a max értékhatár.
|

|
0 |
0% |
Igen. Vezessünk be 24 órás átlagfigyelést és a fölötte kitett áruk után fizessen mindenki "adót".
|

|
2 |
3.77% |
Igen. Vezessünk be 24 órás átlagfigyelést és az átlagáron a Császár tegye ki a "saját termelését".
|

|
7 |
13.21% |
Igen. Vezessünk be a Hódító minden csoportjára érvényes közös piacot.
|

|
13 |
24.53% |

06-06-2006, 15:21
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by monro
Látszik, hogy nem gondoljátok át rendesen. Inkább a fordítottjának van valami esélye. Magyarul, hogy egy 10 fős klán "tápol" egy lejjebb lévő MF-et mondjuk. De mégegyszer megkérdem az tápolás ha egy 10 fős klán kitesz a piacra 200K agyagot és valaki más az 5.-en ezt megveszi? Hogyan kerül vissza a pénz? Ha nem kerül vissza akkor meg milyen tápolásról beszélünk?
|
Ha az a valaki más a saját 5-ös szintű országod, akkor igen! Hogyan kerül vissza a pénz???? Ahogy az agyag is lejutott ugyanugy visszafelé is müködhet!
|

06-06-2006, 15:27
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Nekem meg sörözőm van és hiába szeretném 1500-ért adni a korsót, ha mindenki más 250-ért adja  Szerintem ha látod, hogy tegnap 500 volt egy kiló eper az segít neked az árképzésben és ha több mint 30%-al akarod drágítani akkor nagy valószínűség szerint nem tudod majd eladni, ha már a valóságmintához ragaszkodunk  Ez viszont nem piacozás, hanem raktározás. Igen ez a javaslat valamennyire a "piaci raktározás" témában is egyfajta megoldási séma.
|
1másik példa:mi junius elején az árunkat eladjuk 50FT/db áron de már junius 30.án az a áru 10-15FT/db-ért megy,tehát te olyan szemszögből nézed a piacozást,h a sör ára pl félévente megy fel bizonyos %-al,de a mi árunknál már 1 hónap is 2x,3x-os változás van,tehát ergo nem ua. a viszonyítási alap._Szal ha sikerül behozni hódba a változást akkor én is elkezdek lobbizni a piacon erre a rendszerre....
Másik a közös piac az a 5.os csopi piacát nagyon meg nyírbálná....azt nagyon nem élném..
|

06-06-2006, 15:28
|
 |
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by Colony
Hát akkor megnevetetlek
Nem mondtam, hogy az a 10db 200 hektáros törpe lát el egy 10 fős klánt, ezt csak Te értelmezted igy....hanem minden felsőbb szinteken lévő játékosnak "érdeke" egy törpét beregiznie termelni. Az 5 ös szint "párszáz" törpéje ellátná a többi 4 csoportot alacsony árakkal
|
Értem szóval az a problémád, hogy az 5-ös szinten kizárólag törpék fognak játszani ezentúl  Rendben elfogadjuk az elméletedet, csak mond meg lécci miként kerül vissza a pénz ahhoz akit "tápolnak" így? Ha nem kerül vissza akkor nincs tápolás. Ha az a baj, hogy alacsonyak lesznek az árak, akkor a piachoz alkalmazkodni fognak az orik és bontják a bányáikat. Ez a piaci önszabályozó mechanizmus lényege. Én tutira nem fogok azért vipelni egy törpét lejjebb, hogy az 1A-s országomnak bármilyen hasznára legyen  Ez az elmélet sántikálós...
|

06-06-2006, 15:31
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Ha az a valaki más a saját 5-ös szintű országod, akkor igen! Hogyan kerül vissza a pénz???? Ahogy az agyag is lejutott ugyanugy visszafelé is müködhet!
|
Mondj már egy példát légyszíves. Konkrétan! Hátha megértem. Sajnos még mindig nem értem.
Ha én most eladok 100 agyagot valakinek akkor azt a valakit tápolom? Ezt akarod mondani? Tényleg nem értem, bocs ha lassú vagyok, de nálunk a tápolás azt jelenti, hogy ÁTADOM a javaimat valakinek. És NEM ELADOM!
|

06-06-2006, 15:37
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Értem szóval az a problémád, hogy az 5-ös szinten kizárólag törpék fognak játszani ezentúl  Rendben elfogadjuk az elméletedet, csak mond meg lécci miként kerül vissza a pénz ahhoz akit "tápolnak" így? Ha nem kerül vissza akkor nincs tápolás. Ha az a baj, hogy alacsonyak lesznek az árak, akkor a piachoz alkalmazkodni fognak az orik és bontják a bányáikat. Ez a piaci önszabályozó mechanizmus lényege. Én tutira nem fogok azért vipelni egy törpét lejjebb, hogy az 1A-s országomnak bármilyen hasznára legyen  Ez az elmélet sántikálós...
|
Ahogy a klántárskanak átadod a lovadat...
Persze, hogy mindenki bontaná a bányáit, de ezek a 200 hektáros törpék miért bontanák? Nem igazán játszó országok lennének, V.I.P felesleges neki, szétszedik? Na és? Regisztrálok helyette egy másikat!
|

06-06-2006, 15:37
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Hát akkor megnevetetlek
Nem mondtam, hogy az a 10db 200 hektáros törpe lát el egy 10 fős klánt....hanem minden felsőbb szinteken lévő játékosnak "érdeke" egy törpét beregiznie termelni. Az 5 ös szint "párszáz" törpéje ellátná a többi 4 csoportot alacsony árakkal
|
egy viszonylag kicsi 1/A-s orszagban 2000 heki atepitese osszesen 1-1.5 millio db nyersanyagba kerul kb... ezt a mennyiseget van ugy hogy naponta tobb ori is felhasznalja!
Szerinted nehany szaz 200 hekis torpevel mennyi ido alatt termeled ki?

06-06-2006, 15:41
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Mondj már egy példát légyszíves. Konkrétan! Hátha megértem. Sajnos még mindig nem értem.
Ha én most eladok 100 agyagot valakinek akkor azt a valakit tápolom? Ezt akarod mondani? Tényleg nem értem, bocs ha lassú vagyok, de nálunk a tápolás azt jelenti, hogy ÁTADOM a javaimat valakinek. És NEM ELADOM!
|
Az a valaki az én kicsi országom a 100 db agyagot 10 aranyért veszi meg és vissza rakja 9-ért és A nagyorim visszaveszi és visszarakja 10-ért a kicsi megveszi, 9-ért visszarakja...... Akkor nem a fenti országomat tápolom, hogy viszem fel neki a pénzt? (jelen esetben 100arany tranzakcióként?)
|

06-06-2006, 15:50
|
Administrator
|
|
Activity: 27%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Wanax
Ati:
Ha ennyire nem tiltja a szabaly az utalast akkor legalabb legyen kozos piac es szenvedjen meg az utalassal! 
Azert a kozos piac azt eredmenyezi hogy megsokszorozodik az aru mennyisege! Ergo nehezebb kiszedni!
|
Ki mondta, hogy szabad egy csoportban több országot tartani? :-o Valamit nagyon félreértettél.
|

06-06-2006, 16:09
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Az a valaki az én kicsi országom a 100 db agyagot 10 aranyért veszi meg és vissza rakja 9-ért és A nagyorim visszaveszi és visszarakja 10-ért a kicsi megveszi, 9-ért visszarakja...... Akkor nem a fenti országomat tápolom, hogy viszem fel neki a pénzt? (jelen esetben 100arany tranzakcióként?)
|
Szóval valamit kell venni drágábban és kitenni olcsóbban értem.
1. Mi garantálja, hogy te fogod tudni megvenni?
2. ha nem rakod ki "nagyon olcsón" akkor mi garantálja, hogy nem tesznek alád pár 100 millióért?
Jelenleg egy utalás ugy zajlik, hogy kiteszel sok valamit jó drágán vagy csak éppen annyira drágán amennyi még átadja a dohányt és felszedsz alóla mindent. Ez az utalás klasszikus képlete. Amiről te beszélsz az "szerencsejáték". Vagy sikerül neked beszedni vagy nem.
|

06-06-2006, 16:20
|
 |
Member
|
|
|
|
Idézet:
Eredeti szerző Wanax
Ati:
Ha ennyire nem tiltja a szabaly az utalast akkor legalabb legyen kozos piac es szenvedjen meg az utalassal! 
Azert a kozos piac azt eredmenyezi hogy megsokszorozodik az aru mennyisege! Ergo nehezebb kiszedni!
Quote:
Originally Posted by Ati
Ki mondta, hogy szabad egy csoportban több országot tartani? :-o Valamit nagyon félreértettél.
|
Ki beszelt itt egy csoportban tobb orszagrol????
Valamit nagyon felre ertettel. :P
|
|
Posting Rules
|