|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat |
View Poll Results: Lassuljon-e a katonai morál csökkenése vesztes csata nélkül?
|
Igen
|

|
21 |
58.33% |
Nem
|

|
14 |
38.89% |
Mijaza katmorál?
|

|
1 |
2.78% |

09-06-2007, 15:44
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 97%
|
|
Rengeteg olyan orit lattam ,sot latok akik Gnomkent ,Ork vagy Elf kent nagyon keves kocsmaval nyomjak es jol Nyomjak!! Ugyan mar mivel erdemli ki az az ori hogy a moralja egyfeszt jo magasan legyen aki sok kocsmat tart ??? Az meg aki sokat tamad es sikeres annak miert ne eshetne lassabban a moralja hiszen megdolgozott erte .Tevedes ne essek senki sem azt keri hogy egyfeszt 100% on maradjon a moralja csak valamivel lassabban zuhanjon ha tobb sikeres csatat vitt veghez !
|

09-06-2007, 17:51
|
 |
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Monro látom nemmel szavaztál, kíváncsi lennék az indokodra is. 
Négy: üss, ha muszáj!
Öt: tartsd a várat!
Hat: védd a társad!
Hét: tiéd a hit!
Nyolc: a zászlót vidd!
Egészséges Fejbőr : Skinhead nyolcparancsolat
|

09-06-2007, 19:10
|
 |
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by Arwyl szelleme
Monro látom nemmel szavaztál, kíváncsi lennék az indokodra is. 
|
Na jó...
Sztem a katmorál tökéletesen kiszámítható és beállítható jelenleg. A valamit valamiért elv ragyogóan érvényesül ami a morálcsökkenés lassításával kiskaput csinálna a jó morál-kevés odafigyeléssel tekintetében.
Azért szavaztam nemmel, mert sztem semmi probléma nincs a katmorálcsökkenéssel az utóbbi évek játéktapasztalatai alapján.
|

09-06-2007, 19:17
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Serg
Igazából ha valaki hosszú ideig nem harcol csökkenjen a morálja,de ne úgy hogy tegnap volt 4 nyertes csatám és ha következő nap nem ütök akkor a harmadik napra már esik 5-8% ot
|
Ebben igazad van, de ez más probléma sztem mint amiről szerintem beszélünk. Olyan ez,mint amikor azt figyeljük, hogy egy 100-al robogó autó sebessége gáz nélkül 10mp alatt 70-re esik vissza de egy 50-el kocogó kocsi ugyanennyi idő alatt csak 40-re. Miért lassul jobban az aki gyorsan ment? Valami hasonló elv van jelenleg a katmorálnál is a játékban. Ezen mondjuk valóban lehetne talán változtatni, de sztem fontosabb elv a valamitvalamiért... Ha te napi 5x akarsz csatázni hát akkor számolnod kell ezzel a mechanizmussal. Ha csak 2x ütsz naponta akkor nem lesz ilyen problémád.
|

09-06-2007, 19:27
|
Member
|
|
Activity: 4%
|
|
Quote:
Originally Posted by monro
Na jó...
Sztem a katmorál tökéletesen kiszámítható és beállítható jelenleg. A valamit valamiért elv ragyogóan érvényesül ami a morálcsökkenés lassításával kiskaput csinálna a jó morál-kevés odafigyeléssel tekintetében.
Azért szavaztam nemmel, mert sztem semmi probléma nincs a katmorálcsökkenéssel az utóbbi évek játéktapasztalatai alapján.
|
Ez nem kifejezetten az 1A ról szól.Mivel van olyan alsóbb szint hogy ha kirakod a seregeidet a piacra ott azonnal megveszik és onnantól nincs mivel harcolni, védekezni (ezért nem tudsz a morállal se úgy játszani mint az 1A ban) ,ha meg nem pakolod ki akkor meg zuhan a morálod ha nincs kit ütni
|

09-06-2007, 19:29
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Serg
Mivel van olyan alsóbb szint hogy ha kirakod a seregeidet a piacra ott azonnal megveszik és onnantól nincs mivel harcolni, védekezni (ezért nem tudsz a morállal se úgy játszani mint az 1A ban) ,ha meg nem pakolod ki akkor meg zuhan a morálod ha nincs kit ütni
|
Hát igen valamit-valamiért  Ha nincs kit ütni akkor építek pár krimót a morálom miatt  Lehethogy a kevesebb barakkal leszel erősebb amit átépítettél kocsmává 
|

09-06-2007, 19:30
|
Member
|
|
Activity: 4%
|
|
Quote:
Hát igen valamit-valamiért  Ha nincs kit ütni akkor építek pár krimót a morálom miatt  Lehethogy a kevesebb barakkal leszel erősebb amit átépítettél kocsmává 
|
Te igen és akinek nincs pénze a 9k ért árult kőre?
|

09-07-2007, 00:22
|
Member
|
|
|
|
bevallom nem olvastam végig ,csak magát a javaslatot.
Első reakciom, h sztem rendjén van ez így..
hiszen akármilyen tolvaj orija is van az illetőnek 99-100%-os morállal attól még h kevesebb a hadié, simán üthető marad a tolis....
lehet nagyképűen hangzik, de ha hadisként az ember be tud nézni körönként 94-93%-os morál is fenntartható 4 kocsma mellett ...
akkor sztem aza 5-6% a tolisoknak hadd maradjon már meg..
A varázslós oriknál viszont sztem nagyobb gond és még igazságtalanabb a morálcsökkenés, ha ebből a javaslatból indulok ki...
Abban az esetben tényleg érdemes lenne vmit modosítani a morálcsökkenésen,...
De a varis országok miatt támgatom a javaslatot... 
Last edited by LotR; 09-07-2007 at 00:26..
|

09-07-2007, 08:22
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Na jó...
|
Sokat gondolkoztam mielőtt hozzászóltam a témához, és hasonló véleményre jutottam mint Monro.
A katmorál visszaesése esélyt ad egy szöviharcban akkor is, ha az elején meglepett a támadó.
Ez egy nehezítés a játékban, mint a max pénz.
Külön odafigyelést törődést igényel, megoldásra váró prodléma.
Egyedül a varis országokat érinti negatívan a mostani rendszer, mert a kocsma előnye a moráljavítás.
Elég buta dolog a játékban templomnak hívni a varázslók szállását, mert ez inkább a papsághoz kötődne.
Akkor meg a templommal együtt járhatna a hit, az eltökéltség, a fanatizmus, amik szintén jó hatással vannak a morálra..... :-)

09-09-2007, 10:21
|
Member
|
|
|
|
Zoli sztem nem jó irány ebben gondolkozni. Aki óriással esetleg gnómmal jáccik tart jópár templomot, mármint legalább egy tag a szöviben (általánoisságban nézve persze). Így az óriás tamagocsi hadivarikat erősítené, hogy nem lopják őket, nem látnak be, és beütni is nehezebb mert a katmorál százas.
Egyetértek Monroval hogy sztem jó a katmorál jelenlegi állapotában.
Steve`sfield (#324643)
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|