|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek |

02-09-2007, 14:32
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Bea Baba
...az emberek hajlamosak azért is foglalkozni 1 1 ötlettel, mert az elismert embertől származik...
|
Quote:
Originally Posted by Princ
...Onnantól kezdve mindenki komolyan kezdett beszélni a (módosított) javaslatról. ...
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Ez egy rossz példa, emlékeim szerint ez a javaslat is 2 percen belül az elvetettek között kötött ki.
|
Itt az emberekről volt szó, nem csak rólad. Akik az általános javaslatot lehurrogták, a szűkítettet viszont jobbára támogatták. Nem értem miért volna rossz példa.
|

02-09-2007, 14:42
|
Administrator
|
|
Activity: 27%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Princ
Itt az emberekről volt szó, nem csak rólad. Akik az általános javaslatot lehurrogták, a szűkítettet viszont jobbára támogatták. Nem értem miért volna rossz példa.
|
Ahogy idézted, ismert, és jó játékostól származik az ötlet. Ez önmagában nem garantálja azt, hogy be is kerül a játékba, vagy hogy egy elolvasáson kívül tovább érdemben vitázok róla, ahogy ez a példa is mutatja. Tőle más javaslat pedig akár ugyanilyen gyorsasággal be is kerülhet, igazából ezt nem a felvető ember személye határozza meg.
|

02-10-2007, 00:24
|
 |
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Ati mikor mondtam h sok kicsi sokra megy alapon jócskán megnehezedett a játék, én a a játékmenetet érintó vátozásokról beszéltem, nem a játékfelületet érintő részekről...
Amik a játékfelülete érintik, azok szerintem mindenki érdekét szolgálják...
Bea Baba (#336994) itt megtaláltok
|

02-10-2007, 04:28
|
Administrator
|
|
Activity: 27%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Bea Baba
Ati mikor mondtam h sok kicsi sokra megy alapon jócskán megnehezedett a játék, én a a játékmenetet érintó vátozásokról beszéltem, nem a játékfelületet érintő részekről...
Amik a játékfelülete érintik, azok szerintem mindenki érdekét szolgálják...
|
Értem én, hogy mire gondolsz, de azt hiszem, hogy most állt be egy egyensúlyi helyzet. A régi rendszer szerint, amikor még nem játszottál, Tuvalunak most mindenből 2x annyi egységgel kellene rendelkeznie,, mint a többieknek ahhoz, hogy egyáltalán a 200 hektáron meg tudjon maradni. No ezt megnézném... Ez konkrétan lehetetlen. Ehhez képest az, hogy első helyre kell kerülnie, egyszerfeladat. És persze a legtöbb embernek mégcsak nem is kell elsőnek lennie.
Aztán milyen nehezítés volt még...
Felfedezés. Szintén egy szükséges módosítás. Az egyik csoportelőrevetítette a jövőt, hogy mi törtélnik, ha mindenki csak felfedezget. Nem lehet ez a cél.
Más konkrét nehezítés talán nem is volt...
Ezek pedig szükségesek voltak, nem azt a célt szolgálták, hogy nehezebb legyen az élet (ahogyan az emberek többségének nem is lett, sőt könnyebb lett tőle), hanem azt, hogy érdekesebb a Hódító.
|

02-10-2007, 09:34
|
 |
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Értem én, hogy mire gondolsz, de azt hiszem, hogy most állt be egy egyensúlyi helyzet. A régi rendszer szerint, amikor még nem játszottál, Tuvalunak most mindenből 2x annyi egységgel kellene rendelkeznie,, mint a többieknek ahhoz, hogy egyáltalán a 200 hektáron meg tudjon maradni. No ezt megnézném... Ez konkrétan lehetetlen. Ehhez képest az, hogy első helyre kell kerülnie, egyszerfeladat. És persze a legtöbb embernek mégcsak nem is kell elsőnek lennie.
Aztán milyen nehezítés volt még...
Felfedezés. Szintén egy szükséges módosítás. Az egyik csoportelőrevetítette a jövőt, hogy mi törtélnik, ha mindenki csak felfedezget. Nem lehet ez a cél.
Más konkrét nehezítés talán nem is volt...
Ezek pedig szükségesek voltak, nem azt a célt szolgálták, hogy nehezebb legyen az élet (ahogyan az emberek többségének nem is lett, sőt könnyebb lett tőle), hanem azt, hogy érdekesebb a Hódító.
|
nem vitatomh van amire szükség volt, de ezek azért szerintem nevezhetők komoly változtatásnak, hja és ide sorolnám a többsereges ütésnél a ponlitsa folzamatios frissülését is  de ezek helyén is vannak igy, a probléme szerintem h állandóan van valami ötlet, és lassan felgyülnek ezek a dolgok....
valahol irtad, h hóditó elérte az összetettség csúcsát, hát szerintem és éppen elég komplex már.. sokan ugyvannak, h az ötleteik csak apróságok, de a sok kis apróság miatt nehezedik a játék... mondtad már h ez 1 állandó fejlődés alatt lévő, játék, én csak azon morfondirozom h vajon fogja e tudni a nagyátlag tartani a lépést evel a fejlődéssel 
Bea Baba (#336994) itt megtaláltok
|

02-10-2007, 11:10
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Most meglepőt fogok közölni: Nem pár ember döntésén múlik ez, mert mi csak szövegelünk, EGY ember döntése változtatja meg a játékot. Mint ezt ki is jelentette nem egyszer, akarhatunk mind valamit, ha ő egyedül nem akarja, úgyis a kukába kerül a javaslat  Volt már ilyenre is példa...
|
Synkel, sajnos arra is volt példa, hogy 10 ember meggyőzte Atit olyan dologgal kapcsolatban, ami az egész hódítót megváltoztatta...
Gondolok itt pl a több sereg alulról ütése témára...
8 évig nem volt változtatva, majd 20 ember kibeszélte, szavazott róla, és Ati berakta a játékba... (ha nem így volt cáf)
Amúgy nem gondoljátok, hogy az, aki nem itt tölti az életét a külső fórumon nincs joga ahhoz, hogy esetleg véleményt formáljon?
Már felvetettem Atinak, hogy azok a javaslatok, amik tényleg érdemben változtatják meg a játékot kerüljenek nagyobb szavazásra... (már ha a demokrácia leghalványabb fénye is felmerül  )
Tehát ha pl a felfedezést ilyen szinten akarjuk módosítani, mint ahogy tettük azt pár hónapja, illetve az ütéseket ilyen szinten variáljuk, akkor igenis szükség van szerintem arra, hogy üzenetet kapjon minden játékos, hogy ezekben a témákban, erre, és erre lehet szavazni...
Kérlek szavazz...
Vagy akár lehet egy "elit" réteget kialakítani, mondjuk 100 fős döntőbíróságot, akiken át kell mennie egy-egy javaslatnak... (kiszűrve azt, hogy 1 napja játszó sok-sok ori eltorzítson egy szavazást)
Ott már nem kell megindokolni, nem kell semmit csinálni, csak annak a 100 főnek szavaznia, és a többség döntése valósulna meg...
|

02-10-2007, 11:17
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Quote:
Originally Posted by Kisbér
Synkel, sajnos arra is volt példa, hogy 10 ember meggyőzte Atit olyan dologgal kapcsolatban, ami az egész hódítót megváltoztatta...
8 évig nem volt változtatva, majd 20 ember kibeszélte, szavazott róla, és Ati berakta a játékba... (ha nem így volt cáf)
|
Erre gondoltam en is, oszt meg ati jol lehurogott meg kaptam pirosat is. Tehat ezek szerint nem csak en emlekszek igy a dologra? Hm...
|

02-10-2007, 11:18
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Quote:
Amúgy nem gondoljátok, hogy az, aki nem itt tölti az életét a külső fórumon nincs joga ahhoz, hogy esetleg véleményt formáljon?
Már felvetettem Atinak, hogy azok a javaslatok, amik tényleg érdemben változtatják meg a játékot kerüljenek nagyobb szavazásra... (már ha a demokrácia leghalványabb fénye is felmerül  )
Tehát ha pl a felfedezést ilyen szinten akarjuk módosítani, mint ahogy tettük azt pár hónapja, illetve az ütéseket ilyen szinten variáljuk, akkor igenis szükség van szerintem arra, hogy üzenetet kapjon minden játékos, hogy ezekben a témákban, erre, és erre lehet szavazni...
Kérlek szavazz...
Vagy akár lehet egy "elit" réteget kialakítani, mondjuk 100 fős döntőbíróságot, akiken át kell mennie egy-egy javaslatnak... (kiszűrve azt, hogy 1 napja játszó sok-sok ori eltorzítson egy szavazást)
Ott már nem kell megindokolni, nem kell semmit csinálni, csak annak a 100 főnek szavaznia, és a többség döntése valósulna meg...
|
Errol kene nyitni egy topikot. Szerintem eletkepes javaslat lenne.
|

02-10-2007, 11:37
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Yurika
Errol kene nyitni egy topikot. Szerintem eletkepes javaslat lenne.
|
Minek nyissunk neki topicot?
Ati olvassa, és dönt... Ebben a kérdésben spec nem a többségnek kell döntenie, hanem a főnöknek 
|

02-10-2007, 12:27
|
 |
Member
|
|
Longevity: 97%
|
|
Quote:
|
Nem tudok róla, hogy ez az újítás bármikor is megbeszélés tárgyát képezte volna  Ha mégis, akkor vmit nagyon benéztem..
The Silent Enigma (#186138)
DugóTündér (#580934)
Goth*Angel (#156003)
MalloryKnox (#62)
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|